Aisea na amata ai ona tapuni le moli moli

Anonim

I le taimi, na maua ai e moli moli ni talavou mai le tele o tagata. Latou te faʻaalia se olaga umi o le olaga, e ese mai le malosi maualalo le taumafaina ma faia le malamalama maualuga-lelei malamalama. Peitaʻi, o le taimi lava lenei, o loʻo tutupu faʻafitauli o loʻo tutupu ma faʻataʻitaʻiga moli moli ma a tatou tagata o loʻo fesoasoani i le fesili: o le a le mea e fai pe a tapunia ai le moli moli? I lenei tusitusiga na tatou filifili ai e faʻalavelave i mea mautu mea ma taʻu atu pe faʻapefea ona foia le faʻafitauli o oe lava.

Aisea na amata ai ona tapuni le moli moli

Taid lamepa pupula pe a uma ona tapunia

Mafuaʻaga o le fasioti tagata i le setete

O le mea moni, e tele mafuaaga e mafai ai ona susunuina le Malamalama o Laʻau pe a uma ona tanu. Atonu e susunuina le dir, o le talatala pe susulu i le malosi atoa. E tele mafuaaga autu:

  1. Sub-lelei uaea creous poʻo isi soʻotaga fesoʻotaʻiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, tusa lava pe fia o, e mafai e le uaea i le tulaga maualalo i le moli uila, ona susunuina ai lea.
    Aisea na amata ai ona tapuni le moli moli
  2. Suia lena mea i tua. O lenei o le pito i tua (vaʻai ata) ua manatu e lauiloa. Peitaʻi, e le o tagata uma latou te iloa o le aisa e mafai ona taʻu atu lana ala i le Lapi, o le mea tonu lava lea o le a mafua ai le le malie. I se tulaga lea, e mafai ona e suia le ki pe faʻapipiʻi se moli malosi malosi.
    Aisea na amata ai ona tapuni le moli moli
  3. I le ata o le lamepa, e i ai i le maualalo-tulaga emists. I le avea ai o se tulafono, o sea faʻafitauli e ono tupu na o le taugofie Saina na aumaia lamepa. E mafua mai i le mea moni o loʻo masani ai ona latou masani ai i le taimi o le gaosiga. E le mafai ona faʻasaʻo lenei faʻafitauli, o le a tatau ona e faʻatauina se masini moli fou.
    Aisea na amata ai ona tapuni le moli moli
  4. Faapitoa foliga o le moli masini. Faalogo! I ni moli, e i ai le avanoa e maua ai pe a uma ona tapunia. O le mea lea, e le tatau ona vave faʻafefeteina, taumafai e faitau faʻatonuga. Peitaʻi, o lamepa o lenei ituaiga e le tele, tusa ma le mafaufau i isi faʻafitauli.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se laupapa mo le moega e faia oe lava

O le a le mea o le glow o le moli moli na aumaia pe a uma ona tapunia

O se tulafono, e toatele tagata e fefefe o le malamalama i le setete e ono afaina ai. O le mea moni, e leai se mea mataʻutia i totonu, ona e le afaina ai lea. Pau lava le faʻafitauli o le tautua o le ola o le lamepa, lea ua faʻaititia.

Faalogo! E i ai se isi mafuaʻaga masani - o le saʻo lea o le avetaavale. O lenei faʻafitauli ua faigata nei. O le mea lea, ia faʻatau atoa laupepa i le taimi nei - O le mea lena e sili ona malosi.

E i ai foi le faʻafitauli i le sili atu fesoʻotaʻiga o moli malamalama. E tele faʻamatalaga iinei, ae o faʻatupu faʻafitauli e matua seasea lava. Ia malamalama i ona mafuaʻaga ma auala e faʻaitiitia ai, matou te fautuaina e vaʻai i le vitio lenei.

Faʻafefea ona foia le faʻafitauli

E mafai ona tatou faʻailoaina atu ni fautuaga o le a fesoasoani e faʻateʻaina le mea moni o le moli o le moli o le moli o loʻo malamalama i le setete:

  • Taumafai e faʻapipiʻi se isi moli. Pei o se tulafono, e fesoasoani i taimi uma. Faʻataʻitaʻiga, pe a faʻapipiʻi le lamepa Saina, tuʻu i ai le tulaga maualuga i lona tulaga. Afai o le faʻafitauli e tumau, o le a tatau ona e vaʻai i mafuaʻaga.
  • A iai sau soketi ma se faʻailoga, ua lava le foia o le faʻafitauli na o le tapeina o le uaea e fafaga ai le pito i tua. Faia e le faigata uma, faʻaoga le ki ma tipi le uaea. Afai e te le maua le uaea, ona e tatau ai lea ona suia atoa le ki.
  • Afai o le moli ua leai, ae leai ni mafuaaga e talafeagai, o lona uiga o le a e foliga mo se totogi o iai nei i le uaea. Lenei e tatau ona e faia se galuega sili, ae o loʻo iai pea le mafaufau loloto i le mataupu: O a faʻaletonu o loʻo i totonu o le eletise.

A o e matauina, le priskes, aisea ua tele ai le taimi o le ateter i totonu o le setete. Ae e mafai na ona foia ai oe lava. A iai ni au fesili poʻo ni faʻafitauli, tusi faʻamatalaga, matou te fiafia foi o le a tali atu i mea uma.

Tusitusiga i luga o le autu: e fetaui ma pupuni: Faʻafefea ona faʻapipiʻi?

Ua matou fautua foi e vaʻai iinei i se vitio lea o le a fesoasoani e foia ai le faʻafitauli.

Faitau atili