Faʻapefea ona faʻamalosia le aloese mai le maile faia oe lava

Anonim

Tele ituaiga maile o loʻo iai a latou fagafao i luga o le auala. E mafai ona faʻapipiʻi ni nafu mo maile i totonu o le lotoā, ae faʻapea foi i le fale mautotogi foʻi. I mea uma e lua, e manaʻomia le usitaʻia o ni manaʻoga mo mamanu. O le a le mea e tatau ona faʻailoa mai i le uafu o le fausiaina mo le uo e fa o le a faʻailoa atu i lenei tusitusiga.

Manaoga mo Tagata Fou

Faʻapefea ona faʻamalosia le aloese mai le maile faia oe lava

Ina ia faia se pa faʻapitoa ma se fale leaga mo lau mea e te fiafia iai, e tatau ona e iloa e uiga i manaʻoga:

  • O fuaitau o le fausaga e tatau ona faatatau i le itu o le manu. O loʻo i ai ni tulaga faʻapitoa mo le faʻamautu o le vaega o fausia. Afai o le maualuga o sela o le fagafao o le 45-50 cm, o lona uiga o le sili ona maualalo voltage sikuea e tatau ona 6 sikuea mita. m. I le maualuga o le manu i totonu o fulufulu o le 60 cm - a itiiti mai 10 sikuea mita. m. Ma le tele o itu, e mafai e tagata fiafia ona mimigi;
  • Mea e tatau ona faʻatamaʻiaina ma e le o faʻailoaina i lalo o ni tuutuuga (faʻataʻitaʻiga, pe a fufulu i lalo o le saʻo isumu faʻapitoa), vailaʻau faʻaonauia;
  • Pa puipui ma le fola e le tatau ona i ai ni pu ma tauʻalea, faʻapea foʻi ma itupatu ma itupatu o loʻo tupu ai le maile;
  • Afai e tatau ai, o elemene i totonu o le pa puipui (mo se faʻataʻitaʻiga, o se fale teu oloa. Faʻafetai e faʻamafanafana i le taimi o le malulu vaitau, o le a le faʻaʻaisa le maile;
  • O se vaega o le fola o le mamanu o loʻo fautuaina e tuʻua saoloto mai laupapa ma faʻavae ina ia mafai e le manu ona puipuia o latou manaʻoga;
  • O pa e faia ma Lumen. O lea o le a mafai e le maile ona matauina le mea o tupu i itu uma. O le maualuga o pa e lua ua nonoa. Aua ua faauma le latou faauma, ma ua faaaoga le "paoteable" i mea;
  • O le taualuga ua fausia e se faʻaaliga, o lea e le faʻatuai ai le kiona ma isi faʻaaliga. Ua faia foi le atigi vai.

Tusiga i luga o le autu: Filifili tuaoi pupuni ma tauaso i Lega Melen

E fautuaina le faitotoa mo le valevale i totonu. Ae ui i lea, o lea taʻitaʻi e le mafai ona maitauina. E tasi le ulufale. E le manaʻomia le auala o le tautua. I totonu o ia mamanu, o se ogaeleia e tatau ona i ai pea, i le mea o le a momoe ma malolo ai le fagafao.

O tulaga foʻi e tatau ona faia pe a fai o le auala faʻafoe auala e faia mo ni sui o lapisi tele. Afai o le maile e laiti, e mafai lava ona fausia se puʻupuʻu poloka filifiliga.

O le faʻamalieina o le potu e faigofie ona faia ma ona lava lima. O le mea autu o le filifilia o mea nei:

  • Nofoaga. E le mafai ona avea lenei ituaiga o fausia sifulagaina i Fafo nofoaga, atoa ai ma afi afi;
  • Fua. O fetelatisi iinei o loʻo fuafua foʻi e faʻavae i luga o le tele o le PSA;
  • mea. O mea e le tatau ona oona. Aua le filifilia, taulaʻi naʻo ia foliga matagofie.

Vitio "Farler mo le taifau ma ou lava lima"

Mai lenei vitio o le ae aʻoaʻo ai le auala e fausia ai se tagata fiafia mo se maile oe lava.

Faʻafefea ona e Fausia Oe Lava

Fausia se auala Aviary mo se maile maile mafai ona i ai i le tele o tulaga. Mafaufau ia i latou uma.

Fuafua le lapoa o le fausaga ma le nofoaga

Faʻapefea ona faʻamalosia le aloese mai le maile faia oe lava

Muamua e tatau ona e faia se ata. O le faia lea o lenei mea, e manaʻomia le tatau ona fuafua le maualuga, lautele ma le umi o le fausaga. Ua latou fuafuaina e faʻavae i luga o le tele o le manu (faʻalagolago i le ituaiga). Afai o le fagafao o se tamaʻi maile, o le taimi lea e faʻatagaina ai le fausiaina e "tuputupu aʻe". Ae o le lautele tele e le mafai ona faia.

Uma ituaiga ua siitia i le pepa. O le poloketi e sili ona aoga e fausia, o lea uma vaega faʻatasi e mafai ona faʻatatau muamua, ae le o le alu.

O lenei misionare e tatau ona o loʻo maua mai i le aiga ma fale, oi ai o manuʻa maua i tamaiti. A leai, o le manogi mai ia i latou e mafai ona afaina ai le manogi o le maile.

E mafai e le Wolker Yard ona ki luga o le laʻau pe a fai e le o le falefaʻafa le taualuga le taua.

Auala e Faavae ai le Faavae

Faʻapefea ona faʻamalosia le aloese mai le maile faia oe lava

O sea fale e manaʻomia se faavae faʻatuatuaina e mafai ona i ai pe mautu. Ua faʻatulaga mai i le uamea faʻamatalaga (auala poʻo se tulimanu lapoʻa), o loʻo saʻo lava i sima.

Mau i luga o le autu: o auala lelei i le 2019, o auala e fae ai se sikafu, solosolo, papalagi!

Muamua, o le utu momono i luga o le tino. O le uamea grid ua tuu i totonu. I tulimanu o le alavai, palu mai le talaaga o loʻo faʻapipiʻiina. A uma lena, o le utu ua liligiina sima.

E mafai ona e faia le faʻavae o eseʻese laʻau tu i tafatafa o le tupua o le fausiaina.

Faapipiiina o le pa

Faʻapefea ona faʻamalosia le aloese mai le maile faia oe lava

A maeʻa ona fatuina le faʻavae, o loʻo agaʻi atu i le isi tulaga - faʻapipiʻi o pa. O auala e pei o le auala e mafai ona i ai i fafo mai masani laupapa laupapa pe faʻaaoga uʻamea uamea i le ufiufi puipui.

Muamua, lagolago o loʻo faʻaalia. E mafai ona faia mai le laupapa laupapa po o uʻamea pipili. E i ai le grid po o le ufiufi i le va o lagolago. E lua pa e tatau ona fai le tutuli e puipui le fagafao mai le malulu malulu ma ata.

Ae le i faʻapipiʻi uma vaega laupapa laupapa o loʻo sefeina, ina ia le mafai e le manu ona maua le offline. A maeʻa ona galueaina luga o le laupapa poʻo le pa, e tatau ona fai i se lima, lea o le a mafai ai ona iloiloina le tele o faʻasologa maualuga.

E tatau foi ona togafitia ni laupapa ma mea faʻapitoa e puipuia ai le susu ma iniseti. O elemene fausaga o elemene o loʻo faʻatautaia e se fofo e puipuia mai le foliga mai o le totini.

Ua maeʻa le faʻaumaina o mea ma Bolts, fao ma fao. O pa e tatau ona magafagafa ina ia mafai ai ona latou tatalia le mamafa o le maile, pe a fai o le a sau.

Fola folasia

Faʻapefea ona faʻamalosia le aloese mai le maile faia oe lava

E sili le fausia o le fola i totonu o le auala a le auala mai le laau. O le mea sili lea aoga i lenei mataupu, aua o le aʻafiaga o manuʻa i le pa o le manu e laʻititi.

Mo le fola aʻoaʻo, laupapa laupapa o vaega o tapalu ma sikuea o mea e talafeagai. O nei mea, e tele faaili na faia ai le faalauteleina. Luga o latou e mafai ona tuʻuina atu i fafo le masani masani ai. A uma le fono a, ua gaosia le fola e le suauu ma varnish. Mai luga i luga o laupapa, e mafai ona e tuu se foliga. Pe a uma le fola o le a alu i le taualuga.

Faʻafefea ona fai le fale mautotogi

E mafai foi ona e faia se tagata sili mo maile maile i le fale mautotogi. I totonu o se mautotogi, o le a iai se tele o lapoa o le poto ma se ata faigofie. O le iai o se fausaga o le a faʻatagaina e faʻatapulaʻa ai le gaoioi o le manu i totonu. E matua talafeagai mo le anotusi mo tamai maile ma le laumai fafine.

Tusitusiga i luga o le autu: tipiina tamai tamai mamoe matamrequiin i le faila: faʻafefea ona faia?

Faʻapea foi, o se mea lelei o se mea o loʻo faʻaogaina i tulaga nei:

  • Faiaoga fagafao alu i le faleuila i le nofoaga sao;
  • Puipuiga o meatotino, fanau ma isi fagafao mai nifo leaga o PA;
  • pa o tagata mamai o manu;
  • Stockpy traintiate.

Faʻapefea ona faʻamalosia le aloese mai le maile faia oe lava

Mo se tamai tamai maile ma le maualuga i le pamu mai le 40 cm, o le nofoaga nofoaga e tatau ona o 0.5 sikuea mita. m. Mo sui o ni ituaiga laiti e oʻo i le 80 cm - 2.5 sikuea mita. m. I totonu o le tapunia, e tatau ona e le gata i le fale moe ma meataʻalo, ae foʻi ma ni ato ma vai ma meaai.

Ua potopoto mai se potu vaʻaiga i ona lava lima pei ona taua i lalo:

  • O se faʻavaʻa o lapotopoto o toʻotoʻo poʻo le laupapa laupapa e fausia. Sili ona fai le mamanu o le talanoaga foliga;
  • Le isi, o le faʻavaʻa e paʻu i le mesh, pe kuka e pei ona tusia e luga o laupapa;
  • I tulimanu, o le faʻaumaina o mea ua faʻamautuina ma uaea poʻo le fao. E mafai foi ona e faʻaogaina le masoa;
  • I le tasi itu, ua tautau le faitotoa i le puipui i luga o matatoina.

O le iʻuga o le faʻatulagaina o loʻo faʻapipiʻiina i le nofoaga filifilia. O le ie poʻo le taʻaʻalo o loʻo tuu i luga o le foloa i totonu o se pa puipui, ma o pa o vai ma meaʻai ua tuʻu. I totonu foi o oe tatau ona faʻatulaga se nofoaga moe.

Iloa faʻafefea ona fausia se Aviare mo se maile, e mafai ona faʻatulagaina le sili ona manaia o lau fagafao.

Faitau atili