Luma o le taualuga: ituaiga ma filifiliga

Anonim

O le fausiaina o soʻo se fale e aofia ai le i ai o le taualuga, o le puipuiga faʻapitoa o pa ma totonugaga i totonu. O le taualuga fausaga e mafai ona matua ese lava, ae i le tele o taimi, ina ua uma le faufauga, e lua pa ua fausia. O le taualuga lea o le taualuga, e masani ona feagai ma le fale. Ma o mea tutupu, e tatau ona faia e manaia. I le taimi lava e tasi, e le gata o le lanu o le pito i luma tatau ona filifilia, peitaʻi o le filifilia o mea sili ona lelei e te manaʻomia e suʻeina le nofoaga o le puipui.

Luma o le taualuga: ituaiga ma filifiliga

Taualuga o le lavelave foliga ma tringular pito i luma

Filifiliga ma Pepa

E mafai e tagata fai pisinisi ona fausiaina se ituaiga o lenei vaega o le fale. Ae faalagolago atoa lava i luga o le taualuga, aua o le tagata pito i tua e vave i lalo. E i ai le tele o fuainumera o lau fuafuaga o lenei fuafuaga, ae e aoga le maitauina o sili ona lauiloa o latou, o loʻo masani ona faʻaaogaina i le fausiaina o oe lava:

  1. Trapezoidal undotho.
  2. Tafatolu i luma.

O le mea moni o le taualuga o le fale e mafai ona avea ma tagata holm pe malepelepe, faʻapea foi ma le lua-laupepa. Faatasi ai ma le muamua lomiga, o le iʻuga e pei o se turtist faleie, o loʻo iai se ata trapezoid. O le faʻailoga lona lua e tutusa ma le faʻatusatusaina o tafatolu, i luga o le avanoa o nisi o taimi o loʻo i nisi taimi o le tele o le faʻamalama. Lenei o lenei mauaina o eria ma e tatau ona faasee e ala i le tuuina atu o le pito i luma o se manatu agavaa.

Luma o le taualuga: ituaiga ma filifiliga

Mataala o se pamu palu ma se lavelave trapezoidal pito i luma

Sauniuniga o le Faavae

Faʻafefea ona fai le pito i luma o le taualuga, pe a na o le tasi le aʻafia o loʻo iai i lona tulaga? E faigofie le tali. E manaʻomia le faʻatuina o le faʻavaʻa ma le suʻi o mea ua maeʻa. O le a? E faʻalagolago atoatoa i le fiafia o le tagata e ona. Ae o lea filifiliga e fuafua i le tapenaina o le faavae mo se faʻaiuga ia. O le mea lea, muamua ona e suʻeina le avanoa o le pito i luma, e tatau ona e filifili i mea na faʻaaoga mo lenei faiga.

O le a se mea e mafai ona faʻaaogaina mo le tutoʻatasi galuega? E tele le filifiliga o le mea ua lava, o ni tagata gaosi ua sauni e ofoina mai tagata faʻatau o le a le numera tele o fale ma faauma mea. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona e faʻagaloina le pou o le taualuga, lea e manaʻomia ona fesiligia i le pito i lalo o le pito i luma.

Mataupu oi luga o le autu: decor of Water Barrels i le atunuu (15 ata)

Luma o le taualuga: ituaiga ma filifiliga

O le a ufitia le fale o Brickton Brick

O le lanu o mea ma faʻaiuga tuʻuaʻiga e lava foʻi ma le taua. Talu ai o le fale e fausia i luga o le auala a le nuu, o ia o le a i ai pea i taimi uma o pukeni. Ma o le vae o le fale e tatau ona pupula ese ma sili.

Mo le tutoʻatasi o loʻo faʻaumaina, o le ufiufi laupapa, o loʻo sivifo ai poʻo se fale poloka. O ni mea e sili ona lauiloa mo le tipi, o lona uiga e matua talafeagai tele ona galue. O le teuteuga o le sivisi o loʻo faʻaogaina e le gata i luga o le Busade ma Fuataina fale fale, ae faapea foi ma le piliki o puipui o puipui. O lenei mea e talafeagai mo le pito i luma o le pito i luma, ma e manaʻomia le taualuga, lea e manaʻomia e fatu ai se faʻaiuga o le fausaga. I lea tulaga, o le lanu o le pito i luma o le a ese mai le ata o le fusi, o le a faamamafaina le matagofie ma foliga o le atoa fausaga.

Luma o le taualuga: ituaiga ma filifiliga

O le pito i luma o le fale laupapa ua maua e le laupapa

Lainsing ma poloka fale e mafai foi ona liliu se fale i se maota matagofie. Ae o le faʻatusatusaina o le faʻaumaina o le sivine, o nei mea e manaʻomia ai isi vali poʻo ni varnish. Ae i lena ma i le isi susili e aunoa ma se tino e le mafai ona faia. Ma o le a manaʻomia e faia aʻo leʻi amataina galuega i le faʻauma o le pito i luma o le taʻamilosaga, laupapa poʻo isi mea.

Ina ia fausia le faʻavae taumatau mo le maualalo o le paʻu, o le laupapa laupapa laupapa poʻo le uamea o le faʻasesega e mafai ona tautua. O le mea mulimuli e masani ona faʻaaogaina pe a maeʻa le faʻauma o le pito i luma o le vinyl o loʻo sivine. Ae o le faapau o le taualuga e masani ona punou ma se laau. Lea e mafai ai ona e faia vave galuega, pei o le pa e na o le fetuʻutuʻunaʻi i lumps faʻapipiʻi i le ogaoga o le vae vae.

Luma o le taualuga: ituaiga ma filifiliga

Ina ia ufiufi le felauaiga ma le pito i luma o le fale na faaaoga "poloka fale"

Ma le lumanaʻi galuega ma sivine, pito i luga ma aau o loʻo tatau ona saunia mo le tasi taimi. O le mea moni a o le i faʻasalaina le panels, e tatau ona e faʻapipiʻi ni taʻiala lea na ia faʻapipiʻi ai mulimuli ane. Ae i le leai o se auivi o le sbes po o lumanai, o le a le mafai ona latou atoa. O le lanu o le ai ai tasi e tatau ona faauigaina i luma atu ina ia le taofia ai le galuega.

Mataupu i luga o le autu: masini mo le magoto i le umukuka

Luma o le taualuga: ituaiga ma filifiliga

Fale ma fale moe i luma

O le mamao i le va o racks e le tatau ona tele tele. E le mafai ona sili atu i le 60 cm, ona pau lava lea e le maua ai le tolopoina o mea. Ae manogi e le sili atu i lenei faʻailoga, pei ona seasea lautele atu nai lo le 50 cm. I le tulaga o le faʻaoʻoloto e lua, e manaʻomia le tuu o le lona tolu.

Sikuea sikuea

Ina ua amata le taotoga o le malaga i luma, ia e tatau ai ona sauniuni sao. Aunoa ma se masini talafeagai ma masini masini, aua le galue. O le mea lea e tatau ai ona kuka:

  • Fausiaina o vaomatua;
  • sitepupulega;
  • sikulukalaiva;
  • hacksaw pe olo ma tipiina le lio;
  • fale malo;
  • Roulette ma penitala.

O nei mea uma, e tatau ona tapena i le tulaga o le Faʻavae, ina ia aulelei ma lalelei le taualuga o lumanai ma matagofie. Ioe, ma faia se galuega i se maualuga e aunoa ma le afa o le lisi e le mafai ona oʻo i le tulaga lamatia, ae faʻapea foi ma le faʻaaogaina o uiga o le mea na tupu. A leai, o le tiʻetiʻe o le a faʻafitauli, ma o le pito i luga o le pito i luma o le a tumau foʻi le gaogao.

O le faʻauma e amata ma le faʻapipiʻiina o le taʻiala. O nei fuafuaga fuafuaga ei ai se togavao e tatau ona faaofiina ai le panels. Sa tatau foi ona iai ni fuafuaga tutusa le sve, naʻo le tulimanu ae le o le p-foliga, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o se faʻapitoa mo le tulimanu o totonu. O le lanu o taiala e mafai ona faʻapipiʻiina ma nofo, ae o nisi taimi e talimalo mai ai. Ma le eseesega i le va o le lanu gamut, e masani lava ona filifilia e le au laupapa se lanu paʻepaʻe.

Luma o le taualuga: ituaiga ma filifiliga

Loo luma le sivine i luga o le taiala

Sivifo ua tipiina i se faigofie hackswaw po o se olo. O pito e tatau ona togafitia ma le naifi poo le samoa e aveese ai ni pusa nei. O le umi o pane e tatau ona 5 - 10 mm le itiiti lelei le tele i le va o taiala. E manaʻomia lenei mea mo le mafai ona nofo ai e faʻalautele aʻo faʻateleina le vevela. Afai e le o le mea lea, ona mafai lea ona le lelei le ogalaau ma maua mai le leaga. Ma le mafuaʻaga lava e tasi, e le faʻasaʻoina le faʻavae i le iʻuga. E tatau ona le toe tuu e le tagata lava le tapū e le mafai ona latou le toe i ai le lapoʻa lapoʻa, lea o le a faʻatagaina ai mea e alu ai pe a manaʻomia le tulaga lenei.

Mataupu i luga o le autu: uliuli fola o auala e gata ai

A avea le Fitiona o le Flendon i le nofo ai, o le vaega amata ua tatau ona faʻapipiʻi lelei i le tafailagi. E siakiina lenei mea i le fausiaina o le nofoaga e faatatau i ai. Mai lenei elemene o le a alu i le laina o le itu atoa. I le tulaga lea, o le tasi lima o le tasi e tatau ona siaki i luga o le saʻo faʻapipiʻiina. Afai o le faʻauma e faia e elemene e eseʻese lanu, o le a tatau ona e mulimuli ma le faʻaeteete i le auala latou te le o ai faʻapea e te le tatau ona toe faia le galuega atoa.

Luma o le taualuga: ituaiga ma filifiliga

Loontton svet fale taua

O taualuga laau foi na amata faimalaga mai ile vaega amata. E tatau ona matua iloaina lava i tua atu o le lagi, ae o le foʻi mai foʻi o itulagi uma lava e faʻatatau i le vaʻai o le pito i luma. I luga o le lua-fusi o le taualuga e faigofie tele, aua o le a alu le line o le a alu pea i se vaega faifai pea. O le lanu o le pane e ono eseese mai le filifilia lanu o le pito i luma e faʻamamafa ai le suiga mai le taualuga i le vaʻa o puipui. E masani ona faʻaogaina uma vaega faʻapitoa e masani ona faʻaaoga. E faʻatagaina ai lau faia o se tietiega faʻasaina, o le a maua ai ia te ia le avanoa e tautua ai i le tele e mafai ai.

O nei gaioiga faigofie o le a faʻatagaina ai oe e maua se matagofie ma lalelei tuaoi i le fale, e mafai ona suisui ma nofo ai ma soʻo se isi faʻaumaina mea. O le mea taua e le tatau ona sese ma filifili le sili atu le matagofie o ia elemene, ona faʻamalieina lea o le fale e le gata o loʻo o loʻo nonofo, ae faʻapea foi ma le tagata o loʻo ui mai;

Faitau atili