Faʻafefea ona fai le ulaula

Anonim

E sau le taimi, ma o loʻo tatou mafaufau, ma pe o fausia lau meaaoga e faʻamalolo ai meaʻai manaia o lo tatou olaga? Ae maise lava, e iloa e tagata uma le kuka o le fulu o le fale, ma faʻapea foi mai oloa mo aiga ma tofo taumafa. Le mataupu autu i lenei mataupu, faʻamalosi i le saʻo o le tapenaina o le sauniuniga ma le luma o se lelei o le sulu. Faʻafefea ona fai se ulaula lelei ma ou lava lima, matou te mananaʻo e taʻu atu ia te oe.

Skolnya faia oe lava

Faʻafefea ona fai le ulaula

Le lautele o le mamanu masani ma le faigofie o le potu ulaula, lea, chegene, chimoys, e tusa ma le asu ma le asu e palu. O ia tagata ulaula e mafai ona faʻaaogaina mo le vevela ma le malulu o le ulaula. E faʻalagolago uma lava i le umi o le chimney ma lona tino, e mafai ai ona fetuʻunaʻi le vevela o le asu.

Faʻafefea ona fai le ulaula

Filifilia ma le nofoaga i le nofoaga, matou te faia le faʻailoga o le lumanaʻi ulaula. I le tulaga lea, na faia ai le faʻailoga a le faʻailoga mai le mea oti.

Faʻafefea ona fai le ulaula

I tafatafa o le pato e te saunia ai le tulaga mo le tele o le uʻamea uʻamea. Lafo le utu mo le paipa paipa. Tuʻu se paipa, tuʻu se fesoasoani mai se piliki, o le a tautua ma faʻavae mo le faʻapipiʻiina o le paelo.

Faʻafefea ona fai le ulaula

O le umi o le chimney e le tusa o le 2-2.5 mita, ou te mamao atu lenei mamao mai le tu, eli se pu i lalo o le ogaumu. O le tele o le ogaumu ua filifilia i le le fiafia i ni vaega eseese.

Faʻafefea ona fai le ulaula

I totonu o lenei lima o loʻo faʻataoto mai ai le ofi i tausaga e faʻataʻapeʻapeʻa, e mafai ona faia i uamea pe faʻaaogaina se maʻa. O le mea autu o lo o i lalo o le supe a le kapeneta, ma o le mea pito i lalo o le chimney o 15-20 tikeri. Ma o le mea moni o le faia o se auala talafeagai i ai mo le afi ma le tausiga.

Faʻafefea ona fai le ulaula

I le pito i lalo o parrels i le ogatotonu, o le pu e tipi i le tele o le paipa paipa paipa. Ina ua mavae lena, tuʻu i luga o le paipa, ma faʻatu i luga i luga o le tu o luga o le itu, ma le fesoasoani a se fofo sima, e latalata le fusi uma o le fuʻa.

Mataupu i luga o le autu: Talosagaina le potu malolo faletaele

Faʻafefea ona fai le ulaula

E pei ona vaʻaia, e le faigofie le mamanu ma e le faigofie ona fausia. O isi teuteuga teuteu, o se tulafono, e filifilia i le a o le a pe i le faiga o le nofoaga faafiafiaga i totonu o le barbecue.

Faʻafefea ona fai le ulaula

I le ogatotonu o le paelo, maumau uʻamea rods mo tautau oloa. O le tapuni o loʻo faia mai le uʻamea uʻamea, i le ogatotonu o se tamai vaitafe e faʻapipiʻiina.

Faʻafefea ona fai le ulaula

I le faʻapipiʻiina o le vevela le aoga, e leai se mea faigata, ua lava le faia o se pu i le nofoaga saʻo o le paelo ma faʻapipiʻi se fesoʻotaʻiga vevela i totonu.

Faʻafefea ona fai le ulaula

Oo i le taimi e iloa ai le amo a le amo i le mataupu. Ua matou tietie i le ogaumu, o le afi afi e manaʻomia e faʻaaoga ai laʻau, o le manuʻa ma lagona o asu ma le faʻaalia saʻo.

Faʻafefea ona fai le ulaula

Tatou tafafao muamua ia Ken i mea manogi ma mea mago i lenei lomiga o le iʻa.

Faʻafefea ona fai le ulaula

I le pito i fafo o le asu mai le asu, e mafai ona vaaia o le paelo (asini suka) ua tumu i le asu i le aofaiga manaomia. E taʻua foi e uiga i le susunuina o fafie afi i totonu o le ogaumu aasa. Taumafai e pulea le tafe o le asu, vaʻai vaʻai i le pammer, faʻaititia le asu, togi le fuifula.

Faʻafefea ona fai le ulaula

Sa faʻapipiʻiina i le tapulaʻa maualuga taumafaiga ma fatufatu manatu, o le a e mauaina ni iʻuga lelei o le a fiafia i lou aiga ma uo.

Faitau atili