Faʻafefea ona fai se potu matagofie fanua

Anonim

Faʻafefea ona fai se potu matagofie fanua

O a matou alavai e taʻu mai ai a matou tuʻaiga ma se tamaʻi gaoa le togalaʻau poʻo se togalaʻau i luma o le fale. Tu ma aga e teuteu ai lenei faaputuga fanua i luma o le ulufale atu i le fale e ona o le loloto o seneturi, e oʻo lava i le tatou matua matagofie.

Peitaʻi, o laʻau masani masani - otaota o foliga masani, laʻau tetele, lea e tausi, e leʻi talafeagai mo fale faʻaonapo nei.

E mafai lava ona maua se puleta i soʻo se nuʻu, i tafatafa o le fale laupapa, o le tele o fugalaʻau e foliga aulelei ma aulelei.

A iai sau fale faapoona i ona po nei, mo se faʻataʻitaʻiga, fale puipui o le le masani ai tusiata, e sili le musu e faʻatulaga le faʻatulagaina o le atunuʻu. Lenei o le a e fesoasoani ai ia te oe isi filifiliga mo le teuteuina o le upega tafailagi i luma o le fale e mafai ona e faaaogaina ma le manuia.

Afai e te manaʻo e fuafua le faʻatulagaga o le Palanissadiader muamua, e mafai ona faigofie ona e faia e aunoa ma le faʻaaogaina o auaunaga a se malaenuʻu laufanua. Mafaufau i nisi vaega autu o le faatulagaga o le faapaologa.

Lapoa pe laiti

O le liliu i totonu o se potu taugata i luma o le fale, o se lapoʻa lapoʻa o fanua e sili atu le faigofie nai lo le faia tutusa ma le laueleele o le lalolagi.

Faʻaiʻu, muamua, i luga o le tele o le fanua faʻatasiga i lalo o le paleiasader. Ma o lea, o le papupuni ona e le gata e mafai ona gagau moega fuga ma ou lima, ae na tuu foi togapili ma o foi foi.

I se tamaʻi pupuʻu, aemaise lava pe a le lelei le lalolagi lea e te taumafai e fai foʻi se fugalaʻau tauagafau.

I le tulaga o le lauʻeleʻele i luga o se togafiti o le le lelei lelei, e lua au galuega i fafo:

  • Saunia se tele o le aofaʻi o le eleele, tuʻu i luga o le nofoaga fuafuaina ma tuʻuina atu laʻau i le eleele.
  • Faaaoga Sauniuni Faʻamalositino ma Fafaga moega, lea, e tumu i le eleele lafulemu na faʻatumuina i luga o fugalaʻau.

Tusitusiga i luga o le autu: masani faiga i totonu

I le laufanua o le laufanua o le togalaʻau poʻo le paka, sima, palasitika poʻo le laupapa laupapa ma fugalaʻau moega o le a fetaui lelei. O le a latou suia laau totoʻa tuputupu aʻe i le eleele tatala, a o o le a avea ma teuteuga o le fausaga o le fale.

Faʻapefea ona Filifili se Pa mo le Paʻaga?

I le talanoa ai e uiga i le Puleloai i le malamalamaaga masani a tatou, o lona uiga o le togafiti, ma le gaosia e laau ma le fafie maualuga.

Ioe, o le laʻau e pei ona taʻutaʻua o le pa. E sili ae tumau, aemaise lava pe a fai e faʻapitoa i le gaioiga ae e te leʻi faʻapipiʻiina. I se faʻaopopoga, o ni laupapa ni laupapa o le paka e maeʻa faʻatasi ma le fogafale o le fale.

Faʻafefea ona fai se potu matagofie fanua

Peitaʻi, e lelei le tuʻufaʻatasiga pe ana fai le fale mai le laʻau lava ia. Ae o le mamanu o ona po nei e le masani ona foliga i le isi itu o le pa masani.

I lea tulaga, o le a fesoasoani ia te oe isi mea mai le vaega o totoe o le teritori e faʻaleleia ai le vaega mai le vaega o totoe o le teritori:

  • Tali atu atttices ma maualalo pa. Sili ona aulelei matagofie ma nei taimi nei.
  • Ono ni pa, ae le o le maualuga. E mafai ona i ai kone sima, i le va o le fea foi ua mau ai le filifili.
  • Maotafale, mo se faʻataʻitaʻiga, o le ogatotonu o le Samasoe, e tuʻufaʻatasia ma fanua faʻaitumau.

Filifilia o le tasi poʻo le isi filifiliga, aua neʻi galo ona e amanaia le aotelega o le ata o le nofoaga o le nofoaga o le nofoaga ma sitaili filifilia muamua.

O a laʻau e talafeagai mo se paʻi?

Talu mai le Paristoder, e leʻo se togalaʻau a le fugalaʻau, ae o le tele o togalaau eseese, fualaʻau e faʻaaogaina ituaiga o laʻau. Tolu vaega tetele o laʻau e iloagofie ona iloatino, o loʻo faʻaaogaina i le faʻapotopotoga o palesete:

  • Laau
  • Togavao
  • Fugalaʻau ma 'au

O lau filifiliga, ma e faʻalagolago lava i le tele o le vaega faʻapitoa. I le ata tele e mafai ai ona e mauaina se nofoaga mo se paga o apu, o sitai, plum laau ma isi fua o laʻau.

Faʻafefea ona fai se potu matagofie fanua

Lelei i cherry panels, Rean po o lilac. Ae mai fafo tele o laʻau toto e latalata i le fale, e sili atu le teʻena ai.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai le faitotoʻa i le potu teu oloa: Fautuaga

Afai e muamua aulelei latou aulelei, i le lumanaʻi, pe a latou matutua, pe mafai ona latou faʻatupuina faʻafitauli matuia. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina le aʻa o le faʻavae o le faʻavae poʻo lala o le uaea laina.

A o le au mapu, e iai lau filifiliga lautele i iinei. Ina ia mafai e le Pasatotoa ona faʻavasega le tofo o le fale, ae o le manuia foi, Berry Shrubs e mafai ona faʻapipiʻi: gooseberry, carras, ma isi mea.

O togatoa o togavao, pei ona taua i ai, e mafai ona avea ma sili le pa o le pulepai.

E pei o le vaega o totoe o laʻau, ona mafai lea ona e filifilia fugalaʻau mo moega fugalaʻau. I fale masani o loʻo masani ai o laʻau toto, Chamotagale, polo auro, Peniy, Asters ma isi mea.

Aua neʻi galo o le a faʻasaʻoina e se ie a le a o oe pe a e tausi soo i ai.

Faitau atili