Sauniuniga o Tali o Plaster faʻavae i luga o le lio

Anonim

Lime - ua leva ona lauiloa mo se tasi tupulaga o tagata fai pisinisi mea. O le mafuaʻaga lea, e tusa ai ma le tele o polofesa, o le limunisi o se plaster o le sili sili ona lelei filifiliga. O le sima pupuni e faigofie ma avanoa, o lea e lauiloa. I lenei tusitusiga, o le a e aʻoaʻo pe aisea ma pe faʻapefea ona ausia le maualuga o le iʻuga pe a faʻaaogaina.

Plaster o se puipui puipui ma fanua puipuia, e faia i mea tau amio. A o le 'auʻaunaga autu mea i totonu o tuʻufaʻatasiga e faʻaoga le Joseum, sima, oneone, omea ma Lime.

I tulaga o lona tufuga, o tali uma e vaevaeina i faigofie ma faigata.

O le ituaiga muamua e patino:

  • lino
  • O le sima,
  • Omea.

O fofo fofo o:

  • Lime-gypsum,
  • sima-linestrone
  • Lio-omea.

Tulaga lelei o le fefiloi

O Lime e tupu ai ituaiga:

  • samala;
  • lanu paʻepaʻe;
  • lanu efuefu;
  • kanesa;
  • Faamaneta ma inosia.

O le papa o Limetone o loʻo faʻaaogaina uma e faʻapipiʻi ai puipui i le valiina ma mo le ofe o le tele o le auala. O se mea sili lona sao i le gaosiga o le pepa mo le tele o faʻamoemoe e faia e faʻamanatuga o loʻo iai se vaega o le palu.

Sauniuniga o Tali o Plaster faʻavae i luga o le lio

O le mea e sili ona taatele o le oneone. Ua faalagolago i luga o le vaega o le papala ma le-oneone. Sili ona manaʻomia le oneone, aua e maualuga lona uiga. E pei ona taua, faʻapea foʻi ma le mauga - ua latou maua se vaega o le mama amu. I le sami - tele masima, lea e le afaina ai le lelei o le sipuni.

Oneone i le tuʻufaʻatasia o le faaumaina fefiloi e le tatau ona i ai le faʻamalosi o palapala poʻo isi vaega e sili atu. O le mea lea, e muaʻi fufuluina pe folau e sauni ai le papala-oneone.

Vaega o Limetone Plaster:

  • Malosiaga.
  • Malo malosi e tupu i le ea ma lemu.
  • Leai se aoga.
  • Vaivai le malosi o le ea.
  • O le autu autu o loʻo i ai i le mama potu e leai ni lapoʻa lapoʻa avega.

Sauniuniga o Tanu

Ina ia iloa poʻo le a le mea e sili ona aoga, e tatau ona e mafaufau i uiga o le potu ma le pito i luma o le galuega. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa ona faʻauma i totonu o potu, mea e le sili atu le faʻanoanoa i le masani ai lea, o le system paraster poʻo le pamu laupepa.

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona faia se mea sa i ai se mea na oneone mo se faletaavale ma ou lava lima

O le paluga e mafai ona saunia e ala i taupulepulega pe o le lima. Le mea taua e tumau ai i le tekonolosi. E tatau ona e faia muamua se pa mago, ona - faʻaopopo le vai. Mai le tane, o le pusa laupapa ma se lamolemole pito i lalo ma tapulaa o le 1 x 0.5 x 0.2 mita e sili ona fetaui. Mautinoa o le auala lea e faia ai le palafokene pipine i tulimanu, o le faʻaputuga uʻamea e le fuaina o mea ua fausia.

Sauniuniga o Tali o Plaster faʻavae i luga o le lio

Afai o le paluga o loʻo fefiloi leaga, o le a le lanu o le leai o se mea, o mea taua e vaʻaia pe a faʻaaogaina. Mo le faʻatinoina o le faʻagasologa o le kuka kuka, e tatau ona e mulimuli i tulafono. Muamua, ia mautinoa o le fagu pito i lalo e le gata e oʻo lava, ae e faʻamamaina foi. Lona lua, moe le mapu le oneone e manaʻomia se vaega mautu. Filemu ma tutusa lava tufatufa le fusiua. Fafasesega, o le fefiloi lelei lava le taofi, ram ma le amoina, e ausia ai le homogenely. Ma na o le na o le mauaina o se taunuuga e faauma ai le kuka.

Ia e sauniuni mo le mea moni o le faiga o le kuka o le pamu o le a umi se taimi. Ina ia faʻavaveina, e mafai ona e faʻaaogaina se savaliga ma le faʻapitoa. I le avea ai o se fefiloi o agavaʻa, o le a manaʻomia ona faʻaaoga se pakete poʻo se uo i itu maualuga, ina ia aua le faataapeapeina fasimea.

O le paluga ua sauni ma aumai le lime sima i le mafaufau, e tatau ona e faʻaopopo vai. Ae le vave, ae le avanoa. Mamafa lelei ma aua le faʻatagaina ni faʻailoga faʻapitoa. E sili le faʻatinoina o ia galuega e faʻaaogaina ai se fefiloi poʻo se faʻafefiloi ma se au tau, ona o le lima le sili ona lelei o le a e le ausia.

Vaʻai i le vaifofo o le faʻailoga o le papala - e tatau ona i ai masani masani gaʻo. E fuafuaina e ala i le fua faatatau o le fusiua ma faalumaina. Afai e solia ni vaʻaiga, ona le mafai lea ona sui le meatotino a le sipelaga mo le lelei. O le fofo uma o le gaʻo e maua pe a tele naua mea fusia. E faaalia i foliga o le lauolaola tele, ma pe a mago.

Tusitusiga i luga o le autu: Mavern lipine: Tofiga ma le lelei

E i ai le manatu o se fofo alofa. E faia pe a fai o le fusi e le lava le tele, o le tele o faalumaina. E iloga ona le lava le malosi, e ui lava e le malepe. Tele le mauaina o le galuega faatino e faʻatau ai ni vailaʻau ua maeʻa ona faʻamamago, lea e naʻo le vai.

Aoga taua pe a galulue ma lime Mortar

Ia maua le maualuga maualuga e manaʻomia e faʻaaoga ai le pauna papaʻe. O lona vaega e tasi le vaega o loʻo fesoʻotaʻi ma le 1-5 lapoʻa vaega o le oneone. E faʻalagolago uma lava pe faʻapefea le gaʻo o le paluga e te manaʻomia. Ae e le faʻatagaina le faʻatuina o se galuega i se taimi muamua ma se tali, e saunia ai i le aso o le faʻaaogaina.

Sauniuniga o Tali o Plaster faʻavae i luga o le lio

Le iloa pe o le fofo e le paʻu, suʻega. Tusi se mea laititi i luga o le suo ma liliu. Afai e le pipii le paluga i le suo, ona le lelei lea o le le lelei o le masani ai. Masani e tatau ona pipii teisi. Afai e te iloa foliga malosi, e le lelei foi.

Faʻaoga le faʻamalologa fofo e manaʻomia ma le faʻaeteete faʻaaogaina maoaʻe. Aloese mai le mauaina i mata ma luga o le mucous membrane. Taumafai i vaega uma o lou tino ua tapunia. O le faia lea o lenei mea, o ni galuega faʻapitoa o loʻo avea ma galuega, jam ma toʻoʻai malosi.

Afai e te faʻaogaina se paʻu paʻu, ona avea lea o le koneteina mo lona faʻamalosi e tatau ona metallic. E mafai ona faʻafetaui tutoʻatasi ona o le fefiloi mai i fesoʻotaʻiga i totonu o le vaega 1: 1. A maeʻa le 10-20 minute, o le faʻagasologa o le faʻamalieina amata. O le ae lagonaina le manogi faapitoa, e ono malemo. O le aofaʻi atoa o le a tupu i le 20-30 minute. Aua neʻi galo le faʻatigaina o le potu ma taumafai e ofuina se manava.

Sauniuniga o Tali o Plaster faʻavae i luga o le lio

O se faʻailoga o loʻo mafai ona faʻaaoga pe a maeʻa puipui ma le taualuga, galuega i totonu o le atunuʻu, matituti o suʻega. Ua taua o se auala lautele. O mea e masani ona gafatia, le le mama i le nofoaga o talosaga. O le faaletonu e aofia ai le mea moni e le mafai ona faʻaaogaina i faletaele ma faʻavae. Uma ona o le maualuga o le susua tele ia i latou. O le Soure-Crement Sreeght e sili ona talafeagai iinei, aua e vave oso atu i le susu ma le tali ile summurity.

Mataupu i luga o le autu: tipiina o le guos milling: vitio fetuunaiga ma faapipiiina

Ina ia sili atu lau palafo e sili atu ona tumau, faaopoopo le sima. E tatau ona pei o le fuafuaina i lenei mea: 10 lita - lita o le sima. O lenei tali o loʻo faʻapipiʻi vave. Ma afai o le sima ua suia i le ipu, ona mago lea o le a tupu vave. Ae o lea ua talafeagai ai i le vave ona faaaogaina i luga o le pa, e taua tele le saoasaoa pe a galulue ma fofo moemiti.

Faʻaoga se papa o loʻo manaʻomia e le pamu E manaʻomia le mataituina o le faʻasologa mafiafia. E le tatau ona sili atu ile 15 mm. Afai e te manatu o se mafiafia o le faʻaputuga e manaʻomia, ona e tatau lea ona toe faʻaaogaina se vaega pe lua, peitaʻi i se faʻalavelave mo le muamua.

E galue lelei ma le papa o Limentone, mulimuli i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻatusa o lemei ma oneone e tatau ona 1: 4. Aua. Afai e te faia uma fautuaga, e mafai ona e sefe, faʻapea foʻi ma le tele o le lelei o le tini.

Vitio "Sauniuniga o Tapunia Fofo"

O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai le faʻagasologa o le tapenaina o le tagata lava ia na faia le paluga faʻapipiʻi faʻavae e faʻavae i luga o le perite.

Faitau atili