Hvilken fyllstoff til dører er bedre å velge og for hvilke kriterier

Anonim

Mange leilighetseiere i dag er installert eksterne pansrede og ståldører. Det er nødvendig å velge den eksterne døren på riktig måte, og ikke bare metalltykkelsen i døråpningen, men også fyllstoffets egenskaper. Gode ​​driftskarakteristikker på døren er avhengig av dette. De må undersøkes nøye for å ta en beslutning, hva slags dører filler vil passe i familien din.

Hvilken fyllstoff til dører er bedre å velge og for hvilke kriterier

Dørelementer i delen.

Hva er den interne fyllingen av dørdesignen? Formålet med disse strukturelle elementene er termisk og støyisolering av boligområder fra virkningen av omverdenen. Som et resultat av bruken av fyllstoffer øker graden av stivhet av dørkonstruksjonen. I direkte forhold er det kvaliteten på det interne fyllstoffet, og mulighetene for den eksterne dørdesignen trener sine hovedfunksjoner. For å forstå hva fyllstoffet er bedre å bruke for å isolere den eksterne døren, er det nødvendig å finne ut hva deres egenskaper er. Hvilken fyllstoff for dører er bedre å velge? Dette spørsmålet blir spurt alle som må løse problemet med å anskaffe en metalldør.

For hvilke kriterier bør velge disse materialene: Hva et fyllstoff for dører å kjøpe

Hvilken fyllstoff til dører er bedre å velge og for hvilke kriterier

Dør kuttet med cellefyller.

  1. De bør være trygge for miljøet og familiemedlemmene som bor i denne leiligheten.
  2. Maksimal isolasjon fra ekstern støy i offentlig korridor er nødvendig.
  3. Døren må pålitelig holde seg varm i leiligheten.
  4. Døren lerret skal være fuktproof.
  5. Døren må tjene i lang tid under driften.
  6. Masters prisen som eieren av leiligheten er beregnet.

Hver eier av leiligheten har sine egne prioriteringer når de arrangerer sine hjem. For noen, prisen spiller ingen rolle for en annen stillhet i huset og så videre. Men det er viktig å bo i huset var trygt for alle familiemedlemmer. Derfor er det nettopp dette kriteriet å ta hensyn til først og fremst ved å velge byggematerialer for å løse problemet med isolering av en ekstern inngangsåpning.

Artikkel om emnet: Møbler for barnas rom for en tenåringspike

Mineralull fra bergarter

Hvilken fyllstoff til dører er bedre å velge og for hvilke kriterier

Kjennetegn ved de viktigste merkene med mineralull.

Tidligere var bruken av dette fibrøse materialet begrenset til forsvarsindustrien. Og bare nå begynte det å søke i byggingen.

  1. Et slikt innovativt fyllstoff er et universelt materiale for termisk isolasjon og støyabsorpsjon.
  2. Prisen er relativt lav og tilgjengelig for alle.
  3. Dette stoffet har en fibrøs sammensetning og er laget av smeltet stein- eller blastovnslag.
  4. Mineralull, som ble oppnådd på den første måten (steinull), er et fyllstoff av høy kvalitet med gode egenskaper.
  5. Denne isolasjonen er motstandsdyktig mot effekten av høy temperatur, fuktighet og aggressivt medium, har en liten krymping.
  6. 6. Derfor er dette stoffet utemandet til driftsforholdene og kan tjene mer enn et halvt århundre.
  7. 7. Dette materialet lar deg utføre miljøvennlig fylling av dørbladet, og gir pålitelig beskyttelse av rommet.
  8. 8. Den utmerkede kvaliteten på stabiliteten til mineralull for tenning brukes ved montering av brannstrukturer og dører.

Byggere anser dette utmerkede brannbestandige fyllstoffet av et av de mest effektive materialene for å fylle designene til dørbladet. Men alt dette gjelder mineralullene som produseres fra bergarter.

Slaggull: Funksjoner

Hvilken fyllstoff til dører er bedre å velge og for hvilke kriterier

Skjema av ståldør med gummitetning.

Mineralull, som ble oppnådd fra et domene slagg (slaggull), i ugunstige forhold med fuktig, høy eller lav temperatur og ulike typer deformasjoner, har ikke egenskapene til pålitelig holdbarhet.

Slik mineralull har en stor ulempe. ODing dette stoffet oppstår over tid. Dette fører til dannelsen av tomhet i hulrommet i dørdesignen. For å unngå denne produsenten installeres ekstra ribber, som ikke tillater at fyllstoffet glir ned.

Vanligvis er anleggets sfære landskonstruksjonen, bygging av midlertidige strukturer og strukturer som lett kan gjengis.

Bølgepapp: Fordeler og ulemper

Hvilken fyllstoff til dører er bedre å velge og for hvilke kriterier

De viktigste egenskapene til korrugerte korrugeringer.

Dette er en billig isolasjon for en dør som har en utmerket eiendom. Det absorberer lyder. Den spesielle utformingen av dette fyllstoffet ligner på "Bee Honeycombs". Det er en ramme med bølgepapp i en metalldør.

  1. For dette materialet er stivhet, horisontal motstand og vertikal karakteristikk. Stivheten til det bølgepappen gir bølgepapp som ligger mellom kartonglagene.
  2. Hans spesielle sammensetning savner ikke fuktighet.
  3. Også var varene av bølgepapp med lav vekt, ikke å utformes av døren og relativt lave priser.
  4. Lav pris, god varme- og støyisolasjon er utvilsomt fordeler med dette fyllstoffet.

Artikkel om emnet: Installasjon av dørblokker med egne hender, installasjonsboks

Men denne isolasjonen har skuffer. Siden det er et tett papir, virker den økte fuktigheten på den ødeleggende. Av denne grunn reduseres timingen av driften av slike eksterne dørstrukturer hvis deres tetthet er svekket.

Polyfoam: Effektiv, men kan være farlig

Hvilken fyllstoff til dører er bedre å velge og for hvilke kriterier

Egenskaper av skum.

  1. Dette er et godt varmeisolerende materiale med gode støyabsorberende kvaliteter.
  2. Hans porøse struktur gir fyllstoffet med gode lydabsorberende kvaliteter, frostmotstand og ikke -hygroskopisk.
  3. Skummet - ufarlig, miljøvennlig materiale, som er preget av holdbarhet og lenge beholder sine operasjonelle egenskaper.
  4. Å være et av de mest effektive varmeisolerende materialer, har den en svært rimelig pris.

Men alvorlig ulempe er dens ekstreme brennbarhet. Det smelter veldig raskt, brenner. Med brenning tildeler de et meget stort antall giftige forbrenningsprodukter og giftig røyk. Slike parametere tillater ikke at skummet kan betraktes som det optimale alternativet for å fylle den eksterne døren.

Skummet polyuretan

Hvilken fyllstoff til dører er bedre å velge og for hvilke kriterier

De viktigste ordningene for plasseringen av spredte fyllstoffer.

Dette materialet som har mange bobler i sammensetningen. Derfor har det lethed og holdbarhet. Hullene i dørplassen er fylt med dette fyllstoffet tett. Det moderne bygningsmarkedet tilbyr to typer polyuretan: elastisk og hardt. Den største applikasjonen har den siste.

  1. Det er preget av høy slitestyrke, fuktmotstand, holdbarhet, miljøvennlig, beskytter effektivt mot utenlandske lyder. Dette er en god isolasjon.
  2. Vanligvis brukes et slikt stoff til å installere eksterne høykvalitetsdører, siden det har en høy pris enn minvata og skum.

I tillegg, som er et syntetisk materiale, er polyuretanfyllstoffet lett flammifiserte og giftige stoffer. Dette kan være et argument mot et slikt materiale når du løser problemet, hvilket fyller for dører finner.

Pincers: Fordeler og ulemper

  1. Polyrophenthinen kombinerte de svært verdifulle egenskapene til syntetiske materialer - fyllstoffer for metalldører. Dette materialet er preget av gode egenskaper av varme og lydisolasjon i lang tid.
  2. Betegnelsen for operasjonen er beregnet opptil 70 år, det er motstandsdyktig mot ulike belastninger.
  3. Dens fordeler er i lav vekt, enkel installasjon, motstand mot kjemikalier. Den injiseres under press og gir ikke en krymping, i motsetning til mineralull.
  4. Kjennetegn ved brannsikkerhet av dette stoffet er betydelig bedre enn det for polyuretanfyller og skum.

Artikkel om emnet: Dekorativt hjørne peis brannmur gjør-det-selv

Det er imidlertid fortsatt lett brennbart materiale. Og dette er hans alvorlige minus når du velger en varmeapparat. Trenger å huske dette ved å ta en avgjørelse som fyller for dører gjelder.

Hvilken fyllstoff til dører velger, bestemmer eieren av leiligheten. Men å kjøpe materiale, må du trekke ut forbrukeregenskapene. Funksjonene til fyllstoffet påvirker isolasjonsegenskapene til dørkanolen. Ved å kjøpe døren, bør du ikke bare se på de estetiske egenskapene, men også å vite hva som er fylt med dette døren. Det er også nyttig å utforske dokumentene for disse materialene. I dette tilfellet kan du gjøre et bevisst valg og bestemme hvilken isolasjon for dører som skal kjøpes.

Hvilken fyllstoff til dører er bedre å velge og for hvilke kriterier

Dørskåret med isolasjonspolyenopolster.

Ved å analysere og sammenligne byggematerialer som kan brukes som fyllstoffer av en ekstern metalldør, kan du komme til konklusjonen:

  1. Sammenligning av varmeteknikkegenskapene til Polystyren og Minvati kan vi snakke om deres ekvivalent.
  2. Med hensyn til støyabsorpsjon er fyllstoffet fra Minvati mer foretrukket.
  3. I moderne forhold kan det mest foretrukne alternativet for isolering av ytre metalliske dører av økonomiklassen betraktes som en høy kvalitet mineralull (steinull). Det er dette fyllstoffet som er i stand til å gi gode isolerende egenskaper av en ekstern dør. I tillegg er det mest trygt. Det er sikkerheten til å bygge materialer som tar hensyn til når du løser problemet, hvilket fyller for døren å foretrekke.
  4. Når du fyller ut de eksterne metalldørene i bedriftsklassen, brukes polystroplane og skummet polyuretan, siden de er dyrere og har gode isolerende kvaliteter. Men disse materialene er brannfarlige.

Det riktige valget av materiale for å fylle den eksterne døren vil bidra til å gjøre hjemmet mer koselig og behagelig.

Problemene med isolasjon løses av hver eier av leiligheten individuelt.

Les mer