Faʻafefea ona tuʻu uʻamea i luga o le taualuga ma ou lima

Anonim

O le taualuga o le fale e puipuia mai i mea leaga uma. O le tamaoaiga, o le matagi, o le la e le mafai ona maua le fāʻai ma o le 'aisa o le a le mafai ona oʻo i totonu o nofoaga e nofo ai pe a i ai se maualuga-sili ona maualuga. Ma le gata i lea, o lenei vaega o le fale e nafa ma le lagona malamalama o le fale atoa. O lea, o le uiga o le tuʻuga o le taualuga tatau ona nafa.

Faʻafefea ona tuʻu uʻamea i luga o le taualuga ma ou lima

O le taualuga o le fale e puipuia mai i mea leaga uma

Auala e te ufiufi ai le Fale

Fausiaina o mea gaosi oloa ua sauni e ofo atu se tele filifiliga lautele o filifiliga eseese mo le taualuga. Ma e masani lava ona faʻataʻitaʻi le filifiliga i luga o le uʻamea, o loʻo iai le tele o faʻavae. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e faʻatino galuega ma ou lava lima, lea e masani ona tu i le ulu o le laʻau mo le tele o le taualuga fale o loʻo manaʻo e faʻasaoina le gaoioi o le fale. Ma le uamea faaonaponei lenei avea ma filifiliga sili ona fetaui e faʻaaoga mo ia galuega.

Ae mo se amataga, e manaʻomia le faamasani ma ia ofo mai e tele mea faʻatau.

Faʻafefea ona tuʻu uʻamea i luga o le taualuga ma ou lima

Uiga agai i le filifiliga o le taualuga e tatau ona nafa.

Mo le taualuga e mafai ona e filifilia:

  1. Fala o steeban pepa;
  2. Teuga uʻamea faʻafafa ma vali;
  3. Uamea uamea.

O mea uma ua lisiina e mafai ona faia se faʻaputuga ma faʻamoemoeina le tataina i luga o le taualuga, lea o le a tautua umi. Ae seʻi vagana o le mea saʻo o le a faia mo Ia.

Tulaga ma le lelei o le aumea taualuga

A filifilia ni mea taualuga masani, o tagata faʻatau uma e faʻamalosia ai pea le lelei ma le lelei o itu o filifiliga e ono. Pei o isi elemene mo le ufiufi o le taualuga, e iai le uʻamea o le uʻamea ma le taua.

I totonu o mea lelei e tatau ona maitauina e faapenei:

  • O le taimi muamua o le olaga;
  • Faigofie o le faapipiiina;
  • Le agavaʻa e filifili ai le sili ona lelei o mea;
  • Tau taugofie;
  • Lautele filifilia o lanu;
  • Atoa le saogalemu mo le soifua maloloina o tagata.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona fetuunai le palasitika faapaupapa faitotoʻa: fesoasoani mo le poto masani

Faʻafefea ona tuʻu uʻamea i luga o le taualuga ma ou lima

Uamea le taualuga

Faatasi ai ma se seti o uiga e mafai ona faʻatusatusa i le taualuga o mea taua. O le ironono i luga o le taualuga o ni nai tauvaga o loʻo i ai i le tele o tulaga ia e o mai i lona lava Analooes.

O le uʻamea lava ia o ia lava, e ui lava ina Fetaʻino i le eleele, ae ua ufitia foi i le avega o le tele o sefulu tausaga, e aunoa ma le toe faʻaleleia o le Zic,.

O le sili ona faigata mo le faʻapipiʻi o se laʻau gaugau. E manaʻomia le malosi o le doomb ma nisi tomai e faʻaosofia ai le faigata o le uʻamea i le pito i lalo o le laʻau.

Faʻafefea ona tuʻu uʻamea i luga o le taualuga ma ou lima

Gagau taualuga

E faigofie tele le faʻaaogaina o se uʻamea-liliu, lea ua lava le aoga o le tamai mamoe e mafai ona maua se mamao i le va o laupapa, o le tau e sili atu le taugofie. O le leaga uʻamea ei ai le tele tele, ona e le gata ua ufitia i le Zinc, ae ua valiina foʻi ma lanu eseese, fausiaina se lapoʻa laʻasaga lanu. O tagata uma e mafai ona fetaui ma ia, o lē na te silafia ona fai i ona lava lima.

O le tele o le tele o lenei inisiua o le umi o pepa taitasi. E mafai ona oʻo atu i le 12 mita, o loʻo faʻaititia le numera o faʻasalalauga soʻotaga ma faʻateleina le fufusi o le taualuga fou. Faapea foi ona ausia ai se tele o le faamaoni ma le monolith o le taualuga. O mea uma e i luga e maua ai uʻamea taualuga mea i le lelei e faʻatagaina ai i latou e fatuina le sili ona lelei ma tumau le taina i se foliga manaia.

Faʻafefea ona tuʻu uʻamea i luga o le taualuga ma ou lima

O le taualuga mai le uamea tapuvae

Mea e tatau ona e iloa mo le tutoʻatasi galuega

Faia o le Taua o le Taua o le Tauama E le gata ina talitonu faʻapitoa, ae peitaʻi o le Mataala o le Maota e i ai se lavelave. Peitaʻi o le faigofie lua-tie vee poʻo se tulaga masani ua malepe, o le faʻapipiʻi e mafai ona faia ma ou lava lima.

Afai e le manaʻomia le suiga o le taʻavale, ona mafai loa lea ona e amataina le fola laupapa. E pei ona taʻua i luga, o loʻo tauemuina mo ituaiga taʻitasi o le ufiufi. E le gata o le numera o tupe faʻaalu, ae faʻapea foi ma le lelei o le galuega i le lumanaʻi e faʻalagolago i lenei. O le faigofie mea i le gaosi oloa o le nofoaga o le lumanai mo le pepa talavai. I lenei tulaga, o le mago o loʻo faʻatinoina mai le laupapa laupapa ma mamao. O le polokalame lautele, o le tele foi lea e te mafai ai ona tuua se nofoaga gaogao.

Mataupu i luga o le autu: Cardboard House e faia oe lava

Faʻafefea ona tuʻu uʻamea i luga o le taualuga ma ou lima

Taulaga

Ae mo le uʻamea uamea, e manaʻomia le le laugatasi tonu. Afai e le fesoʻotaʻi a laupapa ma galu o mea taua o le taualuga, ona le iʻu ai lea o sea taufaʻafefe lea, ia e oʻo i le fausiaina o le fale malamalama. Ae afai e te mulimuli i tulafono, o le vaifonoa e le manaia e le gata i mata, ae ia tausia foi le mafanafana ma le mafanafana i le Sapati.

Ina ua sauni le Doshkeeper, e mafai ona e agaʻi atu i le faʻapipiʻiina o uʻamea pepa. O elemene taʻitasi o le ofutino e tatau ona tuʻuina atu i luga o le laupapa laupapa. O le tumau o le taualuga faʻalagolago i lenei mea, ma lona taugofie. I le taimi lava lea, uamea oloa ma uʻamea pito i luga o le atigi i luga o le atigi i le faʻaaogaina o le tagata. Ae o ie mo le gatete o le taualuga, gaosia tutoatasi, manaʻomia ai loka faʻapitoa. Ole tomai sili lea ona faʻapitoa lea e tatau ona i ai le matai o le taualuga.

Faʻafefea ona tuʻu uʻamea i luga o le taualuga ma ou lima

Faapipiiina o le uamea taualuga

Ua faʻapipiʻi lelei le uʻamea e pei o le valiina, ma le pau le eseesega i le mea moni o le fao e tatau ona tutusa le lanu pei o le lau. Na o lea e mafai ona e mauaina se tasi-vali paolo i le taualuga o le fale, talafeagai lelei mo le sitaili o le poloketi. E manaʻomia le mimilo i le auupega, ona o le faʻauiga o le faʻauiga e le tatau ona tusi i le laau. O le alalaupapa e tatau lava ona mamanuina e le o le sili atu i le sili atu ironitei. Lenei e mafai ona ausia le faʻaaogaina o se sikulukalaiva, o loʻo faʻamautu le maualuga o le faʻamalosia o elemene faʻapipiʻi taʻitasi.

Ae mo le taualuga o le taualuga uʻamea uʻamea, lea e saunia e o latou lava lima, o le a manaʻomia le samala ma fao. Faatasi ai ma le fesoasoani mai latou, e manaʻomia le faʻasaʻoina o le faʻapitoa o taʻifau i luga o fale malupuipuia. A maeʻa lenei faʻagasologa, ona o atu lea i le foafoaga ma punou o le lafu. Afai e saʻo le galuega, ona maua lea e le taualuga se pupuu ma faamauina se uʻamea, lea e le manaʻomia ai se isi gaioiga mo le tele o tausaga.

Tusitusiga i luga o le autu: mafanafana plth: ituaiga ma pe faʻapefea ona faia oe lava

Faʻafefea ona tuʻu uʻamea i luga o le taualuga ma ou lima

Faapipiiina o se taualuga taualuga

O mea nei e maua ai le maualuga o pepa o le mea e maua ai le sili ona lelei o le le lelei o le sili ona lelei o le la o le la, vai ma le kiona. Ae le mafai ona asiina ni vevesi o lo o salamo i ai. I le leai o se vali, o le uamea o le a amata ona faasolosolo ona paʻu, pei o le faʻaleaga o le a mafai ona avea ma faʻaʻoleʻole faʻamalosiʻau uʻamea. Ole mea lea, ua fautuaina le aveeseina o ni masei faʻaaoga ai vali faʻapitoa na sapalai i le pailate.

Faitau atili