Baklysdørhåndtak gjør det selv i en bil

Anonim

Håndtakene er de mekanismen på dørene som stadig trenger å berøre og kjøre. Derfor er det viktig å sikre konstant synlighet av slike mekanismer, slik at de ikke trenger å se etter lang tid i fullstendig mørke. Dette gjelder spesielt for dørhåndtakene i bilen. Tross alt ser du, forferdelig ubeleilig om natten, stadig fascinerende plasseringen av håndtaket.

Baklysdørhåndtak gjør det selv i en bil

Spesialister anbefaler en diodelampe for å lede ned.

Det var av denne grunn at bakgrunnsbelysningsalternativene for håndtakene ble oppfunnet. Det er et bredt utvalg av dem. Men de fleste er basert på LEDs arbeid. Vurder en av de enkleste og mest pålitelige alternativene, da du raskt kan gjøre bakgrunnsbelysningen på håndtaket.

Verktøy for arbeid

Baklysdørhåndtak gjør det selv i en bil

Belysningskrets av eksterne håndtak.

Først og fremst må du lagre på forhånd med de nødvendige materialene og verktøyene. Videre er det nødvendig å forestille seg tilstedeværelsen av alt samtidig, siden arbeidet med elektrisitet ikke tolererer forsinkelse, spesielt hvis det kommer til bilen. Så du trenger:

  • LED-lyspære;
  • terminaler;
  • Tynne ledninger;
  • blowtorch;
  • skruetrekkere;
  • kniv;
  • isoleringstape;
  • bore;
  • Superlim;
  • plastkork for terminaler;
  • ammeter;
  • PASSATIA.

Når alt du trenger vil bli forberedt, bestem deg selv, hvorav døren du vil starte. Eksperter anbefaler å begynne å trekke bakgrunnsbelysning på frontdørene, da tilgangen til den elektriske delen av bilen er alltid nærmere her.

Forberedelse og tilkobling av ledninger

Baklysdørhåndtak gjør det selv i en bil

Belysning av dørhåndtak fra innsiden.

Nå fortsett til jobb. Først må du demontere dørhåndtaket. Dette gjøres ved hjelp av passende skruetrekkere. Ta nå LED-lampen og fjern plasthuset fra det. Der vil du se pinnene på slutten av lampen som må loddes til ledninger. Men før dette er det tilrådelig å koble litt og sette på dem små terminaler. Så du vil falle ut mye mer praktisk, og kvaliteten på arbeidet blir bedre.

Artikkel om emnet: Bench transformator Gjør det selv: Tips og tegninger

Det er ikke nødvendig å skynde seg å sette på ledningene plastkyrker for beskyttelse, siden du fortsatt må skyte dem til arbeidet er helt ferdig. På den annen side må ledningen også gjøre en lys feiende og sette på terminalene på tipsene, men allerede større.

Med dette arbeidet er det viktig å vurdere et viktig punkt. Som regel har en dør bakgrunnsbelysning i bilen to sider: en er direkte lampen som lyser, og den andre er en del av hvilken den viktigste ernæringen kommer til denne lyspæren. Så det er måltider det kan gå som direkte fra den elektriske delen av bilen (vanligvis må du åpne en boks som ligger i nærheten av rattet) og fra dørkartet, hvis det har direkte ernæring (ofte er dette observert i moderne bil merker).

I det første tilfellet må du beregne lengden på ledningen på forhånd slik at den er helt nok til å koble bakgrunnsbelysningen og samtidig for riktig plassering slik at ledningene ikke hindrer ledningene under føttene. I det andre tilfellet brukes ledningene vanligvis små, siden deres plassering ikke går utover håndtaksområdet. Men fortsatt, både i den første og i det andre tilfellet er det tilrådelig å ta lange ledninger, da de alltid kan forkortes.

Etter det, ved hjelp av en ammeter, må du sjekke riktig tilkobling av alle ledninger. Hvis du i elektrisitet du forstår ikke veldig bra, så er det bedre å ty til konsultasjon eller direkte hjelp av elektrikeren, slik at det ikke er noen ubehagelige problemer med mulig nedleggelse i fremtiden.

Installasjon av dioden i håndtaket

Baklysdørhåndtak gjør det selv i en bil

Beslag med LED-bakgrunnsbelysning.

Deretter må du installere en diode direkte i selve knotten. Her er den elektriske øvelsen nyttig. Men først prøv å plassere dioden inne i håndtaket og midlertidig fikse det på døren. Vanligvis i moderne biler, gjør det mulig å gjøre det. Deretter må du koble dioden til elektrikeren og sjekke operasjonen.

Artikkel om emnet: Hvorfor trenger du en tropiske sjeler?

Spesialister anbefaler diode-lampen alltid direkte ned - slik at lyset vil være best å belyse håndtaket. Også, de anbefaler også å koble andre ender av ledningen til strømforsyningen i form av en kraftkapasitetsmekanisme hvis du ikke vil ha en permanent glød. Men hvis det tvert imot er det fornuftig å lodde ledningene til fôret av sigarettenneren.

Når den er klar, gjør du den nødvendige oppslaget på håndtaket på de stedene hvor ledningen vil bli publisert og hvor dioden vil bli sett. Det er ikke alltid nødvendig og avhenger av hva slags design har et håndtak. Men hvis det kom til dette, må du jobbe med en drill, borehull. Borediameter Velg minimum. Tross alt er det mulig å øke hullet, men for å redusere - allerede på ingen måte.

Nå må du bare fullføre tilkoblingen til ledningen og dioden. Nå som alt stort arbeid er over, kan du trygt bruke plastbeskyttende korker på små terminaler, hvoretter du legger plasthuset på dem, som ble fjernet i utgangspunktet.

Som for den delen av ernæringen, må du først være isolert med små biter av tape, hvorpå bare å bruke plastbeskyttelse på ledninger. Men merk at beskyttelse settes på når LED-ledningene er koblet til de viktigste næringsledningene.

Mange elektrikere anbefaler alt dette for å utføre en ekstra fiksering av LED-pæren på døren. Dette gjøres ved hjelp av en vanlig SuperClay. Som regel er bunnen av lampen på kantene litt merket, for hvilken den berører håndtaket. Deretter presset i noen sekunder. Så lampen vil ikke alltid komme opp fra hullet i håndtaket.

Så, den hjemmelagde belysningen av håndtakene i døren i bilen vurderes.

En lignende metode er laget av høydepunkter for alle andre håndtak, og om nødvendig - og bak. Et nykommer slik arbeid vil virke komplisert, men hvis du ikke haster og nøye gjør alt, vil du sikkert ha et godt resultat, og bilen vil endelig bli mer komfortabel i bruk.

Artikkel om emnet: Uvanlige gardiner gjør det selv: Anbefalinger om etableringen (Foto)

Les mer