Presseringsmetoder for varmesystemer

Anonim

Ved å trykke på varmesystemene er en kontrollteknologisk prosedyre, som utføres etter at reparasjonsarbeidet er gjennomført, i tilfelle installasjon av et nytt varmesystem, under regulatorisk arbeid før oppvarmingssesongen.

Presseringsmetoder for varmesystemer

Det skal huskes at krympeluften skal gjøres under redusert trykk, mindre enn 1,5 kgf / cm².

Med hjelp av krymping er de overbevist om helsen til varmesystemet, og i tilfelle av deteksjon av lekkasjer utføres reparasjonsarbeid.

Hovedkonseptet med krympingsmetoden

Pressing av varmesystemer innebærer en trykkløft i systemet med 25-50% høyere enn den nominelle og eksponeringen av denne verdien i 30 minutter.

Presseringsmetoder for varmesystemer

Enhetsdiagram over varmesystemet.

Denne prosessen lar deg sikre at varmesystemets evne til å motstå de skarpe trykkfallene under operasjonen. I bygninger som drives av store kjeler, er varmesystemet sterkt utsatt for stive driftsforhold. Dette er spesielt manifestert i multi-etasjes bygninger, hvor verdien av det nominelle trykket i rørledningene i varmekretsene har økt indikatorer. Når du lanserer kjølevæsken i det hydrauliske systemet, kan Hydrulars forekomme, det vil si det stadig økende trykket av kjølevæsken, som oppstod som følge av å endre strømningshastigheten til væsken.

De leverte rørledninger av den oppvarmede bygningen er vanligvis årsaken til endringer i strømmen av vannstrøm og forekomsten av hydrowarderen. Fysisk kan dette forklares av en skarp stoppbevegelse av en stor masse vann og forekomsten av en positiv hydroedar. En lignende effekt oppstår når en skarp lukking av bagasjerommet. Derfor, i prosjektene med varmekretser ved å komme inn i kjølevæsken, brukes ventiler som gradvis reduserer strømningshastigheten.

En slik begivenhet som opptak av varmekonturer utføres i henhold til det teknologiske kartet til oppvarmingssystemet i bygningen. Verdien av trykket og dens overkoplings koeffisient er valgt avhengig av varmeanlegget, de fysiske egenskapene til radiatorer, tilstedeværelsen eller fraværet av en autonom bygning av bygningen av bygningen. Pressing System, som regel utføres med luft eller vann.

Artikkel om emnet: Kjøkken Stone Forkle - Holdbarhet og skjønnhet på kjøkkenet

Trykkindikatorer og arbeidsmetoder

Trykkverdi under krympingsarbeid i ulike typer bygninger:

  1. For private hus og små hytter utstyrt med et autonomt varmesystem, vil trykket være henholdsvis 2 og 4 kgf / cm² (bar).
  2. For bygninger som har 5-9 etasjer og mottar et kjølevæske fra et sentralisert kjele, er trykket tilsvarer 6-7 kgf / cm² (bar).
  3. For bygninger av økte etasjer er krympetrykket 10 kgf / cm² (bar).

Presseringsmetoder for varmesystemer

Ordningen om å vaske oppvarmingssystemet.

Disse trykkverdiene gjelder bare under krymping med vann. Under behandlingsarbeidet ved hjelp av lufttestimum, bør trykkmåleren ikke være høyere enn 1,5 kgf / cm².

Det er viktig å vurdere typen radiatorer som er installert i varmesystemet. I krympingsprosessen er det umulig å overskride trykkverdien som de beregnes eller hvor testene på fabrikken blir testet.

Pressing er laget enten med luft eller vann. Luft er tilrådelig å produsere arbeid i små bygninger eller private hus. For dette bruk spesielle håndpumper eller elektriske kompressorer. Høytrykksslange er skrudd på kranen for fôring eller tilbakestilling av kjølevæsken på termisk node. Hvis huset isted fra det sentrale kjele rommet, fôret og omvendt utgang av kjølevæsken overlapper. Hvis tettheten er utilstrekkelig og den pneumatiske kontrollmetoden anvendes, bør den langsomme nedgangen i indikatorene for trykkmåleren på grunn av kompressibiliteten av luften tas i betraktning. Derfor vil betydelig mer tid være pålagt å motstå konturer under overskuddstrykk. Den hydrauliske metoden, tvert imot, under lekkasje, vil nesten umiddelbart vise den på enheten.

Kontrollere tetthet av varmekretser ved hjelp av trykkluft skal utføres med forsiktighet. I tilfelle en rørledning eller radiator oppstår en øyeblikkelig frigjøring av trykkluft, som er fulle av skader. Derfor bør krympeluften gjøres under redusert trykk, mindre enn 1,5 kgf / cm².

Kontroller rørledningerens tetthet er bedre å produsere hydraulisk. Dette gjør det mulig å sjekke med økt trykk, med kritiske mangler av radiatorer, det er ikke noe raskt gap, det er lettere å oppdage stedet for lekkasjer fra varmekretsene. Fremgangsmåten for å gjennomføre kontrollarbeid på tetthet av vannkretser ved den hydrauliske metoden må utføres ved den positive omgivelsestemperaturen.

Artikkel om emnet: Disksag for trebearbeiding: Hvordan velge?

Trykk på luftvolumet på bygningsledningene kan bare være mulig hvis gulvene ikke overstiger 2 etasjer, og kjølevæsken kommer fra den autonome varmekilden. En slik uttalelse er fornuftig at lufttestingen av tetthet i multi-etasjes bygninger ikke vil bringe det ønskede resultatet, på grunn av at den pneumatiske metoden ikke tillater å identifisere feilen i konturene. Endring av vitnesbyrdet om trykkmåleren på en pneumatisk metode er sakte, og derfor er det ikke alltid mulig å identifisere dem.

Les mer