Slik justerer du rottbåndets vegger Gjør det selv med video

Anonim

Ugyldig utvalg av materiale for reparasjon av vegger er i stand til å slå av ønsket om å fortsette arbeidet og føre til utilfredsstillende resultater. At dette ikke skjer, det er verdt å ta hensyn til spesiell gipsgips for innredning.

Er det verdt å være redd for ujevne vegger og hvordan å takle dem? Svaret er åpenbart - selvfølgelig ikke. I denne artikkelen vil jeg fortelle deg hvordan du skal bruke justeringen av veggene med rotbånd med egne hender og få resultatet, er ikke verre enn proffene.

Slik justerer du rottbåndets vegger Gjør det selv med video

Hvorfor velger vi Rotband?

Justeringen av veggene var alltid en forferdelig og kompleks prosess for nybegynnere. Faktisk, uten å ha tilstrekkelig erfaring, arbeider med ulike løsninger, spesielt sement er ganske vanskelig på grunn av deres egenskaper. Men er det mulig å være en grunn til ikke å ta tilpasningen i det hele tatt? Spesielt for å løse dette problemet er det en spesiell gips som heter Rotband. Den produseres ved hjelp av teknologiene til det tyske firmaet Knauff, så du vil alltid se dette ordet på emballasjen.

Slik justerer du rottbåndets vegger Gjør det selv med video

Hva er funksjonen til denne gipsgipset? Faktum er at den har alle de fysiske egenskapene som gjør det til å bruke så enkelt som mulig. Denne plastgassen, lett å påføre med en liten tørkeperiode. Derfor kan til og med nykommere bruke justeringen av veggene med rotbånd uten mye innsats og til og med med glede. Rotbåndslag påføres med et lag fra 5 til 10 mm, men det anbefales å motstå et lag med en tykkelse på ca. 10 mm, som tørker i 45-60 minutter. Selv om praksis viser at selv 1 mm gips holder seg tett nok.

Gipsfargen kan være hvit, grå og rosa. Dette spiller en rolle som ikke bare i estetisk plan, men i funksjonell. Hvit og grå gips mindre kornete, ikke mer enn 0,5 mm, så når de brukes, danner små bølger horisontalt. Denne funksjonen elimineres enkelt ved etterfølgende fugemasse. Rosa farge er preget av en større kornighet - opp til 1,2 mm og utseendet på bølger i dette tilfellet ikke observeres.

Slik justerer du rottbåndets vegger Gjør det selv med video

Farge kan bestemmes av produsenten eller avklare selgeren, siden den ikke er spesifisert på pakken. Hvite blandinger er produsert av Cnauf Gyps Baskerchak CJSC og Baskerchak Knauf Gips Kuban LLC, Grå - Knauf Gypsum LLC og Pink - Knauf Gyps Kolpino LLC og Knauf Gyps Chelyabinsk LLC. Alt dette er produksjonen av Russland. Det er imidlertid selvfølgelig unntak. Derfor, med betydningen av farge, er det bedre å klargjøre det å kjøpe. Emballasje finnes i poser på 5, 10 og 30 kg.

Artikkel om emnet: Rombelysning og korridor LED Ribbon

Hvor å starte justering?

Forberedelse av vegger

Justering av veggene på rotbåndet begynner alltid med deres forberedelse. For å gjøre dette er det nødvendig å fjerne hele den tidligere finishen fra veggene. Bakgrunn for å forstyrre, uskarpe, male, gamle stucco og trekke ut alle gamle negler og skruer. Høyttalere er bedre å kutte, ellers må du bruke et stort antall gips, og det vil komplisere arbeidet betydelig. Da er det nødvendig å drømme alt støv fra veggen. Slike arbeid er ganske tidkrevende og ikke alltid trygt, så jeg anbefaler deg å være ekstremt oppmerksom og forsiktig. Dette gjelder spesielt for bruk av verktøy, for eksempel en hammer, meisel, spatel. Det er også bedre å bruke en åndedrettsvern og en hodeplagg.

Slik justerer du rottbåndets vegger Gjør det selv med video

Etter fullstendig rengjøring av veggene må de forveksles nøye. Dette øker adhesjonen betydelig, styrker overflaten og beskytter den mot ytre påvirkninger. Når veggen er rengjort og primet, kan du gå til justering.

Justering

For å gjøre dette, setter pris på alle uregelmessighetene. Sjekk vertikal og horisontal. For den første trenger du en plumb, og for andre byggnivå.

Slik justerer du rottbåndets vegger Gjør det selv med video

Med hjelp av en VVS kan du enkelt installere Beacons som er festet til et lite antall gips eller montert med selvtillitskruer. Fyrene er bedre installert hver 30-40 cm. Horisontalen strekkes av en ledning eller tråd, som skal komme i nærheten av alle fyrene, presser dem så mye som mulig. For å sikre ledningen, i vinkelen på rommet må du kjøre neglen og knytte en tråd på den. Noen ganger bruker de skruer, men jeg anbefaler deg ikke å gjøre dette, som i dette tilfellet vil du være veldig vanskelig å flytte ledningen, utsette den til ønsket tykkelse.

Slik justerer du rottbåndets vegger Gjør det selv med video

Jeg vil også huske evalueringen av diagonaler. Dette er et øyeblikk som ofte ignoreres, blir ikke helt ønsket resultat. Om nødvendig er rutenettet strammet til veggen. Det er viktig å gjøre i områder med sprekker eller under et stort lag av stucco tilsynelatende.

Artikkel om emnet: Hvordan og hvordan justere tregulvet under linoleum

Hvordan lage en blanding

Så, alt er klart for begynnelsen av arbeidet. Det gjenstår å forberede en blanding og bevæpnet med verktøy.

Jeg vil minne deg om den raske grepet av rotbånd, i forbindelse med løsningen av løsningen vanligvis ikke overstiger 25 minutter. Derfor er det nødvendig å knuse blandingen i litt å ha tid til å trene.

Jeg anbefaler deg å umiddelbart bestemme nettstedene som kan brukes. Det er mer hensiktsmessig å knytte blandingen i beholderen med avrundede hjørner. Ideell for dette er en plastbøtte. Det er hellet rent vann, og deretter tilsettes en tørr blanding i forhold til 2: 3.

Slik justerer du rottbåndets vegger Gjør det selv med video

Men det er bedre å bruke en bevisst mindre mengde tørr gips og, om nødvendig, legg den til på slutten. Og så er det en nyanse. Løsningen din vil leve lenger hvis det brukes kaldt vann. Blandingen på konsistensen skal være slik at den ikke faller fra en invertert trowel. Du kan enkelt og enkelt blande gipset med vann ved hjelp av en elektrisk drill og en blanderdyse. Deretter modnes løsningen innen 5 minutter og blandes igjen. Nå er det umulig å legge til eller tørke blandingen i den. Etter å ha fullført matlaging, må du raskt vaske blanderen med vann eller et annet verktøy som brukes, siden rotbåndet blir umiddelbart grepet og frosset. Ellers vil rengjør verktøyet være problematisk.

Søknad på veggen

Verktøy

For ikke å distrahere alt fra jobb, som skal passere raskt på grunn av høyhastigheten på løsningen av løsningen, er det bedre å forberede hele nødvendige verktøyet på forhånd. Du trenger spatler, Kelma, hjørneutpiller, regjering og stryking. En våt fille og en bred børste kommer fra tilleggsverktøy, slik at forurensningen kan elimineres.

I nærheten av vpadin

Først må du lukke alle depressionene. For å gjøre dette, bruk en liten mengde løsning på disse nettstedene og sveip deretter fra den ene enden av depresjonen til en annen. Dette vil tillate deg enklere og raskere å takle ytterligere justering. Til veggen og rotbåndet er mer vellykket, det er best å bruke det på det tynne laget på hele overflaten. Dette kan gjøres ved hjelp av Colel. Etter tørking av det første hjelpelaget, kan du fortsette å bruke den viktigste hvis det ikke skal være for tykt. Ellers er denne prosessen brutt i to stadier. Rotband Application Technique vises i mange videoer. Jeg anbefaler å bli kjent med dem på forhånd.

Artikkel om emnet: Hvordan sy tofarget gardiner med egne hender: Grunnleggende regler og teknikk

Slik justerer du rottbåndets vegger Gjør det selv med video

For å justere veggen, må du prøve en løsning på veggen til området mellom beacons, og deretter sette regelen i to tilstøtende fyrtårn, sett inn bevegelsen langs veggen i en vinkel på 45 grader. En slik hellingsvinkel vil tillate utnyttelse av gipset jevnt for maksimalt område. Som regel kan du bruke spesiell konstruksjon eller stivt stativ med en lengde på 0,5-2 meter, avhengig av bredden av fyrtårnene. Etter flere slike innlegg må regelen bli tørket med en fuktig klut. Hvis dette ikke er gjort i tide, så forblir overskuddet på plastene på den tørr, og forstyrrer veldig mye justering.

Slik justerer du rottbåndets vegger Gjør det selv med video

Hvis bølger vises i arbeidsprosessen, antyder dette at overflaten er jevn, og de kan ganske enkelt elimineres ved stryking. I motsetning til sementløsninger, i tilfelle av rotbåndet, kan regelen flyttes i alle retninger, ikke begrenset til det bottom-up-alternativet. Nivellering av veggen er bedre små områder, og husker den korte perioden for løsningen.

Video "Spanking Wall Rotband"

Om hvordan du legger veggene i rotbåndet, se i videoen nedenfor

Til slutt - sliping

Hvis etter ferdigstillelsen av arbeidet, ikke se den perfekte glatte overflaten foran deg, vil jeg roe deg. Det er helt normalt. Inntil fullstendig ferdig, forblir du bare ett trinn. Bølger, furer og dråper må stables.

Slik justerer du rottbåndets vegger Gjør det selv med video

Denne prosedyren starter etter bruk. På denne tiden tørker rotbåndet helt og etter å ha rørt ham, er det ingen bukser. Alle tørkede dråper er kuttet av med en spatel. Deretter blir veggavsnittet fuktet med vann med en pensel og gnidding av grouting sirkulære bevegelser. Så snart denne prosessen blir vanskelig, fjern grepet og se på veggen. Alle groper og furrows vil være åpenbare, og resten av overflaten er glatt med små bølger.

Slik justerer du rottbåndets vegger Gjør det selv med video

Overskudd Rotband, som forblir på fugemasse i en meget flytende form, fjern spatelen og gjelder for furene. Da er det nødvendig å utføre spatelen langs samme sted, og trykke den parallelt med overflaten. Om nødvendig, for å utføre prosedyren med fugemasse igjen. Dermed passerer du gjennom hele veggen og få en flat overflate, som er egnet for videre finish.

Les mer