Fola taʻele o le 'aʻai: faʻapipiʻi tulaga ma ituaiga

Anonim

Fola taʻele o le 'aʻai: faʻapipiʻi tulaga ma ituaiga

Ae le i talanoa i le auala o le maualuga o le fola i le fola, e manaʻomia le fuafuaina o le filifiliga o lana faʻapipiʻiina. O le mea moni, fuafua i le faiga o le ituaiga ituaiga filifilia, o lenei taua o le a ese ai.

I le taimi lava e tasi, e le eseʻese lava, faʻavae i luga o le itu o le potu, o le mea masani mo potu o vaitupoto i aso nei, o le lapoa o le aofaʻi uma 1.5 m2, lea e manaʻomia uma tuuina atu.

Ituaiga

E pei ona taʻua muamua, o le tulaga maualuga e faʻalagolago i le ituaiga o falevae o Toilet. I le taimi lava lea, o se filifiliga faapitoa e tumau mo le pule ma ua fuafuaina e tusa ai ma mea e fiafia iai. O le Taitai i totonu o faʻataʻitaʻiga sili ona taatele o le fola o le fola, lea e aofia ai se faʻavae o le ipu ma le floang tane faʻapipiʻi i ai. E faapipiiina i luga o le fola, ma le ipu i lenei tulaga e pei o se faavae.

Fola taʻele o le 'aʻai: faʻapipiʻi tulaga ma ituaiga

Masini iunite

O le faʻamasinoga e oʻo mai i Tolupent Tulei talu ai nei ma e masani ona maua i nofoaga faitele. O loʻo taofi mau i luga o le puipui, e mafai ai ona e tuʻua fua le fola.

Soʻo se fesoʻotaʻiga i le taimi e tasi, e aofia ai ma le fushsh tane, laʻei i tua o se puipui sese. I totonu o le vaʻai na o le faʻamau ki.

Taofia le faleuila

Fola taʻele o le 'aʻai: faʻapipiʻi tulaga ma ituaiga

Taofia o totini o loʻo masani ona faʻaaogaina i totonu o le ata.

E ui i le mea moni o polokalame faʻapitoa o loʻo faʻaalia pea luga o le televise, o le mea lea na faʻapipiʻi ai le fale faamasino i le taimi o le toe faʻaaogaina o faletaele, e leai se aoga o le faʻaaogaina.

O le vaega autu iloga e mafai ona taʻua o se fiafia ma le taʻitoʻatasi i totonu o le faletaele.

I le taimi lava lea, o le uluaʻi lagona latou te gaosia o le faʻateleina o le avanoa a se potu, ae afai e te faʻamoemoeina uma, e leai. O le mea moni, o fesoʻotaʻiga uma o loʻo lilo i totonu o le vaega o loʻo tuʻuina i tua atu, e naʻo le paʻu ma le faʻamau o alavai.

Tusitusiga i luga o le autu: fufulu masini i le tupe maua e aunoa ma le sili atu

Fola taʻele o le 'aʻai: faʻapipiʻi tulaga ma ituaiga

I le taofia o masini, o le leo o le leo i le taimi o le fufuluina e sili atu

I totonu o le lelei o mea faapena, e mafai ona e filifilia se pisapisao tele mai le faʻatumuina o se tane o le tane natiaina i tua o le vasega. E le gata i lea, o le i ai o taimi uma mama e mama ai.

O lenei e faʻamatalaina i le mea moni o le laualuga o le fola e leai se totogi ma e leai ni isi faʻafitauli mo lona faʻamamaina, pei o le a o faʻapipiʻi se ituaiga i fafo. O lea, e mafai ona faʻauʻuina lava e le tausi masani, ma aua le fefe i Ona aao.

Fola taʻele o le 'aʻai: faʻapipiʻi tulaga ma ituaiga

O le le mautonu, o le tau o mea faigaluega ia te ia lava ma le faʻapipiʻiina o galuega mafai ona iloga. Afai mo le fola o le fola o le fola e te manaʻomia e faʻapipiʻi i luga o le fola ma faʻasaʻo i le 2 bolts, ona sili atu lea o le tulaga o lenei.

E manaʻomia le tulia i le laumua o le puipui poʻo se faʻavaʻa o le tino, e mafai ona maua le mamafa o le mamafa o se tagata matua. E manaʻomia le faia o se isi faʻaupuga ma faʻapipiʻi i mea, e tutusa lava ma i latou e teteʻa e isi o puipui. E manaʻomia le nana o fesoʻotaʻiga:

  • sapalaiina o suavai paipa po o tui;
  • o le sami
  • Fufulu tane.

Fola taʻele o le 'aʻai: faʻapipiʻi tulaga ma ituaiga

I totonu o fale fale e fautuaina faʻapipiʻi ai faʻataʻitaʻiga i fafo

Vaelua lava, e tatau ona faapea mai o ni tau tomai i se taimi na e fautuaina ai le faapipiiina o le faapipiiina o ia faleuila i totonu o fale mautotogi.

O lenei e mafai ona faʻamatalaina i lenei ala: E leai se mea faʻavavau, pe o loʻo i ai pe mulimuli ane fusuʻaga ma paipa o le a vave ona maua le vai. galue i taimi uma. Aemaise pe a ufitia i le puipui, tusa lava pe mai le digwall.

Faapipiiina o paʻu paʻu paʻu ua manaʻomia e faʻatino i se fale tumaʻoti, faʻaoga, mo se avanoa vave i fesoʻotaʻiga i fesoʻotaʻiga, o se tamaʻi potu ese.

Faapipiiina maualuga

Fola taʻele o le 'aʻai: faʻapipiʻi tulaga ma ituaiga

E i ai ni tulaga faʻapitoa mai le maualuga o le le maualuga o le le mautonu mai le fola e tatau ona eseese.

Mataupu i luga o le autu: taele-topton mo le fale ma le cottage - puʻupuʻu ma faigofie

O e faʻatonuina i snip ma faʻailoaina o se tulaga sili ona aoga, talafeagai mo se tagata matutua ma toʻafilemu mo aiga ma tamaiti.

O le taua o le 40 - 43 cm.

Fola taʻele o le 'aʻai: faʻapipiʻi tulaga ma ituaiga

E le fautuaina le suia lenei tau mea, pei ona fuafuaina e inisinia ma e manatu e sili ona taliaina. Peitaʻi, afai o tagata uma o le aiga malilie i se mea faʻatauvaʻa pe leai, o le faʻateleina o le maualuga e mafai ona faʻatuina i lana pule faitalia.

Fola

Afai o le masini ma le foliga mai o le faleuila i fafo o le faleuila e masani ia i matou talu ai, o le fesili lea e tatau ona iai se tulaga ma masani ai taliaina, e toaitiiti tagata e mafai ona taliina. O loo matou asia uma lava ia aʻoaʻoga i le taimi i le aso, ma o nisi taimi e i ai se tulaga faʻapena e matua faigata ai ona faʻaaoga. E uiga i le faleuila e sili atu le filifili, vaai i lenei vitio:

E tele taimi e tupu pe a solia tulaga taua. Mo ituaiga i fafo, o lenei taua e tutusa ma le taofia o le ituaiga ma ua faamatalaina e le tutusa sipi. Seia talu ai nei, o le 40 cm.

Fola taʻele o le 'aʻai: faʻapipiʻi tulaga ma ituaiga

Fola taʻele o le 'aʻai: faʻapipiʻi tulaga ma ituaiga

O polofiti a aso nei e tuʻu ai nai lo le faʻateleina o le tuputupu aʻe o le tagata soifua

Ae peitai, i tausaga talu ai nei, o le lautele o le lautele sili ona lelei averesi tuputupu aʻe ua suia ai sina suiga ma le 42 cm. I le taimi nei, ua le mafai ona maua i faleoloa faleuila i le faleuila faleuila i totonu o le faleuila.

I se faʻaopopoga, o iai ni suiga faʻalenatura fuafuaina mo tagata ma le faʻateleina o le sili atu nai lo 2 m. O lo latou maualuga e faʻatau ai i totonu o faleoloa masani.

Latou te faia na o a latou taʻutaʻua nofoaga mai fafo, ma o le tau e matua ese lava mai le vaʻaiga.

I le faʻapipiʻiina o le faleuila, e manaʻomia le tatau ona amanaia le auai o le faʻaiuga o le faletaele. Afai e leʻi i ai, o le iʻuga o le faʻatumuina o le faʻapipiʻi ma faʻalelei le faʻafefeteina, o le maualuga e ono faʻateleina i le sili atu nai lo 5 cm.

Fola taʻele o le 'aʻai: faʻapipiʻi tulaga ma ituaiga

O le faletaele e manatu o se nofoaga ua fuafuaina e faʻaaoga ai tagata taʻitasi o le aiga. E mafai ona fai mai e uiga i le faleaiga i le faleuila, o le a tonu lava le filifiliga o le maualuga taliaina e tatau ona faʻalatalata i ai ma le agaga faʻalelei.

Mataupu i luga o le autu: tamai togalaau mamanu

E fautuaina le mafaufau i le faʻatuina ia i le maualuga o le 42 - 43 cm mai le fola 'i le fola, ona faʻapipiʻi lea o le nofoa, e mafai ona e le fiafia tele i nisi o aiga.

I le faʻaopopo atu i lenei taua, o le aofaʻiga atoa i puipui e tatau ona maitauina, e le tatau ona i lalo ifo o le 20 cm i luga o pito, ma tua, mai le 1 c flp cut, e tatau ona itiiti ifo ma le 1 c fm.

Faitau atili