Cork Stort i totonu: Ecology ma le mafanafana (39 ata)

Anonim

Talu ai nei, o le fola fola i totonu o loʻo taʻua i totonu o le vaega o se mea e le masani ai ma le masani ai. Ae o le siʻitaga o le manaʻoga mo tagata uma faʻalenatura ma siosiomaga fai sao i le tele o faitau afe o tagata o lenei mea. Mea e maua mai ai le tele o mea tau vai.

Sapa le fola i totonu

O Cork o loʻo aofia ai le malosi o le latalata i tafatafa o herotic potu i le ituaiga o le 14-togi. O le Cibic Centermeter o mea na sili atu nai lo le 40 miliona potu ua faʻatumuina i le kamela i totonu o le kesi, o se fefiloi o le nitrogen ma okesene. I se isi faaupuga, o lenei mea i le afa e aofia ai le ea. Ae e le taua lenei mea. Faʻafetai i potu vaalele, o le mea o loʻo i ai i le faʻavae e maua ai le atoatoa o le natura natura. Ma le mamafa o le mamafa, o le aona mea e mafai ona toe faʻafoʻi ona foliga.

O vaega autu o le ark mea o:

  • O le subrivin o se lavelave lea e tupu mai ai le gaʻo, o le tino faʻafoe ma vailaʻau. O le 45% o elemene uma. Fai le palasitika ma mafiafia, e le faʻatagaina le ulufale i totonu o mea o vailaʻau poʻo le ituaiga ituaiga.
  • LINEINA o se fesoʻotaʻiga polymer sootaga ese mai le sikauti o fualaʻau. O le lona lua e sili ona taua, nofoia le 27% o le auala o le taavale. Ona o ai, o elemene uma o Ana mea o loʻo mafuta faʻatasi, e faʻateleina le malosi o mea na.
  • Polysaccharuides - taofi le vaega ma le fuafuaina o le amio pulea o mea.
  • Tansins - Ave se lanu o le lanu o le ark ufiufi.
  • Sauniga - Faamalosia le malosi ma meafa susu.

Sapa le fola i totonu

E iai se mea ofoofogia i le mea masani. O sea aitalafu i fafo o le a faʻaumaina ai le totonu o le potu malolo ma le potumoe, tusa lava poʻo le a le sitaili ma le mamanu o le potu. Mo le umukuka, o le vai suamalie o loʻo i ai ma se sili ona puipuia o le a suia ai se sili atu maaleale lalagaina poʻo le linoleum. Ma i le faletaele, o le vai taele o le a avea ma sili atu le lelei o le malulu o le fola o le kapoti.

Sapa le fola i totonu

Mafua o le Cork Coating

O nisi uiga uiga o le taupulega e sili atu i mea sili ona taugata o loʻo faʻaaogaina e ufiufi ai le fola:

  • Fale talimalo. O le plug ei ai le masani ai le vevela o fale. A o le taoto, o se mea e le manaʻomia ai le lelei o le "mafanafana" foloa o le "system ona o le mea moni o le mea moni o le mea o le vevela. A e alu i totonu o le potu, o le foloa lea ua ufitia i se paʻu, tou te lagona le malulu, pei o le tautalaga na vave ona alu ese ai lou vevela. Ma o le fale talimalo e faʻatautaia i le auala o le taʻavale e matua maualalo ae faʻafesoʻotaʻi ai o le ae lagona le mafanafana.
  • Le supa. Ona o le telefoni feʻaveaʻi, o le faʻaaogaina o leo o leo o lenei mea e oʻo atu i le 85%. O le filifiliga atoatoa lea mo i latou e fiafia i le leoa. E leai ni savaliga sopo, leo leo leo mai mea paʻu, ki, mea laiti. O le taʻotoʻo ia mea o se filifiliga sili mo le fale lea e nonofo ai le aiga ma tamaiti laiti.
  • Antistastics ma hypolylonity. E le faʻaputu le eletise eletise i luga o le plug i luga, e le tosina mai ai le pefu o le pefu o le paʻu i fafo. E le gata i lea, o le faatulagaga o sarota, o ia fua e le mafai ai ona faataga tapenaina o fungi ma tolopoina ma faaputuputu eseese manogi.

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona filifili le faʻapipiʻi mo le ogatasi o puipui ma le taualuga

Sapa le fola i totonu

A o ni uiga le lelei, o le sili o le tau o le tau maualuga o mea i le sikuea mita. E ufiufi le fola i totonu o le tamai umukuka poʻo le alatele, e tatau ona e o ese mai ai se tele tele. I se faʻaopopoga, o mea o loʻo le mautu ma isi faʻalavelave matuia.

  • Faʻaaoga le paʻu o lapisi mo meafale e le mafai ona fautuaina. Tulaga tumau i luga o le laufanua fola mai le paʻu, aveʻese ai le mea e toetoe lava a le mafai. Faʻaaoga le lagona lagona poʻo le tutusa faʻapipiʻi.
  • Le fiafia i le tau. Ona o lona fausaga, o le mea e sili atu le vaivai, o lea e i ai le malosi o le tetee atu i le suluifo i totonu o potu faʻafuaseʻi. O uili e tasi mai le nofoa po o vae o nofoa o ese mai luga o le fogafale o le fogafale ma scratches. Ina ia aloese mai lenei, o mea taua uma o le a tatau ona avatu ni fesoʻotaʻiga faʻapitoa.
  • Le malosi o le susu. O le ofutau o le sapo e mitiia vave vai, o se taunuuga o mea o loʻo aliali mai i le faʻafanua. Mo lenei mafuaaga, faʻaaoga ia fola mo se faletaele poʻo se umukuka e aunoa ma se commuctive coting - le fautuaina.
  • Faaopoopo puipuiga. Ufiufi e aunoa ma le faʻagaioiga o le faʻagaioiga vave vave ona leiloa le oloa vaʻai ma ofuina. Ina ia puipuia le plug, faʻaaoga le mea faʻapitoa - varnish poʻo le wax e fai ai se fola e sili atu ona taofia le sili atu o faʻafitauli i le tele o faʻafitauli. E le gata i lea, ona o le faifai pea o le mafaufau e faʻatonutonu la le la, e suia e le koleniga lona lanu, ma atili atili ai ona fetuʻutuʻunaʻi atu.

Sapa le fola i totonu

Cork ufiufi filifiliga

Ina ia taʻoto mea oona i luga o le fola e faʻaaoga ai le faʻapipiʻi, loka laupapa poʻo le taʻavale O filifiliga taʻitasi e iai lona lava uiga ma faʻaletonu.

Sapa le fola i totonu

O le kulimi kulimi e faamanatu ai lona ata masani. O le mafiafia o sea tale e ese - mai le 3 i le 7 mm. O le faiga e maua i ni isi itu - i le ituaiga o le sikuea po o le tafatafa. A o le i faʻaaogaina, o le foloa i totonu o le potu e ufiufi i se mea faʻapitoa mea ma o le taʻele mai le paipa e faʻaseʻe i luga. Mo lenei, ua faʻaoga le kulimi faʻapitoa, o lea e le mafai ona faʻatinoina avanoa ma vaʻa i le va o fusi. Lea e mafai ona faʻaaoga le vevela o le ea.

Talu ai o le plug o ni mea vaivai, ae e te le i faʻataua o le ogatasi o le fola e nana ai mea leaga uma ma faʻalavelave i luga.

Sapa le fola i totonu

A o le vaitafe, ua tuu i luga o le mataupu faavae tutusa o linoum. O le kelu e faʻaaoga i le lamolemole lamolemole o le fola ma o loʻo pipiʻi le lisi. E manaʻomia le faʻatinoina o galuega talafeagai ma le lelei, talu ai vave ona vaaia e le afuta ma faʻasolosolo pe aveʻesea e aunoa ma ni faʻaleagaina e le mafai. O le sili ona taua o le le aoga o sea inisiua o le lavelave i le galulue ma le au i luga ma avanoa - e faia latou e le o vaaia pe o le a le lava le la. E ui i sea taua ma le maualuga o le tau o mea lava ia, o lenei filifiliga o le filifiliga e sili ona lauiloa.

Tusitusiga i luga o le autu: Paul mai Ciles i le Alatele: tuʻufaʻatasiga, lelei, le lelei, le lelei

Sapa le fola i totonu

O le faailoilo o le laumua o se loka paʻepaʻe pe fola fola. O lenei curlalayer comtings ei ai se pito i lalo o le pito i lalo, o le averesi vaega o le plaked plug, ma o se veneer mai fafie ua tuu i luga. O le fola o le fola e le tatau ona malupuipuia e malupuipuia i le fola, o loʻo i ai se fetaui lelei ona o le faʻapipiʻi o papatusi ma le tasi i le isi ma le loka faʻapitoa i luga o pito. O le maualuga lelei o sea uunaiga o le faigofie o le faʻapipiʻiina. Ae ua mafua ona o le le atoatoa o le le atoatoa i soʻoga ma faʻaiuga, o loʻo fai ai ma le ufiufi o le ufiufi i le malosi o le susu. E fautuaina le faʻaaogaina i le potumoe poʻo le potu malolo, ae le mo le umukuka poʻo le faletaele.

Sapa le fola i totonu

Fautuaga mo le tausiga

O tulaga sili ona lelei mo le faʻagaioiga o le fola e aofia ai ma le auala o loʻo matauina ai i luga o auala nei: O le le le fiafia o le ea e le mafai ona sili atu i le 60-65%, ma vevela vevela o le 20-25 ° le vevela. I le taumalulu vaitaimi, o le ea i totonu o potu e matutu, ina ia le manava le ogaumu o le vailaʻau, faʻaaoga le ea e faʻanoanoa. Mo le fola ua fufulu mai le auala o le auala, vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina, e le o iai ni vailaʻau poʻo ni fasimea. Ma e le tatau ona faʻaogaina foʻi le susu tele, faʻateleina le susu o le a faʻaaogaina le faʻaleagaina o le faʻaleagaina o le taina ma le foloa o le a salu.

O le fufuluina o le suavai o loʻo faʻamamaina e le mafai ona fautuaina e faʻaaoga i luga o le prk fola. A fufulu, o le tele o le vai e faʻaaoga i totonu o le vai afi e faʻamama ai le laualuga.

Sapa le fola i totonu

Afai o le faʻatonutonu na faia i luga o le fola, e le mafai ona aveesea i latou i le masani masani, latou mafai ona leiloa, faʻaaogaina le paʻu ma saito papa. E nana le taunuuga o le faaletonu, ufiufi le leiloa ma le valevale pe wax.

Sapa le fola i totonu

Uluai toilalo fofo

Ina ia faia le totonu o le potu o le potu, faʻaaoga ni nai manatu o le fola o le fola. Lototele tuʻufaʻatasiga o le laugatasi ma opeopea fasi, fausiaina o ni mamanu muamua ma feteʻenaʻi, e mafai ona faʻaaogaina e zonsing se potu malolo poʻo se potu moe.

Sapa le fola i totonu

O le mea oona i le natura e ese le lanu i le lanu ma saito tele, e mafai ona faʻaoga e fausia ai se mamanu i fafo. O le pogisa o elemene elemene o le Corsie-Creitited Cork ma moli lelei o le a fatuina mea taua o le a fausiaina se mea ofoofogia. O lenei filifiliga e mafai ona faʻaaogaina mo le potu malolo, i totonu o le faʻaaogaina o meaafale na faia o le pogisa fafie ma malamalama teuteu elemene.

O le avanoa fou mo le fola o le saito o se saito ma se ata lolomiina.

Sapa le fola i totonu

O le pito i lalo o le plug e faʻaaoga le sili sili ona lelei vaega o soʻo se mea masani o soʻo se mea masani - maamora, chite, fafie ma foliga. O se vaega o lena vaega i luga e ufitia i le tolu vaega o vaititili. O le iʻuga, e masani ona aliali mai se fola e ufiufi ai ni uiga, sili atu le teteʻe atu i le faʻaleagaina o le masini ma le susu.

Mataupu i luga o le autu: kapeta i totonu o le fale mo le mafanafana ma matagofie

Vitio vitio

Ata ata

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Sapa le fola i totonu

Sapa le fola i totonu

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Sapa le fola i totonu

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Sapa le fola i totonu

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Sapa le fola i totonu

Sapa le fola i totonu

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Sapa le fola i totonu

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Sapa le fola i totonu

Eco-House - o le lelei ma le le atoatoa o le Vailaau ork fola

Sapa le fola i totonu

Sapa le fola i totonu

Sapa le fola i totonu

Faitau atili