Antiseptisk impregnering for tre med egne hender

Anonim

Sortimentet av impregneringer for tre er stort. Det er nødvendig å nærme seg sitt valg for å bli suspendert, slik at jeg ikke måtte angre på den bortskjemte treet eller ødela veggene i huset. Før du kjøper et belegg, bør du finne ut for hvilken formål impregnering er ment.

Antiseptisk impregnering for tre med egne hender

Slik at treet ikke treffer soppen og bakteriene skal impregneres med et antiseptisk middel.

For arbeid, impregnering for tre med egne hender, har visse fordeler og ulemper.

Tre og dets ødeleggende faktorer

I dag er det fasjonabelt og prestisjetunge å ha en tre antikviteter i huset eller konstruere et trebad i landet. Tre ting er underlagt ødeleggelse av slike faktorer som:

Antiseptisk impregnering for tre med egne hender

Formen på treet forlater de inmommable flekkene, og ødelegger også sin struktur.

  • putrefaktive bakterier;
  • beetles-griller;
  • Sopp.

Pinged bakterier ødelegger treet i forhold med høy luftfuktighet. Sopp forlater usansible flekker på tre, ødelegge sin struktur. I det våte miljøet i skogen dannes tvistene til mold.

Impregneringen er nødvendig for å kvitte seg med tre mot skade på det av ulike negative miljøfaktorer. Prosessen med trebeskyttelse er introdusert ved hjelp av hver konstruksjonsfase, så vel som:

  • under forberedelsen av sagket tømmer;
  • i produksjonen av nye design av tre;
  • For trebeskyttelse mot brann, fuktighet, ødeleggelse av skadelige mikroorganismer.

Typer av antiseptisk impregnering for tre

Antiseptisk impregnering for tre med egne hender

Antiseptiske verktøy bidrar til å beskytte tre fra grouse biller.

Moderne beskyttelsesforbindelser er fremstilt ved hjelp av organiske stoffer, oljesammensetninger og vannbasert. Miljøfargede midler er mest vellykkede. De er valgt avhengig av tre av tre.

Primerimpregneringen er utformet for å redde grunnmaterialet ved behandling av tre. Den brukes i det første trinnet av den teknologiske prosessen, før den påfører en lakk eller maling. Behandlingen av primerimpregneringen gir til og med påføring av alle lagene. Mange varianter av primerproduksjonsblandinger gir treet muligheten til ikke å passere vann.

Artikkel om emnet: Fordeler og ulemper ved infrarøde varmeovner

For å gi et tre en bestemt nyanse, brukes en fargeimpregnering. Verset understreker trekonstruksjonen og flekker tre i de riktige fargene. Multifunksjonelle impregneringer er i stand til å utføre flere handlinger, for eksempel:

  • beskytte mot høye temperaturer;
  • Hindre tre ødeleggelse av trær-trebuer.

Impregneringen på en vannbasert er universell i drift, det er lett å bruke, tørker om noen timer. Sammensetningene på organiske løsningsmidler tørker opp mye lenger, til 2-3 dager.

Nitrocellulose er en forbindelse som gir rask tørking av sløret i 10-15 minutter.

Antiseptisk impregnering for tre med egne hender

Trebehandling må utføres i spesielle beskyttelsesdrakter, masker og hansker.

For god impregnering på vannbasis er eiendommen preget av utvalget av den indre tekstur av treoverflaten. Belegget er motstandsdyktig overfor virkningen av lysstråler, har smussavvisende kvaliteter. Prosessen med applikasjonen representerer ikke store vanskeligheter: Dråper og dråper er ikke dannet på arbeidsflaten.

En vannbasert impregnering beskytter treet fra tvisten av mos og sopp. Det kan håndtere møbler, dører, vinduer. Den inneholder pigmenter som har muligheten til å avvise lysstrålene. For å anvende sammensetningen er det nødvendig å kjøpe en spesiell børste når den fungerer som overflaten forblir jevn og strålende.

Sammensetningen av vannbaserte impregneringer inkluderer ikke organiske løsningsmidler. Når det brukes, er det ingen skarp lukt. Å jobbe, bør du kjøpe verktøy på forhånd:

  • børste;
  • Spesiell enhet for sprøyting av maling;
  • nitroSbavtel;
  • messing børste;
  • jord for tre;
  • Fargeløs maling Azure.

Mekanismen for påføring av impregneringssammensetning på vannbasert

Antiseptisk impregnering for tre med egne hender

Søknad Antiseptisk kan gjøres ved hjelp av en malingsbørste.

Før du starter arbeidet med impregnering, må den blandes. Belegget utføres ved hjelp av en pensel eller en annen enhet som sprøyter malingen langs en treoverflate. Et tre som har en ujevn tekstur er dekket med impregnering av en mørkere farge.

Når du arbeider med eksotiske bergarter, må overflaten behandles med en nitro-resbavitor.

Før du starter påføring av impregnering, kjører tre en børste fra messing. Utenfor er tre deler dekket med impregnering to ganger.

Conifer og hardvedprodukter er malt med en spesiell sammensetning. Det endelige belegglaget består av fargeløs maling kombinert med en zur. Det er uakseptabelt å legge inn impregneringen på plastdeler.

Artikkel om emnet: Hvordan stripe bunngardinene: Funksjoner Crow Fabric

Mastics, impregnering for tre detaljer

Til enhver mester under kraften til å gjøre en impregnering for tre med egne hender, ved hjelp av oppskrifter basert på bitumen. Disse sammensetningene er mye billigere og har eksepsjonelle egenskaper. Når de påføres, impregnerer de tre til en dybde på 7 mm.

Bituminøs antiseptisk er egnet for arbeid med dårlig tørket tre: det trenger fritt inn i trefibre.

Prosessen med å produsere en antiseptika er enkel. Følgende materialer må være forberedt på arbeid:

  • Elektrisk komfyr;
  • bøtte;
  • bitumen;
  • diesel messing;
  • kerosen;
  • mastikk.

Det er en bøtte på elektrisk komfyr, M-5 eller M-3-merkevaren er plassert i den, oppvarmet til koking og vises bobler. Deretter fjernes beholderen fra ovnen og dieselbrennstoffet blir tilsatt til det. Bitume må bli flytende i kald stand.

For å forberede Kerose-bitumen blanding bruk petroleum, som er introdusert i bitumen med stor forsiktighet. Bitumen smuldre og koble til kerosen til den er helt oppløst i den. Kerosen-bitumen-sammensetningen er tykk, og før arbeidet startes, oppvarmes det til koking.

Det er umulig å varme den bensinbitumen antiseptisk: det kan bare fortynnes med bensin.

På overflaten behandlet med sammensetningen, er det enkelt å bruke oljeprodukter, emaljer, med unntak av nitrol og nitrocracies. Coatingprosessen består av tre trinn: primer og to røde.

Bruker biocider for tre hjemme

Antiseptisk impregnering for tre med egne hender

Linfrøolje bidrar til å gi treprodukter enda mer presentabelt utseende.

Hold treet hjelpe konserveringsmidler som brukes i direkte kontakt med jord eller vann. Hovedkomponentene i impregnering er kobberforbindelser, krom med tilsetning av sink, fluor eller bor. Biologiske impregneringer er pålitelige i drift, og gjør dem enkelt med egne hender hjemme. Det er nok å kjøpe en spesiell beholder og et antiseptisk konsentrat. For å oppnå den ferdige sammensetningen helles konsentratet i den fremstilte beholderen og helles med vann, blandes grundig.

Naturlige voks og oljer beskytter treflaten mot vann og atmosfæriske faktorer. Oljen trenger inn i treet dypt, noe som skaper et spesielt lag, ugjennomtrengelig for gass, vann, damp. Wax beskytter produkter utenfor ved å danne et spesielt pustende lag.

Artikkel om emnet: Gardiner på elsker i stuen: Funksjoner og skreddersy med egne hender

Linfrøolje - utmerket materiale for å beskytte trekonstruksjoner. Det legges til mange midler som brukes til utvendig og internt arbeid. Linenolje hjelper impregneringer for å gi treprodukter med et vakkert utseende. Oljen er valgt under fargen på tre ved å legge til maleri sammensetninger til det. Arbeide med oljer trygt for helse.

Brannhemmende komposisjoner for impregnering av tre

Antiseptisk impregnering for tre med egne hender

Brannhemmende impregnering for tre.

Etter å ha laget en trekonstruksjon, er det nødvendig å beskytte det ikke bare fra mugg, sopp, mos, men også fra brannvirkningen. For disse formål brukes antipyriner til trebelegg. Spesielle stoffer gir trebrannavvisende egenskaper. De forhindrer spredning av ild, gjør det lettere å slukke brannen og forlenge tiden for brannbrann.

For å gi tre strukturer av spesielle egenskaper mot virkningen av flammen, brukes 2 typer impregnering: sammensetninger basert på vandige løsninger av salter og trebehandling av LMK.

Den flammehemmende sammensetningen, som inkluderer ikke-ringte uorganiske salter, påføres på takter, loftklemme, detaljer om lokaler og kontorer.

Før du starter arbeidet, forbereder følgende verktøy og materialer:

  • alkalisk vaskemiddel;
  • løsemiddel;
  • bøtte;
  • Ruller eller børste.

Før starten av å påføre sammensetningen tørkes treet, renset fra støv og smuss. Den tillatte fuktigheten til arbeidsstykket av treflaten er 30%.

Sammensetningen for impregnering før påføring er stemplet, og påføres deretter med en pensel eller rulle på arbeidsflaten. Arbeidet utføres ved temperaturer på opptil + 5 ° C. Belegget utføres i vernehansker for å unngå kontakt av sammensetningen med hudens hud.

Ikke-visningsformuleringer skaper beskyttelse mot brann i grad med full bevaring av alle egenskaper av trebelegg. Løsningen som er laget med egne hender, er egnet for arbeid i land, bolig- og industrielle bygninger og ikke negativ påvirkning av menneskers helse.

Etter å ha studert markedet for å forhindre ødeleggelse av tre, kan man forhindre den for tidlig død av trestrukturer ved å skape spesielle løsninger med egne hender.

Les mer