3 auala e gagau lemu le ofutino ina ia le manatua

Anonim

Ina ia mafai e ou ofutino ona vaai lelei atoatoa, E sili atu le teuina o i totonu o le kapoti, fiafia i tauau. Ae afai o loʻo leai se avanoa, pe o le a e malolo pe i se pisinisi pisinisi ma e te manaʻomia e uuina ofutino, e tatau ona e iloa lelei le mimilo ma le le manatua.

Gagau o mea ma matagofie ma puipuia le fausiaina o le ftulds o le tisu e sili atu le faigofie nai lo foliga muamua. Ae le i tusia se ofutino, e tatau ona e faia mea nei:

A maeʻa ona e saunia se mea ma faʻamau faʻamau uma, e aofia ai ma pupuni, e mafai ona gagau.

Faʻafefea ona faʻaopopoina sipela

3 auala e gagau lemu le ofutino ina ia le manatua

E mafai ona e faʻaopopo ofutino o tamaloloa i ni auala, ma e mafai ona e filifilia le tasi e sili ona talafeagai mo oe.

Metotia 1

O le mea lea, e mafai ona faʻaopopo oloa i le umi ma puʻupuʻu lima potu, e talafeagai foʻi mo oloa mai oloa ma faigata faigata. Matau le taualumaga nei:

O lenei e tatau ona e faʻasaʻoina lou kola, ma lavalava e mafai ona tuʻuina i totonu o le kapoti, fatafata o taʻavale poʻo se ato auala.

Faʻafefea ona faʻaseʻe ofutino i le fale

3 auala e gagau lemu le ofutino ina ia le manatua

Metotia 2.

Afai o lou ofutino e iai le lima umi, pulupulu e tatau ona foliga mataina. Ina ia sefeina a latou mata lelei, faʻaaoga le ata o loʻo taʻoto i lalo:

I le faʻaaogaina o ia filifiliga pepelo, e mafai ona e toʻafilemu mo le sefeina o le cuffs i le foliga tutusa i le taimi lava e tumau ai i tua. O le mea moni, faʻaavanoa ia e faia mea uma uma e le naʻo le vave, ae o loʻo saʻo lava.

3 auala e gagau lemu le ofutino ina ia le manatua

Faʻafefea ona taʻamilo i le ofutino ina ia aua le faʻailogaina

Afai o lou ofutino e suʻi mai se mea e le o afaina ai, e le mafai ona gagau, ae mimilo le faʻaseʻe o le tagata. O le a faʻatagaina ai oe e sefe le avanoa i totonu o le kapoti poʻo se atopau ma faʻapipiʻi mea lelei, aua o lavalava e faʻatele atu i lenei auala e tele le avanoa.

Mataupu i luga o le autu: mea mo le fale ma ou lava lima mo le faia o le fatu i le ata

Faʻafefea ona tuʻu se mitiafu

Faʻapefea Ona Faʻasolo Atu ma Avatu? E manaʻomia ni ofutino o aliʻi.

  • O loʻo faʻapipiʻiina foʻi le oloa e pei o taimi muamua.
  • O le lima o loʻo puʻeina le papeta i le itu ua solo.
  • "O le mimilo" ofutino na gaosia mai le pito i lalo i le kola.

O le "faufautua" mai le ofutino e tuu i totonu o le atopau pe i luga o le fata o le kilo. I se faʻaopopoga, e le tatau ona faʻamamalu le oloa na teu, o le a mafua ai ile taʻutaʻua.

Tamai togafiti

Ina ia mafai e ou mitiafu ona taofi se ata lelei pe a uma le felauaiga poʻo le teuina i luga o le kapeneta o le kapeneta, faʻaaoga fautuaga nei:

  • Pe a gagau ofutino, faʻaaoga le laupapa laupapa na i totonu o le afifi pe a faʻatau mea. Afai e te leʻi sefeina le faʻatau afifi, o le faʻafitauli e mafai ona foia e ala i le tipiina o le pepa talafeagai o pepa malo.
  • Ofutino mai le taugata poʻo le sili ona maualuga le tele o le ie e sili atu ona afifi lelei pepa, ituaiga o le sailia. O le a fesoasoani lea e tausia le foliga ma puipui le mea mai le filogia.
  • O ofutino ofutino i totonu o le ato laupapa po o le pusaaipala, tuu i latou mai luga. Fetaomi 'oloa ma isi mea na faʻatuina mai luga, le fautuaina.
  • Afai e te ave ni nai ofutino i luga o le auala, piilima i totonu o se atopau "valet", ma "faafesagai." Ole a faʻaititia ai le lamatiaga o le a latou o mai.
  • Amata le gagau mea pe a uma ona mago atoa ma malupuipuia pe a uma ni auupega. A leai, e te ono aafia ai lavalava, ma le mautonu e sili atu nai lo le taimi muamua saluluina.

Faaaogaina o nei ata laiti i totonugao, e mafai ona e sefeina le matauila e aunoa ma le faʻaletonu o misa, e laveaʻiina oe i le manaʻoga ina ia toe fufuluina ai i latou.

Faʻafefea ona vave laʻea lou mitiafu pe a fai o ia?

E tusa lava pe o le a se mea e le faaeteete i ai, e leʻi faapogaia nei mea o le malumalu i le kapoti poʻo se ato i le auala, e i ai pea le afaina o le oloa o le a moni. Faʻafefea ona gagau ofutino i totonu o le ato poʻo se atopau.

Mataupu i luga o le autu: Togafitiga o le ua o le brochet: polokalame ma ata ma vitio

O le auala faigofie o le a toe taia ai le ofutino, ae o le a le mea e fai, Afai e leai se avanoa?

Aua le faʻavaveina i le faʻanoanoa pe faʻamalosi mo isi lavalava, e faigofie lava ona foia le faʻafitauli. Mo lenei e te manaʻomia:

  • Liliu i le vai vevela i totonu o le faletaele ma tapuni le faitotoʻa.
  • A maeʻa le 10-15 minute, pe a fai o le ea i totonu o se potu tapunia o le a sili le vevela ma susu, tuʻu le mitiafu i oʻu tauau.
  • Ina ua maeʻa le 5-10 minute, aumai le oloa i le potu ma faʻatali seʻia matua maalili le fibric o le ie ma mago (pei o le 20-25 minute).

O lenei metotia e talafeagai mo le tele o ituaiga o tisu, o mea uma e lua masani ma manogi. O le tuusaunoaga o flax, lavalava mai lenei mea, "lamolemole" i lenei auala e mafai ona maua ai se tamaʻi paʻu.

Manatua e sili le lelei faʻapipiʻi o se mitiafu nai lo le toe faia i luga o le uʻamea poʻo taumafai e faʻasaʻo le tulaga i isi auala.

Faitau atili