Lysdioder for auto gjør det selv

Anonim

Lysdioder for auto gjør det selv

Mange bilister vil gjerne erstatte vanlige glødelamper i en bil på lysdioder. Fordelen med sistnevnte er utvilsomt lavt forbrukstrøm, holdbarhet, høyere lysutgang, ingen oppvarming. Det er hyggelig å forlate de medfølgende dimensjonene og om morgenen for å oppdage at batteriet og ikke trodde utslipp. Denne artikkelen vil bidra til selvstendig bytte av bilpærene på lysdiodene med egne hender og unngå typiske feil.

Lysdioder for auto gjør det selv

Det første du må lære før du fortsetter til erstatningsprosedyren: LED er ikke en lyspære. Vær forsiktig og oppmerksom, reparasjonen av bilens elektriske utstyr som følge av dine feil handlinger er en ubehagelig ting. Dette gjelder imidlertid ikke bare lysdioder, men også noen handlinger med elektriske ledninger, enten det er å sette forsterkeren eller flere signaler. Men likevel, ikke guder av potten brenner, det er ikke noe komplisert i en slik erstatning, noen med rette hender kan produsere det på egen hånd.

Hovedposisjonene som vi trenger å lære er:

1. Spenning i innebygd nettverk av bilen. Vanligvis er det 12 - 13 V med en muffled motor og 13 - 14,5 V med en bestilt.

2. Tilførselsspenningen til en typisk LED er 3.5 V. Avhengig av fargen, kan dette være: for gule og røde lysdioder - 2 - 2,5 V.; For blå, grønn, hvit - 3-3,8 V. Typisk strøm av en lavt strømforsyning - 20 mA, kraftig - 350 mA.

3. Ikke alle lysdioder, i motsetning til lyspærene, belyser rommet rundt seg selv. Dette bør vurderes når du bytter indikatorlamper, for eksempel i instrumentbrettet. Når du kjøper, bør du være oppmerksom på typen linser eller, hvis du kan, spør selgeren. Låsfrie lysdioder har en liten linse på slutten. Generelt, prøv å sjekke det ut når du kjøper, og enda bedre, kjøp og prøv noen forskjellige.

4. Lysdioden, som batteriet, har et pluss og minus. Minus kalles katoden, pluss - anoden, i diagrammene de er avbildet som dette:

Lysdioder for auto gjør det selv

Merk følgende! Du bør forstå det bare ta og slå på LED i innebygd nettverk av bilen - det betyr at det er garantert å brenne det.

Vil du sørge for? Ta og koble til noe billig LED direkte til innebygd nettverket. Fra lighteren, for eksempel. Han vil skinne vakkert og røyke :) Men du vil se hva prosessen ser ut. Kjære lysdioder brenner ut på samme måte, så det er bedre å trene på billig.

Koble til LED

1. LED-paneler selges, såkalte klynger, de er designet for 12V. Du kan bare koble dem til innebygde nettverket og glede deg over vakre lys. Men det er en ubehagelig funksjon - når motorrevolusjonene endres, vil lysstyrken på lysdiodene i klynger i klyngene endres. Litt, men merkbart øye. I tillegg er de faktisk normale med en spenning på ca. 12,5V, så hvis du har lav spenning i innebygd nettverk, vil klyngene skinne svakt. Konstruktiv klynge består av en kjede av LED og en motstand. For hver tre lysdioder, en motstand som utfører overflødig spenningen. LED-tape er ordnet på samme måte, så hvis du trenger å kutte av et stykke - se på båndet, har det steder der det kan kuttes. Vanligvis er disse de samme tre lysdiodene og en motstand ... hvor det ikke kan kutte det :)

Artikkel om emnet: Varm gulv under laminat på tregulvet med egne hender

2. Slå på LEDene suksessivt, kjeden, det vil si en hjemmelaget klynge. Det vil si å svinge den ønskede mengden av hverandre, og de resterende to utgangene - til innebygde nettverket. Vi vil gjøre et poeng som vi snakker om hvite lysdioder. Lysdiodene i forskjellig fargespenning er forskjellig. Det er lett å beregne at for 12-14 V vil være nødvendig 3 lysdioder. Til sammen vil de gi 3,5 x 3 = 10,5 V. Som nevnt ovenfor har LED-LED et pluss og minus. Tilkoblingen i rekkefølge er når et pluss en er forbundet med minus neste og så videre til enden av kjeden.

Men de kan fortsatt ikke kobles direkte, det er nødvendig å slå på den omfattende spenningen til kjeden din for å slå på omfanget av 100-150 ohm, med en kapasitet på 0,5 W. Motstandene selges i en hvilken som helst butikk for radioamatører.

Lysdioder for auto gjør det selv

Denne metoden lider av den samme ulempen som den forrige - en endring i intensiteten av luminescensen av lysdioder når omdreininger endres. Liten, men ubehagelig. Men ved hjelp av denne ordningen kan du koble til et hvilket som helst antall lysdioder ved å samle dem med kjeder for 3 stk. Med en motstand og inkludert parallelt. Parallelt betyr det å samle noen få identiske kjeder, pluss hver kjede for å koble til et pluss av en annen kjede, minus - med en minus. Generelt beregnes motstanden til motstanden av loven om ohm. Men hvis du ikke er i freaks med formler, bruk en enkel regel: Hvis du slår på 1 LED - er motstanden nødvendig 500 ohm, hvis to er 300 ohm, tre lysdioder er 150 ohm. I dette tilfellet kan du ikke lese. :) Men å tilbringe en halv time for å studere en enkel formel, vil du lære å velge de motstandsverdiene, noe som betyr at lampene dine vil skinne lange og riktig. Jeg kan forsikre deg om at du ikke trenger å være en akademiker, jeg vil prøve å forfalle i detalj og forståelig. Du vil trenge:

1. Spenningsmåleren, strøm- og motstandsinstrumentet, i Commoner "Castle" eller "Multimeter". Selges i butikkene på radioamatører, elektriske varer og i kinesiske markeder. Koster fra 50 rubler. Jeg anbefaler å kjøpe en digital, klarere med ham. Denne tingen kan du produsere alle nødvendige målinger, med mindre, selvfølgelig, lære instruksjonene eller artikkelen "multimeter for" tekanner ".

Lysdioder for auto gjør det selv

2. Ohma lov for plottet av en elektrisk krets, det vil si for din LED og motstand. R = u / i. Hvor R er motstanden til motstanden, er du spenningen du må betale, jeg - strømmen i kjeden. Det vil si å få motstanden til quenching motstanden, du må dele spenningen som du må betale til strømmen som skal oppnås.

Vurder et eksempel. Vi har en enkel hvit LED som vi må koble til bilens ombord. Tilførselsspenningen til en slik lysdiode er ca. 3,5 V, strøm - 20 mA.

Artikkel om emnet: Er det mulig å sette en ny linoleum på den gamle

1. Mål spenningen på det punktet som vi skal koble til LED-LED. Faktum er at stresset i innebygd nettverk er annerledes. På batteriet kan være 13 volt, og på sigaretter - 13,5, etc. Derfor bestemme på forhånd hvor du vil koble til. Slå på enheten til spenningsmålingsmodus og måle. Anta at det er 13 V. Skriv ned på et stykke papir.

2. Fjern LED-forsyningsspenningen fra 13V (3.5V). Vi får 9,5 V. Strømmen i formelen er substituert i ampere, i en ampere 1000 milliamper, det vil si i vårt tilfelle 20 mA - 0,02 A. BRUKE FORMULEN, Beregne motstanden:

9,5 / 0,02 = 475 ohm.

For å motstanden under drift, er det skadet, vi beregner sin kraft. For å gjøre dette må du multiplisere spenningen som motstanden slokkes - 9,5 volt, på den aktuelle, som passerer gjennom den - 0,02 ampere. 9.5x0.02 = 0,19 watt. Det er bedre å ta en reserve motstand - 0,5-1 watts.

Det vil si at vi må fortelle selgeren i radiobutikken "Jeg trenger en motstand 475 ohm 0,5 eller en watt.". Du kan bruke en nominell og mer, bare skinnende lysdioder vil være dim. Mindre - det blir lysere, men han kan ikke like det.

Ved å kjøpe den ønskede, koble til og glede :) For å endelig være overbevist om beregningens korrekthet, kan du måle strømmen i kjeden. For å gjøre dette, slå på multimeteret i gjeldende målemodus (se instruksjonen til enheten) i gapet mellom motstanden og LED-lampen. Hvis instruksjonen er tapt - ikke problemer. Sett disken til "10A" -merket, og slå den røde sonden i stikkontakten med signaturen "10a".

Lysdioder for auto gjør det selv

Han må vise 20 millioner eller mindre. Motstander og lysdioder har variasjon av parametere, så strømmen kan variere i begge sider, men litt. Hvis en verdi fra 15 til 23 ma er normal. Jo mer nåværende, den lysere lysdioden skinner, men jo mindre tid for sin tjeneste. Derfor, for konvensjonelle lysdioder, anbefales det ikke å installere en strøm over 20 mA, optimalt 18m. Den beste måten å velge ønsket motstand på er å bruke en variabel motstand. Men det er allerede vanskeligere :)

Ovennevnte informasjon vil tillate å koble til et hvilket som helst antall lav effekt og kraftige lysdioder, det er nok å kjenne deres driftsstress og nåværende og erstatte dem i formelen.

Det er svært nyttig å koble til parallelt LED. En vanlig diode av hvilken som helst type i omvendt polaritet er, det vil si katoden til dioden til anoden av LED. Dette vil beskytte din LED fra omvendt polaritet. Dette gjelder spesielt for innenlandske ærverdige biler.

For de fleste nysgjerrige :) - Den første LED-driveren for biler

Ytterligere informasjon tjener til avanserte elskere som allerede har mestret OhM-loven. Det er ingen grense for perfeksjon, og du har bare lite å lyse lysdiodene - jeg vil at de skal skinne jevnt, er ikke avhengig av motorhastigheten.

Artikkel om emnet: Hva å henge på kjøkkenet: Kanskje tape gardiner?

Den mest korrekte sving på lysdiodene er gjennom dagens stabilisator. Lysdioden er en halvlederanordning som drives av en strøm, ikke en spenning. Derfor, hvis du stabiliserer og begrenser strømmen som strømmer gjennom den, kan du koble til selv kilovolt, lysdioden vil skinne normalt. Og driftsmodusen avhenger av hvor lenge LED-lampen vil skinne uten å miste lysstyrken. For å stabilisere strømmen brukes enheter, kalt drivere. Den enkleste driveren er et diagram på LM317 stabilisatorbrikken. Den største fordelen med denne brikken for nybegynnere er veldig vanskelig å brenne den :)

Lysdioder for auto gjør det selv

Lysdioder for auto gjør det selv

Lysdioder for auto gjør det selv

Redd? Ingenting :) I hovedsak er to deler påkrevd - Mikrocircuiten i seg selv er en treveis spenningsstabilisator, som vi slår på den nåværende stabiliseringsmodus og motstanden. For ikke å gå inn i teorien, er handlingene som følger - anskaffe en variabel motstand med en motstand på 0,5 com. Dette er en slik ting med tre konklusjoner og twilight. Som en mikrocircuit, er det solgt alt i samme "radio amatør" for morsomme penger. Det er mulig å identifisere fra et unødvendig husholdningsapparat i det hele tatt. Vi lodder ledningene til den gjennomsnittlige konklusjonen og en av de ekstreme, uansett hva. Slå på multimeteret til motstandsmålingsmodus. Vi kobler til ledningene enheten og måler motstanden motstanden. Rotasjon av stangen Vi oppnår maksimal lesing, det vil si 500 ohm (eller så). Dette er ikke å brenne LED-LED når motstandsmotstanden er for lav.

Vi samler en kjede. Merk følgende! Kontroller nøye de riktige tilkoblingene før du kobler til? Sjekket? Nøyaktig?

Lysdioder for auto gjør det selv

Enheten blir til strømmodus. Rotasjonen av motoren til den variable motstanden vi oppnår vitnesbyrdet til enheten 20 mA. Slå av kjeden, måle motstandens motstand og vi utfører den vanlige motstanden med samme motstand i stedet. Voila! Du har nettopp samlet din første LED-driver :) Den har en maksimal strømgrense innen 1-1.5 a, så når du kobler et stort antall lysdioder: Bruk først større strømmotstand. For det andre, ta en brikke. Hvis det er varmt - det er fornuftig å feste den til radiatoren. Ikke glem at bilkroppen har en elektrisk kontakt med en "minus" av batteriet, og dekslet til brikken (kropp) er med sitt andre ben. Derfor setter det på kroppen uten isolerende pakning - en dårlig ide. En annen nyanse - brikken selv reduserer maksimalspenningen, som kan sendes på LED, for to eller tre volt. Derfor, mer enn 11-12 volt, får du ikke med denne driveren. Men det er en enkel og første ide om den riktige forbindelsen av lysdioder i bilen du vil gi deg :) Forresten, på samme chip + par detaljer, kan du samle den justerbare strømforsyningsenheten på 1,5-30 V., som er veldig nyttig i bilen. Inkluderingsordninger på internett sett.

Generelt, hvis alt skjedde deg - velkommen til den fascinerende verden av radioelektronikk, fordi du er usannsynlig å stoppe ...

Les mer