Moega i luga ma le foloa ofu: o moe tulaga

Anonim

Moega i luga ma le foloa ofu: o moe tulaga

E tusa ai ma palota, pe a faʻatau mai meaafale mo le potumoe, lolitimom, muamua o tagata uma, ua ou mafaufau lelei i le pa.

O le mea moni, o le mafai ona fetaui lelei le moega i totonu o le pito i totonu o loʻo i ai i totonu poʻo le tau o loʻo i ai mea taua.

Ae e le tatau ona galo ia te oe o le lelei o lau moe faʻalagolago i le faigofie o le moega, ma, o le iʻuga, o lou lelei ma lagona i le taimi. O se tasi o tapulaʻa autu e aʻafia ai le faigofie o faʻagaioiga o le maualuga o le fola moega.

"Tulaga o le Lalolagi"

Moega i luga ma le foloa ofu: o moe tulaga

E i ai i Europa tulaga lautele

O le taimi lea, e tatau ona maitauina e leai se toniga maualuga o le maualuga o tulaga maualuga i le lalolagi o onapo nei. O le mama uma moega uma na gaosia e tagata gaosi e vaevaeina i ni vaega tetele e tolu i lona maualuga:

  1. Tulaga Asia. I lalo o lenei faʻauigaga, o le pito sili ona maualalo mamanu e tutusa. O le maualuga o le moega ma le fofo mai le fola i lenei mataupu o le tusa o le 20-30 cm. Faatasi ai ma lona igoa, o se ata faapena e tatau ona i ai i le tele o Asia mai le Arapi Sasaʻe i le Pasefika Coast's Wasts na faia i le ituaiga o le fola poʻo le fausaga tuusaʻo i luga o le fola pe tuʻu i vae maualalo. O le mea lea mai totonu o Europa i fale Europa, pei o Turk Perth, Pered Sofa ma na o le pauu o fale faaonapole Europa.
  2. Lautele lautele. O lenei vaega e aofia ai alavai vevela moega, nai lo le sili atu ma le afa mita. Mai le manatu o le manatu o tagata, o lenei filifiliga e sili ona faigofie e alu e moe ma alu ese mai le moega. O le mea moni o le umi o le vae o le tamaloa o le ogatotonu o le tuputupu aʻe mai le tasi vae i le tulivae o le 60 - 65 cm, o lea o le maualuga o le "o le Europa o loʻo lelei mo le nofo ai, e faigofie ai o le fola.

    Moega i luga ma le foloa ofu: o moe tulaga

    Maualuga vaega o le tulaga

  3. Malae Amerika. E aofia ai ma le tele o faʻataʻitaʻiga o moega mai le fola i le pito i luga o le fale e uiga i le 0.8 - 1 m moega Amerika ua taʻua ", e leai. E faʻapena i le faʻaalia o Europa o le uluaʻi senituri, o Amerika tagata Amerika e ese ma le tele o tagata Amerika e ese lava ma le tele tele. E faatatau i taʻavale a Amerika o Amerika ma fale '' Yankees "mai le latou teuteuina. Ioe, ma o loʻo ia te i latou lava "vao, vao vao i le mafaufauina o loʻo nonofo i ai atunuʻu latalata, e matua faʻaaloalo i ai ma le leai foi.

O le laulau e taʻu mai ai le maualuga o le maualuga mo moega o mataʻupu eseese.

Fagafao FITMaualuga o le nofoaga mai le fola
tasiFeololo ("Europa")50 - 65 cm
2.Maualuga ("Amerika")80 - 100 cm
3.Maualalo ("Asia")20 - 30 cm
faMoegale sili atu nai lo le 180 cm

Moega i luga ma le foloa ofu: o moe tulaga

E tatau ona toe faʻaalia o nei faʻasologa uma i le maualuga faʻapitoa o le fuafuaga e mama lava.

A maeʻa, leai ni tulafono faʻatonutonu poʻo fautuaga o loʻo faatonuina e tuʻuina atu tagata e faia mai le Iunaite Setete mai le Iunaite Setete e tusa ma le le maualuga o le fola o le 1 M, ma le turkey.

O le tele ma le tele, o le maualuga o le pito i luga o le Maota Mamao e le faia se gaioiga faʻapitoa, ae a o le filifilia o se moega mo se tamaititi poʻo se parameter e tatau ona talanoaina faʻapitoa.

O le toeaina e aʻea pe pa'ū i luga o le moega o le ituaiga o Iapani Taumami ma le maualuga o le 20 - o le a faigata tele, ma le tamaititi o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae O le moega na faatinoina "America tulaga faʻapitoa".

Tele i totonu o le mamanu

Moega i luga ma le foloa ofu: o moe tulaga

Faatasi faʻatasi ai ma ia faʻatagata lava o le faigofie ona faʻaaoga, pe a faʻatau le meafale potumoe e tatau ona mafaufau i le tele o le potu lava ma le sitaili o lana fuafuaga.

O lea, o le tele "Amerika" o le a sili ona aoga o le a sili ona lelei foliga i totonu o le potumoe i totonu o le potumoe ma le maualuga maualuga.

O se isi mea i luga o le taualuga ma se vaega tele o le potu i le fale mautotogi fuafuaga fuafuaina, o se ata vaʻaia vaʻaia faʻateleina avanoa.

Moega i luga ma le foloa ofu: o moe tulaga

O moega maualuga e foliga lelei i potu sili ona faigata ma le maualuga o le taua

Mo nei faʻamoemoe, moli moli ua faʻaaogaina i totonu o teuteuga o le fale i le tapulaʻa, ma le lanu o puipui, ata o faʻamalama, o le filifiliga o le fola.

Ma le iʻuga lelei, o se aafiaga lelei i le faʻalauteleina o le siʻosiʻomaga e maua ai faʻata tetele, o loʻo iai i totonu o puipui poʻo foliga o kapeti ma le chipfoos.

E mafai ona e vaʻai i le siʻitia o faʻailoga o loʻo faʻaaogaina ni mea pupula ma palasitika panels poʻo le vevesi i le mafaufau. I totonu o le totonu foi, e oʻo foʻi i le tele o le fulufulu o le tupu-tele. Mo le faʻaaogaina tele, o loʻo fautuaina latou i le faʻaogaina faʻapitoa o faʻatonuga ma nofoa.

Moega i luga ma le foloa ofu: o moe tulaga

O le moega maualalo o le a talafeagai i totonu o le potu potu

O le maualalo o le vaʻai o le Asia o Asia-ituaiga fiafiaga e sili ona talafeagai mo potu laiti - potu moe o potu laiti poʻo potu potu.

A faʻatau ni moega, o le Tathati e tatau ona avea ma manatua o le a latou foliga lelei i se tulaga talafeagai: faia puipuiga i le faʻasologa ma meaafale talafeagai.

O le filifiliga sili ona taua o le masani o le Europe Europa mo matou. E mafai ona faʻatumuina lelei i le potu moe o le atunuʻu ma le maota o le atunuʻu o se fale masani-tala.

Filifiliga filifiliga

Moega i luga ma le foloa ofu: o moe tulaga

O le mea moni tele o meaafale na tutupu, e le gata i filifiliga e tolu o loʻo taua i luga. I le maketi o maketi, e mafai ona e feiloai i ni faʻataʻitaʻiga masani: mo se faʻataʻitaʻiga, cunk moega.

E le o taimi ua leva, o fausaga na masani ona fesoʻotaʻi ma le 'au a le' au o le potu poʻo totonu o "nofoaga e le mamao tele", ae i le tele o tausaga ua maua i le pa o potu masani. Pei o se tulafono, o ia suiga ua fuafuaina e aumai ai potu o tamaiti i aiga e sili atu nai lo se toalua o le tausaga.

Moega i luga ma le foloa ofu: o moe tulaga

O le lua-fogafale o le moega o le moega i lenei mataupu e fesoasoani tele i le faʻateleina o le avanoa o le fanau.

E masani lava faʻataʻitaʻiga e faatinoina i le ituaiga o fesuiaiga o le tele o tagata trameformental, tuʻufaʻatasia fesoʻotaʻiga mo ie ma mea taalo pe gagau laulau mo le faia o ni lesona ma ata tusia.

A faʻapipiʻi ni fausaga lapisi i totonu o le potumoe, e tatau ona manatua o se tagata i se miti e mafai ona vali ma faʻataʻavaleina i le itu o le lua, e tatau ona faʻauʻuina i le itu o le fola.

Faʻapea foʻi, pe a faʻatau ni ata se lua-fogafale, o le maualuga o le taualuga i totonu e tatau ona amanaia. O le tulaga masani o le maualuga o fale i aso nei o loʻo i luga o le 2.5 - 2.7 m. O le maualuga o le faʻavae o le "o le mea alofa o se tagata pepelo. Mo auiliiliga i le auala e filifilia ai se moega, vaai lenei vitio:

Lelei, pe a fai o le maualuga o le sili atu o le maualuga o le pito i luga o le 1 m, ina ia mafai e se tagata ona nofo saoloto, aunoa ma le taofi o lona ulu.

Malie Maualuga

Moega i luga ma le foloa ofu: o moe tulaga

Spring Tonu maualuga 20 - 25 cm

A o le filifilia o se moega, o le maualuga o le mati e tatau ona amanaia. O lona maualuga o se tuʻufaʻatasia o le aofaʻi o le maualuga o le moega.

Manulauti tautotogo e iai le mafiafia o le 20 - 25 cm, ma le atoatoa filifiliga - mai le 15 i le 20 cm.

Moega i luga ma le foloa ofu: o moe tulaga

E i ai foʻi manifinifi manifinifi o meaola manifinifi ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 5 cm. E masani ona latou fuafuaina mo clamthells poʻo uʻamea tuai ma le melnin

Tele o faʻataʻitaʻiga masani na faia mai le fafie faʻasologa poʻo ni mea e mafai ai (LDSP, Plywood, MDF, etc.) e le tumau Fitu. Mo auiliili auiliiliga mo le filifilia o se fofo, vaai lenei vitio:

O le maualuga o nei vaʻaiga e masani lava 5 - 15 cm, ma le mafiafia o le mati e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 cm luga le vaitafe o se tagata o le a avea ai i lalo o le mamafa o se tagata o le a avea ma faʻamuamua o se tagata

E mafai ona vaaia mai le faʻaiʻuga, o le filifiliga o le maualuga o le moega e faʻalagolago i le tele o mea, o le mea sili ona taua o le faigofie ona faʻaaogaina. Manuia le filifilia e mafai ona mafaufauina se moega, pe a fai o se miti o le ae lagona ai le fou ma malolo.

Tusitusiga i luga o le autu: nofoa nofoa ma nofoa mo le fale ma o latou lava lima

Faitau atili