Faʻafefea ona faʻatapulaʻaina le vevela

Anonim

Faʻafefea ona faʻatapulaʻaina le vevela

Ina ia mautinoa le lelei o nofoaga i totonu o se fale tumaoti e manaʻomia le faʻapipiʻiina o se vevela o le a lagolagoina le mea talafeagai microclite. O le a le taimi nei e tele filifiliga mo ia faiga, ae ao lei amata ona faʻapipiʻiina, e manaʻomia le fuafuaina o mea uma o le faʻatulagaina o le faʻatulagaina i le fale. Matou te iloa pe faʻapefea ona fuafua lelei le faiga o le taʻele o le faʻamalieina o le sili ona lauiloa, o fea e mafai ona galue i luga o le kesi tele, fusuaga, eletise eletise.

Faʻafefea ona faʻatapulaʻaina le vevela

Filifilia o le Booise, Aʻe se tasi e le gata mo le tau, ae faʻapea foi ma le avanoa o le suauu.

Faʻataʻitaʻiga o le faʻamafanafana fuafuaga

Ina ia faʻamaonia le tau o le faʻamafanafana i totonu o le fale, fuafua pe o fea le penefiti, e manaʻomia le amanaia o mea taua. Latou te aofia ai nei faamatalaga:

Faʻafefea ona faʻatapulaʻaina le vevela

Polokalame o le faʻamafanafanaga o le faʻamafanafana ma le faʻanatura

  • o le umi o le tau mafanafana (matou te faia mo le fitu masina);
  • O le tino maliu o loʻo faagasolo pea (afa o le taimi, o lona uiga, ua faʻaaogaina e faʻatumauina ai le tau o le vevela);
  • O le mana mo le vevela o le sefulu sikuea mita (matou te talia mo le averesi - 1 kilowatt o le malosi malosi);
  • O le eria mo le fale o le atunuu ave 150 sikuea mita. Meters, o le Boiler ma le malosi o le 15 kilowatt o le a manaomia.

I le masina o le taumafaina o le a: 15 kw * 24 (itula i le aso) * 30 (numera o aso i le masina) = 10,800 kw / h.

Talu ai o le Boiler o le a naʻo le galue i le afa taimi, matou te mauaina se taua o le: 10 8 800/2 = 5,400 kw / h. O lona uiga, o le averesi vevela vevela taumafaina i le masina o le a 5,400 kw / h.

Ina ia faʻatapulaʻaina le tupe faʻaalu mo le vaitau atoa o le vaomatua, o le taua e faʻateleina i le fitu masina: 5 400 * 7 = 37 800 kw / h.

Afai o le faʻamafanafana o loʻo faʻatinoina pe a faʻaaogaina se kesi kesi, o loʻo manaʻomia ai NUMBERS e le 1 kw o le vevela, tatou maua o le tau atoa o: 37.4 = 9,072 rubles.

A faʻaauau le faʻatulagaina o nofoaga mo le faʻaleleia o se fale tumaʻoti, e manaʻomia le manatu o loʻo iai le tulaga o loʻo i luga, e ono eseese ai le tulaga o latou fanua. , o le vevela o fafo. O le fuafuaina o le fuafuaina o loʻo faʻaaogaina mo ituaiga uma o le vevela o le faʻamafanafanaga, naʻo le taua i le tau o le suauu ma taumafaina i le iunite o le vevela e suia.

Tusitusiga i luga o le autu: E maeu le faigofie ma faigofie ona faia se fusi mo pupuni ma ou lima lima

Mo le malosi o le suauu

Faʻafefea ona faʻatapulaʻaina le vevela

Polokalame o le vevela o le vevela ma le faamalosia o le tui.

O se tasi o auala masani a le fale faigaluega mo le atunuʻu fale o le Burle Brouel Brooleirs o le Brerewood o le suauu. E le manaʻomia le mafaufau ua alu i tua na toe alu i aso mamao, latou te faʻatupuina sili ona taʻutaʻua, ae ia mautinoa o le lamolemole tafe o le vai vevela. Tele o latou e maua se ogaumu ua fuafuaina mo le kuka.

Ia fuafua le tau o le vevela o le fale, mafaufau:

  • o le tau o le tasi kupita mita o fafie, i le aso e tusa ai ma le lua afe rubles pe a fai o le lafoina o tupe auina atu ia latou felauaiga;
  • I le tasi Cubic Meter 650 kilomita, o lona uiga, o le tau o le tasi kilokalama e tutusa ma: 2000/650 = 3.08, lapotopoto le tau o le kilokate;
  • Ina ia maua le 1 kilobatt vevela, e manaʻomia le faʻaaogaina 0.4 kg o fafie, o le, 3 * 0.4 = 1.2. E manaʻomia le mauaina o le tasi kilowatta vevela i le tupe faʻaalu i le 1.2 rubles.

Mo le eletise eletise

Faʻafefea ona faʻatapulaʻaina le vevela

Polokalame ma le mataupu faavae o electrocotel taotoga.

O se tasi o filifiliga mo le masini o le mafanafana i totonu o se fale tumaoti o le faʻaaogaina o le eletise. O lena malosi e mafai ona toetoe lava a suia atoa i le vevela, o lea e maua ai le 1 kw vevela e tatau ona faaaluina e tusa ma le 1 kw o le eletise eletise. Fuafua le vevela vevela, iloa na o le tau ile kilopet. O le tau mo le nofoaga i le vaega o le vaega e tusa ma le 3.34 Rubles. Matou te le galo o le tau o le tasi Kilowatt mafai ona suia i le aluga o taimi, e manaʻomia le faʻaaogaina o le tau i le taimi nei.

I le vaitau o le tau mafanafana, e manaʻomia le faʻaalu e uiga ile 37,800 kiloloma malosi. Matou te faʻaliliu lenei taua i se tinoitupe tutusa, matou te maua: 37800 * 3,34 = 126252 Norters, o lona fitu lea o le 126 252 rubles.

Mo tagata fai pisinisi e galue i luga o le suavai suauu

Sei o tatou taumafai e fuafua le tele o le faʻaaogaina o le faʻamaluina o le faʻamaufaʻailoga o le a tau, o loʻo galue i vai vai, o le, Theedsen. E faigofie tele le fomumu, e aofia ai mea nei:

Faʻafefea ona faʻatapulaʻaina le vevela

O le tafe o le suavai suauu faalagolago i le itu o le fale ma le malosi o le poler.

  • Tau o le lita efuefu. Faʻataʻitaʻiga, o le tau o le 34 ona o le faʻatonuga i L;
  • Fael le taumafaina mo le mauaina o le 1 kw o le malosi malosi. A faʻaaoga le Drish, o le aofaʻi o le 0.14 lita e manaʻomia (e faʻalagolago i le CPD o le pole, e manaʻomia le tatau ona amanaia peʻa fuafuaina);
  • O le tau o le iunite o le vevela. I lea tulaga, o le 24 rubras * 0.14 lita = 4.76 rubles.
  • O le mea lea, o le tau o le vaomatua vaitau (ma o le mea lea e silia ma le fitu masina i le tausaga) e 37,800 kw * 4.46 ricts = 168 588.

Tusitusiga i luga o le autu: teuteuina o nofoa tuai ma o latou lava lima

O le tau e amata taua tele, aemaise lava pe a e faʻatusatusa i le faʻamafanafana ma le kesi. Ae e tatau ona manatua o le auala i le isi itu i le fale e mafai ona faia pe tusa o le 250 afe netlers, peitaʻi o lea tausaga o faʻagaioiga a le vai! Ma afai o le auala tele mo le sapalaiina o kesi i le fale e le o sapalai? O le masini Gagolder ma lana tautua e mafai ona sili atu ona taugata, o le mea lea, o nisi tulaga, o le mea e tuʻuina atu i vai suauʻu e itiiti ifo ma le taimi mulimuli.

E ala i le tamaoaiga o le tamaoaiga, o tagata ua faipule i totonu o le fale ua le maua tele le vaega o totoe o le malu o le tausiga. Ae e i ai ni tulaga o loʻo mafai ai ona maua e le sapalai kesi, ma o le toega ituaiga o meafaigaluega e leʻo se auala ese mai le tulaga, o lea o se isi auala e taliaina ai.

Ina ia fuafua le tau o le tau muamua, e manaʻomia le mafaufau o le tau o le tasi sikuea m (ia faʻaaogaina le aoga o mea faigaluega ia te ia lava e tusa o le 1680 rubles) o le averesi o le 1680 gebras O lona nofoaga lena, mo se fale tele, o le nofoaga e 150 sikuea sikuea. Mita, o le tau atoa o meafaigaluega a le vevela o le auala o le a 252 afe Norbles. Aua neʻi galo e tele ana aafiaga o le tau, o mea ua faʻatauina meafaigaluega, o le a lona tau.

Tau faatusatusaga: O ā le vevela o faiga e sili atu ona aoga?

O a faʻafefea ona aoga le faʻavasegaina o le nofoaga i totonu o le atunuʻu. E tofu uma lava ma latou lava lelei ma le le atoatoa, pe a filifilia, e manaʻomia le amanaia o nurat uma e ono tupu:

Faʻafefea ona faʻatapulaʻaina le vevela

Faʻamatalaga faʻapitoa o le boiler pe a galue i luga o le vai vai ma kesi.

  • E sili atu le aoga o le kamuta ma le aoga i tulaga o le faʻatau ma faʻapipiʻiina. O le tau o le eletise e le lapoʻa e le tutusa i le faʻatusatusaga o loʻo faʻagaioia i se isi ituaiga o suauu, o le faʻaalu o le potu o le bioray o le potu e le manaʻomia. Fuaitau ma aiaiga o le taotoga faʻatagaina oe e tuʻu le borale i soʻo se nofoaga talafeagai. Ae i le isi itu, e maualuga lona tau, e maualuga le faʻamauina o le faʻamauina o se fale tele tele;
  • E sili atu le tau i luga o le eletise e feololo, aofaʻi o tupe, e oʻo mai ai tupe faʻaalu i luga o le chimney. Faʻagaioiga ma faʻapipiʻiina o le faʻatulagaga i totonu o le fale e tatau ona faia i tulaga faʻavae ma tulafono faʻavae. Peitai o le tau o suauu lelei e le itiiti, o lona taumafaina, e mafai ona e faʻatulagaina se vaʻalele otometi, e faʻaitiitia ai le auai o se tagata pe a aveʻesea ai le auai o se tagata pe a aveʻesea ai le auai o se tagata pe a aveʻesea ai le auai atu
  • Faʻaaogaina o se kesi autu mo le vevela. O lenei filifiliga e tusa ai ma tupe faʻaalu e tusa ma le tutusa o le puipuiga o le suauu. E tatau ona e faʻatulaga le susunuina o oloa faʻatau atu, filifili se isi potu e faʻapipiʻi ai se kesi kesi. Ae ei ai le avanoa e faʻaaoga ai le kesi kesi na i ai se faʻamalosia o se tino mo le aveeseina o le asu, lea e sefe ai tau. I se faʻaopopoga, o le faʻamafanafana i le kesi e matua tamaoaiga, masani mo le taulaga o le sili ona lelei o le sili ona lelei mo le atunuʻu o loʻo manaʻomia, pe a leai se avanoa e fesoʻotaʻi ai i le auala tele. O le taumafaina o suauu e le tele, o le tau o le faagaoioiga ma le suauu lava Ia e lalelei mo le masina;
  • A oso i totonu o se fale e faʻaaoga ai se poletisi i le afi afi, tau o le sili sili ona lelei. Faʻapipiʻiina o mea faapena ma lona fesoʻotaʻiga o se tasi o sili ona faigata ma taugata, e manaʻomia i se potu faʻapitoa ua faʻaauupegaina e tusa ma tulaga saogalemu afi saogalemu. A e le mafai ona galue nei masini, o le manogi le lelei e tupu mo se fale nofomau e le faatagaina. O le tau o le suauu o ia lava e maualuga, o lea mo fale e seasea lava ona faʻaaogaina (e mafai ona faʻaogaina (e mafai naʻo au faʻaliliuina i le tulaga o le autu o le vevela o le fale autu).

Mataupu i luga o le autu: maa faletaele magoto

I aso nei, o se ituaiga eseese o faiga e iai a latou mea e tatau ai ma faʻaaogaina mo le faʻaleleia o le fale tumaoti. O le filifiliga i lenei vaega e faʻalagolago i tele tapulaʻa, ae masani lava o le aoga o le faʻapipiʻiina ma le tau e fesoʻotaʻi ma faʻagaioiga. Ae le i fuafuaina le faʻapipiʻiina o meafaigaluega mo le tausiga o le fale tumaʻoti, e manaʻomia le faia o faʻavae o le a fesoasoani e iloa ai le tulaga masani o le faʻaaogaina o se isi faiga.

Faitau atili