Maualuga o le fefiloi i le faletaele mai le fola: tulaga tulaga taua

Anonim

Maualuga o le fefiloi i le faletaele mai le fola: tulaga tulaga taua

O le maualuga o le fefiloi i luga aʻe o le fola o le taele faʻalagolago i lona mamanu, ituaiga o le taʻele ma tagata faʻatau manaʻoga.

E alagatatau i le tulaga filifilia na talafeagai ona faʻaaogaina lenei faʻatapulaʻiga faʻaata o le fale mautotogi.

I se taimi e le gata i lea, o foliga ma lona uiga o le faʻafefiloi e tatau ona filifilia i se auala e pei ona sa faʻaaogaina e leai ai se fufusi.

Pule Faʻatonutonu Faʻapipiʻi Manaʻomia Manaʻoga

Maualuga o le fefiloi i le faletaele mai le fola: tulaga tulaga taua

O le pito sili ona taatele o le faʻapipiʻiina o le faʻaseʻe mai le pito o le taele o le 250-300 mūtu, ae e mafai ona eseese i le ata o mea faigaluega, foliga o le potu ma manaʻoga o 'au.

Eseese ituaiga o fefiloi o loʻo faʻapipiʻiina i isi maualuga ma i nofoaga eseese e fesoʻotaʻi ma le faletaele pe magoto.

A faʻapipiʻiina o se vaneina vaneina ma le vai vevela ma le malulu ua fuafuaina mo le faʻatumuina o tane, e tatau ona tuʻuina i le mamao o le 200-250 mm mai le pito i luga o le pamu o le plumbing meafaigaluega.

Maualuga o le fefiloi i le faletaele mai le fola: tulaga tulaga taua

Fefiloi tatau ona malie mo le fufuluina o lima

A faʻapipiʻi se tasi o loʻo faʻapipiʻiina ma le umi crane, e tatau ona tuu i le sili atu o le 300 mm i luga o le faletaele ma le itiiti ifo 250 mm lima ma faʻatino isi gaioiga le faletaele pe magoto.

Le filifilia o le maualuga o le faʻafefiloi faʻapipiʻi, o le faʻamuamua taua e iai lona taua autu.

Fuafuaina o le palu fefiloi maualuga maualuga

Maualuga o le fefiloi i le faletaele mai le fola: tulaga tulaga taua

Mafaufau i le mamao mai le pito o le tane i le crane

E ui i le seti o le mamao i le va o le paluga ma le faletaele, tutusa i le 200 mm, o le fakete ua setiina i se mamao e talafeagai mo tagata faaaoga.

A fuafua le le maualuga le faʻapipiʻi, e tatau ona e usitaʻia mea e manaʻomia ai:

  1. Ae le i faʻapipiʻiina, e tatau ona e taumafai le paluluga i le nofoaga o le faʻapipiʻi nofoaga e iloa ai le tulaga o le a talafeagai e faʻaaoga ai nei mea e mafai ona faʻaaogaina ai nei meafaigaluega.
  2. Ia mautinoa ia amanaia le mamao mai le pito o le tane i le Crane, pe a manaʻomia se mea e faʻaaoga e faʻataʻamilo ai le popo mai le taʻele i le tapu o le pu. A fuafua lenei tapulaʻa, e manaʻomia le amanaia o le tele o le siki o le sipela e masani lava 850 mm. E le gata i lea, a o fuafua i le tulaga lea, e manaʻomia le manatu o le umi o le gata lava ia ma le mamao i le va ma le magoto. A liua le crane, e tatau ona i ai i le ogatotonu o le atigi.
  3. O le faapipiiina nofoaga o le fefiloi o le fefiloi e tatau ona i nofoaga e talafeagai mo lona faʻapipiʻi, aunoa ma le faʻaleagaina o fausaga nei ma elemene o le tini. Faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona faʻapipiʻi pepa faʻamau i luga o pito o le paʻu, aua e mafai ona toto i nei nofoaga.

Mataupu i luga o le autu: meaafale mai le pallet mo le ulufale atu ma o latou lava lima (54 ata)

Maualuga o le fefiloi i le faletaele mai le fola: tulaga tulaga taua

O le nofoaga o le fefiloi atonu e aʻafia ai ni vaega sili atu o loʻo iai le vaega o le system pe faʻapipiʻi i le talosaga a tagata e ona.

Faʻataʻitaʻiga, i luma o se vai softener poʻo le manaʻoga mo le e ona le fale mautotogi e faʻapipiʻi ai se fulufulutuʻu maualuga, ina ia mafai ona fufulu lou ulu.

E tusa ma tapulaʻa mo le faʻapipiʻiina o le faʻafefiloi meafaigaluega e mafai ona ave e le taua faʻamatalaina i le laulau:

Meafaigaluega FaailoainaFaʻapipiʻi tapulaʻa
tasiCrane mo snink250 mm mai le pito o le atigi
2.Crane mo fufuluina200 mm mai le pito o le fufuluina
3.Crane mo le fufulu200 mm mai le pito o le fufulu fufulu
faFaletaele fefiloi800 mm mai le fola
limaAofai taele Meaai ma Shel1000 mm mai le fola
6.Meafaigaluega mo le taele1200 mm mai le fola

I soo se itu o mea taumafa taumafa, e tatau ona ave faʻatasi ma tulafono faʻatonutonu o na tagata o loʻo faʻaaogaina nei mea i o latou olaga i aso taʻitasi.

Faapipiiina fautuaga palu

Maualuga o le fefiloi i le faletaele mai le fola: tulaga tulaga taua

Vevela ma malulu vai cranes e tatau ona i ai le itiiti ifo 15 cm mai le tasi ma le isi.

Mo faigofie ma maualuga-tulaga faʻaaoga o le paluluga i totonu o le faletaele, magoto ifo, magoto pe i luga aʻe o le hardbanin, e manaʻomia le manatu o le poto masani ma manaʻoga o tagata. Faʻamatalaga puʻupuʻu o la latou faʻamatalaga e aofia ai mea nei:

  1. Afai e te fuafua e faʻapipiʻi se faʻafefiloi i luga o le itu i luga o le koneteina, ae le manaʻomia le taumafai e fai i le ogatotonu. I lea tulaga, e sili le tuʻu latalata i vae - o le a sili atu ona faigofie mo i latou e faʻaaoga le taʻele.
  2. Malulu ma vevela vai sapalai taʻavale e tatau ona i ai i se mamao o le 150 mm mai le tasi ma le isi, ma o le faʻamau mulimuli o meafaigaluega e tatau ona faia pe a uma le system.
  3. I le faʻapipiʻiina lelei o le faʻafefiloi meafaigaluega e aafia ai le mamanu o le paluvai, lea e mafai ona faʻapipiʻiina i luga o le taele lava o ia, o le pa pe faʻapitoa faia mo lenei maualuga.
  4. I totonu o mamanu o le tele o paʻepaʻe, faʻapipiʻi o fefiloi ua uma ona tuʻuina, o le faapipiiina o lea o le mea e masani ona faʻaalia e le faigofie ona faʻasino atu i mea manaʻomia i le faʻatonuga meafaigaluega.
  5. A faʻapipiʻiina mea fefiloi i luga o le puipui po o le pdium prodium ma mata-mata vai i ai, masalo e manaʻomia fesoasoani agavaa faʻapitoa.

    Maualuga o le fefiloi i le faletaele mai le fola: tulaga tulaga taua

    Faafefiloi faʻapipiʻi faatonuga

E tusa lava poʻo le a le ituaiga fefiloi ma le faʻaaogaina o le auala o lana faʻapipiʻi, e manaʻomia le usitaʻia o manaʻoga o le faʻapipiʻiina o faʻafitauli o loʻo faʻatinoina ia latou galuega. O le nunuddtu uma faʻapipiʻi o le paluluga i totonu o le faletaele. Matagi i lenei vitio:

O le maualuga o le fefiloi i le faletaele mai le fola, ua faatonuina, mafaufau i tulaga e maua ai le fetaui lelei.

O le maualuga o le faʻapipiʻiina o le crane e faʻalagolago i le foliga ma le tele o mea faigaluega lava, toniki, mago, fufulu, fufulu, e pei o le lautele o le potu, lea ua faʻapipiʻiina tulaga.

Tusitusiga i luga o le autu: na mafua ai ona faia e oe lava

Faitau atili