Hellingsvinkelen til trappen: Beregning og optimal verdier

Anonim

Sikkerhetsnøkkelen til trappene og behagelig bruk er den rette hellingsvinkelen. Uansett hva alternativet er valgt, en marching eller skrue modell, avhenger dens skråning av plassen som er tildelt for enheten. Jo mindre området, den brattere trappen. Derfor må prosjektet tas, og kjenne alle nyansene.

Slik beregner du vinkelen av tilbøyelighet til trappen

Generell konsept av tilt

Det er visse standarder for trappens enhet i et privat hus, men noen parametere er utarbeidet i praksis og testet etter tid. Mesterene anbefales for enkelhets skyld å lage en vinkel av tilt 45 i forhold til nivået på land. Det er bedre hvis dybden på scenen vil svare til 45 størrelser. Hvis det er umulig å implementere det, bør verdien ikke være mindre enn 30 cm, ellers i nedstigningen er det ubeleilig å bevege seg. I tilfelle når bredden på scenen er for stor, må du gjøre for store trinn. Det er heller ikke behagelig.

Hellingsvinkelen til trappen

Det er ikke alltid mulig å ordne en hellingsvinkel på trappen med en praktisk standardverdi. Alt avhenger av hvilket rom og for hvilke formål designet er tilfredsstilt. I dette tilfellet må spesielle beregninger utføres. Denne prosessen er i prinsippet enkelt.

Beregn den normale vinkelen på flere måter:

  • Den enkleste måling utføres. Med hjelp av rouletten måles grensesnittet i taket med en vegg og stedet for å bestemme den nedre trinn.
  • Matematisk beregning. Dette bruker egenskapene til en rektangulær trekant. Parametrene til veggen og lineær størrelsesorden over jordens overflate vil utføre som kateter. Hypotenuse er lengden på en trapp marsjer.
Hvordan bestemme vinkelen til helling av trappen mars
De viktigste parametrene for å beregne hellingsvinkelen

Maksimal skråning

Det finnes flere trapper, de er delt i henhold til bruksområdet. Konseptet med den maksimale hellingsvinkelen er forskjellig for hver type:

  • For brannmenn eller husholdnings trapper er en vinkel på linker gitt mer enn 75.
  • For husholdningenes trapper, som brukes i boligbygg, anbefales en hellingsvinkel 38-45.
  • Designene til den omtalelige typen, for eksempel STEPladders, har en stor bratthet - fra 50 til 75.
  • Ramper relaterer seg til milde enheter og deres bratthet er ubetydelig - ikke mer enn 30.
  • Den brattheten er mindre enn 300 i husholdningsforholdene ikke brukes i det hele tatt. I dette tilfellet viser det seg et nesten underliggende alternativ.

Artikkel om emnet: Konstruktivt funksjoner i stigen "Goose Step" og trinnvis produksjon

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]
Hellingsvinkelen avhengig av hvilken type trapper

I praksis går det ikke alltid ut for å arrangere den anbefalte hellingsvinkelen. For eksempel, i hytta for å heve til andre etasje, kan veldig kule trapper monteres.

Bratt trapp i andre etasje

Komfort

Den normale hellingsvinkelen for en behagelig bruk tilsvarer parametrene 40-45. Den eneste ulempen er den store delen av en slik trapp. Dette alternativet er bedre planlegging i boligbygg med et stort område.

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

For småstimede lokaler kan du ordne en hellingsvinkel fra 50 til 65. Dette designet er kompakt, men graden av komfort er betydelig redusert. Brukere vil være ganske vanskelig å stige, og spesielt synke.

På bratte trapper, risikoen for å falle eller bli skadet. I dette tilfellet er nedstigningen bedre å utføre, og dreie ryggen fremover.

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Om komfort er det nødvendig å tenke på design og utvalg av plass til trappdesignet. Rommet må brukes så mye som mulig i det tiltenkte formål, slik at trappemodellen må velge den mest kompakte.

For komfortabel bruk, er slike nyanser nødvendigvis observert:

  • Sette rekkverk, som sikrer sikkerheten til bevegelse;
  • Bredden på trinnene skal være fra 22 til 33 cm;
  • Høyden på stikkelen fra 16 til 19 cm;
  • Alle trinnene er ordnet i samme størrelse.

Optimale dimensjoner av trapper

På video: Stige mars - Hva er en hellingsvinkel.

Bosetningssystem

Prosessen med arbeidet med beregning av hellingsvinkelen til trappene utføres i flere trinn:

1. Til å begynne med, arbeider det med papirer, høyden på rommet måles og den omtrentlige verdien av brattheten er bestemt.

2. Deretter er det nødvendig å verifisere den oppnådde verdien med de standarder som er installert for boliglokaler.

3. Hvis resultatet faller sammen med optimale parametere, fortsett deretter direkte til beregningene.

4. I tilfelle at vinkelen på løftet ikke relaterer seg til komfortable alternativer, utfør korrigering.

5. Hvis rommet tillater, kan det nedre punktet endres. Ellers er det bedre å velge en annen optimal type konstruksjon.

6. Neste, gå til tegningen. For å gjøre dette, er det bedre å bruke millimeterpapir, det viser seg mer nøyaktige ordninger.

Artikkel om emnet: produksjon av tre sovesal: Beregning og instruksjon på selvmontering

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]
Grafisk beregningsmåte basert på trinnene på trinnene

Beregning

Når du bestemmer vinkelen med å løfte trappene, tas det i betraktning andre nyanser. For eksempel er det mulig å beregne den brattheten ved en slik indikator som trinnstørrelsen i en rolig tur. Hvis trappen er to timer, beregner du vinkelen for hvert element. Det vil avhenge av antall trinn og høyde på klebrig. Det er mye lettere å produsere beregninger hvis prosjektet er forhåndsarbeidet.

Bredde av trinnene

En annen måte å beregne trappen utføres basert på parametrene til bredden på trinnene og dypet av klebriget. For dette er det en formel: 2a + b. Ved verdsetter A (skarphetsdybder) fra 150 til 180 mm og b (bredden på scenen) fra 280 til 300 mm, er resultatet i gjennomsnitt fra 580 til 660 mm. Hvis dimensjonene på scenen er mindre enn 145 mm, beregnes verdien av denne formelen: A + B.

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Vanligvis svarer bredden på scenen til størrelsen på skoene, og høyden på stillingen av elementene er størrelsen på trinnet. Det er en viss avhengighet mellom disse parametrene: Jo lavere trinnene er plassert, jo mer deres bredde og omvendt.

Beregning av lengden og hellingsvinkelen

Følgende metode viser hvordan man beregner vinkelen til helling av trapper ved hjelp av geometriske egenskaper:

1. Avstanden mellom gulvet og taket er installert. I tilfelle når det øvre trinnet vil være plassert på samme nivå med gulv i andre etasje, ta avstanden fra gulvet i den første til gulvet i andre etasje.

2. Resultatet som er oppnådd, vises på diagrammet på skalaen og beveger den med en rulle av en rektangulær trekant.

3. Definer ytterligere den andre katatet. Det tilsvarer fremspringet av trappen på gulvet i rommet - avstanden fra veggen til plasseringen av bunnstadiet.

4. Tegningen forbinder to segmenter og får den tilbøyelige - marslengden. Beregn det på Pythagores teorem.

5. Vinkelparameteren kan også beregnes matematisk. For denne bruk trigonometriske funksjoner.

Slik beregner du vinkelen av tilbøyelighet til trappen
Beregningen av pythagore-teormen er enkel: L = √ (D² + H²)

Etter at vinkelen er beregnet for å trekke konklusjoner om verdien. Du kan bare velge en normal verdi ved å endre projeksjonsparameteren til trappen mars på bakken.

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

På video: Cheat Sheet for å bestemme hellingsvinkelen.

Artikkel om emnet: Slik installerer du selvstendig balustere på trappene: Metoder for feste- og installasjonsfunksjoner

Gosta regler

Når du planlegger byggingen av trappene for et privat hus, må du først slå til de etablerte standarder. Alle av dem vises i GOST og Lights:

  • Hvis boligen er to-etasjers, beregnes trappdesignene på en spytt.
  • Designbredden er gitt for å være behagelig for passasjen av en person - minst 80 cm, for to personer - minst 100 cm.
  • Antall trinn i mars er plassert minst 3 og ikke mer enn 17. Det er bedre hvis nummeret deres er merkelig - det lar deg starte eller synkende og fullføre det fra samme ben.
  • Den optimale hellingsvinkelen til trapp til andre etasje er opprettet 1: 1. I grader er dette 45. 1: 2 er tillatt, som varierer fra 26 til 40 grader.

Størrelser av trapper for GOST

Tips fra eksperter

Å studere alle "for" og "mot", som presenteres i artikkelen, trekker brukeren selv konklusjoner, med hvilken vinkel å konstruere en trapp. Men det vil ikke være overflødig å lytte til råd fra de som i installasjon av trapper har mye erfaring:
  • Layout- og krets tegning begynner i utformingen av et privat hus. Sørg for å bli tildelt et spesielt sted under bygging og hardt på prosjektet. Diagrammet indikerer alle de grunnleggende parametrene, og til og med antall trinn.
  • Etter konstruksjonen av huset, starter konstruksjonen av trappen, må innholdet i designplanen korrigeres. Det er allerede i mer detalj de viktigste nodene og elementene vises, alle nødvendige parametere er spesifisert.
  • På neste stadium er utformingen av stigen for huset tenkt ut, materialet er valgt. Prosjektet justeres igjen og manglene elimineres.
  • I tilfelle når trappene skal bygge en trapp i det allerede bygget hjemmet, må du velge riktig konstruksjonstype i samsvar med omstendighetene som presenteres.

Alle presenterte fakta vil tillate seg å løse skråningen til en trapp marsjer. I tilfeller der trappen består av flere klaffer, blir beregningene laget for hvert element separat. Ulike ordninger og online kalkulatorer vil komme til hjelp av nybegynnere designere.

Hvordan lage målinger for å beregne direkte trapp (1 video)

Ulike trapper i andre etasje (56 bilder)

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Hvordan bestemme hellingsvinkelen til stigen Mars [Beregningsanlegg]

Les mer