Behandling av produkter fra et tre under antikken med egne hender

Anonim

Mote av den siste tiden på vintageprodukter, biler og klær i retrostil, gikk ikke forbi og design av treprodukter. Behandling av tre under antikken tillater og i nye bygninger for å skape et interiør som ser ut som om leiligheten gikk til arven til bestefaren. Eierne av landhus er utarbeidet med gamle trefasader og internt rom. Fra kunstig aged tre gjør dekorative rammer på taket, trapper, dører og andre designelementer, noe som gir huset likhet med et middelalderslott eller en fabelaktig skogshytte.

Behandling av produkter fra et tre under antikken med egne hender

Før du utfører arbeid, anbefales det å trene på prober.

Den høye kostnaden for kunstig aged treelementer forårsaker et ønske om å gjøre de nødvendige tingene med egne hender, søker umiddelbart og osterproduktet, og ekte unikhet. Utfør arbeidet med dannelsen av et tre er ikke så vanskelig som det kan virke fra siden. Det er bare nødvendig å vite om de viktigste måtene å oppnå en vakker teksturert overflate på konvensjonelt tømmer, som kan kjøpes i ethvert selskapshandel i byggematerialer og tre.

Hvordan forberede seg på jobb?

Behandling av produkter fra et tre under antikken med egne hender

Det er 3 tre aldringsmetoder: kjemisk, termisk, mekanisk.

Det er 3 utbredt tre aging metoder:

  • Kjemisk, som bare er egnet for produkter fra hardwood trær;
  • termisk (avfyring) - Gjelder for tre av enhver rase;
  • Mekanisk (BRASH) - Passer for nålede bergarter og eik.

Å jobbe med tre krever slike verktøy og materialer:

  • øks;
  • Bore eller bulgarsk med dyser;
  • Børste med metallbristle;
  • hårete børste;
  • maleri børster;
  • Morilka, akryl maling, fargeløs lakk, voks;
  • sandpapir.

Ved å kjøpe brett eller en bar, hvorfra den er planlagt å skape en kunstig alderen, kan du velge eksemplarer som allerede er skadet av feilen, ha på overflaten av sjetonger og potholes, små sprekker og knuter. Etter behandling vil de gi en bestemt sjarm av det "gamle" emnet.

Artikkel om emnet: Ventilasjon i gulvet i et privat trehus

Behandling av produkter fra et tre under antikken med egne hender

Trekomponenter.

Ferdige møbler er valgt av en massiv, litt uhøflig eller i en rustikk stil, som ligner på det manuelle stykket globale møbler i forrige århundre. Før du dekorerer på noen måte, er det best å demontere møbel på komponentdelene. Dette vil gjøre det mulig å behandle alle overflatene, uten å forlate i vanskelige steder av ubehandlede områder som vil skynde seg i øynene.

Før du begynner å dekorere emnet for første gang, er det verdt å praktisere og fylle hånden på forskjellige stykker brett og ethvert tre. Mesteren vil virke mer selvsikker, med kunnskap om mange nyanser som kan oppstå når man arbeider. På de samme lærebøkene er det praktisk å plukke opp tonen med maling eller finér, for å sette pris på hva som skjer som et resultat.

Mange operasjoner (fargestoffer, maleri og tørking etter det, avfyring) bør produseres i friluft.

Mekanisk etsning av et tre

Behandling av produkter fra et tre under antikken med egne hender

Tørr, farging, brash anbefales å produsere utendørs.

Den mest tilgjengelige for å kjøpe materialer laget av tre barr raser: furu, gran, lerk. De har en uttalt struktur og mønster dannet av fibre av forskjellig hardhet. Dette gjør dem egnet for mekanisk dekorasjon.

Ved hjelp av verktøy som ødelegger de øvre lagene på treet, er det mulig å oppnå effekten av aldrende mye raskere enn om det skjedde på en naturlig måte. All rubbing, potholes og sprekker kan imiteres av 2 metoder:

  1. På overflaten av brettet, tømmer eller logger, påførte det skarpe hjørnet av øksen forskjellige dybder og utvidelse i kaotisk rekkefølge. Braws hjørner er litt av en økse uten å ta vare på nøyaktighet eller jevn overflate. Deretter kreves all overflatebehandlet med denne metoden for å nøye polere med en stiv børste med stålbørster. Når du slår et stort produkt, er det bedre å bruke en bore eller en grinder med en spesiell dyse. Det er nødvendig å male til alle skarpe kanter som har oppstått når du skjærer en økse, ikke skaffe kontantene på tidspunktet for naturlig skade. Det er viktig å huske at bevegelsene til børsten alltid skal rettes langs fibrene. Det neste trinnet vil slipe huden for å fjerne fremspringende fibre og behandling med en stålbørste med en mykere børste enn i første gang. Samtidig fjernes en del av de myke fibre, og danner grunne depressioner mellom ryggene på de strenge vinterfibrene. Den samme børsten du i tillegg kan markere tispe og sprekker.
  2. Etter å ha slipet lysflaten på det nye produktet, er det nødvendig å gi likhet fra det mørkede gamle treet: å male det med en sørgende eller mørk akrylmaling. Etter tørking med et gjennomsnittlig korn med et gjennomsnittlig korn uten sterk trykk, gnidd litt et tre, fjerne malingen fra de fremspringende ryggene og høyder. Samtidig opprettholdes den mørke fargen i pothy og mellom fibrene. For endelig overflate er produktet dekket med akryl gjennomsiktig eller lysegul lakk, tørket for å fullføre tørking.

Artikkel om emnet: Hva å lukke lysthuset fra sidene: Måter å beskytte vegger mot dårlig vær

Mer "human" måte. Passer for små produkter og møbler, tre retter og andre små overflater. Braching utføres for hånd, børstet med metallbristle. På samme tid, som i forrige tilfelle, blir myke fibre fjernet, og gir rygger fra massivt tre. Trestøv feier hårbørsten, kontroller prosessen til øyet og oppnå ønsket grad av scoring overflater. Etter det, maling og dekorere produktet som beskrevet ovenfor.

Termisk og kjemisk trebehandling

Termisk behandling av tre.

Disse metodene kan kalles relatert, siden ødeleggelsen av det øvre laget av treet skjer nesten uten mekaniske påvirkninger. Disse er farligere måter enn tidligere, slik at behandlingen bør utføres i luft og i samsvar med sikkerhetsforanstaltninger.

Essensen av avfyringen er at myke fibre blir ødelagt når de blir utsatt for å åpne ild. For denne overflaten av det behandlede produktet brennes flammen av en loddinglampe eller en spesiell gassbrenner til en dybde på opptil 3 mm. Med overflatefyring vil effekten av aldring være ubetydelig, med en dypere - vil manifestere seg sterkere. Mesteren samtidig regulerer prosessen avhengig av smak og behov.

Etter å ha ladet det øvre laget, er metallbørsten eller dysen på en bore tillatt, scabbed nettet for å få den ønskede farge og teksturer. Coloring slikt tre kan ikke underkastes fordi det allerede vil ha mørke og lyse områder. Den endelige behandlingen består i sliping av huden og lakkering av produktet.

Med en kjemisk metode oppstår dekorasjonen av treet under antikken under virkningen av alkalier eller ammonisk alkohol. For å gjøre dette, kan du bruke aerosoler for rengjøring av kjøkkenovner eller verktøy for kloakk. Det er nødvendig å gjøre deg kjent med sammensetningen av verktøyet før bruk, det skal inneholde alkali. Spesiell oppmerksomhet bør betales til forholdsregler når du arbeider med det.

Artikkel om emnet: bilder broderi med et kors: ordninger i en farge, barnas små bilder, gjør for nybegynnere stencils

Å finne på overflaten av treet, disse kjemikaliene "brenner ut" en del av myke fibre, samtidig som det maleri treet i grått. Etter behandling vaskes alle overflater med vann og belagt med en svak oppløsning av bestikk eller sitronsyre (1 ts på 200 ml vann), og fjerner alkali-rester.

Når du bruker eddik, vær særlig oppmerksom på det faktum at det skal være et bord 9% eddik, og ikke syre.

Tørkede produkter rengjøres med en pensel og farging, om nødvendig.

Trebehandling av børsnoterte metoder vil hjelpe eieren til å dekorere interiøret i leiligheten under gammel, uten å investere høye verktøy og uten å bruke mye tid på det. Tilgjengeligheten av materialer og verktøy for behandling gjør det mulig å engasjere seg i en slik form for kreativitet og den sofistikerte masterstolyaren, og en nybegynner, og til og med en kvinne med fantasi og dyktige hender.

Les mer