Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Anonim

I totonu o le eletise eletise o uʻamea vevela, o se eletise eletise. E tupu i le va o le auiliiliga ma le electrode - o le autu mai le uamea uamea (o nisi taimi mai le le-uamea). Uamea o loʻo faʻapipiʻi i luga o le malae o le pā. O le sone o le feololo i le nofoaga o vaega o loʻo taʻua o loʻo taʻua o le faʻaaogaina (oreng) Seam. Mo eseese faʻatalatalanoa ma ituaiga eseese o puipui, o le faʻaaogaina metotia, o le tofiga o le electrode, le saoasaoa o lona gaioiga, e mafai ona suia. Faʻafefea ona kuka le Seam, ina ia le mafai ona faʻatuatuaina le fesoʻotaʻiga, ae e matagofie foʻi, ia tatou talanoa.

Ituaiga o Welds ma fesoʻotaʻiga

O le fuʻa e tele ai faʻatelega. Muamua mea, latou te vaevaeina e le ituaiga o faia o le faia. Fuafua i le manaʻomia mo le faʻatuatuaina, o le faʻailoga e mafai ona ova atu i le tasi poʻo itu uma e lua. Ma le lua-itu o loʻo faʻaaogaina, o le mamanu e maua e sili atu le faʻatuatuaina ma sili atu taofia le pepa. Afai o le tasi le isi e masani ona aliali mai o le oloa o le lafoina e: sture "toso." Afai e lua i latou, o nei malosiaga e taui ai.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Welded o fuʻa o loʻo faʻalagolago i le ituaiga o fesoʻotaʻiga o loʻo i ai i luga o le bot (lugalaina), brand, paie ma le tulimanu (kiliki i le tele o le alofa)

E le mafai ona latou maitauina le iloa o se aupito maualuga o loʻo i ai i le tino, o le uamea e le tatau ona leaga. Ona o nofoaga o le maʻei o loʻo i ai o le muamua-soda pe togafitia ma se faila - seʻia oʻo ina mou atu le sasa. Le isi, e fuafua i le manaʻoga, faʻalavelave pe le o le pito.

BOT Corlund (Seam-Jack)

O le Seam i le ulding o loʻo faʻaaogaina pe a fesoʻotaʻi pepa uʻamea po o tui. O vaega o loʻo tuʻuina i le va o latou o se avanoa o le 1-2 mm, pe a mafai, faigata ona faʻatumauina ma clamps. I le gasologa o le tuʻufaʻatasia, o le vanu e tumu i le molten uamea.

O se ie manifinifi uamea - e oʻo atu i le 4 mm mafiafia - ma le atoa tapenapenatika e aunoa ma sauniuniga muamua (sa i ai le paʻu o le eletise, e tatau). I lea tulaga, pe a na o le tasi le lima. Faatasi ai ma le mafiafia o vaega mai le 4 mm, e mafai e le faʻailoga ona tasi pe faaluaina, ae o le pito o le pito o loʻo manaʻomia e se tasi metotia o faʻaalia i le ata.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Ituaiga o Sauniuniga o Vaega pe a mapu ai

  • Faatasi ai ma le mafiafia o le vaega mai le 4 mm i le 12 mm, e mafai ona nofofua le ausa. Ona faamamaina lea o le pito e so o se auala. E sili atu ona faigofie i le 10 mm e faia ai le tasi itu o sauniuniga, ma ua maeʻa e le mafiafia o vaega i le faiga o le tusi V. U-sipela e le masani ai. Afai e faʻateleina le tulaga lelei, ma le mafiafia o le sili atu ma le 6 mm, e manaʻomia le uma o le lua itu ma le faʻalua i le tasi ma i le isi itu.
  • A o le faʻamaligiina o le uʻamea ma le mafiafia o le 12 mm, o le faʻalua o le vaega e talafeagai, e le mafai ona faʻamafanafana i se tasi itu. O le faʻatamaʻia o pito o loʻo lua itu, i le ituaiga o le mataʻitusi X. Faʻaaoga ma se mafiafia o le v poʻo le u-mamanu pito o pito i lalo o loʻo sili atu uʻamea. Ona o le mea lea e mafai ai ona taumafaina le taumafaina o electrode ma le saoasaoa o le saoasaoa e matua faʻaititia lava.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Oti o pito o le uamea pe a fesoʻotaʻi o auiliiliga o le initaneti seti (e zoom i le tele o le ata, kiliki i luga o le mea saʻo o le isumu)

Afai e foʻia pea le uʻamea o le mafiafia mafiafia e kuka ai ma se tasi itu e itu, faʻatumuina o le smam o le a manaʻomia ona i ni nai fuaitau. O sea toʻa na taʻua o le tele o mea e gata ai. E pei o lenei mataupu, o le tapenaina o le Seam o loʻo faʻaalia i le ata i lalo (o numera o loʻo faʻaalia e ala i le faʻatasia o le uamea faʻatasi ai).

E uiga i le faʻaaogaina o le manifinifi uʻamea uamea o le unverter ulding masini ii.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Faʻafefea ona kuka le BAT BUAT: tasi-Sounter ma Multi-Shiomen (e faʻapipiʻi i le tele o le ata, kiliki i luga o le mea saʻo o le isumu)

Fesootaiga o Vaa

O lenei ituaiga o le faʻatulagaina o loʻo faʻaaogaina pe a oʻo i totonu o le ipu uʻamea ma le mafiafia o le 8 mm. Faʻamalosi i itu uma e lua, e leai se su-teine ​​i le va o laupepa ma leai se 'olo.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea e sipela Pram Premate - Tekonolosi o le faʻaaogaina o le Plaster i luga o le Pream lelei

A o le faia o se faʻailoga o le musika, e tatau ona e filifilia le electrode o loʻo i ai le saʻo. E tatau ona tusa ma le 15-45 °. Ona toe aliali mai lea o se fesoʻotaʻiga maufaatuatuaina. Ma le fesuisuiai i se tasi itu po o le isi itu, o le tele o le suamalie uʻamea e le o i le tumama, ae i le itu, o le malosi o le fesoʻotaʻiga e sili atu ona faʻaititia.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Faʻafefea ona tausia se electrode pe a faʻamalamalamaina le musika (e faʻateleina ai le tele o le ata, kiliki i luga o le saʻo ki)

Taurus ma Andraular sootaga

O le fesoʻotaʻiga o le Brand i le Welding o le mataitusi "T", o le tulimanu - le mataitusi "G". E mafai ona i ai ma le tasi le vaega ma le lua. E mafai foi ona valavala pe leai foi. O le manaʻomia e tipiina le pito e faʻalagolago i le mafiafia o vaega o le ma le aofaʻi o vaega:

  • uamea mafiafia i luga o le 4 mm, ai, ai se tasi - e aunoa ma ni togafitiga;
  • Le mafiafia mai le 4 mm i le 8 mm - e aunoa ma le gaosia o pito o Seam faaluaina;
  • mai le 4 mm i le 12 mm - nofofua vavae ma tipi i le tasi itu;
  • Mai le 12 mm le pito o le sipai i itu uma e lua, ma le Seam e lua foi.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Ituaiga o WeldS: Tauro Picound ma le tipiina (Tiping) pito ma aunoa

O le tulimanu o tulimanu e mafai ona manatu o se vaega o le ituaiga. O fautuaga nei e tutusa lelei: O le manifinifi uʻamea e mafai ona unaia e aunoa ma le tipiina o pito, mo le sili atu le mafiafia e tatau ona e auai mai le tasi pe lua itu.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Faʻafefea ona saunia uʻamea mo le feteʻenaʻiga o le tulimanu (ma le tasi pe lua ma lua itu)

Tulimanu ma geess sonder o nisi taimi e tatau ona faʻapipiʻi i itu uma e lua (lua auala). Ina ia mafai ona faʻamatuʻu le scress o se snam, o vaega o loʻo faʻaliliu ina ia o le uamea ipu ua i totonu o le itu tutusa. I le ata, o lenei metotia ua sainia "i totonu o le vaʻa". E faigofie atu le fuafua o gaioiga a le eleeletona, aemaise o le tagata moni ma le loto atoa.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Faʻafefea ona kuka le Seam: "I totonu o le vaʻa" ma pe a e fesoʻotaʻi metal o isi mafiafia mafiafia

A faʻafesoʻotaʻi se manifinifi ma mafiafia uamea, o le tulimanu o le manatu o le electrode e tatau ona ese - pe tusa o le 60 ° i le mafiafia. Ile tulaga lea, o le tele o le mafanafana-utiuti e tatau ona i ai, o le uamea uʻamea e le susunuina, o fea e mafai ona susunuina, pe a tupu ai le tulimanu o le 45 °.

O le i totonu o le tulimanu o tulimanu

A o le faʻamalamalamaina o faʻailoga, e manaʻomia e mataitu le tulaga ma le gaoioi o le electrode. E tatau ona i ai se faʻailoga ma le toniga faʻatumu. E faigofie atu le faʻataunuʻuina o lenei pe a e tuʻuina mea mo le tuʻufaʻatasia "i totonu o le vaʻa", ae e le masani ona maua mai.

Afai o le vaalele pito i lalo o loʻo masani ai, e masani ona mauaina i luga o le vaalele faʻatino, faʻapea foi foi i le tulimanu o le uʻamea, e le lava: ua i lalo. E tupu lenei mea pe a fai o le pito i luga o le tulimanu o le eletise e itiiti ifo nai lo le taimi o lona itu i luga. O le gaoioi o le pito o le electrode e tatau ona toniga. O le uiga lona lua e matua tele le lapoa o le electrode, lea e le faʻatagaina ai e paʻu i lalo ma faʻamafanafana ai le nofoaga o le faʻatasiga.

Ina ia aloese mai le foliga mai o lenei Defect Anc i le tafailagi luga (i le tulaga "a"), agai atu i le electrode e toe faafoi i le nofoaga. O le a le electrode o loʻo i luga o le faʻafanua, e i ai le lua o le 45 °, pei ona agai i luga, o le tulimanu na faaitiitia (o le ata i luga o le ata i le itu tauagavale, pe a faʻateleina le ata. Faatasi ai ma lenei metotia o le a faʻatumuina i le tasi ma le faʻailoga.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Tulimanu welding - tulaga ma gaoioi o le electrode

A o le faʻamasani atu i le tulimanu o fesoʻotaʻiga, ua e mataituina foʻi le taimi o le mauaina o le electrode i mea uma e tolu (i autafa o le ogatotonu) tutusa) tutusa) tutusa)

E tusa e le filifilia o le au eletono mo tagata solitulafono o loʻo mataituina ai masini, faitau iinei.

Tulaga i le avanoa

I le faʻaopopo atu i ituaiga eseese o loʻo i ai, o le au e mafai ona faʻaalia eseese i le vateatea. Ua i ai i le tulaga maualalo. Mo le eti le sili ona manaia. Sili ona faigofie e pulea ai le vai taele. Soʻo se isi lava tulaga o loʻo i luga o mau, faʻataʻamilomilo ma le taualuga ma le taualuga.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fufulu le otumini tauaso

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Ituaiga o Welds i le tulaga i le avanoa i le Space: Faʻasalalauga Faʻateʻa

Faʻafefea ona kuka lulu

Pe a ogatasi i lalo ifo o le tulaga, leai ni faigata e tupu e oʻo i le novice welder. Ae o isi mataupu uma e manaʻomia le poto i tekinolosi. Mo tulaga taitasi e iai fautuaga. O le metotia o le faia o le ulded Wald o sui uma o loʻo taʻua i lalo.

O loʻo i totonu o le faʻatoa

I le taimi o le le amanaʻia o vaega i se tulaga saʻo, o le molten uamea i lalo o le gaioiga o le kalave Stedinos i lalo. Aua le gagau, faʻaaoga le puʻupuʻu o le ARC (o le pito o le electrode e latalata i le vai taele). O nisi Wizards, pe a faʻatagaina e le eletise (aua le pipii), i le lautele o latou faʻavae i luga o le aitema.

Sauniuniga o uamea (pito i lalo tipi) o loʻo faia e tusa ai ma le ituaiga o fesoʻotaʻiga ma le mafiafia o vaega o le faitauina. Ona latou faʻatulagaina lea i se tulaga muamua, fesoʻotaʻi i isi faʻaopoopoga o le tele o le tele o le centimeters ma puʻupuʻu transvers o lotoa - "patches". O nei sui e le avatua ni auiliiliga e suiina.

O le ie puipui e mafai ona kuka mai luga-i lalo pe lalo foi. E sili atu le talafeagai ona galue mai le pito i luga: O lea o le arc tuleia se taele vai taele, puipuia i lalo i lalo. E faigofie atu le faia o le maualuga-lelei auala.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Faʻafefea ona kuka le pito i luga o le pito i lalo: O le tulaga o le electrode ma mafai gaioiga

I lenei vitio, e faʻaalia ai le kuka lelei o le stredical stem o electrical welding ma le gaioiga o le eletise mai le pito i lalo e aunoa ma le vavaeʻese. O se metotia puʻupuʻu puʻupuʻu o loʻo faʻaalia foi. I lea tulaga, o le gaoioi o le electrode e tupu i luga-lalo, e aunoa ma se faʻaupuga faʻa-(ua maua le isi ua maua.

Faia le fesoʻotaʻiga o vaega i se tulaga saʻo ma se fuafuaga a Arc. Mo le amataina o tamaiti uma, e ono sili atu ona faigofie: i le taimi o le vavaeʻese, na maua ai le uʻamea i le taimi nei. Faatasi ai ma lenei metotia, e mafai foi ona e faamatalaina le electrode i le Welnic fata. E faigofie. O le faʻagaioiga o gaioiga e toetoe lava tutusa ma le tuueseeseina: Mai lea itu i le isi itu, matapole poʻo le "puʻupuʻu puʻupuʻu" - luga-lalo.

Faʻafefea ona kuka le Sortical Seam ma se faʻailoga, vaʻai le isi vitio. I le tutusa ata vitio, o le aafiaga o le malosi o loʻo i ai nei i luga o le stam o loʻo faʻaalia. I le tulaga lautele, o le taimi nei e tatau ona iai le 5-10 na sili atu ona fautuaina mo lenei ituaiga o electrode ma le mafiafia mafiafia. Ae, e pei ona faʻaalia i le vitio, e le o se mea masani fesoʻotaʻi ma ua ou filifili lelei.

O nisi taimi o le stritical seam ua fusifusia. I le tulaga lea, pe a tumu le ARC, ma taofi le eletise i luga o luga o luga o luga. Ina ua maeʻa le afi i lenei tulaga, mafanafana le uamea, ona faʻapipiʻi ai lea o le electrode ma le buil ua i ai i lenei tulaga. O le faʻafefiloi o le faʻatiga steortic luga-lalo e le faigofie, manaʻomia le pulea lelei o le vai taele, ae o lenei auala e mafai ai ona e ausia iʻuga lelei.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Faʻafefea ona kuka le Sport Seam Man Eleele o loʻo i luga-lalo: tulaga o le electrode ma le gaoioi o lana pito

Faʻafefea ona kuka le faʻafafa

O le sifi o le sprittal i luga o le vaalele pito i luga e mafai ona faia uma i le itu taumatau ma le agavale-i-taumatau. E leai se ese sina eseesega, o le e sili ona talafeagai, o loo tele lamu. E pei ona ogatasi ai le itu a le itu o le a taumafai le taele. Aua o le tulimanu o le oona o le electrode e lava le tele. E filifilia e tusa ai ma le saoasaoa o gaioiga ma tapulaa i taimi uma. O le mea autu o le vai o loo tumau pea i le nofoaga.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

O le faʻaaogaina o le singeriltal o loʻo: tulaga o le eletise ma gaioiga

Afai e tafe ifo le uʻamea, faʻateleina le saoasaoa o gaioiga, itiiti uamea uʻamea. O le isi auala o le faia lea o se vavaeeseina arc. I nei taimi puʻupuʻu, o uʻamea e teu ai sina mea laiti ma e le tafe. Oe mafai foi ona faʻaitiitia teisi le malosi nei. E naʻo uma nei faiga e faʻaaoga ai vaega, ae leʻo le taimi e tasi.

I le vitio, o loʻo faʻaalia i lalo le auala e fofo ai le uamea i se tulaga faalava. O le vaega lona lua o le faʻaseʻe e uiga i le pito i luga.

Faitalia asaa

O lenei ituaiga o le unred sootaga o le sili ona faigata. Manaʻomia le maualuga o le paie ma le amio lelei o le vai taele. Ina ia faia lenei Seam, o le electrode o loʻo umia i itu taumatau i le taualuga. E puʻupuʻu le Arc, o le saoasaoa e tumau pea. Faia le lautele o gaioiga o gaioiga, lautele lautele.

Aveese le Walded Sams

Ina ua uma ona tuʻufaʻatasia le laualuga o le uamea, slashes o fua, uʻamea faʻasoeta ma le palu. O le Seam lava ia e masani ona ofi, tagi i luga. O nei meaʻai uma e mafai ona faʻateʻaina: Faʻamamā.

Mataupu i luga o le autu: foliga o le faʻasaʻo laupapa

O loʻo 'eseʻese o ie pe a uma ona faʻafefeteina le faia o tulaga. I le laasaga muamua, ma le fesoasoani a se chissel ma le samala ua tuʻituʻi le fua ma le palu mai luga. I le lua, pe a tatau ai, faʻatusatusa le faʻailoga. Lea e te manaʻomia le meafaigaluega: Bulgarian Faʻatulagaina ma se faʻafiafiaga tisiki mo uʻamea. Fuafua i le lelei o le tulaga e tatau ona faʻaaogaina le 'eseʻese o saito.

O nisi taimi, pe a fai o le fufuluina palasitika metal, o le palapala e manaʻomia - o le cotting o le manifinifi ma se manifinifi manifinifi o molten o molten.

Faaletonu o le unlded ie

Amata tagata WEldER e masani ona tutupu pe a amio lelei tagata e ono iai ni sese e oʻo i le foliga mai o ni faaletonu. O nisi o i latou e taua tele, tusa ai - nu. I soo se tulaga, e taua le mafai ona mafai ona fuafua le mea sese e toe faaleleia ai. O le masani ona masani i totonu o le au amata o se lautele lautele o le Seam ma lona le mautonu. Lenei ua mafua ona o le le mautonu gaioiga o le pito o le electrode, suia le saoasaoa ma le sili atu o gaioiga. E pei ona tupu faʻapitoa, o nei vaivaiga e le mafai ona matauina, pe a uma se a o le a mou atu.

O isi mea sese - pe a filifilia le taimi nei ma le tele o le ARC - mafai ona fuafuaina i le ituaiga o le Seam. I upu, e faigata ona faʻamatala ia i latou, e faigofie lava ona faʻaalia. O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai ni faʻaletonu autu o le foliga - sub-cont ma e le tumau na faʻatumuina, o mafuaaga na mafua ai ona faʻatonuina.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Mea sese e ono tupu pe a o le ofuina

Faatofuina

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

O se tasi o mea sese e amata amataina ai Wolders Wolders: Leai

O lenei faaletonu e aofia ai le le atoatoa le faʻatumuina o le soʻoga o faʻamatalaga. O lenei taotoga e tatau ona fetuunai, aua e afaina ai le malosi o le sootaga. Mafuaaga Mafuaaga:

  • le lava le faamalieina o le taimi nei;
  • maualuga le saoasaoa;
  • Le lava le le lava o le tapenaga (pe a uma le mafiafia o mea mafiafia).

Aveesea e ala i le fetuunai o le taimi nei ma faaitiitia le umi o le arc. O loʻo faʻaalia le saʻo o mea uma, e faʻateʻaina se mea faapena.

E uiga i le filifilia o se tagata e leai ni palu o le unime mo le fale ma centtory faitau ii.

Sulugalii

O lenei faaletonu o le groove i luga o le sami i luga o le uamea. E masani ona tulai mai ma le umi a le vaa. O le avanoa ua lautele, o le vevela a le Porc mo Canuming e le lava. Uamea faataamilo i luga o pito ou te vave misa, fausia nei afi. "Ua togafitia" ma se puʻupuʻu puʻupuʻu poʻo se fetuunaiga o loʻo iai nei mo le toʻatele.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Tulimanu tulimanu

Faatasi ai ma le tulimanu poʻo le faʻailoga o le vaega, o le sub-lilivaega ua fausia ona o le mea moni o le eletise e sili atu ona faʻasino atu i le vaalele. Ona faasolo ai lea o pu vaivai, ua toe faʻatulaga foi le fai togafiti, ae mo se isi mafuaaga: malosi malosi tele o le aʻiaʻi o le sui. Aveesea e se faʻaititia i le taimi nei ma / poʻo le a le arc faapuupuuga.

Mea alofa

O le pu i totonu o le mared. Mafuaaga Mafuaaga:

  • Ogatasi le maualuga o le olaga nei;
  • le lava le saoasaoa;
  • Tele tele avanoa i le va o pito.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

O lenei foliga pei o se afi afi pe a atoa

O metotia o faʻasaʻoga e manino - matou te taumafai e filifili le sili ona lelei o le sili atu o le tele o le auala ma le saoasaoa o le eletise.

Vali ma le malosi

O loʻo foliga mai e pei o ni pu laiti e mafai ona faʻatigaina i totonu o se filifili pe o loʻo tuʻulafoaʻiina i luga o le laualuga atoa o le Seam. O i latou o se faʻaletonu faʻaletonu, e faʻaititia ai le matua faʻaititia o le malosi o le faʻavae.

Ua aliali mai le pores:

  • Ma le le lava le puipuiga o le vai taele ma le tele o le tino o le puipuia o le puipuia (maualalo-lelei electrodes);
  • tusi i totonu o le atunuu o le ponaivi, lea e le tutusa ai le toto ma le okesene e pau i totonu o le momea uamea;
  • i luma o le filogia ma sasau i luga o le uamea;
  • Le lava o le tipiina o pito.

E aliali mai le mafai ona i ai le paʻu i le ulo ma le mimilo uaea ma le saʻo ua filifilia ma le saʻo o auala filifilia ma le faʻaaogaina o tapulaʻa. O latou o se uaina uamea e le fesoʻotaʻi ma le vaega autu.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Faavae le atoatoa o le swissed swiss

Malulu ma vevela vevela

O loʻo aliali mai le taufetuli i le faʻagasologa o le uʻamea mama. Mafai ona faʻataʻitaʻi pe sili atu i le isi itu. Malulu foliga mai i luga o le malulu o le ausa i mataupu e maualuga tele le avega mo lenei ituaiga o seam. Malulu tau e tau atu i le faatafunaga o le uepela soofaatasi. O nei vaiva fua e na o le toe faauu. Afai e tele naua mea leaga, o le smam ua tipi ma luga.

Faʻafefea ona kuka le fusi: Faʻateʻa, sipela, taualuga

Malulu tauteve e tau atu i le faatafunaga o le oloa

O le metotia o le le mafai ona tusia ua faamatalaina iinei.

Faitau atili