Beregning av varmetaprom

Anonim

Beregning av varmetaprom

Sikre dette eller at bygningen av bygningen med varme oppnås ved å installere riktig utstyr. Avhengig av typen bygning, kan det være forskjellige enheter og varmeovner. For eksempel, i et privat hus, brukes små- eller to-integted gasskjeler oftest, som kan være utendørs eller vegg. I enkelte individuelle hus er det til denne dagen slike oppvarmestrukturer som vedovn eller bourgear-ovner. Selvfølgelig skjer dette svært sjelden, men likevel disse varmeovner, som i flere hundre år tillot folk å gi varme i boliger, og nå på riktig nivå utfører de direkte funksjonene. Når det gjelder produksjonsforetakene, mottok de såkalte "luftpistolene" ganske utbredt bruk, som takket være den innebygde viften, akselerer luften oppvarmet til en viss temperatur, og i den varme sesongen er de i stand til å utføre klimaanlegg og viftefunksjoner (nok bare deaktiver varmeelementet).

Beregning av varmetaprom

Utendørs varmekilde er installert i et eget rom.

I tillegg til disse enhetene, i store bedrifter for etablering og produksjon av enkelte industrielle eller dagligvarer, bruker dampoppvarming. Det ligger i det faktum at dampen som genereres i produksjonsprosessen ikke sendes til atmosfæren gjennom utslippsrøret, men er rettet langs rørene som ligger rundt omkretsen av bygningen. Denne metoden gjør det mulig å spare penger for elektrisitet eller for hovedgassen. Blant annet er det en fantastisk måte å redusere størrelsen på den negative effekten av menneskelig aktivitet på miljøet. Selvfølgelig, i forhold til varmeutstyret til den siste generasjonen, er teknikken nå noen få skritt fremover, men varmetapet forblir på et ganske kritisk nivå. Derfor er det ikke bare nødvendig å utføre en systematisk beregning av varmetapet av bygningen, men også å ta noen forsøk, slik at disse indikatorene reduseres.

Hvordan er beregningene av varmetap?

Prosessen med varmetap hjemme.

Uavhengig av hvilken bygning eller rom, utføres varmetapet, de er for det meste relatert til det faktum at den oppvarmede luften forlater rommet gjennom en rekke omsluttende strukturer. Disse inkluderer vegger, tak, gulv, vinduer, dører og mye mer. I tillegg bør det også kalles en slik faktor som behovet for å varme den luften som siver inn i rommet gjennom alle slags hull og løse forbindelser igjen mellom de omsluttende strukturer. For å unngå varmetap, er det slik at det er nødvendig å gjøre beregningen og deretter forsøke å skissere de viktigste stadiene av arbeid for å overvinne denne situasjonen.

Artikkel om emnet: Hvordan spare vannmelon på balkongen

Metoder for beregning av varmetapet av lokalene og prosedyren for utførelsen

Beregning av varmetaprom

Ordning isolasjon av inngangsdører.

Alle tap med rom av ulike typer varme består av varmetap, som forekommer gjennom en rekke omsluttende strukturer, som vegger, vinduer, skillevegger, overlapping eller gulv, og fra varmeutgifter på prosessen med oppvarmingsluft, som faller innvendig Bygningen gjennom løst beskyttede strukturer som er tilstede i utformingen av dette stedet under vurdering. Noen ganger i enkelte industribygninger er det andre alternativer for mulig varmetap, hvorheten som bare kan knyttes til virksomhetens praktiske virksomhet og vilkårene der direkte aktivitetene i denne organisasjonen er direkte.

I alle fall, å holde varmetapet for å produsere for alle strukturer av den innledende typen, som er tilstede i det oppvarmede rommet.

Samtidig er det ikke nødvendig å ta hensyn til tap av varme, som utføres gjennom de indre strukturer, dersom forskjellen mellom temperaturen med temperaturen i de nærliggende rommene ikke overstiger 3 grader Celsius.

Hvordan beregne varmetapet av bygningen gjennom de omsluttende strukturer?

Beregning av varmetaprom

Formler for beregning av varmetap.

For dette formålet er det følgende formel: Qogra = F (TnB) (1 + σ β) n / ro

Hvor TNB er lufttemperaturen utenfor, målt ved grader Celsius;

TWN - Temperaturen inne i rommet, målingsmåling er også en grad Celsius;

Videre er området for alle beskyttende strukturer tatt i kvadratmeter;

n er en koeffisient som tar hensyn til stillingen som gjerder eller beskyttende strukturer i bygningen, det vil si posisjonen til den ytre overflaten av disse gjenstandene i forhold til den ytre luften;

Under β, er det tilsatt varmetap, beregnet i enkelte aksjer fra hovedvarmetapet;

RO er motstanden mot varmeoverføringsprosessen målt i forhold til produktet av en SQ. meter for grader Celsius til W.

Motstand er vanligvis også med formelen RO = 1 / αb + σ (Δі / λі) + 1 / αn + RV.P. Her er varmepersjonskoeffisienten til den indre overflaten av de eksisterende gjerdet tatt, målingsmåling av denne komponenten tatt - TT-forholdet til produksjonen av en meter i en firkant for grader Celsius;

λі er den beregnede termiske ledningsevne koeffisienten for materialet til ett designlag;

ΔI - tykkelsen på ett lag av materiale;

αn - Heat-koeffisienten av varmen av gjerdet;

RV.n er en termisk motstand i et luft lukket lag;

Koeffisientene αn og αv i noen tilfeller har konstante verdier, samt verdien av λі, som er angitt i spesielle referansebøker;

Δі - Verdien er utnevnt i tillegg, ifølge oppgaven, og det er mulig å bestemme det bare i henhold til tegningene av gjerderdesignene;

Varmepersjonskoeffisientene αv for den indre overflaten av veggene, gulvene og takene er 8,7 kvm × ºС / W. Varmeoverføringskoeffisienten til ytre vegger og overlapper er betegnet av αn-symbolet, hvor det ikke er noen loftet, lik 23. I tilfelle av loftet og kjellementene som er tilgjengelige i byggingen av bygningen, reduseres denne koeffisienten nesten to ganger , like 12 kvm × ºс / W.

Artikkel om emnet: Linoleum for kjønn: Forberedelse i maleri, primer med egne hender, trenger tregulv, behandling

Ekstra termiske tap gjennom vinduer og dører

Det er ekstremt sjelden typet for å varme opp kalkulasjonsteknologi gjennom dører eller vinduer, derfor er det mer praktisk å bruke dataene som er gitt i referansematerialene. Ifølge dem, gjennom dørene, vinduer og vegger fokusert på de nordlige sidene, observeres varmetap i 0,1 β. Hvis vinduene, veggene og dørene ser på vest eller sørøst, blir varmtapet redusert og lik 0,05 β

Beregning av varmeutgifter ved oppvarming utenfor luft

Beregning av varmetaprom

Ytterligere varmetap.

Det er to generelt aksepterte beregninger for dette tilfellet. Ved hjelp av det første kan energiforbruket av Qі kan bestemmes, slik at oppvarming av luften som trengs fra utsiden gjennom ventilasjonsekstraktet. Den andre samme beregningen bidrar til å bestemme forbruket av termisk energi for å oppvarmes luft fra utsiden, penetrerer innsiden av rommet gjennom løst installerte gjerder.

Bestem Qі i henhold til formelen 0,28 L ρn C (TNB) (1),

I hvilken L, M3 i 1 time, er forbruket av fremvoksende luft;

C er den spesifikke mengden termisk fly, målt i KJ;

ρn er tettheten av ytre luften, kg / m3.

Beregning av termisk tap av et privat hus

Skjer ofte slik at, selv før du setter opp i et nytt hus, forblir det bare for å endre noen små ting med dine egne hender, eller tvert imot må du søke hjelp av fagfolk for å gjøre det du forlot for å vare . Og i den første, og i det andre tilfellet må problemet løses så snart som mulig, men forskjellen er at før du begynner å gjennomføre en alvorlig oppgave, er det ofte nødvendig å gjennomføre en forberedende aktiviteter. Så, for eksempel, hvis du ikke har vært oppvarming, må du først beregne termiske tap og bare bestemme hvilket oppvarmingssystem som passer i ditt spesielle tilfelle.

For å utføre en planlagt begivenhet, er det nødvendig å avgjøre hva det er i et privat hus som kan gå varmt. Det aller første svaret som kommer til å tenke er forbundet, selvfølgelig, med døren. Det ville fortsatt, fordi det er at den delen som ikke bare står på grensen til gaten og hjemme, men også i åpen tilstand veldig ofte. Og om våren eller sommeren, blir denne bestemmelsen bare årsaken til penetrasjon av mygg, fluer og noen andre små (noen ganger store) insekter, da i høst, om vinteren og tidlig på våren, er resultatene av disse handlingene mye mer alvorlige: Om noen få sekunder kommer et rom ut, og hvis du vurderer at huset ikke bare kommer, men det går også ut, så, minst en gang om dagen åpnet døren i 2-3 minutter. Og hvis i leilighetene raskere kjøling forhindrer innertemperaturen på rommet inngangen, så er det ingen slik beskyttelse i et privat hus.

Artikkel om emnet: Sokkel for oppvarming Rør: Legge tips

Så, de demonterte seg med døren, her visste vi ikke noe nytt, men bare bekreftet de riktige tider av vårt gjetning og mistanke. Deretter presenterer vi en liste over deler av bygningen som er skyldig i termiske tap:

  • vegger;
  • vindu;
  • tak;
  • loftet belegg eller tak;
  • Paulus på den første eller på kjelleren gulvet;
  • ventilasjonssystem.

Teplockotieri og deres beregning på eksemplet på en to-etasjers bygning

Beregning av varmetaprom

Sammenligning av utgifter for oppvarming av bygninger av forskjellige former.

Så ta for eksempel et lite hus med to etasjer, oppvarmet i en sirkel. Varmeoverføringsmotstandskoeffisienten på veggene (R) vil være i gjennomsnitt lik tre. Det tar hensyn til at hovedvegget allerede er festet termisk isolasjon fra polypleksen eller skummet, med en tykkelse på ca. 10 cm. På gulvet vil denne indikatoren være litt mindre enn 2,5, siden det ikke er noen isolasjon under etterbehandlingsmaterialet. Når det gjelder takbelegget, når motstandskoeffisienten når 4,5-5 på grunn av det faktum at loftet er isolert med glassgammer eller mineralull.

I tillegg bestemmer du hvordan de eller andre interiørelementene er i stand til å motstå den naturlige prosessen med å krenke og kjøle varm luft, det vil være nødvendig å bestemme hvordan det skjer. Kanskje flere alternativer: fordamping, stråling eller konveksjon. I tillegg til dem er det andre muligheter, men de tilhører ikke de private boliglokaler. På samme tid, som utfører beregningene av varmetapet i huset, vil det ikke være nødvendig å ta hensyn til at temperaturen i tide fra tid til annen kan øke fra det faktum at luftbjelkene blir oppvarmet gjennom vinduet i flere grader. Det er ikke nødvendig å navigere i denne prosessen også at huset er i en spesiell posisjon i forhold til verdens parter.

For å avgjøre hvor alvorlig var varmetap, er det nok å beregne disse indikatorene i de mest befolket rommene. Den mest nøyaktige beregningen innebærer følgende. Først må du beregne det totale arealet på alle vegger i rommet, deretter fra dette beløpet du trenger for å trekke området på alle vinduene som ligger i dette rommet, og gitt området på taket og kjønnsiden, Beregn varmetap. Det er mulig å implementere dette ved hjelp av formel:

Dq = s * (t inside - t utendørs) / r

Så, for eksempel hvis veggene på veggene er lik 200 kvadratmeter. Meter, innetemperatur - 25ºС, og på gaten - minus 20ºс, så vil veggene miste ca 3 kilowatt varme for hver time. Varmetapet til alle andre komponenter beregnes også. Etter det forblir de bare for å oppsummere, og du vil finne at rommet med 1 vindu vil miste ca 14 kilowatt varme per time. Så, denne hendelsen er laget før du installerer varmesystemet i henhold til den spesielle formelen.

Les mer