O afea e tuʻu ai faitotoʻa i le taimi e toe faʻaleleia ai: nusipepa faʻapipiʻi

Anonim

E manatu uma tagata e faigofie ona faia galuega toe fai i se taimi o le taumafanafana, ae o loo sili atu le faʻataunuʻuina o le faʻatupeina o le fale, ma mea e sili ona fetuunai ai le fale.

O afea e tuʻu ai faitotoʻa i le taimi e toe faʻaleleia ai: nusipepa faʻapipiʻi

O le faʻapipiʻiina o potu o loʻo faigaluega o loʻo sili atu ona maua i le taumafanafana.

A toe faʻafou e tatau ona foia fesili eseese, ma le tasi o latou - pe a sili atu le faʻapipiʻi o faitotoʻa faitotoʻa - aʻo leʻi toe faʻaleleia pe a maeʻa.

A e sili atu le faʻapipiʻi faitotoʻa faitotoʻa

O le potu auvai o loʻo aofia ai se faitotoʻa faitotoʻa o loʻo faʻapipiʻiina i le faitotoʻa, ona faʻapipiʻi loa lea o le mamanu atoa i le amataga i le puipui. O le filifiliga atoatoa, afai o le faitotoʻa o loʻo faʻatau atu atoa ma le faitotoʻa o le faitotoʻa ma o loʻo faia uma ma tipiina i totonu o le fale gaosi saʻo.

O le tagata faʻapitoa e naʻo le potopoto taʻitoʻatasi ma le faitotoʻa o le faitotoʻa, faʻamalosia pa i le tatalaina o le puipui, ona tautau ai lea o le faitotoʻa ma tuʻufaʻatasia le pa. O le a le mea e sili ai le faia o lenei mea: aʻo leʻi toe faʻaleleia pe a maeʻa?

O afea e tuʻu ai faitotoʻa i le taimi e toe faʻaleleia ai: nusipepa faʻapipiʻi

Polokalame o le faʻapipiʻiina o potu potu potu.

O manatu i lenei mataupu na vaeluaina. O nisi e talitonu o i le faagasologa o le toe fetuʻutuʻunaʻi, toe faʻaleleia pe vali, O le faʻasauā faitotoʻa, ona maua ai lea o vali, ma mafai ona faia i le pito i tua o le toe faʻafouina poʻo pe a tatau ai. O isi e manatu o le faʻapipiʻiina o faitotoʻa o totonu e mafua ai le afaina o le Brake Wakespaper, supa lalagaina poʻo feusuaiga, ina ia mafai ai ona taofia le mamanu pe i ai.

Tagata tomai faapitoa i le malae o le fausiaina e fautuaina e faʻatino le poloka faitotoʻa pe a maeʻa galuega autu uma, ona maeʻa lea, tuu le shckponsia ma le faʻataʻitaʻiga o loʻo sosoʻo.

Tusitusiga i luga o le autu: gaosiga o le rafter system ma o latou lava lima

Ina ua maeʻa lena mea, e mafai ona e alu i le isi tulaga o le toe faaleleia - faʻapipiʻi o potu potu. A e le faigofie lenei galuega ma manaʻomia se tosinaga faʻapitoa, maʻi faʻapitoa ma le a le toʻilalo.

O le a se mea e tatau ona iloiloina pe a tuu faitotoa

O afea e tuʻu ai faitotoʻa i le taimi e toe faʻaleleia ai: nusipepa faʻapipiʻi

Ata o le masini o potu potu.

A faʻapipiʻiina, e tatau ona e mafaufau mai i mea e faia ai le poloka faitotoʻa faitotoʻa. Afai mai le laau, e tatau ona manuia le fafie i le taimi nei - o le a maua ai le avanoa e 'aloese ai mai le faʻamuamua i le taumalulu.

I le amataga o le faʻapipiʻi o le faitotoʻa o le faitotoʻa, o le 'au e tatau ona folau saʻo, o le a avea ma fola i totonu o le potu ina ia mafai ona faʻaalia lona maualuga ma le saʻo le faitotoʻa. E manaʻomia le amanaia ina ua maeʻa ona siitia le fola o le fola, ma o lenei avanoa e manaʻomia e fuafua muamua.

Afai e te le amanaʻiaina le fesili pe a sili le faʻatumuina o faitotoʻa, muamua pe maeʻa ona toe fai, ma faʻapipiʻi i latou, mo le lumanaʻi o le ata e mafai ona suia ai. mai le le tagi, o se faʻaiuga o le mea e tatau ona faʻapipiʻi ai se fou.

Ae le i tuʻuina le faitotoʻa, oe manaʻomia e filifili ile luga o lana faʻapipiʻi, talu ai e faigata tele ona iloa. E i ai manaʻoga ma i puipui: o lo latou agafeʻai e manaʻomia. A leai, o faitotoʻa o le au tuʻuina atu o le a latou faʻaalia mai le vaalele e faasaga i le pito i tua o pa o le feʻei, lea o le a le teuteuina ai le potu.

Fuataga lelei ma isi ala

O afea e tuʻu ai faitotoʻa i le taimi e toe faʻaleleia ai: nusipepa faʻapipiʻi

Polokalame mo le aveeseina o fua faatatau mo le faʻapipiʻiina o potu potu.

E tusa ai ma le faitotoʻa i totonu, o le militeri taʻitasi e taʻalo ai se tele o le matafaioi, aua O le mea sili ona teisi i fua e mafai ona faʻaleagaina le oloa faʻatau. O le taua taua ei ai le mea lelei i le va o le upega tafailagi ma le faitotoa. O le avanoa e tatau ona mai le 3 i le 5 mm. E tatau ona manatua o le faʻauiga o le kilia e faʻalagolago i mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, Pine Dors e mafai ona fusu, ona o lenei kilia e tatau ona tuua se lapoʻa. Mo uʻamea palasitika, e te manaʻomia se gase vale, talu ai o le vevela o le faʻateleina o latou e le o atagia mai.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona aveʻesea fualaʻau 'eseʻese i totonu o le fale mautotogi

E taua foʻi i le taimi o le tausaga o le faʻapipiʻiina lea o le faitotoʻa o le faitotoʻa. Afai e faia le toe faaleleia i le taumalulu, pe a uma ona faapipiiina laupapa faitotoʻa o loʻo manaʻomia e tuʻua se avanoa ma se laina. I le taumafanafana, e le fautua i le tuua o se kilipisi tele ona o le taumalulu lea o le a magoto le faitotoʻa, o lona uiga, e mafai ona suia.

O le faapipiiina o le poloka a le faitotoʻa e mafai ona faʻataʻitaʻia i tulaga o le fale mautotogi, i le susu.

Ina ia mafai ai foi ona faʻatagaina faitotoʻa i taimi o le fale, ae e manaʻomia ona e afifi lelei i le afifiina o atavali poʻo suauʻu e puipuia mai le faʻaleagaina i isi taimi e toe faʻaleleia ai.

O afea e tuʻu ai faitotoʻa i le taimi e toe faʻaleleia ai: nusipepa faʻapipiʻi

Faapipiiina ata o le faitotoa poloka.

O le pamu ma le pefu e le maua ai se tau tele, ae e tau le mafai ona pisia le faitotoa tapoleni.

Aua le faia pea faitotoʻa e lelei i le faʻaaogaina. E i ai mataupu pe a fai o le faʻapipiʻiina o faitotoa e sili atu le faia ae leʻi toe faʻaleleia. Atonu e tupu lava e le o le lautele le lautele o le faitotoʻa o le faitotoʻa o le faitotoʻa o le faitotoʻa o le faitotoʻa o Lutitch. O le a tatau ona faʻapipiʻi mea lelei. E masani lava o loʻo tele ni meaʻai tetele i le va o le tagi ma le puipui, e tatau ona e fefiloi ma le fausiaina o vale, mama i le fofo, ina ua tatau ona faʻapipiʻiina faitotoʻa.

A faʻapipiʻiina le poloka faitotoa, taulaleleʻe Fufu ma alala futu laupapa, e mafai ona faʻaleagaina le pa, e le manaʻomia se vaega o le, lea ua maeʻa ona maeʻa. O le isi mafuaaga o le mea e sili atu ai faitotoa i le taimi e toe faaleleia ai, ma e le i uma.

Otootoina

O lea, o se auala taʻitoʻatasi e manaʻomia e faʻapipiʻi ai le faitotoʻa, ae i le tele o taimi, o loʻo faia pea i le iʻuga o le toe faaleleia. Mo faigofie ma saʻo faʻapipiʻi e te manaʻomia:

  • faatinoina o toe faaleleia i le taumafanafana;
  • ave na o se faitotoʻa lelei lelei;
  • I taimi uma le avanoa i le va o le upega tafailagi ma le pusa;
  • Pe a fai se gau, mafaufau i mea na fai ai le faitotoa.

Mataupu i luga o le autu: faitotoa o Gorda: Vaʻaiga lautele o le Steel ulufale faitotoʻa

Faaiuga: O faitotoa o se elemene o le potu o le potu ma aua le ese mai le meaafale. O le mea lea, ua e manaʻomia le toe faʻalelei i puipui, tauletonu, itupa, toe faʻafouina pe sui ai faʻamalama ma e na o le tuʻu faitotoa o faitotoʻa. Ina ia aua neʻi faʻaumatia i latou i le taimi o galuega toe faʻaleleia, mo se faʻataʻitaʻiga, ua mavae le puipui o le tino poʻo pa puipui, e tatau ona e aoina mai le faitotoʻa, ma e sili atu le faʻamalieina O moli mai fafo ma le efuefu o le efuefu, ma uma ona toe faaleleia galuega - lavea.

Manatua o le faitotoʻa e te manaʻomia e tofo malie i ai, ma e tatau ona faʻauiga i le pito i tua o le toe faʻaleleia. O lenei fautuaga faigofie e faʻamaonia ai se matagofie totonu ma le umi auaunaga olaga i ou faitotoʻa.

Faitau atili