Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Anonim

E mafai ona e faia se faʻatuatuaina ma foliga matagofie mo le upega tafailagi ma le fesoasoani o se pa tuʻufaʻatasi - o loʻo faia ai pili o pilimea, ma le faʻamau (fafie, i le pa. O le vaʻaiga mautu, ma o le tau e sili atu nai lo le "mama le pa piliki. Ma o le o le o le a o le pou e le o le mea sili ona faigata, ae manaia. O tagata matai na fesili mo le isi lua tausaga talu ai mai le 2000 Rungs i Poular, ma aso nei tau ua toe mamao atu. Gree Prick Kolisi i le pa ma ou lava lima ma e aunoa ma tomai o le mason. E taua le usitaʻia o tekonolosi ma o mea uma o le a galuʻeina.

Faavae mo le pa ma Brick Koluma

Filifilia o le ituaiga faʻavae i lalo o piliki pole e faʻalagolago i mea o le a faʻatumuina faʻapea foi ma le ituaiga eleele. Afai o le tulaga o le pa e mai luga o le moli moli (fausaga saito, fafie), mafai ona faia se faavae faaputuga mo pou. O le loloto o le mea e tatau ona sikoa ai le faaputuga / mimilo, e faʻalagolago i le ituaiga eleele ma le maualuga o le eleele eleele. Afai o eleele e fuafua i le taumalulu beagle (omea poʻo le loma) ma le tele o lalo o le eleele, e tatau ona e eli le 15-20 cm i lalo ole loloto o le eleele. I luga o eleele lelei (oneone ma oneone), ua lava lea e oso i le 80 cm.

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Faaputuga auala mo se piliki pou mo le pa ma sina faavaa

O le faaputuga faaputuga i lalo o le pou pili e faia e tusa ai ma le masani a tekonolosi:

  • Bryat O le Fossa o le Manaʻo o le Manaʻomia (lautele 25-35 cm);
  • luga o le pito i lalo moe moe-lua lapisi;
  • fetuunai;
  • Na latou tuʻufaʻatasia le paipa i luga o le a matuaʻi ai ai i se pou (i luga o eleele e puʻeina ai i le malosi o le itu, nisi vaega o uʻamea rods, tulimanu e sili atu ona maumaututu);
  • O le paipa ua uma ona tui malosi, mautu;
  • Mo le faʻasusuina o eleele, afai ua uʻamea foʻi e le ofi ile paipa, e mafai ona e nonoa i nai tau faʻamalosia toto i totonu o le pu, mo eleele faigata e mafai ona e faʻafesoʻotaʻia le faʻavaʻa;
  • O se sima maualuga maualuga o loʻo sasaa - m300 pe sili atu (e uiga i le faʻailoga ma le tuʻufaʻatasia o le faitau iinei).

O le umi o le paipa na teʻa mai le lua taua: mai le vaega e faʻamamaluina i le sima ma le tasi o le a tautau i luga. E le gata i lea, o le pito i luga o le paipa e le tatau ona i ai i lenei mataupu e tatau ona i luga o le tumutumu o le pou. E mafai ona i le 40-50 cm puʻupuʻu. Exceptoption - Plillars o le a tautau ai le faitotoʻa ma / poʻo le seti. Lenei o le faʻamalosia i totonu e tatau ona toeititi lava i le pito i luga.

Afai e faʻatulagaina le pa o le pa ma i le matagi atoa matagi tetele, e foliga mai, o le a manaʻomia ona e faia se faʻavae fusi pito i tua. O le isi filifiliga o le faaputuga o faaputuga e fai ma se lipine matagofie.

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Fuafuaina o le pa ma piliki koluma i luga o le Monolithc Profictiction Forrem Faavae

FAITAUGA I LE ITUAI FAAALOSI ATU I ITULAU O Mafuaʻaga Mataupu mo Pumasene o Fua, Faitau i le tusiga "O Le Faʻavaeina mo le Pa: Faʻafefea Ona Fai Mea Fesoasoani".

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona tuu se laupapa foloina o le fola

Fofo ma piliki mo pou

O le fofo e faia ai le saogalemu-oneone ma se vaega o 1: 5 (pe 1: 6). O le oneone e sili atu ona fai le ata papaʻu, o le maualuga o le tulaga o le siusiu e le maualalo ifo nai lo M400. Mo le palasitika, e mafai ona e faʻaopopoina sina fasimoli vaimoli mo lima poʻo le faʻamamaina mo ipu (20-30 gr. I luga o le masani paketa).

E taua pe a faia se fofo e maua ai le talafeagai le le talafeagai. E le tatau ona mago, ae e le talafeagai le galuega ma se vai, e faasolosolo lava ona faʻaopopoina le vaifofoina aʻe o le fofo. O le tulaga manaʻomia e mafai ona mataituina e pei o loʻo mulimuli mai: salalau nai lo se auala mo se isi itu, e tuʻu ai le koluse i luga. Ona ave lea o le faʻailoga iloga i luga o le celma ma mulimuli i le satauro: e le tatau ona "aau".

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Sili ona lelei o le filifiliga talafeagai mo le masonry piliki pou

Afai e te manaʻo, e mafai ona e mauaina se fofo uliuli: Faʻaopoopo apa i ai. E faʻatau atu i faleoloa ato ato. Fetuunai se vaega laititi o le soo ma maua ai ni teuteu teuteu e aunoa ma le vali.

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Frenc fofo faaopoopo

Piliki mo Pili e faʻaaogaina soʻo se mea, naʻo le gauai atu i le numera o taamilosaga o le malulu o le le mautonu (o le sili atu, o le sili) ma geomotry. O mea lelei, o faʻafiafiaga i le tele e le tatau ona sili atu nai lo se paga o loʻo fai ma potu 'eseʻese. Ona faigofie ai lea ona galue. Afai o le pati na oʻo mai i luga o se isi-kaliber - faʻavasega ma le faʻaeteete i le tele ina ia i ai i le tasi pou uila na i ai le tele o le feeseeseaiga.

Taming o le aupito taumafa pollars: tekonolosi

I le tele o taimi, o le pa o le pa e faia i le 1.5 poʻo le 2 piliki, o le kolusela o le itu 380 * 380 mm, o loʻo i luga o le 3 o le mita.

O le masonry e taʻimua ma le laʻei (faʻalauiloa) - Seam o le pito i lalo o le pito i lalo o le "tino" o le piliki o loʻo taoto i luga. Talosagaina le SAMAME - 8-10 MM. Le polokalame faʻatulagaina o koluma i le tasi ma le afa ma le lua piliki i le ata i lalo.

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Piliki pou i le 1.5 ma 2 piliki

PILLS MANNERY: GALUEGA TULAGA

I le maeʻatauina, o le tipi ese o le maupulea e salalau ai. E mafai ona avea o se rubbroid i lua vaega, ae sili atu le hydroze i luga o bitsumen mastic. O lenei vaega e manaʻomia mo le piliki e le "toso" susu mai le eleele. Afai o le susu siliva susu, na vave ona amata ona e taʻe ma nutimomomoia. O lea, e tatau ai ona susu le susu. Faʻataʻavaleina le suavai mafai ona suia - Faʻalua le faʻavae o le yaminius mastic faalua, ma i nofoaga maualuga e sili atu le suamalie o le suavai, ona mafai foi lea ona faʻaaoga le "hydroisso.

I le tele, o le fofo o se vaega o se vaega o loʻo faʻaaogaina i le suavai o se vaega o le sili atu o le sili atu nai lo le 1 cm. Onā, e tusa ma le polokalame, e pei o le polokalama. E fesoʻotaʻi i ni vaalele faʻa-saʻo ma le sipelatila, faʻapipiʻi ma se paʻu faʻapitoa paʻu. E mafai ona faʻaaoga e le Taupulepule le Calle Chat, ae i lea tulaga, o toega o le fofo e mafai ona lele mai le vaalele o le Tausini, faʻaputuputu lima ma le faʻamaloloina o lima.

O mea laiti o piliki i totonu o le sima o le susu, o lea e faigata ai tamaʻi mea, o le a faigata ia te oe le "totoina" o ia i le nofoaga. Ina ia mafai e le fofo ona faʻatumauina le palasitika, piliki aʻo leʻi taʻoto mo ni nai sekone toso i le vai. O le mea lava lea e tasi e faʻafaigofie ai le solo le fofo mai le luga (e aveese vave mai, o se ie matutu).

Mataupu i luga o le autu: fusifusi lavalava rope i luga o le faapaologa

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Fai se samala

O le laina lona lua o loʻo tapena i tamaʻi pili, o loʻo tuʻuina mai le tali, e faʻavasega meamata, ae ua uma ona poloka le ofu. Toe foi. Ona ave lea o se roulette ma siaki le tele o laina o laina. E oʻo lava i se tau faʻaali o le 1-2 mm ua aveʻesea. Paʻi i luma o le piliki (taʻua o le "Stack"), o le sifi o piliki latalata atili. Ma, afai o foliga o itu e le o se mea e le ofi, faatumu le pito i luga. O isi mea uma o loʻo faʻaseʻe.

Afai e i ai le gaogao i le va o le papepa o le papepa o le faʻamalosia ma piliki maona, ua tumu. Afai o le mamao e laʻititi, e mafai ona e faʻaogaina se faʻailoga maso pe a fai o le gaogao e taua, e sefe ai avanoa e mafai ona e opeopea ma le paʻu, ona faʻamalu lea o le vaifofo o sisifo.

Taoto i lalo o le rod

O le Faapipiiina o pou na faamatala i luga ua umi le faʻataʻitaʻi, ae o tagata faʻatau atu, ma le tutoʻatasi, ma le teteʻe atu i le sosolo lamolemole. O le isi faʻafitauli - o le fofo e alu ese mai le Seam, o se faaputuga luga. E liliu ese le matua matagofie. Ina ia faafaigofie galuega, matou te faia le masonry i lalo o le tootoo. Ave se sikuea uʻamea bar ma le itu o le 8-10 mm, tipi ese ae le o fasi, 10-15 cm umi pou.

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Pale pa

Faʻatulaga le laina muamua, o le pa o loʻo taoto i le pito o le piliki. Faʻatumu le tulaga ma le sikauti o le laina, ma o loʻo latalata atu le vaega i le tui sili atu. Ma, o le amataga o le toʻotoʻo e le toʻoto e le toʻotoʻo, aveese le faʻauigaina, faamamaina le toʻotoʻo mai le fofo. Ae i le taimi lava e tasi o le malifa o le fofo ua faasaoina. Na latou tuuina se piliki, e faatusa i ai i tulaga o le tulaga. I le taimi lava lea e tasi, e le avatua ia te ia se toʻotoʻo, ma le tulaga o le isi iʻuga o le faʻaaogaina o le maualuga.

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

I lalo o le Rods matou te faʻaaogaina se fofo i le itu o le itu

Ona latou faia lea o se vaega puʻupuʻu e uiga i le 10 cm (mo le saʻo o le sami), latou tuu i luga o le mimilo, e aveese e le fofo i le itu o le papala. O le mea e tuu ma laina le piliki lona lua. A maeʻa ona faʻaalia le tulaga, o loʻo tulaʻi le faʻailoga i luga o le cylma, ma ua aveese le pa pupuni.

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Ave i fafo le rod uuina le stam

O lea e tapunia uma piliki. Ona ave ese lea o toʻotoʻo, alu atu i le isi laina. O lenei sologa lelei o le tekonolosi o Bick Plairs mafai ai ona e pulea le ie ma fai latou e mama. Ma faʻaopopo se pou i o latou lava lima, e oʻo lava i le avice Amanteur Mason e mafai. E taua tele i le faiga e faʻatonutonu ai tapulaʻa o laina taʻitasi (ina ia o le pou i le koluse vaega o le tasi tele).

Vitio Aʻoaʻoga

O se sili atu faigata piliki kolock sponn

Foliga o le galulue ma chramic piliki

Faafitauli faigata ma a latou fofo

O faʻafitauli autu e ono tulaʻi mai pe a faʻaoʻo e le au palisi oe - o se suiga lea i le tele ma "mimilo". E lua faaletonu e le atoatoa ona o le le lava le puleaina.

A o lapotopoto koluma ma o latou lava lima, e masani lava o laina pito i luga e masani ai le lautele lautele nai lo le maualalo. O lenei e tupu nai lo le milimili ua faʻaopopoina pe faʻaititia, ae toetoe lava o laina uma. O le iʻuga, i le maualuga o le 2 m Kopin Aʻete o 400 MM ma sili atu. Nai lo nai lo le 380 mm. Faʻasaʻoga o lenei mea sese - pulea le tele o laina taʻitasi.

Pulea le tele o le tele o le pou na o le fausiaina tulaga e le lava. Faapitoa, o se mea faigaluega a le aiga (samasama) faʻaaogaina, ma e iai se mea sese tele ma pe a fai o le maualuga o le umi o le 60-80 cm, o le a e vaʻai i le tulaga o faʻamoemoega. O le mea lea, faʻaaogaina le faʻaopopoina o roulet - palu i laina taʻitasi. Ina ia faʻaititia le taimi e tatau ai ona faʻatonutonu, e mafai ona e mamanuina se auivi (faʻataʻitaʻiga, mai le laki uati) e siaki le iai o se esega.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafesoʻotaʻi o se masini fufulu i le sapalai vai ma le suʻisuʻi ma ou lima lima

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

O le lalagaina o pou mo le pa o loʻo faia i luga o le uamea faʻamalosia paipa, o le verternity ua siakiina pe a uma ona laʻei taʻitasi

O le lafoina o koluma e aunoa ma le poto masani o nei galuega e mafai ona oʻo atu ai i se isi mea sese: o le itu o pefu apala e mafai ona suia, o le pou, e tatau ona mimilo i lona axis. O lenei mea leaga e sili atu le le lelei: Taumafai e faʻapipiʻi spans i na koluma. E tele faafitauli. O le mea lea, a taina o laina taitasi, e manaʻomia le faʻamautinoaina e uiga faʻaleaganuʻu nai lo tulimanu.

E mafai ona faʻafaigofie ona faʻafaigofie le galuega faʻaaogaina lua tulimanu na te faʻaseʻe i le au faʻafeagai. E le tumau le faʻapipiʻi i lalo o laina pito i lalo (bolts poʻo fao i totonu o le sami) ona faʻaaoga lea o se faʻafanua, o le faʻapipiʻi o piliki i le tulimanu.

Mokesi elemene ma gate le stute

A taoto pou piliki, e manaʻomia lo tatou mafaufau iai pe faʻapefea ona e faʻapipiʻi ia i latou. Ma o iina sa i ai se avanoa e faʻasaʻo ai taʻiala faʻafalepuipui e faʻatumu ai le pa i paipa o loʻo iai i le ogatotonu o le koluma, muaʻi mafiafia. E mafai ona avea ma tulimanu, fale, "taliga" mo faʻamau tapuni laupapa, ma isi Na latou uia i latou i le tasi tulaga ina ia faʻapipiʻi le siʻosiʻomia o le lautele.

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Tasi filifiliga e talafeagai mo le fusiina o le fola o le fola o le fola, lautele

Mokesi filifiliga e mafai ona eseese. Na faia e se tasi mai le tulimanu, e lava le mea e mafai e se tasi. E fuafua uma lava i le ituaiga o le faʻatumuina o le pa (mai poʻo a le SPAS) poʻo le tele o sini o le a faia.

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Mokesi Filifiliga i Prick Kopi

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

I lalo o le mamafa o le tino e sili ona eseese mana

I lalo o le faitotoʻa poʻo se faitotoʻa e manaʻomia le itiiti ifo ma le tolu uʻamea vaega ma se uʻamea mafiafia o le itiiti ifo i le 3 mm (sili atu nai lo le 4 mm pe sili atu).

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Faʻataʻitaʻiga o nofoaga o mokesi mo le taupega

O le masini ma faʻapipiʻi o le faitotoʻa o le faitotoʻa o loʻo faʻamatalaina iinei. E uiga i le otometi o le faitotoʻa faitotoʻa, faitau iinei.

Faia o se pulou i luga o le piliki pou

Ina ia puipuia le piliki mai le susu, o le pito i luga o le pou ua tapunia ma se pulou. O loʻo faʻatau atu i latou i le tele, e iai le uʻamea, sima poʻo le tuʻufaʻatasiga. Afai manaʻomia, o le pulou i luga o le pou mai le taualuga e mafai ona faia ma o latou lava lima. Lalo o le polokalame. E mafai ona e suia le tele, ona punou lea i luga o le laupepa i luga o laina ua otootoina. Tasnin le oloa ma ni faʻailoga faʻapitoa, ae e mafai foi ona e faʻaaogaina ni faʻafanua. Naʻo le a manaʻomia le muamua faʻafeusuaiga pu, le saʻo ma le le fiafia i ai ma le anti-stroke, ona valiina lea.

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Lolo tusi i luga o le piliki pou

Ata manatu o pa ma ni pou piliki

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

O le sili ona lauiloa filifiliga o se pa o se faʻapolofesa o se faʻapolofesa o loʻo i ai ma piliki koluma

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

O le faamalamalamaina i taimi uma foliga lelei

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Fufusi maa ma le sipelatik - tuufaatasi pa

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Fafie Faatumu Mafai Ona Puipuiga

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Teuteuga piliki poles decorate le pa

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

O le sili ona lauiloa o le Burgury lanu i luga o le pa

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

I le tuʻufaʻatasia ma le European Passman

Piliki pou mo le pa ma o latou lava lima

Mimilo pou mo le alualu i luma

Faitau atili