Stige dimensjoner: Optimale verdier og generelle krav

Anonim

Til dags dato er trappen en integrert del av ethvert privat hus, dette er et multifunksjonelt element i interiøret. Ladial strukturer kan ikke bare finnes i bolig, men også offentlige og industrielle bygninger. For at produktet skal være trygt og behagelig i bruk, bør spesiell oppmerksomhet betales til bredden på trappen, høyden og dybden på trinnene, samt andre viktige parametere. I denne artikkelen vil vi se på hva slags det er trapper, og hva er de optimale dimensjonene.

Trapestrukturer

Hvis du bare planlegger byggingen av trappene i et privat hus, er det opprinnelig å bestemme seg for design og type design. Det er et stort antall trapper i andre etasje, de vanligste marsjerer og skruer modeller.

Typer av trapper til andre etasje

Avhengig av ulike trapper til parametrene, presenteres spesielle krav (det kan være en rekkverk eller stigerør). Nylig er de foldende kompakte trappene spesielt populære i boliglokaler, de er enkle å installere og okkupere svært lite plass.

Designdimensjonene avhenger også av det valgte materialet - det kan være et tre, betong, aluminium, så vel som deres kombinasjon. Når du designer trappene, må du sørge for at passasjen er tilstrekkelig for beboere hjemme, og ikke glem bevegelsen av bevegelsen.

Hvis det er mer enn fire trinn, anbefales det å installere et gjerde med komfortable rekkverk eller rekkverk.

Tretrapp med rekkverk

Film

Det mest optimale alternativet er fortsatt en tre marsjerende trapp til andre etasje. I henhold til de etablerte kravene er bredden på en slik trapp gjennomsnittlig lik 100 cm, og produktet kan variere fra 32 til 38 grader. Ovennevnte parametere gir deg mulighet til å oppnå riktig forholdet mellom bredden og høyden på trinnene.

Hellingsvinkelen til trappen

Hvis designet består av flere marsjer, er byggeplassen obligatorisk.

Marsey trapper i andre etasje

Skru

For små hus og dobbel decker leiligheter, vil installasjonen av en spiral trapp være en utmerket løsning. Bruken av slike strukturer sparer ledig plass og gjør det indre av rommet med stilig og koselig. Minimumsproduktbredden er 80 cm for boligbygg, og 70-60 cm for produksjonsbygninger.

Sammenlignet med marsjerende skruemodeller, har en mindre bredde, på grunn av mangelen på tilstrekkelig område for bevegelse (på grunn av små dimensjoner og vinkel med tiltdesign).

Spiral trapp

Folding kompakt

For å sikre en behagelig økning på loftet, anbefaler eksperter å bruke folding kompakt trapper. En slik løsning er optimal, fordi om nødvendig kan du raskt kaste produktet og fjerne det i et separat rom. Utformingen av en slik trapp er et kryss mellom marsjeringsmodellene og tilbaketrekningsdamene.

Folding trapp på loftet

Ved å øke hellingsvinkelen blir det mulig å redusere lengden og bredden på produktet. Optimale dimensjoner presenteres på bildet nedenfor.

Størrelser på den kompakte trappen på loftet

Det skal bemerkes at en slik trapp kan tjene som en slags erstatning av stepladderen og brukes til husholdningsbehov. Når du fester den sammenleggbare designen, bør du huske at den skal forbli i en fri posisjon. For å oppnå et slikt resultat, bør et lukeområde (hvor trappen er festet) være minst en kvadratmeter.

Artikkel om emnet: Funksjoner av trapper fra furu og nyanser av selvmaleri

På video: Stige designfeil i et trehus.

Gjerder

For et privat hus i en klassisk stil, vil en tretrapp med uvanlige rekkverk være en god løsning. Et vakkert gjerde kan forvandle en gammel trapp og gjøre bevegelig mellom etasjer sikrere. I tilfelle av skruemodeller er bruken av gjerder obligatorisk.

Parametrene i dette interiørelementet beregnes i de siste stadiene av konstruksjonen, de er i stor grad bestemt av trinns bredder, lengden på trappen mars, så vel som dimensjonene til strukturen.

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Uavhengig produksjon av trapper innebærer overholdelse av byggteknologier, samt arbeid på et enkelt prosjekt. Hvis du ikke er sikker på dine evner, er det bedre å betro utformingen av trappens fagfolk. Tross alt avhenger sikkerheten og påliteligheten til designen av de riktige beregningene, dens ergonomi og funksjonalitet.

Trinn

Den inter-etasjes trappen skal ikke bare være praktisk, men også for å møte alle sikkerhetskrav. For at bevegelsen mellom gulvene var det ikke noe problem, på designdesignfasen, er det nødvendig å kompilere en detaljert arbeidsplan i samsvar med spesielle standarder. Det er også viktig å ta hensyn til bygningsstandarder for boliger og offentlige lokaler og tydelig observere arbeidsordren. Trinn er en av de viktigste delene av trappen, og spesielle krav presenteres for dem.

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Primære krav

Standard dimensjoner av trinn beregnes i henhold til GOST og SNIP-standarder. I beregningene må imidlertid følgende nyanser observeres:
  • Dimensjonene til stigerøret kan variere fra 15 til 18 cm;
  • Leiligheten skal være 30 cm bred, det er mulig å avvike i en stor eller mindre side med 1-2 cm (avhengig av designfunksjonene);
  • Den optimale lengden på trinnene er en meter for boligbygg, for offentlige bygninger - 120-130 cm.

Det er verdt å merke seg at under tykkelsen på scenen forstås det å være bortskaffelse eller den delen av trappene som en person legger benet i bevegelsesprosessen mellom gulvene. De ideelle parametrene ligger innen 27-35 cm ved å stikke og 10-18 cm på høyden på scenen.

Design funksjoner

Trappene på trappene består av to deler - horisontal referanse og vertikale stigerør. På grunnlag av forberedelsen av prosjektet av det fremtidige produktet er det spesielt viktig å korrekt beregne bredden på å komme og stigerør, bekvemmeligheten og holdbarheten til trappens marsj, avhenger av det.

Artikkel om emnet: Typer og funksjoner i modulære trapper [Systembyggingsalternativer med egne hender]

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Det er verdt å merke seg at nylig i ikke-boligbygginger bruker modeller uten stigerør, er slike strukturer forskjellige billige og enkle installasjoner. Imidlertid er de mindre sikre enn klassiske modeller.

Trapp uten tilnærminger

Norma.

Som nevnt er de grunnleggende kravene til størrelsen på trinnene i inter-etasjes strukturer oppført i GOST og Snip. Med forbehold for disse normer oppnås det perfekte forholdet mellom produktparametere.

Hovedstandardene for tretrapper inkluderer følgende parametere:

  • Trinnene må være de samme størrelsene, maksimal avvik er 5 mm. Standardparametere: Høyde - 15-20 cm, dypet av stikkelen er 23-34 cm, SVEZ - 2-3 cm.
  • Avstand fra dør til en konstruksjon på minst en meter. Bredden på døren selv er viktig (avstanden må være større enn dørbredden).
  • Når du bruker overhavere, må du være forsiktig. Hovedindikatorene for denne typen produkter: Den smale delen er 10 cm, chassiset - 25 cm, den bredeste delen - 40 cm.

Dette er de grunnleggende reglene som må observeres ved utforming av trapper, uavhengig av modellen du valgte. Kvaliteten på det ferdige produktet avhenger stort sett på det valgte materialet. For boliglokaler anbefaler vi at dyre tre- eller betongraser brukes.

Bredde

Standardegenskapene til trappen er en bredde på 900-1000 mm, en hellingsvinkel fra 40 grader. Slik at nedstigningen og klatringen leverer til menneskets bare komfort, er det verdt å unngå altfor smale stigerør. I tilfelle nød evakuering, vil bevegelsen på trappene være vanskelig, noe som kan føre til negative konsekvenser. Hvis skråningen er mindre enn 40 grader, øker sannsynligheten for at skader og fall øker.

Anbefalt bredde på trapper

Bredden på trinnene bestemmer i stor grad hvor behagelig designet vil være. Traumisme bør reduseres til et minimum. Til dette formål anbefales det å utstyre trappen med komfortable rekkverk, og aduplingene og rartene må være laget av materialer av høy kvalitet. Tilstedeværelsen av håndtaket er spesielt viktig hvis det er små barn eller eldre i huset.

Høyde

I henhold til generelt aksepterte standarder er høyden på trinnene satt på designstadiet i det fremtidige produktet. Når det beregnes, er det nødvendig å ta hensyn til følgende egenskaper (krav som er angitt i regulatoriske dokumenter):
  • Høyden på den ytre trappens høyde skal ikke være over 20 cm;
  • Karakteristikken til 20 cm refererer til skrue modeller, samt å kjøre trinn og trapper i leiligheter i flere nivåer;
  • Høyden og dybden av trinnene (for boligbygg) er ikke tillatt;
  • Avskjærer av dybden og høyden på trappene trinnene på en mars (for offentlige og industrielle strukturer) er ikke tillatt;
  • Minste høyde på tilnærmingene er lik 10 cm, men 14-15 cm er det optimale alternativet for inter-etasjes trapper.

Artikkel om emnet: Hvilken flis å velge for trappene i huset: Typer av motstående materiale

Overholdelse av disse reglene vil gjøre det mulig å designe en sikker, enkel å bruke struktur, samt lagre på byggematerialer.

Lengde

Minimumslengden på GOST-trinnene er 80 cm, men det optimale er indikatoren per meter. Hvis området i rommet tillater, kan du lage et stadium med en lengde på 1,5-1,7 meter. På en slik stige mars kan flere mennesker samtidig synke.

Størrelser av trapper

Marshash Dybde

Den optimale bredden på scenen er 30 cm, den maksimale indikatoren er 38-40 cm (for offentlige bygninger). Således skal dybden i mars være minst 25 cm (for loftet eller kjelleren - 26 cm). Når du beregner bredden på klebrig, bør du vurdere designfunksjonene og dens formål. Avhending (eller tykkelse på scenen) bør holde føttene til en voksen. For skrue- og vertikale trapper er kravene noe forskjellige.

Steg

Avstanden mellom trinnene er en av de viktigste parametrene når du designer en trapp. Trappens skritt bestemmer i stor grad bekvemmeligheten og sikkerheten til designet. Eksperter anbefaler å være spesielt oppmerksomme når du beregner, og hvis det er mulig, bruk online kalkulatorer.

Nedenfor er en formel som trappens skritt kan beregnes, samt standarddimensjonene til trinnene.

Optimale dimensjoner av trapper

Den riktige beregningen av den optimale størrelsen på trinnene

Når du bestemmer antall trinn, tar lengden på trappen marsjerer i betraktning. Design utføres i to hovedformler, som bestemmer påliteligheten og sikkerheten til marsjens henholdsvis (A + B = 45 cm; B - 12 cm). I dette tilfellet er "A" høyden på stigerørene, og "B" - bredden på stikkelen. For å oppnå det ideelle forholdet mellom disse parametrene, bruk formelen 2A + C.

Hvis du planlegger å dekorere huset ditt med en tre-dagers trapp, så kan du ikke gjøre uten et horisontalt element i dette tilfellet - stedet. Dens dimensjoner styres også av spesielle regulatoriske handlinger.

Hovedregelen under konstruksjonen av et lignende design er at nettstedbredden ikke kan være mindre enn bredden på trinnene (minimumsparameteren er 80 cm).

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Tenk deg et landsted uten tre marsjerende trapp er ganske enkelt umulig. Dette elementet i interiøret festes rommet et komplett utseende og letter bevegelsen mellom gulv og rom. Gjør et slikt produkt for enda en nybegynnermester, det viktigste er å gjøre beregninger riktig, velg egnede materialer og observere råd fra fagfolk. Det er verdt å merke seg at når det gjelder å tilhøre stigen av ikke-standardstørrelser, er det bedre å stole på fagfolk. Så du vil få en slitesterk, trygg og praktisk design.

Specialists råd (2 video)

Ulike modeller av trapper (50 bilder)

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Optimal trapper: Design trygt og komfortabelt design

Les mer