E pei o le mea fou

Anonim

Amataga e masani ona feagai ma se fesili faapea o ni tupe siliva e mama ai. E mafai ona e faia i le fale? Faʻamamaina le lanu poʻo le tuai o tupe siliva e mafai ona amioleleia o le ava malosi, vineka poʻo le masini. E taua le filifilia o le mea saʻo i le taimi nei e le o le faʻaleagaina o luga ma aua le faʻaleagaina se mea taua.

E pei o le mea fou

O palapala ma le pisia o se vaega laititi o le leaga. Masani i luga o le alavai. Na mafua mai i vailaʻau o loʻo tupu ona o se faʻaiuga o le faʻaaogaina o tupe ma le kesi o le kesi i tulaga o le siosiomaga. E tele ituaiga o papatusi e iloga:

  • Lanumeamata lanumeamata - apamemea carbonate daydroxide.
  • Lanumoana osofaʻiga - 'apamemea azurist.
  • Black Flask - Sulphide ma 'apamemea oxide.
  • Mumu ma le enaena enaena o se taupulega - stick 'apamemea.

Afai o loʻo matou talanoa e uiga i le puʻupuʻu ma le taugata tele, ona faʻaali ai lea o le tausiga faʻapitoa. E le mafai ona e faʻaogaina ni meafaigaluega faʻapitoa, e iai le lamatiaga o le le talafeagai o le faʻaleagaina. I lalo o le le palapala palapala, faʻaaoga metotia nei.

Soup Mortar mo Tupe (Tapunia saoasaoa)

E pei o le mea fou

Faʻatagaina oe e faʻamamaina le sili atu le faʻaleagaina i luga o le uʻamea tupe, ae lelei ai ma le le lelei. E tatau ona fai mai o le metotia 'sili ona ma teuina o faʻamoemoega,' aua foʻi faʻailo loa le pepa o Pinite, Afai e le faʻaleagaina.

Mai le fasimoli fofo, Amata ni faamama i le fale. O le laki i Cashitz kuka mai le fasimoli o se sili sili ona lelei auala mama. O le ae manaʻomia:

  • Fasimaa o le tamaoaiga.
  • Vai 100-150 ml.

Susulu amo i luga o se saoasaoa kapoti, sasaa vai ma palu faatasi le fausaga. Ina ua mavae sina taimi, a pa'ū le fasimoli, faatomuina le tupe siliva i totonu o sauniga. Afai e tatau, faʻaopopo le vai i le paluga, o le tumau e tatau ona teisi kulimi kulimi.

Tusitusiga i luga o le autu: mitete hook mo amataga: polokalame ma le faʻamatalaga ma le ata

Ina ua mavae 2 aso, aveese i latou mai Cametatz, suamalie ma le faaeteete i se pulumu nifo ma se malupuipuia vaivai, ma toe malolo i le fasimoli palu. Faamolemole ia manatua o le vaega ua saunia e tusa ai ma le taimi, sasaa vai ina ia le maua ai le paluga o le paluga. O le umi o isi vaega e faʻalagolago i le tulaga o lona faʻaleagaina. O nisi taimi e manaʻomia i le 1.5 masina, o se mea e manino ai le le agavaʻa o lenei metotia. Ae o le iʻuga o loʻo faʻatali mo oe e sili atu, ma o le a le faʻaleagaina tupe.

O le ala o le a fesoasoani e faia ai i le faʻatonuina o le tupu tupu, o le faʻamaoni lea e taua tele le faʻasaoina.

Faamamaina o tupe siliva (kuka)

O le metotia e mafai ai ona e faamamaina le tupe apamemea mai supasa, papatusi ma isi tagata afaina. O le ae manaʻomia:
  • Meaai o Soda 3-4 Tbsp. sipuni.
  • Vai 0.5 lita.

Faafefiloi mea, faatofa i le tupe siliva i totonu o le koneteina ma tuu i luga o le afi. O le fofo e tatau ona aofia ai tupe siliva mo le le sili atu nai lo le 2-3 cm. Afa ma puni o tupe siliva pe a ma le 30 minute. Ina ua maeʻa faʻamamaina i latou ma se pulumu nifo faʻaaogaina Soda mama.

Faamamaina tupe a Amona a Amonana

O tupe siliva mai i le plaque, uliuli poo lanumeamata o le a fesoasoani i le ava a Aranu ava. E faigofie ma lelei le metotia. E faʻatagaina oe e maua le iʻuga i le muamua minute o le faʻaaogaina o tupe. Muamua, tanu le tupe siliva i le fasimoli, ona mama ai lea ma se ulagi Swab, Mogetened i le Amio Afu a Amona. Ona taua lea e fufulu ai pea i le fasimoli fofo.

O le aafiaga o loʻo ausia ona o le gaioiga a Amone e fesoʻotaʻi ma le apamemea o le apamemea, o le mea e tupu ai le faia o le uliuli pe lanumeamata. O lenei metotia e matua faigata tele mo 'apamemea apamemea, a o faʻaleagaina le amio saʻo i luga. E le tatau ona i lalo ma timuga i le ava malosi, aemaise a latou taua taua.

Faamamaina Citrir Acid

Fufulu tupe siliva e faigofie ai lenei metotia. Ave se tasi lemon ma tipi i ni vaega se lua, i se tasi o le faʻapipiʻiina le tupe siliva mo le 15 minute. Ona aveese lea ma fufulu le pulumu nifo ma se malu malu. E tatau ona fufulu i le vai malulu.

Mataupu i luga o le autu: Parrot mai ia Beads ma o latou lava lima

Faʻamama tupe ma le nifo poʻo le pateni pe faʻapipiʻi

O le auala sili ona faigofie ma sili ona aoga e fufulu ai le 'apamemea - nifo panty. Faʻatonu le paʻu i le vai i le atunuʻu paʻia, ona faʻatosina lea, pe i le ipu o le tupe. Ina ua uma le 15 minute, faamama le pulumu nifo.

Faʻamamaina apamemea-nickel tupe siliva e ala i le vineta

O loʻo sili ai le faigata o le mea e sili ona faʻamamaina ai le suauʻu (apamemea) tupe siliva) o le USSR e faigata tele ona fufulu. Ina ia aumaia i latou i se paleni ma le pristine o meaʻai e toetoe lava a le mafai, ma numera uma ma ni mea e iloa e uiga i ai. Ae e le o lona uiga o le faʻamamaina o tupe mai le 'apamemea o le a leai se aoga. Aemaise lava, e le mafai lava ona maua ni tulaga taua ile tau taoto ma tamoʻe atili, ae e tatau ona e sauniuni mo le mea moni o le iʻuga o le a umi.

Ave mea nei:

  • Acetic ofa o le a le 1 vaega.
  • Vai 10 fasi.

Faafefiloi mea uma ma faatofa i le tupe siliva i le iʻuga faʻavae, o le vaifofo e tatau ona ufiufi atoa. E mafai ona sili atu nai lo le tele o fasi mea. Uma 12 itula manaomia ona maua ma manatu oxidid nifo nifo. E i ai mai le 3 i le 10 o ia faiga, fuafua i le tikeri o le okation. O le faʻamamaina o le faʻamago o le faʻamamaina - Muamua e manaʻomia e sosoʻo ai ma le ava malosi, ma pe a uma le mafanafana o aso mo ni nai aso ma le aoina o le tautupu ma taimi o le tuʻufaʻatasia o tautau ma le aoina o le tautupu

Acetic metotia mama

O tupe siliva a le USSR mai le 'apamemea-Nickel e mafai ona faʻamamaina ma le sili ona faʻamamaina o le sili ona lelei vai fofo. O lenei metotia e aofia ai le tele o tulaga:

Leai se mea e le mafai ona vevela ai le mafiafia o le sili ona lelei siva, pe a fai o tupe siliva o le a leaga atoa.

Ina ua maeʻa tapenaina o le auggar, faʻaleagaina le pauna ma isi tulaga le lua e mafai ona tatalaina, e tatau lava ona faʻaeteete.

Masini fufuluina

O le masini metotia o le sili sili ona lelei ma sili ona fiafia i le tele o ni numminics. O loʻo faia mai le faʻaaogaina o se mea faʻapitoa i lalo o le microscope. Faʻatinoina o ona tagata faʻatau tagata faʻatau, e pei ona taua le le afaina, ae fesoasoani i tupe e toe faʻaleleia ai. Afai o lau meatotino na avea o se taua taua o le pini, aua le taumafai e fufulu oe lava. Filifili se metotia o le faʻamamaina o le faʻamamaina e ala i le pasi atu ia i latou na poto i le faatufugaga.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona eeina se aluga i luga o fusi ma ou lava lima: mamanu ma le Matai Vasega i le suisui

Faʻamamaina o Copper Coppen o se taimi umi o le taimi e manaʻomia ai le faʻamalosi, tausisi i mea o le tapenaga o fofo ma tapuni saoasaoa. Ae o le mea na tupu, o le ae sefe ai lau mea ma e mafai ona toe faʻatumu lau aoina ma faʻataʻitaʻiga fou.

Faitau atili