Faʻafefea ona kuka le tagata le lelei o loʻo i ai: Novice faʻaopoopoga

Anonim

I se fale tumaoti ma i le atunuʻu, e i ai pea i taimi uma le manaʻomia e kuka se mea. Ina ia aua neʻi faʻafesoʻotaʻi le faʻamatalaga i le pro (ae le o le totogiina) e mafai ona e faʻatauina se masini taugofie ma aʻoaʻo oe lava. Mo le mauaina o nei tomai, o polokalame o le USC o loʻo fautuaina, ma aemaise lava, o loʻo i ai nei ma le au matitiva. E laʻititi a latou pito, ua vaivai ai, ma le latou fesoasoani e mafai ona maua maualuga-lelei pito i luga e aunoa ma le tele o mea na tupu. E taua tutusa, i lenei vaega e iai ni masini lelei i se tau maualalo (5-10 afe rubles). O le mea lea, o le uepela e le lelei mo le amata o le sili sili ona lelei e mafai e le maketi ona ofoina atu aso nei.

O le a le ulding inteverter ma pe faʻafefea ona galue

Na valaauina tagata mativa o lenei masini ona o le liua o se isi taimi o le 220 v Network ma le taimi o le 50 HZ, i le maualuga-masani ocilits. I lea tulaga, o le masini ei ai le maualuga lelei: tusa o le 85-90% ma e tusa lava ma mamafa tetele, o matagi "matagi" matagi. I soo se tulaga, e le tatau ona totogi mo oe le pili. O le tafe o le alualu i luga o le a sili atu nai lo le faʻatapulaʻaina o le faʻaaogaina, ae e le-lata mai.

Faʻafefea ona kuka le tagata le lelei o loʻo i ai: Novice faʻaopoopoga

O lenei tamai kapoti o se ie puipui o le pa puipui.

Ole toʻatele o tagata leaga o loʻo i totonu o le toto e faʻagaioia mai le fale o loʻo faia ai le upega tafailagi 220 V (e iai masini ma mai le 380 V). Ma o lenei o se tasi oa latou lelei. Ma le gata i lea, latou te le afaina ai, I.e Aua le "nofo" le mautonu. A o tuaoi, ia e toafilemu: latou te le iloa o lo oe auai i le fetuunai. O le lona lua taua o le mea e mafai ona sili atu latou pe sili atu ona masani ai i lalo o le tele o le faaitiitia voltage. E tatau, o le mea moni, vaʻai i uiga, ae o le 170 i le tele o latou, o loʻo mafai ai pea ona faʻatagaina le eletise ma le 3 MM Electrode. E taua tele lenei mea aemaise mo taulaga, lea e maualalo le voltage e sili atu nai lo se tuusaunoaga nai lo se tuusaunoaga.

O le a se mea e lelei ai mo mea fou - o le ARC ma tagata e puipuia ai ma le mauaina ma faigofie. Ma lautele, tusa ai ma le tele, kuka mai le "softer" ma lona Arc e sili "faigofie". O lea e te manaʻo e te aʻoaʻo e kuka - taumafai muamua le tagata intverter o loʻo faʻaaogaina muamua.

I luga o le filifiliga o le faʻafetaia o vaiʻau mo fale ma Dachan faitau iinei.

Faavae o le ulding inteverter

Muamua, o le a matou malamalama i le ata o le uafu lolter. "Faamaulaloina" o le a le manatu i ai, o le a tatou suesueina lea ma o le a le mea e tatau ona faaaogaina.

Faʻafefea ona kuka le tagata le lelei o loʻo i ai: Novice faʻaopoopoga

O le a le mea o loʻo i ai i le faʻaaogaina o le ulo (e faʻateleina ai le tele o le ata, kiliki i luga o le saʻo ki o le isumu)

O lenei Polokalama o se tamai uʻamea pusa, o le mea lea, e faʻatatau i le mana malosi mai 3 kilomita i le 6-7 kg. O le fale e masani lava o le metallic, o nisi tagata gaosi oloa e faia ai ventipelation pu i totonu - mo sili le malu "faatumu" (tele faasee " Mo le aveina o se fusi, o nisi taimi ei ai foi le 'au: O le fusi o loʻo tuʻuina i luga o le tauau pe a manaʻomia le gaioiga.

I luga o le tasi o pane o loʻo i ai se ki poʻo se malosi o le ki. I le feagai ai ma le mana ma le puleaina o ni faailoga. O loʻo iai foʻi le lapisi o le volē ma le faʻaaogaina o taimi nei. O loʻo iai foi i le vaega o luma o le vaega i luma - "+" ma "-" ia e fesoʻotaʻi ai le uaea o le uaea. O le tasi uaea o loʻo faʻaiʻu i se cliff omea o loʻo pipii i le vaega, o le lona lua - o le electrode umia. O le mana cable conlector o se tulafono, i tua atu. O le mea moni lava lena.

Tusitusiga i luga o le autu: togafitiga o le mamago aʻo leʻi faʻapipiʻi le pepa puipui: O le a le mea o aofia ai i totonu

Pe a faʻatau e le tagata mativa, vaʻai totoʻa i uaea ma fetuʻunaʻi: E sili atu le talafeagai le galuega. O loʻo i luga o le le lava o tagata faigaluega umi ma le malosi o le tele o faitioga uma mai tagata e lauiloa o le aliʻi lauiloa o le unred inferter masini "restata".

Lautele Mataupu Faavae o le Galue ma Le Underverner Uelding Maketi masini o lo o faamatala i lenei vitio.

O loʻo i ai i le faʻaaogaina o tagata faʻatau mo tagata amata

E pei foi o soʻo se eletise eletise, o le uʻamea liusuavai e tupu ona o le vevela o le eletise eletise. E tupu i le va o le vaeluaga o electrode ma le udded uamea. Ina ia fausia se ARC, latou te fesoʻotaʻi i le isi vaega: Tasi e tautua "+", i le lona lua "-".

A e fesoʻotaʻi le electrode i le "minus" ma auiliiliga i le "Plus" e taʻua o le "Faʻatonu". Afai o le "Plus" o loʻo tautua i luga o le eletise - o le fesoʻotaʻiga o le faʻafeagai. Ma o le isi filifiliga e faʻaaogaina i le taimi o loʻo tatou vaʻaia ai, ae naʻo le mafiafia o le mafiafia mafiafia: tua - mo le faʻamaufaʻailogaina o mafaufauga ma mea tetele; Tuusaʻo - mo le faʻaaogaina o le mafiafia o le faʻaupuga (sili atu nai lo le 3 mm mafiafia). Ae e le o se tulafono le talafeagai, o nisi taimi o mai.

Faʻafefea ona kuka le tagata le lelei o loʻo i ai: Novice faʻaopoopoga

Tuusaʻo ma toe fetu i le polate o fesoʻotaʻiga i luga o le ulding inteverter

O le a le mea ua tupu ai le vaevaeina i le faʻataʻitaʻiga? Gaioiga gaioiga. O le electrodes i le mea na tupu o se arc agai mai i se minus i le Plus. Ma e i ai foi se mea lelei tuʻu lelei i le taimi e tasi, faʻaleleia lona vevela. O lea la, o le elemene o loʻo fesoʻotaʻi i le ulumatua lelei, sisi luga. A ogatasi faʻaaoga faaletagata lava ia lava le mafiafia, latou te manaʻomia e mafanafana lelei, ina ia faasee ma le faʻailoga o le faʻailoga. O lea, latou te tautua ai "+. Manifinifi uʻamea, i se isi itu, o le ufiufi o le afi ma latou pipii atu i ai "minus", malosi ifo nai lo le vevela o loʻo iai le momea uamea ai lea e iai ai le momea uamea.

E mafai lava le kuka saʻo le uamea tagata mativa pe a fai o le electrode o loʻo pulea lelei. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave saʻo le tagata. Faʻafefea ona fai, vaʻai ile vitio.

Faʻafefea ona faia le Seam i le taimi o le faʻamasani

Ina ia mafai ona tuʻufaʻatasia le tagata ua manino, mafaufau i le mea o loʻo tupu i le fausiaina o se faʻailoga. Ia amata i le, matou te faʻamaninoina o le faʻaaogaina o le electrode mo weld metal o loʻo aofia ai se uʻamea autu o loʻo aofia ai se vaega o loʻo taofia ai le okesene i le ea. Faitau atili e uiga i le autorofo ua i mativa, faitau iinei.

O lea e uiga i le faagasologa o le faamaufaoga. O le eletise eletise e fausia pe a o le vaega o le electrode ma uʻamea (faʻafefea ona le amanaiaina le arc faitau i lalo). I le taimi lava lea e tasi, o le taumea e amata ona mumu. Ua liusuavai faʻatasi, liliu i se vai o le vai, o loʻo liliu se vaega i le kesi. O nei kesi o loʻo siʻomia ai le le fiafia o le fatafata - o se vai taele. Latou te le "solia le" okesene mai le ea mai le molten uamea. O le vaega o le malulu, lea na siitia i totonu o se vai eleele, faaaofia ai le molten uamea, fausiaina lona lua vaega o le puipuiga. Ina ua uma ona malulu, e liliu i totonu o le papupuni e ufiufi ai le nofoa ma se fasi. Ma i le taimi lea, o le fasimo e puipuia le vevela omea mai le okesene.

Faʻafefea ona kuka le tagata le lelei o loʻo i ai: Novice faʻaopoopoga

Faʻafefea ona tuʻufaʻatasia

Ae o le pa ma le puipuiga e mamao ese mai le tele o gaioiga e tupu, ma e tatau ona pulea. O le a faʻamalamalamaina, e manaʻomia ina ia faʻamautinoaina le nofoaga o le fesoʻotaʻiga o fasi e toʻalua o le maʻalepale ma lava. O mea uma e lua e tatau ona liusuavai i le mamao ese mai le pito. Ina ia mafai ona avea le vevela o le toniga, e tatau ona e taofia le mamao ese mai le pito o le electrode i le vaega. E le faigofie ona faia: O le ele o le elelaloa o loʻo faʻamamaina i le taimi o wenning, ma faʻapipiʻi fasimea o lona moliga uamea o loʻo siʻitia i le ARLLS ua siitia i le ARLLS ua ave i le ARLLS. O lea la, ei ai le umiaina o electrode, e faasolosolo lava ona sologa latalata i le vaega. Ae e leʻi faʻaiʻuina le faʻafitauli o le faʻaaogaina o le ogatasi ma se electrode. E manaʻomia atoatoa le tusia o lana pito o le "Tusi" ni ata - zigzags, liʻo, laʻau Kerisimasi, ma isi. Latou te faʻatagaina oe e fai ni faʻailoga lautele ma faatopetope faʻatasi ni auiliiliga. O le masani ai o gaioiga o le electrode o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i lalo.

Mataupu i luga o le autu: Lagers mo le fola: o le tele o le pa ma se mamao i le va o le lags, le laulau ma le fola i totonu o le fale

Faʻafefea ona kuka le tagata le lelei o loʻo i ai: Novice faʻaopoopoga

Electrode gaoioi i le taimi o le faʻamalamalamaina o le manino: mo tagata amata, e manaʻomia e tamaiti ona galulue ni gaioiga i otometi.

O lona uiga, o le faʻagaioiina o le eletise e manaʻomia mai le isi itu i le itu i le lautele o le faʻailoga i luga o se tasi o nei ituaiga o nei mea, a o matamata i le eletise e faʻalautele ai le eletise . O se galuega faigata lea e tu i luma o ai e fia aʻoaʻo e kuka le uamea. O le le fiafia o le univerter e faigofie - o le ARC e faifai pea ma e le oso, ae muamua e te le aoga.

I lenei vitio ma se tele telegese, o le faiga o le fesiitaiga o uʻamea uʻamea mai le elelotolo i totonu o le vai taele ma pe faʻafefea ona tupu.

Faʻapefea ona aʻoaʻo e faʻamafanafana ia uʻamea

Amata le aoaoina mai le ignition arc. O le faia o lenei mea, o le a e manaʻomia mai le masini, uʻamea (5-6 mm mafiafia) ma le electrode o loʻo faʻamaumau ma kragi (mafiafia paʻu ma seevae paʻu aloiafi ma fua.

Amata galue mai le faʻafesoʻotaʻiga o le udlder uaea. O le au electrode o loʻo faʻaofi i totonu o le tagata o loʻo umiaina (mo le amataga, ave le MP 3 ma le lapoa o le 3 MM - e faigofie ona mumusu ma faʻapipiʻi). A maeʻa ona aofia ai ma le mana, o le ueli o seti (vaʻai le laulau). Mo electrode 3 mm, o le taimi nei o 90-120 A. o loʻo iai nei i le faʻagasologa o le faʻamamalu e mafai ona fetuunai. Afai o oe vaʻai e le o se faʻaseʻe ae le o se paʻaga, ae na o nisi o ni faʻamaʻi pipisi faʻa-, faʻateleina. Afai, i se mea e le tusa ai ma le uamea e matua suavai ma siitia le vai taele vai e faigata, faaitiitia. O le tulaga e matua faʻalagolago i ai i le masini ma le filifilia electrode. O lea taumafai, sui. Liliu le taimi nei e fai ai le master o le master's mask (o le a faigofie ona galulue faʻatasi ma tagata fou i le chameleon mask), e mafai ona e galue.

Faʻafefea ona kuka le tagata le lelei o loʻo i ai: Novice faʻaopoopoga

O fautuaga lautele mo le filifilia o le lapoa o le electrode e faʻatatau i le mafiafia o le uamea

Faʻamalolosi i le tagata faʻatau mo tagata amata amata i le aʻoaʻoina o le ANCC ignition. E lua metotia: E tele taimi e tuʻituʻi ai le pito o le electrode i le auiliiliga pe faʻamaninoina latou e pei o se taʻaloga. Uma metotia galuega. Faʻafefea ona sili atu ona faigofie mo oe le faʻaaogaina. Ae mo le lumanaʻi, ia maitauina o loʻo manaʻomia le Chirks i luga o le Selen Line - ina ia iai faʻailoga o le oloa. Ina ia mafai ona teena le Arepi ma aga lelei, o le a tatau ona e faataʻitaʻia mo sina taimi ma susunu ni eletise.

A malamalama le ARC e aunoa ma ni faʻafitauli, e mafai ona e agaʻi i luga - e faʻatautaia le gaioiga. Fai e fai ni rollers i luga o se uamea mafiafia. I luga o le uʻamea ipu tusia se paoa o le a suia lou tagata. Ona le o le arc. I le nofoaga na malolo ai, uamea liusuavai ma ufiufi i se ata o le suavai slag. O lenei nofoaga ua taua o se taele taele. Lenei o le a ia siitia oe i luga o le laina vilivae. Fai se tasi o gaioiga o loʻo faʻaalia i le ata i luga.

Mataupu i luga o le autu: sooga ma avanoa i le va o le faletaele ma le puipui - o le a le mea e fai?

I le taele agai, o le electrode e tatau ona teisi teisi, tusa ma se tulimanu o 50-45 °. O se tasi e i ai se tulimanu tele, e itiiti ifo se tasi. I le lautele, tineia le electrode, e te suia le tele (lautele) o le vai taele. E mafai ona e faʻataʻitaʻi: E tele auala eseese i le unlder ma e taua tele mo le avanoa e sili ona maualuga-lelei, ma pe faʻapefea ona e galue mo oe lava mo oe lava mo oe lava.

E i ai ni tulaga taua e lua o le electrode: o le tulimanu i luma ma le tulimanu i tua. O le a le tuʻufaʻatasia o se tulimanu i luma, tatou maua ai sina maalili, o le a maua le stam. O lenei togafiti e faʻaaogaina pe a o loʻo i ai ma le manifinifi . Tolticks Wald, o se tulafono, o se tulimanu i tua.

Faʻafefea ona kuka le tagata le lelei o loʻo i ai: Novice faʻaopoopoga

Tulaga o le electrode i le taimi o le lima ma le latou faaaogaina

Ae o le tulimanu o le faʻaaloalo e le o mea uma o le a tatau ona tatalia. E i ai pea le umi o le ARC. O le mamao lea mai le pito o le electrode i le pito i luga o le vaega. O le averesi arc o le 2-3 mm, puʻupuʻu - 1 mm pe lautele, o le umi e umi - 5 mm ma sili atu - aʻo leʻi vavaeeseina. Faʻataʻitaʻi e amata i le galuega i le ogatotonu umi o le ARC. Tuu i luga le uamea 2-3 mm. Ona liliu lea o le Seam e laʻititi ma sili atu: Ma le tele o le avanoa o le ARC e amata osofaʻiga, o uʻamea uʻamea e le lava, e le aoga le faʻailoga. I le puʻupuʻu o le ARC, o le isi faʻafitauli e tupu - O le Seam o loʻo i ai foʻi le mea moni o le mea moni o le mafanafana o le mafanafana e laititi tele. E le lelei foi lenei, aua o loʻo tipiina mea o loʻo avea pea ma togi i le itupa i le itu - le faʻaititia o le malosi.

Faʻafefea ona kuka le tagata le lelei o loʻo i ai: Novice faʻaopoopoga

O le umi o le ulding arc ma lona taunuuga i le lelei o le smam

O le faaloaloa mo le a o le a o le lalagaina o rollers ma isi gaioiga, e te mulimuli i auala e tutusa ai rollers, o le laga o le supsustisi. E mafai ona e faitau i atu ituaiga o ie ma fesoʻotaʻiga faʻapea foʻi, ma a latou tapenaga iinei, ma e mafai ona e vaʻaia se isi lesona "e ofuina mo lotoa".

O faʻavae o le tuʻufaʻatasia o tagata mativa mo le amata. Naʻo le faʻataʻitaʻiga o totoe: E tatau ona e le mautonu le tasi electrode mo toleniga. Tusa lava pe le o le tasi kilokalama. A maeʻa e le lima o le a faʻatupuina uma gaioiga, o mea uma e foliga faigofie atoatoa.

Ina ia faʻamautuina le malamalama na maua, vaʻai foi i lenei vitio vitio. Ua faʻatagaina le amoina le lima saʻo e aunoa ma se pacrorode, galue i luga o le gaioiga o loʻo uuina se penitala i le lima. Ia filifili foi filifiliga lelei, masalo o le a sili atu ona taliaina e ia. I totonu o lenei vitio vasega i luga o le Uelding Inververter mo Amataga e matua manaia lava, e faigofie mea uma ma maua. Afai e i ai ni mea matuia, tilotilo i ai. O le a e malamalama i le auala e fai ai le kuka lelei lelei o tagata i totonu. Mo le leai o le tele o le tele o le aoga.

Ma mulimuli ane, o nisi foliga o le taotoga o tagata le mafai ona ofuina. Latou te matua fefefe i le pefu, aemaise le metalic. O le mea lea, e manaʻomia i le va ia i latou le aua le faʻaaogaina le paluga ma faʻatino pea le faʻamamaina ma le faʻamamaina o le faʻamamaina i totonu (pe a maeʻa le taimi faʻatulagaina). E le fautuaina le galue i le timu po o nofoaga susu. E sili lea ona moni i aʻoaʻoga a le tagata i lalo ole aiga. E ui lava e i ai ni a latou puipuiga mai le eletise eletise eletise, ae e sili le taofiofi.

I le filifilia o le eletise eletise, ua ou mafaufau lelei i le vaega o le faʻaaogaina: e tatau ona latou talafeagai mo le taimi nei. Pe a ogatasi i le taimi tele o loʻo i ai nei poʻo le voltage, o le faʻagaioiga o le faʻagaioiga. Ua faamaotiina mo tagata faigaluega uma i le tusi folau.

Faitau atili