Mafolafola slate - uiga, lautele, faʻapipiʻiina

Anonim

Mafolafola slate po o ni laupepa lapopoa e, i le mea moni, tutusa. Latou te le tuua le vai ma le ea. O le mea o loʻo faʻaaogaina mo fafo atu o galuega i fafo, faʻasaga i le tino. Totonu o le fausaga, e faʻaaogaina o ni vaega. Ae o le sili sili ona lelei ma le masani ai fofo o se tusi talosaga o se taualuga o le taualuga.

Mafolafola slate - uiga, lautele, faʻapipiʻiina

Mafolafola slate - o mea lautele faʻaaoga e faʻaaoga mo manaʻoga eseese ma le tamaoaiga

Meatotino ma uiga o le mafolafola slate

O mea taua mo le gaosiga o se mafolafola slate o le sima o Plaster ma se manifinifi ma le manifinifi abestos. O le mamafa o le oloa saʻo faʻalagolago i le mafiafia o le laupepa, umi ma lautele.

O le lautele o le faʻaaogaina o mea o loʻo mafua mai i tulaga sili ona lelei. Ona o le tele o fua ma malamalama mamafa, o loʻo faʻaaogaina e fausia ai fausaga eseese ma fausaga. I le faʻaopopoga, o faʻailoga o maʻa e mafai ona latou faʻaaogaina i le taimi o le fausiaina o fale pupuʻu ma fale, ma sui o fale ma ni vaega.

Mafolafola slate - uiga, lautele, faʻapipiʻiina

Talosaga o Asbestos-sima mafolafola pepa mo le feagai ai ma fausaga

ATA O FOAFA

O loʻo i ai i tulaga mafolafola e tusa ai ma tulaga faʻavae tulaga: umi - 3.6, 3, 2.5 mita, ma lautele - 1.5, 1.2 mita.

O loʻo vaevaeina le paʻu mafolafola i le pito i lalo ma e le ofi.

  • O se malosi mafolafola mafolafola ei ai le malosi o le 23 mpa, ae le o se faasalaina - 18 mpa.
  • O le maualuga o le au fetaomi na oʻo mai 1.8 g i le cm3, ma e le ofi atu o le 1.6 g i le cm3.
  • O le pito i luga o loʻo i ai se faʻailoga o le 2.5 kj i le m2, ma e le faʻasalalauina - 2 KJ i le M2.

Mafolafola slate - uiga, lautele, faʻapipiʻiina

O laupepa lapopoa e masani ona faʻaaogaina mo le fausiaina o pa.

Tulaga lelei ma le le atoatoa

Mai le lelei o le mea taua o mea, e aoga tele:

  • Avanoa avanoa ona o le mea moni o le mafolafola shate e gaosia mai ni mea taugofie, o le tau e mafua mai i le tau.
  • Malosi maualuga ma le faʻatuatuaina i le taimi o faʻagaioiga.
  • I lalo o le faʻamalosiʻau o le vevela maualuga, o mea e le malamalama, na o le "paʻu" pe a pa'ū i lalo o le mafuaʻaga o le afi matala.
  • Le mafai ona tineia leo. I le taimi o timuga i totonu o le fale, e le o faʻafofogaina ai oe o loʻo momoe i luga o le taualuga.
  • Tetee i gaioiga leaga.
  • E mafai ona tipi ma se hacksaw.
  • O ran rays e le masani ona tosina mai, ua i ai le maualalo o le vevela o le vevela. Faʻafetai i nei meatotino, o loʻo faʻateleina e le olaga tautua.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se laulau kofe mai birch laina ma au lava lima: Matai vasega ma faʻatonuga ma faʻatonuga

Mafolafola slate - uiga, lautele, faʻapipiʻiina

Faʻaaogaina se mafolafola slate pei o se galuega mo se taimi mulimuli ane o le faʻailoga o le Spore

O vaivaiga e le tele lava, ae o mea nei ua faasoaina:

  • Asbestos efuefu, lea ua faia i le taimi o le pa'ū, faʻaletonu le soifua maloloina o tagata, o lona taimi lava o gaioiga soifua maloloina tagata, o lona taimi lava e tatau ai ona e puipuia le malosi o le manava.
  • O le hydronity e le o le sili sili ona lelei, o le a mafua ai le tuputupu ae o le mch. O le faʻavae o le moss mafai ona faigofie ona aveʻeseina e ala i le faia muamua o le mea ma se fofo faʻapitoa.

Faapipiiina

Mafolafola slate mafai ona faʻapipiʻi toetoe lava i luga o luga.

  1. Tusi i totonu i le taimi o le faʻapipiʻiina e tatau ona e faʻaaogaina le faʻamalosia, pei o le mafolafola slate ei ai le mamafa lelei. O le seti o taʻavale e fautuaina e ala i mita taʻitasi.
  2. O laupepa na tuʻufaʻatasia ma le tele o le sui e faʻaumatia ai le faʻatulagaina o le Seam. Ua le lava le avanoa o loʻo iai le vai, ia o se mea moni e tatau ona amanaia i le taimi o le faʻapipiʻi faʻagasologa.

    TAUA! O le laina pito i luga e lofituina i le pito i lalo, afa o le umi, ma o le laina umi o le tautau i le soofaatasi.

  3. Tausi le matagofie o le taualuga mafanafana o le taualuga. Ia mautinoa e faʻaaoga le Hydrobrier.
  4. A o le faʻapipiʻi, e manaʻomia le faʻaaogaina o se sikulu ma le paʻepaʻe i luga o se laʻau, atoa ai ma le paʻu paʻu. O mea tuusaʻo e le tatau ona faʻapipiʻi i fao - e mafai ona faʻalavelave i le faʻamaoni.
  5. O se pu mo sampors o loʻo faia e faʻaaoga ai se taʻavale ma le osofaʻiga a le kapisi. Fai se mea e tasi mai le pito o le 60-70 cm, e peiseai e alu latalata i le pito, e mafai ona e faaleagaina le pu.
  6. E mafai ona e faʻatauina ma vali i soʻo se lanu mo le faʻalauteleina o le tele o le taualuga. O mea tuusaʻo o le sili fofo mo lou taualuga.

Aua neʻi galo o mea e faʻaaoga e faʻaaoga e pei o ni fao, ae le o fao.

Mafolafola slate - uiga, lautele, faʻapipiʻiina

Tatala mafolafola Clat Coot Comple tekonolosi

Mea e tatau ona e iloa

Ala o Faʻamaumauga, Fuataga, umi, mafiafia - O mea autu e aʻafia ai le filifiliga. Mafolafola slote mafiafia eseese mai le 6 i le 10 mm, umi mai le 1.5 i le 3.6 mita, mamafa mai le 395 kg. O le mafai i le le mautonu i le tele e le sili atu ile 5 mm. Pe a filifilia, e tatau ona e mafaufau i mea taua. Faʻataʻitaʻiga, 3.6x1.5х88 - O fea o se laupepa o le umi o le 3.6 mita le lautele, 8 mm mafiafia. NP Faailoga o lona uiga - Faafiafiaga Pepa, ma n - fetaomi. Mafolafola mafolafola e mafua mai o le LP.

Mataupu i luga o le autu: Granite Slabs: Ituaiga ma meatotino o mea mo le faamautu o puipui ma fola

Mafolafola slate - uiga, lautele, faʻapipiʻiina

Masini mafanafana moega mai ie o le mafolafola slate

Fanua o le Faavae

Mafolafola slate e masani ona aofia ai le faavae.

I le taimi o le faʻapipiʻiina faagaoioiga, e le manaʻomia le faʻaaogaina o faʻu, e mafai ona e faʻaleagaina le amiosaʻo o le amiotonu. E sili le faʻaaogaina o le Klymmer e faʻamaumau ai le mafolafola o le spite.

Mafolafola slate - uiga, lautele, faʻapipiʻiina

Mafolafola slate mo le puipuia o le vevela o le vevela o le faavae o le Faavae

O le faʻagasologa o le sioa o loʻo vaevaeina i sitepu nei:

  1. O luga o le faʻavae o loʻo faʻamamaina mai le palapala ma le efuefu, mago, sagasuasa i se vai-elokaleti, "tagata tekonolosi".
  2. Faapipiiina o se laupapa laupapa e faia mai le pa po o laupapa. O loʻo tatau ona tuʻuina tulaga o le faʻailoga i le mamao mamao o Schifere lava ia.
  3. I le va o fata, o le faʻamalosi e tatau ona tuʻuina mo sili atu le faʻamalosia o le vevela. E mafai ona e faʻaaogaina minerale fulufulu o se mea.
  4. Amataina le faʻapipiʻiina o le mafolafola scate e manaʻomia mai le tulimanu o le fale. O le ventipela o pu e tatau ona tipi muamua. O laupepa e tumau i le fao i le pusa. Faatasi ai ma le fesoasoani a le orginging malaga, ua tapunia pulou.
  5. Faagasolo tulimanu. Mo lenei, e fa avanoa e faia i Galvanan Filemu. O pito pito i luga e tatau ona sasaina e le 15 mm, ona piilima lea i le ogatotonu. Ia mautinoa e gagau i le itu taumatau. Faʻatulaga le tulimanu ua faia faʻaaoga le faʻaliliuga E le vaevaeina le laupepa, muamua faia le pu, ona toe fai lea o le fao.
  6. I le vaega mulimuli, o le mafolafola slate ua valiina ma le vali vali ata.

Mafolafola slate - uiga, lautele, faʻapipiʻiina

Faasaga i le faavae o le fausiaina o le fausiaina o ie

Faitau atili