Robíme nádherné rohože

Anonim

Robíme nádherné rohože

Môžete si nezávisle urobiť koberec za domov s vlastnými rukami, bez ohľadu na zručnosti a zručnosti. Skúsení majstri vytvárajú komplexné, originálne produkty, ale len začiatočníci na pochopenie ihličiek - jednoduché, ale atraktívne a užitočné. Dnes vám povieme, ako a z toho, čo môžete vytvoriť rôzne typy kobercov a malých kobercov.

Typy kobercov

Robíme nádherné rohože

Čo chcete vytvoriť rohože urobiť sami? Po všetkom sú možnosti obrovským množstvom. Potrebujete koberec pre domácnosť, spálňu, detskú izbu, a možno pre vývoj alebo jednoduchý dekor? Pokúsme sa zistiť všetku túto odrodu. Naučíte sa, ako urobiť skutočné majstrovské dielo z priateľky.

Môžete vybrať nasledujúce hlavné typy.

  1. Do kúpeľne. Môžu byť umiestnené vo vnútri kúpeľne a blízko nej. Oba typy zabraňujú pošmyknutiu. Súhrnné rohože neumožňujú vodu šíriť po celej podlahe, zdobia miestnosť.
  2. Lôžko. Ak neexistuje žiadny koberec doma v miestnosti, môžete robiť s dekoratívnym lôžkom koberec, aby ste prišli, na ktorom je ráno oveľa krajšie ako na chladnom linoleum.
  3. Stena. Obrovský koberec na stene je zastaraný roztok na zdobenie doma. Ale dnes môžete urobiť originálny koberec s vlastnými rukami od priateľky a visieť na stenu do miestnosti.
  4. Pre počítačovú myš. Doteraz sa myšacie rohože aktívne používajú, pretože chránia zariadenie pred predčasným opotrebovaním. A všeobecne, oni jednoducho zdobia počítačový stôl.
  5. Pre chodbu. Je celkom možné, aby rohože s vlastnými rukami a položte ich do chodby vášho domova. To umožní, aby sa nevedeli nečistoty okolo domu, doplní interiér miestnosti a privítajte hosťa pôvodný nápis alebo obraz.
  6. Masáže. Podobné rohože môžete vytvoriť pre deti i dospelých. Len sa domnievate, že hmatové pocity u dospelých a detí sú úplne iné.

Teraz vám povieme viac o tom, ako, s vlastnými rukami, vytvoriť prezentované typy kobercov.

Článok na tému: Zväzky (domy pre vtáky) s vlastnými rukami. Ako urobiť vtáčie - inštrukcie a kreslenie

Do kúpeľne

Robíme nádherné rohože

Mnohí priťahuje myšlienku robiť kúpeľňu koberec s vlastnými rukami. Áno, najjednoduchším riešením je kúpiť pripravený koberec v kúpeľni. Ale je to príliš jednoduché. Ak chcete pochopiť vyšívanie, skúste to urobiť s vlastnými rukami. Tu sú niektoré nápady. Vo vašich vlastných rukách bude koberecom tohto typu mnohé výhody. Stačí urobiť správne a vysokú kvalitu.

  1. Kúpte si hotový materiál, ktorý sa používa pre kúpeľne alebo je určený pre miestnosti s vysokou vlhkosťou.
  2. Znížte obrobok s infikovanými materiálmi. Môže to byť tlačidlá, remeslá z korku, plastu.
  3. Vystrihnite si prázdny koberec nezvyčajného tvaru. Zapnite fantáziu, všetko sa ukáže.
  4. Môžete si vyrobiť remeslo, plne vyrobené z víno zástrčiek rezané pozdĺž dvoch častí. Bude súčasne dekoratívnym a masážnym kobercom. Cork sa nebojí vlhkosti, pretože v kúpeľni sa dokonale zapadá.

Lôžko

Robíme nádherné rohože

Tu je úplný let Fantasy, pretože nočné koberce môžu byť vyrobené zo všetkých druhov materiálov a tkanív, pomocou pôvodných techník. Dávame niekoľko príkladov.

  1. Z machu. Nie je ľahké to urobiť, ale výsledok sa ohromí. Vytvárate v podstate živým výsadbou, ktorý je príjemný, je užitočné chodiť.
  2. Z kamienkov. Farbenie kamene poskytujú užitočnú masáž chodidla pri prebudení. Viete, koľko nervóznych koncov v stopách a sú zodpovední za prácu takmer celý organizmus. V dopoludňajších hodinách bude takáto masáž veľmi užitočná. A je veľmi ľahké, aby to bolo - lepené leštené kamienky na základni.
  3. Z vlny. Môžete si vziať originálnu alebo umelú vlnu. Vstaň s holými nohami v teple a pekné na podobné materiály. Ale poznamenáva sa, starostlivosť o nich bude musieť starostlivo. Nie príliš jasné farby Nepoužívajte, inak vám bude pravidelné umývanie poskytnuté.
  4. Zo starého oblečenia. Existuje mnoho techník, techník, ktoré umožňujú staré veci, aby sa nádherné rohože. Takáto vyšívanie sa nazýva patchwork, je dnes neuveriteľne populárny.

nástenný

Ako sme už povedali, nehovoríme o veľkých karosériách, ktoré možno nájsť dnes len niekde v dedine babičky. Tento druh dekoru je považovaný za vzorku zlej chuti a zastaraných pohľadov.

Ale je tu moderný prístup. Nie je to skôr koberec, ktorý ho prezentujeme, ale dekoratívne plátno, ktoré môžu byť vyrobené a visieť na stenách v dome.

Ak ich chcete vytvoriť, môžete použiť širokú škálu materiálov:

  • Dopravné zápchy;
  • Kryty fliaš;
  • Papierové aplikácie;
  • Prírodný bambus;
  • Sušené listy stromov;
  • Koža;
  • Všetky druhy tkanín;
  • Prírodná vlna;
  • Živočíšne kože;
  • Staré oblečenie;
  • Tlačidlá;
  • Kamienky;
  • Škrupiny atď.

Článok na tému: Záclony pre kuchyňu v štýle HI Tech: Pravidlá

Z tkanín je možné vyrobiť, znížiť pôvodné obrázky, remeslá, dekorácie. A ak hovoríme o tlačidlách, kamienkach a podobných veciach, potom budú potrebovať základ, pre ktorý sú tieto položky jednoducho prilepené.

Pre myš

Ak vy alebo vaše dieťa často používa počítač, myš je zároveň povinným nástrojom na prácu pre PC. Prečo nie urobiť krásnu domácu podložku pre myš?

Ponúkame niekoľko zaujímavých nápadov.

  1. Vdychujte nový život v starom koberve. Odstráňte inú formu, odstráňte hornú vrstvu opotrebenia, nalepte iný dekor.
  2. Objednať vytlačiť svoju obľúbenú fotografiu na koberec. Dnes je populárny riešenie.
  3. Rezajte si koberec z linolea alebo plsť.
  4. Ak rozumiete elektronike, môžete si vyrobiť koberec s ľahkými efektmi. To si bude vyžadovať plexiglas a LED diódy. Fotografie a schémy podobných produktov sa dajú ľahko nájsť.
  5. Z priadze. Budete používať balík a veľa lak na vlasy. Na balení zloží priadzu a je hojne spracovaná lakom. Potom musíte počkať na sušenie, kmeň priadze a umyte šampón.
  6. Dekor. Kúpte si najjednoduchšiu monofónovú podložku myši a nastavte ho na svoju chuť. Na tento účel sú techniky vhodné na pletenie, šitie, korálky, dekorácie drahokamu, fotografií atď.

Pre chodbu

Hlavná úloha koberca vyslaného na chodbe je zbierať všetky špiny, uvedené z ulice, aby sa nezreložila po celom dome. Kombinovať vyšívanie s praktickosťou produktov.

V skutočnosti, urobte koberec s vlastnými rukami nie je tak ťažké. Toto nie je obyčajná podložka s vlastnými rukami, ktoré sa používajú na počítačovej tabuľke. Áno, a veľké podlahové koberce sú schopné robiť len čarodejníky. A tu sú kompaktné polovice sily k niektorej z nás. Navyše, koberce urobili svoju vlastnú kľúčovú funkciu - jedinečnosť a autorský nápad.

Článok na tému: Ako urobiť hygienickú sprchu

Preto by sa mal materiál zvoliť.

  1. Spodná strana, ktorú je koberec umiestnený na podlahe, sa nesmie posúvať.
  2. Hrúbka Vyberte si aspoň 3-5 milimetrov tak, aby sa koberec neustále nezastrelil a nebolo deformované pri chôdzi na ňom.
  3. Povrch by nemal mať komplexný tvar, geometriu, súbor depresie, dlhú hromadu. Takže špina preniká veľmi hlboko, pretože vzhľad koberec veľmi rýchlo korisť, a to bude mimoriadne ťažké starať sa o to.
  4. Vyberte si tmavé farby tak, aby nečistoty nebolo okamžite viditeľné pri prvej pasáži pozdĺž koberce.

Masáž

Po pochopení vyšívania, určite vám odporúčame, aby ste urobili aspoň jeden masážny koberec. Môže byť posteľná bielizeň pre kúpeľňu, pre detskú izbu alebo dokonca aj pre kuchyňu.

Pred vytvorením koberec vyberte požadované materiály. Masážny účinok možno získať použitím špecifických možností povrchového návrhu:

  • Borky z vína alebo šampanského;
  • Plastové kryty;
  • Kamienky;
  • Hustých vlákien;
  • Hustých loptičiek z hromady;
  • Slim lano;
  • Silikónové gule;
  • Tlačidlá;
  • Mach;
  • Obilniny;
  • Bambusové pobočky atď.

Buďte opatrní pri vytváraní masážnych kobercov, ak ich používajú deti. Pre nich je lepšie, aby jednotliví masáž, jemnejšie, jemné.

U dospelých, koža v stopách vytvorených a plnení, čo by nehovorilo o deťoch. Pretože príjemný tacikulárny koberec pre dospelých môže spôsobiť silnú bolesť u detí.

Vyšívanie umožňuje vytvoriť najneobvyklejšie, originálne a užitočné rohože pre váš domov. Rozhodnite sa, aký typ remesiel robíte, kde sa bude nachádzať. Nikto nezabraňuje vytváraniu niekoľkých rôznych druhov, od jednoduchého okrasného, ​​končiaceho masážnymi rohožkami.

Čítaj viac