Maualuga o le faamalama itu o le fola: tulaga e tusa ma le totst

Anonim

Maualuga o le faamalama itu o le fola: tulaga e tusa ma le totst

O le fesili autu i taimi o le fausiaina poʻo le toe faʻaleleia o le, o le a le mea e tatau ona i ai le tulaga maualuga o le faʻamalama lemu mai le fola. O le manatu e leai ni tapulaʻa mo le faʻatulagaina o faamalama, ma a tuʻuina atu, o le a manaʻomia le faʻalagolago i fautuaga ma mea e fiafia i ai oe lava ia.

I lenei tala o le a matou fesoasoani ia te oe e pikiina lelei le mamao mai le fola i le faamalama sill mo potu eseese i lou fale.

Nofoaga o le faamalama sill mo le potu malolo

Maualuga o le faamalama itu o le fola: tulaga e tusa ma le totst

I le filifiliga o le maualuga o le faamalama, taulai atu muamua i le tuputupu ae ma le mafanafana.

O le maualuga mai le fola i le faamalama e leai ni tulaga faatonuina, ma e faigata tele lana filifiliga i nisi o mea faigata. A filifilia le nofoaga mo le potu malolo, e manaʻomia le faʻalagolago i luga o itu nei:

  • O le tuputupu aʻe o tagata o le a nonofo i se fale mautotogi poʻo fanua;
  • Vaʻai i fafo o le faʻamalama;
  • fuafuaga o mea vevela;
  • Afai e te lipea i totonu o se fale mautotogi poʻo se fale, o le a e manaʻomia foi ona e amanaia le lumanaʻi nofoaga o meaafale.

Faʻataʻitaʻiga, afai e i ai le manaia vaʻaiga i fafo o le faʻamalama, ona e le manaʻomia le nanaina. O ia ituaiga, e tatau ona i ai le vaega o le 25-40 cm. I le tulaga lea, o le a manaʻomia e faʻatonutonu meaafale ma amanaia.

I le lumanaʻi, e mafai ona vaʻaia tele le maualuga o le maualuga o le faamalama, faʻaaoga mo lenei vaʻaiga ma fugalaʻau. Afai o le manatu mai le faʻamalama e toesea, i le tulaga lea o le maualuga o le faʻamalama sill e tatau ona i ai le 800 mm.

Nofoaga mo le potumoe ma tamaiti

Maualuga o le faamalama itu o le fola: tulaga e tusa ma le totst

O le faʻamalama i totonu o le potumoe e masani ona faʻapipiʻi i le maualuga o le 90 cm mai le fola

Faatasi ai ma le potumoe, o le tulaga i le nofoaga o faamalama foliga ese ese. O pupuni e masani lava ona manaʻo i pupuni, o lea e le o iai se autu autu.

Tusitusiga i luga o le autu: antippitics defregnation mo fafie ma o latou lava lima

O le au faʻasolosolo o loʻo latou laiti ina ia faʻaitiitia ai le vevela ua mafai. E masani lava o le maualuga o le faamalama mo le potumoe o le 90 cm.

O le maualuga o le fola mai le fola mo le potu o tamaiti e masani 70 cm. O nisi taimi e mafai ona sili atu le lautele o le faʻamalama, peitaʻi e tatau ai mo tamaiti

Pe a filifilia le tele, taumafai e filifili le auro auro. E manaʻomia e faʻatonu le vevela i totonu o le potu, ma e lelei lava le malamalama.

Mamao mai le fola mo le kamuta ma umukuka

Maualuga o le faamalama itu o le fola: tulaga e tusa ma le totst

O le lautele o Wider Window o le a faʻatagaina le faʻaaogaina o le laualuga i le unilitarian mafuaʻaga.

I totonu o potu, o le fale apitaga o le sulama-cliregat Claronifo Clise Departh i le tulaga o meaafale. I totonu o kapeneta, o le atunuʻu lautele moli o le fale faigaluega, o lea, o le ituʻu o le a le afaina e mautinoa ai lenei tulaga.

Ni nai faʻamalama lautele lautele faʻamalama ma faʻaaoga pei o se kesi. I le averesi, o le mamao mai le fola e tusa ma le 60-65 cm. O le sili sili ona lelei fua, o le toʻatele oi latou o le a ufitia e le tele o le Kapeneta.

Maualuga o le faamalama itu o le fola: tulaga e tusa ma le totst

I le umukuka, o le faʻamalama e masani ona tuʻufaʻatasia ma meaafale, faʻateleina le vaega aoga

I totonu o le umukuka, o le faʻamalama o loʻo i se mamao o le 90 cm mai le fola. O le maualuga lava e tasi ua i ai le tele o le umukuka meafale. Faatasi ai ma ituaiga faapitoa, a e faʻafesoʻotaʻi le laina 'ina i le ogatotonu, o le a matua uma lava.

Afai e fuafua e faʻapipiʻi se lapisi pusa, o le maualuga o le a manaʻomia e faʻateleina. I lalo o ia tulaga, e tatau ona tusa o le 120 cm mai le fola.

O le filifiliga o nofoaga i totonu o le auala e le taua tele, aua e leai se tasi ua tuai mo se taimi umi. Tulaueleele i le 80 cm e manatu o le sili.

Fale tumaoti, o faʻamalama ma le faleuila poʻo le Ottoman e tatau ona faʻapipiʻi e tuʻuina atu le saogalemu o afi. Mo ia nofoaga o le a ave mamao mai le fola o le folauga pe tusa o le 1.7 m.

Faamalama sill i fale tumaoti

Maualuga o le faamalama itu o le fola: tulaga e tusa ma le totst

Fale tumaoti e mafai ona tu i vaega eseese o le atunuʻu, o le mafai lea ona tuu Windows se aofaʻi tele. I le taimi nei, o nisi e toe aveesea uma pa puipui ma faʻapipiʻi ai fugalaʻau, aʻo le mauaina o se foliga ofoofogia.

Tusitusiga i luga o le autu: Terrace Helting: Sili Manatu ma Ata

Afai o le fausaga o le fale poʻo le tupe o le a le faʻatagaina lenei manatu e tuʻuina atu lenei manatu, e mafai ona e taumafai e tuu le faʻamalama i luga o le faʻavae.

O se manatu lelei mo fale tumaʻoti o le a faʻapipiʻiina o faamalama o le a vaeluaina i le lua o fola. Afai o loʻo i ai lou fale i nofoaga ma le malulu o le tau, o le ai ai le lelei sili atu o le faapaologa poʻo veranda. Faʻafefea ona faʻapipiʻi le faʻamalama i luga o le maualuga maualuga, vaʻai lenei vitio:

Mo le fogafale poʻo le fogafale lua, o le laʻau e tatau ona e tusa ma le 90-100 cm. O le mea o ia o le a maua ai se vaʻaiga lelei mai le faʻamalama ma faʻatagaina oe e faʻamafanafana i totonu o le potu.

A filifilia se nofoaga, mafaufau o le maualuga o le Windows o le a i ai, o le tele o le vevela e te leiloa.

O le sili sili ona lelei o loʻo faʻaalia i le laulau lenei:

Maualuga o le faamalama itu o le fola: tulaga e tusa ma le totst

I se tulaga lautele, Faʻatonu mo le nofoaga o le faʻamalama e le oi ai. O le tulaga o le laupapa submopple e faalagolago tele i le ituaiga o potu ma ana galuega.

Faitau atili