Aký ovládač vyberte pre solárnu batériu

Anonim

Počas používania solárnej batérie je najťažšou etapou zachovať akumuláciu energie. Elektrická energia sa vyrába len v jasnom časovom období a prietok je tiež v deň a noc. Samozrejme, že existujú batérie, ale nie je možné ich používať priamo, pretože všetko zlyhá. V tomto prípade musíte použiť špeciálne regulátory, ktoré regulujú prietok. V tomto článku vám povieme, ktorý kontrolér vyberiete pre solárnu batériu s vlastnými rukami a povedzte hlavným tajomstvám.

Typy solárnych regulátorov

  1. ON / OFF CONTROL. Môže byť nazývaný najjednoduchší, princíp jeho práce je len to, že vypne dodávku elektriny, keď je batéria úplne nabitá. Existuje však aj prvá nevýhoda, batéria nereaguje na 100% a o 70%, takže zlyhá rýchlo. Výhody takéhoto zariadenia je možné pomenovať jeho nízke náklady, plus každý regulátor môže zbierať s vlastnými rukami.
    Aký ovládač vyberte pre solárnu batériu
  2. PWM alebo PWM sú pokročilejšie zariadenia. Poskytujú postupne nabíjanie batérie, čo mu umožňuje rozšíriť životnosť. Režimy nabíjania sa vyberú automaticky, batéria môže účtovať až 100%, čo je už považované za veľké číslo. Avšak, tam je aj strata batérie až 40% - to je nevýhoda.
    Aký ovládač vyberte pre solárnu batériu
  3. MPPT Controller. To môže byť nazývané to najlepšie, umožňuje organizovať nákladovo efektívne a vysoko kvalitné dielo batérie a solárnych panelov. Toto zariadenie funguje na výpočtovej technike a nezávisle si vyberie optimálne nabitie AKB. Odporúčame tiež prečítať, čo najlepší výrobcovia vysávaných solárnych panelov.
    Aký ovládač vyberte pre solárnu batériu

Aký ovládač vyberte pre solárnu batériu
Aký ovládač vyberte pre solárnu batériu

Na základe vyššie uvedeného opisu je možné zrejmé, že zapnutie / vypnutie regulátora nie je vhodný na dlhodobé použitie. Môže sa inštalovať len ako tester pre prevádzku celého systému. Neodporúča sa ho používať, pretože ceny batérie si zapamätajú všetko.

Aký ovládač vyberte pre solárnu batériu

Článok na tému: Ako izolovať podlahu pod linoleami: postup vykonávania práce

Je lepšie sa pozrieť na PWM alebo PWM alebo MPPT, sú funkčnejšie. Samozrejme, že náklady sú na nich hryzenie, ale stojí za to. Ak hovoríme o technológii MPPT, výrazne predlžuje životnosť batérie, pretože náboj drží na 93-97%, v PWM alebo PWM 60-70%.

Cena za regulátorov

Akákoľvek solárna elektráreň sa zhromažďuje len na úspory, takže preplatovanie ďalších peňazí na nákup drahých komponentov je zlé. Zaujímavý článok o téme: Ako si vybrať lacnú batériu pre solárnu elektráreň.

Zbierali sme sa pre vás dvoch najobľúbenejších solárnych kontrolór, ktoré sú univerzálne a najlepšie v pomere cien / kvality:

  1. MPPT Tracer 2210rn Solárny náboj regulátor regulátora IT Stojí $ 75, Universal, Uznáva deň / noc, existujú certifikáty kvality a vynikajúca efektivita - 93%.
  2. Solárny regulátor 20A sme pridelili kvôli nízkej cene - len 20 dolárov. Pracuje na technológii PWM alebo PWM, možno ovládať pomocou počítača. Jednoduché a zrozumiteľné rozhranie je nainštalované, umožňuje jednoducho nainštalovať všetky štandardné nastavenia.

Ako vykonať regulátor pre solárnu batériu s vlastnými rukami videa

Každý by mal pochopiť, že regulátor pre solárne články možno zbierať s vlastnými rukami, ale pre to musíte kúpiť niektoré ďalšie položky. Ale je to prospešné, pretože môžete zbierať PWM alebo PWM za 10 dolárov. To všetko nájdete vo videu, ktoré sme našli pre vás online. Stojí za zmienku, že MPPT regulátor doma je nemožný.

Článok na tému: Najlepší výrobca solárnych panelov.

Čítaj viac