Faʻafefea ona faʻaauauina se potu i lalo i se fale tumaʻoti ma ou lava lima

Anonim

Seʻia oʻo i luma, ou te leʻi mafaufau i ni avanoa o le faʻatulagaina o le nofoaga i lalo o lona fale. Peitaʻi, o se aofaiga tele o mea lilo ma faʻailoga na faʻamaonia ai aʻu e mafaufau e uiga i le itu mea o le tele o le fale tumaʻoti o lona aiga. Ina ua maeʻa ona faitauina se tele o faʻamatalaga, sa ou maua le manatu e fai se vaitaʻele i le pito i lalo ma ou lava lima. O iʻuga a le galuega na faia, ou te fia faʻasoa atu ia te oe.

Faʻafefea ona faʻaauauina se potu i lalo i se fale tumaʻoti ma ou lava lima

Potu i lalo

O le a le pito i lalo

Faʻafefea ona faʻaauauina se potu i lalo i se fale tumaʻoti ma ou lava lima

Faʻafefea ona fai se potu i lalo i le fale e faia oe lava?

O le pito i lalo o se fale tumaoti e mafai ona faʻaaogaina i auala eseese. E faʻalagolago uma i le fiafia o le tagata e ona ma ana agavaʻa tau tupe. E mafai ona e faʻaogaina le pito i lalo mo faʻapena:

  1. Afai e leai se cellar i totonu o se fale tumaoti, ma e manaʻomia tele mo le teuina o faʻasao ma fualaʻau na fai mai lau lava togalaau, e ono avea ma fale puipui
  2. E masani lava, toʻatele tagata matutua o loʻo faʻaaogaina i le potu i lalo o le fale tumaʻoti o a latou mafutaga, aua e matua talafeagai ma e leai se mea e manaʻomia ai le tele o mea o loʻo nofo ai ma masini.
  3. Faatasi ai ma le fesoasoani a le pito i lalo, o se vaega aoga o le fale nofomau ua faʻaaogaina, pei ona mafai ona faia se pa, fale ma le potumoe
  4. O le pito i lalo e masani ona faʻaaogaina o se faletaavale. O se filifiliga lelei tele mo potu laiti a lea e lava ona faʻapipiʻi na o ia taʻavale ma nisi vaega.
  5. Boiler House i le i ai o le faʻavae o loʻo faia i lenei potu
  6. Faatasi ai ma le saunia lelei ma le maatasia o le poloketi, e mafai e lau i lalo o lau aau po o sauna. E mautinoa lava pe a maeʻa se faʻatulagaina, ma o latou lava lima, o le potu i lalo o le fale o le a alofagia e le nofoaga o totoe o le aiga atoa

E pei ona e vaʻai, e tele le filifiliga e mafai ona faia mai le potu potuʻo. E pei ona ou fai atu, e faalagolago i lou manaʻo, ma vaʻaia faʻaletupe.

TAUA! Afai ua e filifili e faia se potu i lalo ma ou lima, ona sauni ai lea e maua mea talafeagai, ma aua le laveaiina i le latou tau. Talu mai le tulaga lelei o lenei faiga e faʻataʻalia le sao sili ona taua ma e oo lava i se tamaʻi taufaʻafeteina e mafai ona aofia ai faʻafitauli tetele.

Taiala puʻupuʻu e fai ai potu

Faʻafefea ona faʻaauauina se potu i lalo i se fale tumaʻoti ma ou lava lima

Matou te faia se potu i lalo mo se fale tumaoti

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona faʻaaoga le pakete mo le sipelaga, gaosiga tekonolosi ma ou lava lima

O le mea muamua mo le faʻatulagaina o le potu i lalo e manaʻomia e faia ai ata ma faʻavae. Afai e te masalosalo i ou tomai, e vave ona e talitonuina lenei galuega i polofesa, pei ona latou tatau ona amanaia e le gata i manaoga, ae faapea foi fatufafo ia:

  • Afi malulu
  • Aafiaga o eleele lalo ole eleele

O mea ia e tele i aoga o loʻo i ai i lalo ma o le faʻavae ma le mea lea, e tatau ona sili atu le puipuia o le lumanaʻi avanoa mai le latou aʻafiaga mataʻutia mai lo latou malosi. O le faʻavae e faia tusa lava poʻo le a le lumanaʻi.

E faʻalagolago lava ile nofoaga o faʻamatalaga o le eleele, e tatau ona sasaa atu i se vaega o maʻa paʻu o loʻo ufiufi ai le vevela o Kūmeni. O lenei aluga e mafai ai ona e faia le agavaʻa e puipuia ai le fale i le lumanaʻi. Mo le manino e mafai ona e vaʻavaʻai i ata o mea masani i luga o le Initaneti.

O pa o le fale sulufaʻi e tatau ona tuʻuina mai i le piliki, o le a faʻaauau pea ona ufiufi i sima mortar ma ua togafitia ma bitsumen mastic. I luga o nei vaega o loʻo faʻapipiʻiina ia le itiiti ifo ma le tolu pe fa vaega o rubbroid. O le vaega autu o le puipui e tatau ona ufiufi i le omea, ina ia puipuia ai tamaʻi ia mai le mafuaʻaga o le vai ma lo latou ogaumu i mea.

Mo le fola e tatau lea ona faʻatumuina le Airbag, aua o lenei ou te le manaʻomia se galuega, o lea tatou te faʻagasolo ai ma le lototele i le faʻagasologa. Peitaʻi, i le taimi aʻo leʻi faʻatumuina ou lava lima e tatau ai ona mautinoa o loʻo lava le loloto ma faʻaee lelei susu susu. I totonu o se faleoloa fale, e mafai ona e filifilia se mafiafia mafiafia ata o le a puipuia mai le faʻaalia ma le faʻapipiʻiina o le ono eleele vai. Aua neʻi galo foi e uiga i le manaʻoga mo le vevela o le vevela mo le ufiufi. O le mea e mafai, e mafai ona e faʻaaogaina le pito i luga polystyrene poʻo nisi mea e te fiafia ai. O le mea autu o le filifilia o se mafiafia e le itiiti ifo nai lo le 5cm.

TAUA! Pe o lo o faʻapipiʻi ni kopi faʻamalosi i se vaega o le susu, ona tatau lea ona toe faia le alavai, lea o le a liua ai se faʻavaʻa.

I le liligiina o le fola ma ou lava lima, mafaufau o le vaega e tatau ona latalata i le 10-15 cm. Naʻo le faʻasaʻoina o le fola i le fesoasoani a papatusi poʻo laupapa.

Tusitusiga i luga o le autu: o se tele o cellar ma o latou lava lima

Filifiliga o le pesini mo le pito i lalo

Faʻafefea ona faʻaauauina se potu i lalo i se fale tumaʻoti ma ou lava lima

Le faavae i le fale tumaoti e faia oe lava

E pei ona ou fai atu ai laʻu potu i lalo, na ou filifili ai e toe fai i totonu o le taʻele. Peitai, e oʻo lava i luma o faia ni pesini i lalo o le fale tumaʻoti, e tatau ona e mautinoa i ni agavaa ma faʻatasi ai ma le maualuga o le susu. I le vaitaʻele Mo se taimi umi fiafia lou aiga ma e leʻi aumaia se faʻalavelave i le fale nofomau, ia mulimuli vave i le i ai o maualuga-tulaga:

  • Suavai
  • Vevela faasee
  • Ventiplation system - pei ona manaʻomia e fausia ai le faʻamalosi tino

Ae le i amataina se vaitaʻele o le vai taele i lalo o le fale ma ou lima, tau mafaufau e uiga i le ono mafai ona fausiaina i se isi potu i se fale tumaʻoti. Afai e le mafai lenei filifiliga, ona ia alu lea e filifili le ituaiga vaega.

TAUA! O le vaitaʻele atonu o loʻo i ai se foliga faʻataʻitaʻia ma le loloto, ae e faʻalagolago i le pito i lalo o le faʻavae ma le mafai ona faʻatulagaina le faʻatulagaina o le mea.

Seʻio tatou vaʻai poʻo a ituaiga o loʻo avanoa mo filifiliga ma faʻaaoga i le potu i lalo o le fale tumaʻoti:

MatamataFoliga
TutumauE malosi ma mautu, ae o lenei vaitaʻele o le a taugata tele mo gaosiga ma toetoe lava a le mafai ona faia ma ou lava lima. O le faigata o gaosia e laʻititi auiliiliga, lea, ma le gaosia o le fale tumaʻoti. Ona o le galuega - malosi o galuega, o vaitaʻele e seasea lava i lalo o le eleele.
FaiaE faigofie tele ona faʻapipiʻi, e ui lava i le uluaʻi seseta, o le faʻatasiga o sea ata o le a le malamalama tele i ai. Sili atu le paketi filifiliga, e le gata i lea, i le taimi vevela, e mafai ona faʻasolo atu le mamanuina atoa i le taumafanafana tulaga
Ia le mafaiO le faigofie ma le taugofie le vaitaʻele, e mafai ona faʻaaogaina i le potu i lalo o le fale tumaʻoti. E sili le faʻaaogaina o le tagata fai faʻamalosi e faʻapipiʻi ai, ma o mafuaʻaga e tatau ona filifilia e faʻavae faʻavae i luga o ou manaʻoga.

Ioe, e aoga le mafaufau i lena mea i le taimi ua maeʻa ma le maualuga o vaitaele, O le a le mafai ona e faʻaaogaina le avanoa avanoa, e sili le faʻaaogaina o lenei avanoa aoga.

Mataupu i luga o le autu: tekonolosi o le pupula o le digwall i le puipui

Lagolagoina le vai mama

Faʻafefea ona faʻaauauina se potu i lalo i se fale tumaʻoti ma ou lava lima

Potu i lalo i se fale tumaoti

Taua i le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le faʻavae i lalo o le vaitaʻele o le masini faʻamamaina. O lona manatu e fuafua lava i le faʻatulagaina o le vaitaʻele lava ia. O le faʻamamaina filifiliga e faʻalagolago i tapulaʻa ma foliga o lau "tuʻutuʻu". Sei o tatou mafaufau i ni ituaiga se lua na faaaoga:

  • Skimmer - talafeagai mo ata e iai se tulaga masani masani pe sikuea foliga. Ma le faʻaaogaina o se masini faʻapitoa, o le pito i luga o le vai o loʻo faʻaaogaina ma faʻamamaina. O le faʻaaogaina o le pau lea o vaega pito i luga ona o le mea moni o le palapala e masani ona faʻaputuputu i nei nofoaga. Ma le isi, e tatau ona e manatua o le vaitaʻele e oʻo mai i le vaie tutusa lea na muamua i ai, na o faaluaina. O le saogalemu e tupu i le paipa i le pa
  • Opleep - O lenei filifiliga e sili atu le le faʻaaogaina mo le potu i lalo, e pei ona i ai le galuega o le vai, e ala i pu faʻapitoa itu. Vai e pa'ū i totonu o le koneteina i totonu o pu o loʻo i le pito i lalo o le faʻasao

TAUA! Ae le i tuʻuina atu le fogafale eleele mo le vaitaʻele o le lumanai, e tatau ona e faia se poloketi lea e faʻaalia uma ai fesoʻotaʻiga ma nofoaga talafeagai. Talu mai le mea e le o iloa e le mafai ona iloa ai se ata faapena, e tatau ona e sailia se fesoasoani faapolofesa.

O se mataupu taua o le fausiaina o se faitauga talafeagai i le pito i lalo. O le ulufale e mafai ona fausiaina i tafatafa o le itu, o le a maua le avanoa e faʻamalieina ai le faʻavae i totonu o le fale tumaoti. Ae ui i lea, afai na e tuʻuina atu se faʻavaea o se vaitaʻele o vaitaʻele poʻo se potu moe mo afiafi, ona alu lea e alu i totonu o le potu ou te le manaʻo ai. O le mea lea e toʻatele e tele i se faitotoʻa i totonu o se fale tumaʻoti. Mo potu laiti, e mafai ona e filifilia puʻupuʻu i totonu o sitepu e gagau ai e aunoa ma le tele taumafaiga. E masani ona latou faʻaaogaina mo le tafailagi. Faatasi ai ma le fesoasoani i le faʻaaogaina o se puʻupuʻu sipika, e le gata ona e sefe i le faʻatulagaina o le faitotoa, ae tuʻu ai foʻi avanoa avanoa i le potu i lalo.

Faitau atili