O ie mo pupuni: ituaiga, foliga, lelei ma le le atoatoa

Anonim

Na tumau pea le teuteuina o le faamalama mo le tele o numera numera e sili ona taua le teuteuga ma le sili ona taua i le mamanu o isi i totonu. O le mafuaʻaga lena, pikiina o ie mo le ie puipui, e manaʻomia le amanaia o le tele o mea. Le fatuina o se ata talafeagai ma manaia, e le lava le filifilia o le mea o le lanu talafeagai. E manaʻomia le amanaia o le auai o le mamanu, luga tulaga lelei ma tisu lelei, o le agavaʻa e fatu ai ato, gaosi aoga. Talu ai nei lava, e fesuiaʻi ma le fesuiaʻiga o sulugatiti, o lea la ua aoga le malamalama i ai o loʻo tuʻufaʻatasia e le tasi ma le isi.

O ie mo pupuni: ituaiga, foliga, lelei ma le le atoatoa

Taua taimi i le faiga o le filifiliga o ie

O le filifiliga o ie i luga o pupuni e tele ai le vaega o le au e nonofo ai, naʻo iunite malamalama e malamalama lelei i mea latou te manaʻomia. Filifilia o mea talafeagai, o nisi itu e tatau ona amanaia.

  1. Tumau. Ie puipui o le a noatia i se taotoga tumau e le tatau ona ofuina ese. O pupuni na faʻaaogaina e pamu ai le potu i le la o le la e tatau ona filifilia mai i mea e taofia i ultraviolet. Mo nofoaga o aiga, e iai ituaiga faʻapitoa o mea e le oi ai le matagofie ma le masani ai o tina.
  2. Uiga. I le faʻatauina o mea, e tatau ona e mautinoa o le a faʻamautinoaina ai le ituaiga faʻamamaina, lea e avea ma sili ona lelei.
  3. Faiva. E tutusa foʻi le tutusa faatatau e talafeagai mo faʻalapotopotoga a tagata lautele, ae faʻapea foi mo nofoaga umukuka.
  4. Faaopoopoina. Afai o loʻo faʻavae le ata i luga o le ata, o le ie mo pupuni e tatau ona matua leai sona aoga i le teteʻe tutusa.
  5. Avaa le tomai. I totonu o le umukuka, e le tatau ona e faʻaaogaina mea mai le fibroers e faʻaaoga ai manogi ma le susu. O le faʻamalama matala ma le faitotoʻa i le faapaologa e le tatau ona faʻaseʻe i se ie malosi faʻasoesa pefu.

E ala i le faʻatauina o ie mo pupuni, aua neʻi galo, aua neʻi galo e uiga i foliga ata o le totonu.

  • E tatau ona ofi le malosi o le pulu i le lanu ma le tino, o le mea lea, o le uafu mai le mea ua uma ona faʻaaogaina i le decor o le mea e sili ona faigofie ma manumalo-manumalo.
  • E ui lava i le mea moni o loʻo i totonu o le potu ma le poilama ma le malamalama i totonu o mea o loʻo fautuaina e faʻaaoga le Iricralcent ituaiga mataupu, e le tatau ai le faʻaaoga i le tulafono. O nisi taimi o le tutusa o le tulaga e fesoʻotaʻi i le tasi nofoaga, ma o lea ua leiloa atoa le fausaga atoa.

Fono

Afai e te manaʻo mai le taumafaiga muamua ina ia maua se iʻuga lelei, e fautuaina le atinaʻeina o se moliaga pepelo ma polokalame faʻapitoa komipiuta. I le mulimuli mulimuli, e manaʻomia le taumafaina le atoaga o mea uma o loʻo faʻaogaina ma iloiloina o latou foliga i ituaiga eseese o moli.

O ie mo pupuni: ituaiga, foliga, lelei ma le le atoatoa

Natura ma fatufatu fafa

E ituaiga o meafaitino mata faaaogaina e foafoa ai alava, o le ie i luga o le ie puipui o le lalolagi, faafoliga, gaosi ma fefiloi.

Mataupu i luga o le autu: mamanuina o le alatele i le fale mautotogi

O le tuʻufaʻatasia o ie masani o loʻo aofia ai manu poʻo fualaʻau 'aina. O le autu o le ituaiga o ituaiga o le siʻosiʻomaga o le siʻosiʻomaga, ma o le mea leaga o se taugata maualuga.

O lenei vaega e aofia ai 4 autu ituaiga o tamaitusi.

  • Cotton. E maua lelei uiga masani. E seʻevago mamoe, e le mafai ona tosina mai pefu, ona e le faʻaputuputu le eletise. O lenei ie puipui o le a le fefe tele i le fufuluina o le fufuluina o lalo o tulafono. O le cotton o loʻo faʻafefeteina ma le susu susu. O le sapu o le oloa e aofia ai le agavaʻa e samasama i lalo o le gaioiga o le susulu o le la ma sina taufetuli i luga o le fufulu.
  • Ie lino. O se lagona tele tele o le sili o le malosi o le faateleina o le malosi ma tulaga ese fausaga. A uma ona fufulu e mafai ona nofo i lalo teisi. O le strokes o le sili ona vevela uʻamea, muamua ki e le ausa. O Flax tapoleni e le mafai ona filifilia, aua le faia se faaputuga, ona o le malosi ma le tele o le tino e fai ai ni mea manaia.
  • Fulufulu. Oti o le Woonlen mataupu e le o se mea e le mafiafia ma fluffy, e i ai se taga faʻapitoa i luga o pupuni, faʻailoaina i le lamolemole ma le malamalama. O fulufulu e toetoe a le afaina ai, ae faʻaaoga i luga o le le fiafia o manogi. O ia ie puipui e manaʻomia tele ventivila masani. Fufulu e tatau ona tumu e mafai, e sili atu le suia i le matutu po o le vailaau fufulu. O le mea leaga tele o le filifiliga - i le faila pa puipui e mafai ona faia mole.
  • Siliki. E tusa ma le Univercal Account, Silk Fabrics mo pupuni i aso nei ua manatu o le sili ona manaia. Ua latou paʻu esea ese le palanike, manaia tele, Shimmer i le malamalama, tosina atu le mafaufau i lanu tulaga ese. Ma le poto tele, o le silika e iloga i le tele e mafai ai i totonu o le malosi o le aano masani. Maʻeu le mea e le aoina le eletise, e le malepelepe, e leai se lamatiaga o Moth. Faatasi ai ma ona uiga lelei uma, Silk e sili ona taua: E i ai se faiga faʻapitoa o le fufuluina o le fufuluina, faʻamago ma le malie, ie e manaʻomia e puipuia mai le la ma mataua vai.

E faʻavae foʻi ie faʻatupu faʻalenatura i mea e lua, a o loʻo faʻamalosiina i latou i totonu o se vailaʻau auala. E aofia ai viscose, e mafai ona maua le vaaiga a le tapoleni o soo se ituaiga. O ie e le aoga ma matagofie, ae a susu susu le malosi. Mo lenei mafuaaga, e le mafai ona faʻapipiʻiina ma masani ona fufulu.

Fono

Ina ia aua neʻi paʻu i luga o le aʻoga fagota o le au faipisinisi iloga mo le masani o le cotton, fulufulu, silk poʻo flax, o se tamaʻi mataupu e tatau ona molia. Pe a mu, o se mea uiga lelei o le pepa gaoi o le a aliali mai.

O ie mo pupuni: ituaiga, foliga, lelei ma le le atoatoa

Synthetic ma fefiloi ie

O ituaiga uma o syntheticatic o ie puipui na fausia mai Polymer Brivers i le Standor i luga ole System. Oloa o le faʻagaioiga o falefaigaluega o loʻo faʻaaogaina o le vaega vaega.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻapipiʻi le faitotoʻa e aunoa ma se faʻavae: Meafaigaluega, mea, o loʻo faʻapipiʻi tulafono

I isi tulaga lelei i ni mea faʻapena, e mafai ona tuʻufaʻatasia le malosi, tumau, le mama lea e ofuina, maualalo, le faʻamaoni e mumu ese ai. E i ai foi manaʻoga faʻapitoa - synthhetthostess eletise, manaʻomia le tele o le fufuluina, ae le o iai i le Ecooloy i soʻo se faʻatusatusaga ma aano masani.

  • Polyester. E le tupu, e le nofo i lalo, ave le fomu i tua atu o le vevela o le vevela, lea e mafai ai ona e faia le tetee i puipui.
  • Acrylic. O le ie mai le vaʻai ma le tino e pei o fulufulu tino. O loʻo iai uma o itulagi o slathetics, a o luga o nei pupuni i le taimi, o tietiega o loʻo fausiaina, lea e maitauina ai foliga mai o le oloa.
  • Nylon. Faigofie ma lamolemole ie ma le lelava luga, e le o le lafoaia ma le afaina. O le ituaiga o le oloa e le afaina e tusa lava pe a mavae le tele o le hashes. Pau lava le mea na vave ona fiafia e ala i le susulu o le la.

Fefiloi fasi o ni mea fou ituaiga mataupu o le mataupu e faʻaalia ai se tuʻufaʻatasiga o ni ituaiga o sisi. E i ai filifiliga eseese mo le tuʻufaʻatasia o mea masani, vailaʻau ma mea mata. O ia atinaʻe e faia e faʻaititia ai le tau o aano i le pupuni, faʻaleleia le aoga o le tapoleni aʻo faʻatumauina se foliga manaia.

O ie mo pupuni: ituaiga, foliga, lelei ma le le atoatoa

TOSUE Vasega

E leʻi oʻo mai ile 300 ituaiga o mataupu talafeagai mo le suisui, ae o ituaiga nei o le a talafeagai mo le fausiaina o se ie puipui.

  • Velvet. Mamafa mafiafia mea e fausia ai se ata mamalu tusa lava pe masani. Sili ona puipuia lelei le vevela i totonu.
  • Brocade. Ofoofogia i le foliga mai o mataupu ma le faaopoopoina o filo ma se uamea susulu. Ona o le malulu malu, e foliga mai o ia lava ma e le manaʻomia ni masini teuteu.
  • Jacquard. Tumau ma le tumau mea na faia e se tele o le tele o le aufaitau filo filo. E tutusa ma le manaia le maoaʻesega o le magafagafa ma le foliga mai o le itu sese o le tapoleni.
  • Atlas. Malulu, "liligiina" ie ma se ata faʻapipiʻi pe lamolemole i luga ma le le lelei le lanu pupula.
  • Satin. E sili atu le poto tutusa mea e pei o le siliki. E fusi lelei ma tosina vaivai glitter.
  • Shenill. Faʻatoʻaga iefaitau, faʻapena foi ma velvet, ae leʻo le malosi tele. E mafai ona mautu pe i ai se ata i luga o le ituaiga o le jacquard.
  • Okeni. Felelei ma vaalele ma le malosi malosi o le malosi o tagata. E mafai ona pupula ma le faʻataua, o loʻo masani lava ona faʻaogaina mo le sunodwing sili pe mullelayer pupuni.
  • Tulle. Malamalama Changecent ie i le ituaiga o le mesh po o le palu palu.
  • Veli. Sofirter nai lo le okeni, ae le o manino mai ai, o lenei mataupu e fausia mai, sui lanu fuafua i le numera o faaputuga.
  • Uliuli. Mea e sosoo ai, lea na mamanuina, ua mamanuina e maua ai le maualuga-maualuga maualuga o le potu mai le malamalama, leo, vevela vevela.
  • Kieme. Vavae ese mea e faaaoga ai le ie puipui. O le ie na misia lelei ai le malamalama, na o sina gugu, e le taofia ai le tui o le ea fou, faia i sasaʻe i totonu o le siosiomaga.
  • Taffita. Faafetai i le malosi faapitoa o Green, ua faʻaaogaina nei mataupu e fausia ai le lavelave o, ie ma le le masani ai o le aʻoga.
  • Lafu. Eseese le foafoaga mai le pito i lalo o le pito i lalo ma se pale malu na sasaina i luga o foliga o se ata o se lavelave o soo se lavelave. I luga o le oloa na maeʻa, auro poʻo le siliva lauulu, ma se isi fatu faʻapitoa, e masani ona faʻaaogaina.

Tusitusiga i luga o le autu: Tykkurila vali - matou te filifilia le vali lanu i luga o le auala

O ie mo pupuni: ituaiga, foliga, lelei ma le le atoatoa

Gaosiga

O loo i ai pea a latou ie talafeagai mo le aveeseina o pupuni, ma o la la numera o loʻo faʻateleina pea ona o le saoasaoa atinaʻe o teketiga faʻaonapo nei. Faʻataʻitaʻiga, i luga o tamai ata, o loʻo iai le mea e faʻatonutonu i le soli seneturi, soʻo se ata poʻo ni matataʻalo ma se tagata user, e susulu filo i le pogisa, filo i le pogisa e mafai ona lalagaina i le pogisa.

Aua le tuno i fafo ma le itu aoga o oloa. I le fesoasoani mai o le faʻailoga faʻapitoa, e oʻo lava i le tele o maalealii ma faʻapitoa mataupu ua faʻapipiʻi nei i isi meatotino.

O le poto masani o le ieietu o le a fesoasoani e fai ai le filifiliga saʻo, ia mautinoa le faʻaeteete au ie puipui, faʻalautele lo latou olaga.

Faitau atili