Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Anonim

Eldre interiørdører som et stasjonært hjem interiør element, over tid slutte å være attraktivt. Enkel dekorasjon av døren med preget stropper kan helt gjøre oppfatningen av selv utdatert design av rommet. Og hvordan å gjøre det med egne hender, se nedenfor.

Kunst av tradisjonell dekorasjon

Mange dekorative elementer i de siste århundrene er gjenfødt i moderne designprosjekter av interiøroppdateringer.

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Skåret platbands gammel-russisk arkitektur

Vi husker alle fasadevinduene og dørene til eldre tømmerhytter, som ble innrammet av utskårne platbands. Det utskårne elementet har alltid blitt vurdert, og vil bli ansett som en arkitektonisk tradisjon i det gamle Russland. Dekorasjonen av tråden med en ny kraft er i mote, både som dekorasjon av fasader av nye hus i den private typen konstruksjon og i form av individuelle elementer i utformingen av interiøret.

Så kjent for mange, foreløpige striper, som brukes som et viktig samtidig slag i dørdesignet. Varen er ikke veldig merkbar, men med fullstendig fravær, kutter det tydelig øyets øye mellom de hovne dørflappene. Planken kommer til den tilstøtende andre halvdelen av den hovne designen eller på den.

De foreløpige stripene maskerer også spaltens slissene når de lukkes rundt omkretsen. Så utkast, støyen fra den andre verden verden er helt blokkert.

Og i skyvedørsystemer løser fokuset det viktigste problemet med typiske systemer - det perfekte grensesnittet til den rullende delen av lerretet med en stasjonær vegg, for eksempel et skap eller en dørhelling forekommer.

Hvem er ikke kjent for det diskuterte navnet på detaljene, som diskuteres, så merker vi at de foreløpige planker i hverdagen kan kalles en vask eller en ressurs.

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Utskårne platbands på moderne bygninger

Når man vurderer to kjente komponenter i form av platbands og feigned-lameller, er det verdt en konklusjon. Begge delene i den moderne bruken av bruken er strukturelle elementer, som er redusert til å overlappe lumen og spor mellom åpningene, dørene, veggene og andre nedbør, støv, utkast, støy og andre ting i boligmikroklimaet . Samtidig er den dekorative belastningen på fokus og platbands minimal.

Men i det gamle Russland på eksterne platbands var det mulig å bestemme nivået av velstandens velstand. I tillegg, i forskjellige landsbyer, selv ved siden av muggene, var de former og mønstrene av trådene av nachets merkbart forskjellige. Før vår moderne, har kunst av treutskjæring kommet i form av symboler for nasjonal tilknytning til arkitektur.

Så hva vi alle fortalte det. Og til det faktum at platbandene, som foreløpige planker, kan kansellere for å betjene dekorativ dekorasjon når det er et spørsmål om hvordan du oppdaterer dørene med egne hender.

Artikkel om emnet: balkong dekorasjon sandwich paneler

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Moderne dekorasjon av openwork feigned stropper

Hvis dørene tidligere er opprettet med egne hender, var det ikke mulig å være urimelig, eller et estetisk utseende ble kjøpt, da deres dekorasjon var maksimum i farvann. Litt senere i byggepaviljongene, en dekorativ selvklebende film, imitere overflaten av en rekke treaser, viste seg for forbrukernes etterspørsel. I en primitiv versjon ble den gamle døren bare for å fargelegge enn og fornyet utseendet de neste årene.

Så, hvis du er en lykkelig eier av den gamle døren fra massivet, så gratulerer vi deg. Tross alt, i dag for å kjøpe ekte tre dører, for det første, ikke av lomme den gjennomsnittlige forbrukeren. Og for det andre er ingen slike dørkonstruksjoner ikke lenger gjort, som ikke bare er miljøvennlige skapt, men vil også tjene ennå ikke ett dusin år.

Den riktige tilnærmingen til fornyelsen av lerretet når du bruker platbands, er enten feigned-lameller, gjør gamle indre dører av hovedvekten i innstillingen.

Moderne platband og dekorative striper

Moderne produksjonsteknologi har fløyet langt fremover, og valget av platband på konstruksjonstellerne er omfattende. For å lage platband på fabrikken og ikke bare, brukes følgende materialer:

  • Array av tre;
  • Kryssfiner og MDF;
  • PVC;
  • polymer betong;
  • polyuretan;
  • glass.

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Dekorativ fresing på en rekke materialer

Forutsatt at platbandet er i konfigurasjon med produktet, må materialet falle sammen med materialet der samme dør er laget enten vinduet. Når du finner en platband med shoppingpaviljonger, så vær oppmerksom på treproduktene som er laget selv i den moderne form av skåret åpent. Som regel opprettes elementer fra materialet som er motstandsdyktig mot negative atmosfæriske manifestasjoner. Tross alt er deres direkte formål å tjene som Naschelniki på fasadens vinduer.

Tre mesterverk

De beste bergarter i trearrangementet tilhører:

  • Eik og bøk - Materialer er i nærheten av kvalitetsutmerkede indikatorer, men vanskelig å behandle, derfor kan kostnaden for slike produkter være ubehagelige.

    Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

    Skåret rad fra forskjellige raser av tre

  • Lipa i forhold til kostnaden som er tilgjengelige. Samtidig er treet perfekt levert til å åpne tråder, men minus er at materialet i tillegg må behandles med spesielle midler som forhindrer absorpsjon av fuktighet og rotting av produktet.
  • Lark kan tjene som en utmerket dekorasjon på innerdører i pariler og andre våtrom, siden en motstandsdyktig mot rotasjonsprosessen. En minus kan tilskrives det faktum at når du maler produktet før du installerer, vil du komme over vanskeligheten med å belegge tre med maling materialer. Samtidig er larken med et pretensiøst åpent sted ikke funnet, som en rekke skjøre til subtile arbeid.

Selvfølgelig er treplattformer ganske vakre og miljøvennlige, men ovennevnte materiale er ikke billig oppført. Og manuell arbeidskraft har alltid vært verdsatt dyrt. For å oppdatere de tre interne dørene for innvendig bruk, er det ikke nødvendig å kaste inn ekstremer.

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Skåret kallenavn i sortiment

Foretrekker billigere bjørkprodukter, alder eller furutrær. Ja, tre er mindre enn et rack for skade, men for privat bruk, og ikke på offentlige steder, perfekt egnet.

Plast moderne

For å dekorere interroom blokker, er det tillatt å kjøpe plastfat. En rekke fordeler på ansiktet:

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Plastfarget tre

  • ikke deformere med tiden;
  • Ikke rot og ikke sprekk;
  • kan også produseres i noen form (runde, buet);
  • Omfattende fargegruppe å velge mellom;
  • Hvis du velger detaljene i fargen til døren, er malingen ikke nødvendig.

Preposisjon for å kjøpe en plastplateband for å oppdatere den gamle innerdøren fra arrayet må ikke være ett:

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Lettelse dekorative planker

  • Må nøye velges fargen på produktet for å male døren, men du kan hele denne saken og kombinere hvis enheten blir gjenopprettet;
  • Den glatte platbandet på matt overflaten av sashen er kanskje ikke en harmonisk oppdatering - vær forsiktig;
  • Plast kan redusere toppen av hele blokken, og ikke oppgradere den.

Metallprodukter og andre moderne behandlingsteknologiske utslipp vil ikke bli vurdert. Selv om de er gode, men bare for andre etterbehandlingsarbeid.

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Dekorative paneler fra polymerbeton

Hvis platbands med openwork tråder fra naturlig tre ikke fant eller skremte kostnaden, så er det verdt å ta hensyn til preget dekorative eller foreløpige striper, men fra tre.

Forberedende stadium for å oppdatere

Før du oppdaterer døren, må kluten i alle fall være forberedt på prosessen. Det er to alternativer for vellykket resultat i det forberedende arbeidet:

  1. Hvis døren til gruppen var i drift i lang tid og visuelt ble helt attraktiv, så er sashen bedre å fjerne med løkkene og sette i en horisontal posisjon for videre arbeid og fremfor alt gjenopprettelsen av overflaten.

    Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

    En slik dør er gjenstand for fullstendig restaurering.

    Vi vil ikke bo i øyeblikket, hvordan restaureringen av tre dører er gjenopprettet, siden de avslørte dette emnet i den forrige kognitive artikkelen. Det er tillatt å lære ikke bare om hvordan den gamle døren er befriet fra det gamle malingslaget, polert og gni av med kitt, det vil si at dørforberedelsen er fremstilt. Men om hvordan maleri dører er laget.

  2. Hvis tilstanden til arlen av arrayet er tilfredsstillende, men det tar en stil å bringe individualiteten til døren til perfeksjon, så er sash tillatt å til og med forlate i sitt rette sted uten å fjerne med løkkene.

Så, forlater sashen alene på plasseringen av dislokasjonen.

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Walkth klar i etterbehandlingsarbeid

Og målet av dørene vil bli gjort på installasjonsstedet. Selvfølgelig er det mer praktisk å fjerne det og sette det i en horisontal posisjon for bekvemmeligheten av manipulasjoner. Kluten må imidlertid fortsatt være klar for arbeidet. Alt er veldig enkelt, det er verdt å rense overflaten med bruk av såpeoppløsning og en myk svamp. Det er spesielt nødvendig å være oppmerksom på området rundt omkretsen av dørene og slutthåndtakene. Etter det er flyet avfetting, siden relief slats eller utskårne platbands vil bli limt.

Etterbehandling dekorasjon Plancami.

Dekorativ plank, selv pålagt med sine egne hender, gjør dørdesignen til rekkevidde av rekkevidde.

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Skåret decors i det moderne interiøret

Relief, utskårne eller flate striper av en rekke nyanser er i stand til å omdanne selv den mest vanlige døve sash. Hvis restaureringsprosessen er komplisert, skjermen på planet av de volumetriske figurene på flyet, er saken enkel, men krever omhu.

Oppsettet av innredningen på overflaten av tredøren kan være i en klassisk stil som imiterer stoffet i det gamle monteringsformatet. Gjennom lamellene kan du lage en volumetrisk lettelse over området, tett å sette hver til en en. Det er tillatt å pave dekoratører, slik at låsedøren dukket opp i interiøråpningen. Dekorere sash openwork fragmenter er den enkleste. Det er ikke nødvendig å oppfinne noe, du kan gjenskape en utskåret dør, som fører til en Bararina. I noen av alternativene for plassering, er det verdt å merke til layoutlayoutet på flyet for å ikke forkorte dem om nødvendig i den ferdige malte form.

Som regel utstilles foreløpige planker på salg i et fullfarget utvalg av en rekke nyanser.

Den dekorative baren er bare valgt den ønskede skyggen av innredningen, og saken er i hatten. Samtidig er platbandene på dørene og utskårne openwork-detaljer ofte representert av en knyttet forbruker i en jomfru.

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Døren er stilisert med overlegg under den utskrevet klut

Vel, hvis flere tre har vært ført for å selge impregnering, som vil beskytte den mot fuktighet og andre lesjoner. Og hvis ikke, er det ikke et problem å løse denne oppgaven med dine egne hender hjemme.

Relief dekorative fôr Før du installerer på dørbladet, må du forberede:

  1. Plankene er lagt ut på et tett kuttpapir for primerbehandling.
  2. Etter tørking av primerlaget, bør detaljene være polert med grunt emery papir.
  3. Videre fjerner støvfellingen på stroppene, og du kan dekke elementene med maling eller lakk. Eller maling i riktig farge og åpne lakk.
  4. Hvert av de lakkede lagene er fortrinnsvis polert.

Landing dekorative elementer er laget med lim eller små møbler negler. Decors kan festes på et lerret med store dekorative negler for å gi designen enda mer interessant.

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

(Din stemme vil være den første)

Døroppdatering med egne hender: Dekorer av planker og platband

Laster ...

Artikkel om emnet: Royal Soverom: Interiørfunksjoner

Les mer