Hvordan velge fasade lim

Anonim

Det virker lim, han er lim. Men hvorfor man holder i mange år, og den andre faller av neste år. Selvfølgelig kan det være en dårlig produsent, men også bevist merker, noen ganger oppfører seg utilstrekkelig.

Hvordan velge fasade lim

Tykkelsen på det pålagte limet spiller en viktig rolle.

Så hva er hemmeligheten, og hvordan å velge fasade lim, jeg vil gjerne snakke.

Hva du trenger å vite om fasaden lim

Hvordan velge fasade lim

Forsterket doweling, 10-12 stk / m2 og påført det andre grunnleggende forsterkende laget, igjen limskunst 85 og det fremre glassfibernettet

Høy pris er ikke alltid en kvalitetsindikator. Og for byggematerialer er dette også relevant. I utgangspunktet er limet brukt til å fikse isolasjonen på fasaden. Senere på toppen av det vil dekorative finish bli brukt, og derfor skal lim være veldig holdbar. Ellers vil det medføre ødeleggelsen av hele fasadens finish.

Som varmeapparat kan brukes:

  • Isopor.
  • Mineralull.
  • Polyuretanplater.

Og limet må pålitelig holde dem, til tross for forskjellen i materialene som isolasjonen er laget av.

Viktig! Før du bruker lim, må du nøye lese produsentens instruksjon. Bare følg anbefalingene, du kan få en pålitelig adhesjon av lim med fasaden.

Parametre av fasade lim

Hvordan velge fasade lim

Det første laget i fasadisolasjonssystemet - Varmeisolerende: Fasaden lim for isolasjon og termisk isolasjon, isolasjon

Det er flere viktige verdier som må tas i betraktning ved valg av lim. For hver region kan disse verdiene variere. Tross alt, avhengig av klimatiske forhold, endres kravene til etterbehandlingsmaterialer, spesielt hvis vi snakker om å fullføre fasaden, som hele tiden blir utsatt for tester fra naturen.

  1. Frostmotstand. Det kaldere klimaet i regionen, desto mer bør denne indikatoren være.
  2. Parrey permeabilitet. Det varmere klimaet, eller de mer betydningsfulle sesongens temperaturforskjeller, desto høyere er indikatoren.
  3. Plast. Det er ikke avhengig av klimatiske indikatorer, men hva det er mer, desto høyere er kostnaden for lim. Men dets overskudd anses ikke som en indikator på kvalitet, alt avhenger av den valgte isolasjonen. Det vanskeligere materialet, desto mindre plastisitet kan være. Omvendt - hvis mineralull brukes som varmeapparat, bør limens plastisitet være høyere.
  4. Adhesjon. Den viktigste indikatoren som påvirker adhesjonskvaliteten på limet med fasaden. Jo mer vedheft, jo sterkere vil holde limet.

Viktig! Hvis fasaden ikke er tidligere forberedt, som angitt på pakken, er det fornuftig å gjøre krav på lim.

Universelle merker

Hvordan velge fasade lim

Installasjon av stucco.

Artikkel om emnet: Hvilket tapet er bedre limt i soverommet

Fasade lim brukes ikke bare for montering av isolasjonen, det er andre områder av bruken:

  • Basen for gips.
  • Installasjon av fasadefliser og porselen stoneware.
  • Å skape et ekstra forsterkende lag under "flytende fasader".

Selvfølgelig, det vanskeligere elementet som må limes, skal den sterkere limes. Men hvis byggingen av huset er i full gang og er i full gang, så kan det være flere typer lim. For ikke å få en ekstra forvirring i byggeprosessen, tilbyr mange varemerker universelle typer lim.

Derfor har de de høyeste egenskapene til mulig, og koster derfor noe dyrere, men deres bruk kan øke hastigheten på byggeprosessen betydelig, siden det ikke er behov for å avle en annen lim, for ulike typer materialer. Og dette , i sin tur nøl med all konstruksjon generelt. Det viser seg at med storskala konstruksjon er bruken av universell lim mer lønnsom og passende.

Viktig! Selv Universal Lim, er ikke egnet for alle typer fasade etterbehandlingsmaterialer. For eksempel, tre eller plast, vil de ikke holde fast, for disse materialene er det spesielle merker som er ment for et bestemt etterbehandlingsmateriale.

Typer av fasade lim

Hvordan velge fasade lim

Oppvarming av fasaden av polystyolistisk

Moderne fasade lim, kanskje to typer:

  1. I form av en tørr blanding.
  2. I form av en ferdig klebemiddel.

Limvekt er dyrere og sjelden anvendt på storskala konstruksjon. Det er mye lettere å limes direkte på byggeplassen fra en tørr blanding. Men i liten reparasjon, eller hvis det ikke er noen ferdighet i produksjonen av masse fra en tørr blanding, er det lettere å kjøpe ferdig lim. Det krever ikke ytterligere manipulasjoner og er klar til bruk.

Bruker fasaden lim

Hvordan velge fasade lim

Installasjon av klinkerfliser

Den første og viktigste regelen - les alltid instruksjonene nøye. Fremstillingen av limet "på øyet" kan påvirkes negativt av hele reparasjonen av fasaden.

Artikkel om emnet: Varianter av papir bakgrunnsbilder

Ikke glem forberedende arbeid. Uavhengig av adhesjonsindikatorene for lim, hvis overflaten ikke er forberedt, vil det ganske enkelt ikke være fornuftig.

Før du starter arbeidet, må fasaden rengjøres nøye fra all mulig forurensning:

  • Støv og smuss kan fjernes med enkelt vann.
  • Gammel maling og restene av den tidligere finishen, du må slå av hammeren eller lese spatelen.
  • Fett og oljeforurensning fjernes ved hjelp av avfettingsmidler, for eksempel løsningsmidler eller bensin.

Hvordan velge fasade lim

Påføring av kunstig stein ble laget på fleksibel fasade lim

Etter at overflaten er fullstendig rengjort, må den projiseres. Det vil holde fasaden fra kondensatakkumuleringen og forhindrer utseendet på mugg.

Tips! Det anbefales å bruke impregnering, jord og limproduksjon av ett selskap. Dette vil bidra til å unngå problemer med dårlig kvalitet vedvarende mellom lag.

Først etter at jorda er helt tørr, kan overflaten anses å være klar for ferdigbehandling. Nå kan du avle limet og begynne å jobbe.

Konklusjon

Hvordan velge fasade lim

Trykte fliser

Velge lim for fasadearbeid, du kan ikke gå glipp av noen nyanse. Svært ofte er resultatet avhengig av riktig utvalg av materialer. Holdingsfinish er et stort problem, som må bruke mye styrke og ytterligere økonomi.

Les mer