Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Anonim

Guest mai le Asian South-Sasae - Aggiaonma (Agraonema), e ui lava i le salalau atu i le mafanafana ma susu i Thietnam ma na o ia i tulaga o le fale. O le aso o le lauiloa tagata faatau.

Mo le taimi muamua e uiga i lenei laau, na iloa i le amataga o le sefuluvalu senituri i Filipaina. O le igoa na tuuina atu i se fugalaʻau i se seneturi, boany mai Ausetalia. Na fausia mai i upu Eleni e lua: "Aglos" - Sulu ma "NEMA" - - filo.

O foliga o Aginam:

  • Ole a le fugalaʻau lea o loʻo iai le suauʻu ma le sao o le ogalaau, o le maualuga o le 30 i le 80 cm;
  • foliage i Allanema o le telse ma tele, umi afa;
  • O le lanu o laʻau e iloga ona iloga i elemene o lanumeamata, faʻatasi ai ma ituaiga o 'olo o lanu;
  • O le laʻau e le sili atu nai lo le 3 tupua e pei o le palisi;
  • I luga o le tuputupu aʻe o oe e mafai ona e vaʻai i fua, o le mumu mumu o loʻo faʻamaninoina atu i le talaʻaga o le lanumeamata o laʻau.

20 sili ona lauiloa astilauna ituaiga

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Agnoonim "poto"

Aglionm "Kudyvaya"

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Aglonem "suiga"

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Aglionm "Silver Queen"

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Aglonema "Silver Bay"

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Aglionm "Maria Kristina"

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Aglionm "lapotopoto"

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Agnoonim "vali"

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Aglionm "Tivoli"

Aglanema "Aglanema Stripes"

Maualalo palane

Faʻaesea, e aoga le matauina o ituaiga vailii faʻaalu o lenei laau, e seasea ona latou tutupu aʻe i luga atu o le 25 cm e masani ona faʻasolo pe fetolofi solo.

  1. "Liverant": o lona uiga i le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe ma le parrl e tolotolo i lalo o le eleele. Manaia tele fugalaʻau o lenei ituaiga, e amata i le taumalulu. Faʻatupuina o le 10 cm ma o loʻo i ai i le pou o le tulaga i ni nai aso. O nei ituaiga o lenei ituaiga e matua lauiloa tele:
  • "Voression" - ma se o le paʻepaʻe paʻepaʻe ma lanumeamata lanumeamata i le ogatotonu;
  • "Coatoum" - ua vaaia lau lau
  • "Soncour" - teuteuina i laulaau lanumeamata;
  • "Atinaʻe" - ma ofu paʻepaʻe paʻepaʻe.

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Aglonem "Librant"

  1. "Paʻuapupupupupupupupupupu": o loʻo taʻua i le mauga natia i le eleele, mai le mea na o loʻo vaʻaia o loʻo vaaia i luga. O le mea mulimuli e i ai se foliga lanu, ma ni faaeeina manifinifi ma lanumeamata lanumeamata ma se paʻepaʻe paʻepaʻe i le ogatotonu.

    Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

    Aglionm "malosi-malosi"

  2. "Think": tosina lanu lanu uliuli-uliuli-lanu-uliuli lau i foliga o le fatu, ma se tamai mamanu o fasi piniki fasi.

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Aglionm "lapotopoto"

Le averesi vasega

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

O nei ituaiga e iloga i le togavao (tusa o le 30 cm), latou te faamatalaina le umi o le sili atu o le sili atu ma tuina. O le sili ona lauiloa:

  • "Maria": o loo i ai se pale sili mafiafia o le tamaoaiga lanu o le Emerald. O lenei ituaiga e tupu lelei i le paolo ma ma le moli uila.

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Aglonem "Maria"

  • "Tyy": teuteuina ma le laititi (tusa o le 15 cm) lanumeamata laulaau ma se siliva paolo mamanu.

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Aglionm "fata"

  • "Faʻamalosi": tuputupu aʻe i le afa o le mita le maualuga. Eseese ma le Fiage, e tutusa ma se lio le lio, ma fautuaga ma le mauaina o alatoto.

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Aglionm "tauagafau"

  • "Sinia Mario": Tupu aʻe i le 45 cm, e matua manaʻomia lava le malamalama. O loʻo i ai se laʻau o se foliga manaia o se paluga o le lanumoana ma siliva lanu.

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Aglionm "Silver Queen"

Maualuga Aglionmi.

O le maualuga o ituaiga o Aglaonem e maua e ala i gaioiga filifilia ma ituaiga o ituaiga e iloga i le alofa mo le paolo, lea e faamatala ai lo latou lauiloa. E le gata i lea, i ituaiga uma o ituaiga eseese e iloga e le aofia ai le tuputupu aʻe, faʻafetai i le mea latou te aulelei o se vaega o le tuʻufaʻatasiga ma pei o le fugalaʻau e tasi.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona tutumu i Bobber mai le Tads: Polokalama ma vitio mo Amataga

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Aglionm "Patayana Beauty"

Faʻafefea ona tupu se fugalaʻau

Aglonem "Fridyman"

Aglionm "Silver Bay"

O fea e tuu ai se fugalaʻau o le Aglane

O le fugalaʻau o le fale e tatau ona tuʻu le auala e faʻatatau i ai pe o lenei ituaiga e fiafia i le malamalama poʻo le paolo paolo. Tele o ituaiga e fiafia i nofoaga paolo, o lea o le faamalama i le itu i saute o le fale e le mafai ona avea ma nofoaga lelei mo le latou galueaina.

E aoga le matauina o ituaiga, ma laʻau mumu, e sili le aveina o le la, latou te fiafia i moli lelei. Ua faitauina e le Tulafono sipine: Afai o le tupe a le feteenaiga o loʻo i totonu o tuaoi o le tuʻusaʻo itu (i le 40 tikeri), o lona uiga e sili atu mo ia. I le tulaga o le a paʻu i lalo, o le moli moli e tatau ona faʻaititia.

O le galueaina o sulugatiti i le taumafanafana e aofia ai ni nai mea na faʻauʻu, i le taumalulu, i le taumalulu, taumatemate, e manaʻomia le faʻaopopoina o sina malamalama.

Vevela auala

Masalo o le vevela vevela mo le tuputupu aʻe o le a oʻo i le afa o le a tutusa ma le 20 i le 25 tikeri. Lelei o le 18 tikeri Celsius. E ui lava i le taumalulu vaitaimi, ma le leai o se vai, e mafai ona tuua le fugalaʻau mo taimi puʻupuʻu taimi ma i le vevela o le 10 tikeri.

E tele foi suiga i tulaga o loʻo iai ile taimi faʻatulagaina, faʻapea foi ata, e mafai ona faʻaleagaina mo lenei laʻau. O lea la, e le mafai ona faʻatagaina la latou olaga na tupu. E taua le amanaia o le tulaga o le le fefe e tatau ona maualuga. O le faia o lenei mea, e mafai ona e togiina se laau mai le sprayer, tutusa i le veluge o le efuefu o le efuefu.

Afai i le taumafanafana Aglanomlia manaʻomia ona faʻapopoleina i taimi uma, taimi i le vaitau o le galue malosi o le tausiga o faiga ma laʻau faʻatasi ai, e manaʻomia le faʻamalosia. O loo faʻagasolo lelei le ulo o le ulo ma fugalaʻau i luga o le pallet, o le vai o Ninite. Tupu ese, le poloti lava paʻi i le pito i luga o le vai e le tatau. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona e faʻatulagaina timuga i fualaʻau 'eseʻese i lalo o le taʻele.

Vai ma le subborge

Tausiga mo Andolonima i le fale e le mafai ona milo tele, nai lo, e 'ai tele faʻafitauli, lea e selau selaufafaʻaiga i le mafaufau matagofie o le fugalaʻau matagofie.

O le vai e ese mai Agyamimi e ese mai le vaitau:

  • I le tautotogo ma le taumafanafana, pe a tupu le taimi o le ola mama, e tatau ai ona taʻitaʻia le suavai toto ma le toto. O le vai o loʻo faia vave, pei o le pito i luga o le mea na tupu.
  • I le Pa'ū ma le taumalulu, o le suavai lea o loʻo faia ai taimi uma, i le va o le umi i le lua aso.

E taua le vai le aglanoma naʻo le vai, lea sa nofo muamua i lalo ma e iai le vevela potu. Aua le tulaʻi tele pe sili atu le mamafa o le palapala, e mafai ona aʻafia ai le laau.

A o le fetilaisa, o se mea taua lenei o le mea taua - o le leai lea o le lime i soo se seti mo le fafagaina. E mafai ona e tausia le fugalaʻau faʻaaoga fetilaisa ma pasa o le pasa o le pertrogen ma isi mea taua.

E taua tele le faʻalauteleina o fetilima e le gata i le palapala, ae o le faʻatasia foi i luga o vaʻaiga, ia e faʻatagaina e maua le malosi malosi malosi. O le taimi sili e fai ai le fafagaina mai le tautotogo (Mati) i le faaiuga o le taumafanafana (Aukuso). E tatau ona e faia faalua i le vaiaso, i le taimi lava e uma ai ona tuu le suavai, pe a le solomuli le la i luga o le fugalaau. I le tau malulu, e le faʻatagaina e fafaga le laʻau.

Faʻafefea ona fai muamua i tua o le pisi

O le Agolalionm e le o tupu i se saoasaoa tele, ina ia mafai ona le lelei ona veoge i le maualuga ma le mauoa, e taua le tausia o aʻa i totonu o le uromu tapuni. O le mea autu o lena i lona aso e i ai ni pu mo le ventlation.

Mataupu i luga o le autu: Art Mea ma o latou lava lima mo se togalaau ma se fale ma se ata ma vitio

Fai se togavao vao o le a fesoasoani i ia togafiti:

Faʻafefea ona tausia le laʻau i taimi eseese o le tausaga

O le Asiasi, e fiafia i isi laau, e talileleia i le taimi o le tausaga. Tausiga i vaitau eseese i tua o lenei fugalaʻau ua ese tele:

Faʻafefea ona faʻaliliuina pea

O loʻo iai lona uiga o le Sinalionma o lona uiga o lona uiga, o le fugalaʻau o le a le fiafia e fiafia i le saito o le veliage i totonu o le ulo tapuni. E le gata i lea, o talavou laau laau toto i tausaga uma, ona o le televave o lo latou tuputupu aʻe, ma matutua - faʻatele. E mafai ona matauina mataupu faʻavae mo le faʻaliliuina o lenei laʻau:

  1. Eleele: o le mea e sili ona maasiasi e tatau ona matua nutimomoia, pei o heather po o le asaaa. O le fefiloi o le malie, oneone ma malala, faʻafefiloi ma le eleele, e atoatoa.
  2. Pot: O se tamaʻitaʻi talavou e lava le lapoa o le 12 cm, ma pe a ma le 18 cm le matua. E le tatau ona loloto.
  3. E manaʻomia ala alavai, e mafai ona e faʻaopopo sina tamaʻimata i le eleele.
  4. Taimi: O le aoga sili ona lelei mai le toe faʻatulagaina e ausia pe a fai o loʻo faia i le amataga o le tautotogo. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e faia le vaega o le vao ma e suʻe ese i latou e faʻateleina ai le vao.
  5. Ina ua uma ona toe setiina, pe a uma le 3 vaiaso, e tatau ona e 'ai le palapala i POTS. E mafai ona e faia lea mea i le faʻaaogaina o ia tupe: "LaGoGumam"; "Agriko"; "Profton".

Agonaonmia faamaʻi ma taʻaloga

O le tiga, pei o isi potu moe, ua faʻaalia i faʻamaʻi ma foliga o loʻo manaʻomia e fai ai tauiviga taimi e taofia ai le maliu o le fugalaau.

Laulau: O mea sese i le tausiga ma lo latou leleiga

FaafitauliMafuaagaAveese
Mamago fesoasoani o velugeMasalo o le potu e matua mago le eaFaʻatautaia o fuliae o loʻo feosofi ma vai mafanafana
Tuua le mimilo, na latou fausia brownish gimpsVaitaimi i taimi uma ma le le mautonu o le eaAveese ni ata, tulei le ulo ma se laau mai le faamalama
Paʻepaʻe siʻomaga e aliali mai i luga o le flugeSusunu luluNana le laau mai le la i le la, i le taimi e faʻaalu ai le taimi e faʻaalu ai se vai mafanafana ma le vai mafanafana
Ua uma ona tupu le laʻau, o lau laʻau maua se lanu enaena enaenaVai ma le malulu ma faigata vaiVai ma le vai, e tatau ona puipuia mo le 1-2 aso
O loʻo aoina le paʻu i luga o le vaipunaTele le vai, sili atu nai lotrogen i totonu o le eleeleAveese fetilaisa ma nitrogen, mulimuli i le masani o le vai
O le pepa na amata ona taofiO le laʻau e masani ona televave le vai, maualalo ea vevelaFetuunai le vevela poʻo le toe faʻatulagaina le laau i se isi potu, pulea le malosi ma le taimi o le vai
O le lanu e leiloa lanu lanuO le fugalaʻau o loʻo i le paolo, leai se mea o loʻo i aiAua le faʻatagaina le faʻamaʻi, fafaga le fugalaʻau. Faaopopo mea teuteu taumatau
Fugalaau e le o tupuO le ulo e sili teleSui le ulo i le laititi

Laulau: faʻamaʻi ma taʻaloga o le Aglane

Faʻamaʻi ma taʻalogaFaailoga o faʻamaʻiMafuaagaMetotia o Togafitiga
EleaRusty pisia i lalo o le pito i lalo o le velugeFungas ma le leai o le ea i le potuAveese tagata gasegase o loʻo tuʻuina atu, faʻavasega le ea. Gaosi le laau "manakutyb"
Vaeluaina lauBrown Bitfen Points i luga o laulaau e faasolosolo ona faasolosolo amata ona tauemuFungis pe sili atu vaiSili ona lelei le vai, aveese le mea na afaina ai. Faia le gaosiga o le gaosiga
Riinch skeleyUa amata ona toe maua le laauO le eleele e sili atu le susu, i se potu faamanetaSili atu le aveeseina o le tagata gasegase
UliuliFaaletonu i le pamuOna o le susu tele ma le mafiafia eleeleLafo ese le stenkock
MelybugI le lau o loʻo i ai se taʻavale e pei o le citmmling cottonUa matutu le ea1. Leiloa fugalaau mai isi laau. Aveesea pe faagasolo uma vaega ua afaina. 2. Aseta ("Commander" poʻo le "Phytoverm"). 3. Lua vaiaso e toe fai le faʻagaioiga e faʻaumatia ai le larva.
AmphidI luga o fana e mafai ona e vaʻai i ni iniseti laitiFoliga mai ona o le afaina o le eleele po o laauLe faʻaaogaina o insecticides: "bolkla" poʻo le "Akarin".
Belle nettaPaʻepaʻe togi i luga o lau, o latou deforminizationLe faʻaaogaina o Nenocotinosids, faʻapea foi ma le "aloiafi", "Intovir", ma le latou manaʻoga faʻapitoa.
Mataupu i luga o le autu: Texrigeration Loips ma Crochet i se lio i le Player Action ma Vitio

Metotia o le toe gaosia o AgLaway

O le vaega lea e mafai ona teleoaʻe e ala i auala taʻutaʻua uma, o le faʻaaogaina o fatu, faʻatiga ma tulaueleele rhizomes.

Toe gaosia o fatu

O le toe fuataina o le suberion e avanoa i le fesoasoani a fatu, e le se taimi-alu ese. O lenei metotia faʻatagaina oe e maua uma faʻailoga o matua laʻau, ma, o lona uiga, o le a le o feagai ma le atoatoa le avanoa, o fugalaʻau. E ui lava i lea, o le tulaga lamatia o lauolaola isi nai lo le matua, e masani lava pea.

Fai le toe gaosia o fatu faapenei:

  • Aʻo maeʻa le faʻavaeina o fualaau i luga o le tagata matua, e te le manaʻomia le aveeseina seia atoa lona maota.
  • A paʻu mumu i le taimi, e mafai ona aveʻesea i latou (pe a latou paʻi i ai, e tatau ona tu i luga, e tatau ona tu nonofo lima);
  • O le faʻateleina o le laʻau e manaʻomia i le tautotogo, i le totoina o fatu i le faʻamalamalamaga i le eleele ma ufiufi ma po o le po Tatalone.
  • E tatau ona tatou faʻafenuteina laʻau, e tatau ona tatou faasolosolo malie, ae o taimi uma lava;
  • O le mea lilo o le ogatotonu o fatu i le latou laau toto i laua mea, pe a uma ona aveʻesea, aua ua vave ona latou faʻatagaloina o latou uiga.

Cherenca

E mafai ona faʻaliliuina ma le Agllane i le tuuʻeseina o togi. O lenei ituaiga o le toe gaosia e mafai ai ona e tuputupu ae malosi se laau malosi i se taimi puʻupuʻu.

O le faʻataʻitaʻiga o loʻo tupu ai pei o lenei:

Faʻaaogaina aʻa

O le talimalo o Aglanema e mafai ona gaosia e ala i le vaevaeina o ana rhizomes, o se laau e talafeagai mo lenei faʻamoemoe, lea ua tupu tele, faʻaletonu le tele o peleue talavou. O i latou e faʻaaogaina e ala i le filifilia o lenei metotia.

E tatau i le vaega ona totoina ato ato na e lava, ia malosi ni moli malosi. Sa manaʻomia e le au tapling ona vavaeʻese ma le faaeteete mai se tagata matua, vaevae i latou i pou ma le agaga malie i ai. I le faʻalauteleina o le 5-6 Cm. Mavae. Ina ua maeʻa lena, e manaʻomia le liligi malosi o le tele.

Ina ia fesoasoani i le rooting manogi, e mafai ona e ufiufi fanau ma se polythylene poʻo se fagu tioata, fatuina o se mea vevela i lalo. O le taimi masani ma le faʻamamaina o le a fesoasoani i le vai masani.

Oona o le Aglionmia

O gasegase, e faasino i le aiga o Anerid, e pei o le tele o isi sui, oona oona. O lenei laʻau e manatu e lamatia i le soifua maloloina o tagata. Peitai, e le o mea uma e matua taufaafefe. Mo mea oona atoa, e tatau ona e 'ai ni laupepa, e le mafai ona faia se tagata matua.

Faʻaeteetega:

  • E manaʻomia e le laau ona 'alo ese mai le fānauga, aʻo leʻi matutua le aoga o fua;
  • A o galulue ma le Agonimis, e mafai ona vaʻaia le sua, e mafai ona ave totigilima, mo lenei mea e manaʻomia ona ulufale i meataʻalo o le tino.

I se aotelega, o le laʻau, o le a leai se lamatiaga tele, e taua le taui atu tatau ma le faaeteete i lona faʻatautaia, e mulimuli faʻatasi i tamaiti ma aʻoaʻoina i latou i fetu. A maeʻa, e naʻo le fiafia foʻi le faʻaalia o aginanona, o ona laʻau matagofie, ma se laʻau manaia.

Faitau atili