Faʻafefea ona tapuni le faitotoʻa faitotoʻa

Anonim

O le a le mea e tatau ona e faia ai le malifa o faitotoa o le vaitusi mai le drywall

Faʻapipiʻiina o faitotoʻa faitotoʻa e mafai ai ona amanaʻia, saogalemu ma maualuga-tulaga puipuiga mai le vevela leiloa, ituaiga uma o leo fafo ma leo. I le faʻatasiga o loʻo galue le tagata pe a toe faʻaleleia e le tagata lona lava fale mautotogi, o le isi fesili e tulaʻi mai, o le a pe a maeʻa ona latalata i o latou lava lima.

Faʻafefea ona tapuni le faitotoʻa faitotoʻa

Tusa lava pe o le a le tutusa le faitotoa e leʻi faʻapipiʻiina, e le mafai ona e faia e aunoa ma ni faʻasao.

Mai i fafo o le faitotoa, e masani lava ona tapunia faitotoa i matai, po o tagata vavalalata i latou lava i le gasologa o le faasee atu. Faatasi ai ma totonu, o mea uma e sili atu faigata. O le a faʻaalia vaʻaia o faitotoʻa, tifaga maʻoti, o pili kuka, ma isi. Ina ia mafai ona nana uma le faalumaina, o le a faia e fai ai le faitotoa.

E aoga tele pe a mafai ona faʻatinoina le faʻagasologa o le faʻaumaina o nofoaga tuʻusaʻo, ae le o kamupani uma ua sauni e suʻe le mea faʻapena. O le mea lea, o le ae manaʻomia le faia o se tolopoina ma ou lava lima.

O lenei faiga e le o faʻafaigofie uma i soʻo se metotia o le fausia o lio.

Aʻoaʻoga pe faʻafefea ona fai ni malifa i le faitotoʻa faitotoʻa o oe

Elemene o le a manaʻomia ina ia mafai ai ona faia ni malifa o faitotoʻa faitotoʻa:

Faʻafefea ona tapuni le faitotoʻa faitotoʻa

O le foliga o le malifa pe a uma ona faʻapipiʻi le faitotoʻa. Ina ia mafai ona nana ni faaletonu, o le a manaʻomia ona e faia le faitotoʻa faitotoʻa faitotoʻa.

  1. O mea o le a faʻaaoga e fai ma tipi (sima, lamenboard, lamen, MDF, palasitika panels, ma isi).
  2. Ata tifaga ma le gaʻo gaʻo.
  3. Stuccoring o loloto loloto.
  4. Malamalama upu.
  5. Gyptum fofo.
  6. Sima-oneone fofo.
  7. Alu i le afzzle palu.
  8. Aufana.
  9. Laupapa laupapa po o fata.

O loʻo iai ni metotia o loʻo iai mo le faʻatinoina o slope

O le autu autu o le fasi tioata o le tuʻuina atu lea o le vaʻaiga masani o le faitotoʻa i le faitotoʻa i le faitotoʻa o le faitotoʻa ma le faʻamoemoeina o le lotoa o le faitotoʻa. O le mea lea, o le a mafai ona faʻateleina le hack o loʻo iai le fausaga atoa. E tele auala e mafai ai e tagata ona fausia se solo mo i latou lava:
  1. Tapuni ma fofo ma le sima.
  2. Faakelu le faaumaina mea ma sima.
  3. Faia le faavaa ufiufi ma le faaumaina o mea.

O le vavaeʻese e tatau ona faia faʻapitoa e le auala e fausia ai se malifa. E mafua mai i le mea moni o mea mo le fatu e mafai ona filifilia le sili ona eseese. E mafai ona faia ni susu o Miti, Laminate, Laminate, MDF, laufanua laufanua, Lamela Lamellas, Walkulolo panels ma tele isi mea. O le filifiliga e tatau ona fausia ile faavae o le auala na fuafua ai e faamatala le malifa o le faitotoa o le oloa ma ou lava lima.

O filifiliga sili ona taliaina i le tulaga o le faʻatonutonuina o le mafai ona faʻaeʻeina ma le puipuiga o le faʻamaufaʻailoga o le atoa malifa atoa ma le fofo. I le male, o le iʻuga o le a mauaina, e le uma ma e le maua ni faʻamalosi. Peitaʻi, mai le manatu o le mamanu, o lenei filifiliga e faʻatapulaʻaina ai le faʻasao. O se tali lelei e mafai ona avea ma teuteuga o le malifa i le fesoasoani a le sported spill ma vali.

Mataupu i luga o le autu: puipui mo Cornice: ituaiga, ituaiga, talosaga

I le faʻatasiga e mafua ona o le faʻatumuina o se fofo e tagofia ai mea uma i le maeʻa ai, o le a mafai ona ausia se eseʻese eseesega foliga. O le mea lea, o lenei filifiliga, ma maualuga uiga lelei e tuʻufaʻatasia ai le lelei o le taimi muamua ma e leai ni vaiiiga.

E taua le malamalama i le leai o se tulaga maualuga maualuga, e oo lava i le sili ona matagofie faitotoa e mafai ona leiloa uma lona matagofie.

O le metotia mulimuli o le faia o le toe tu o le faitotoʻa o loʻo umiaina e faʻavae i le nana o mea ua maeʻa, mo se faʻataʻitaʻiga, MDF, Merwall poʻo le palasitika na faia i latou mai laupapa laupapa.

O sea filifiliga mafai ona atoatoa i le mataupu pe a lava le tele o le fofo o loʻo faʻaalu i le faʻatinoina o tomeu ma isi metotia mo le faʻatumuina atoa. O le iʻuga, o le a mafai ona sefe se aofaiga o tupe, e ese mai le mea e mafai ai ona faʻasusu atili le sili atu. O le aʻoaʻoga e iloa ai ma se faʻavaʻa fausaga, o loʻo sili faʻafaigofie ona ausia le saʻoina ma le tausisia o tulaga uma, ma e matua taua lava mo faʻaaliga vaaia.

O le faʻaaogaina o lenei filifiliga o slupe e mafai ona atoatoa talafeagai mo le faʻapipiʻi o le moli ma fesuiaʻi i le faitotoʻa i le faitotoʻa pe sili atu. O le mea lea, o le a mafai e ufiufi le ala savali i le faitotoa i le fale mautotogi. I se faʻaopopoga, ma se faʻavaʻa o mea, o le a faigofie ai le faʻaaluina o ia fesoʻotaʻiga pei o, mo faʻataʻitaʻiga, o Initaneti poʻo le televise televise poʻo le televise.

Faʻatinoina o galuega taua uma

E aoga le matauina o le vaega o le tapenaga e tutusa lava mo soʻo se auala o le fausia o tofa. Muamua lava, e manaʻomia lou pito i tua ma se faitotoʻa e mafai ona faia i ata tifaga ma vali Scotch, e 'alo ese mai ai. O vaega uma e sili ona taua e tatau ona tuʻuina, e mafai ona faʻalavelave i le faʻasologa o le nanaina o le faʻavaʻa o le lumanaʻi o le lumanaʻi pe faʻafiafiaina i luga.

Ina ua mavae lena, o le lauʻeleʻele atoa na puʻeina ma eleele. E taua le maitauina i lea tulaga o le sili filifiliga filifiliga o le a faʻaaogaina o le loloto o lalo ifo o le lautele. Luga o mataupu e talafeagai e faʻaaogaina pe a fai o le puipui e faia i ni mea ese (mo se faʻataʻitaʻiga, fula sima).

I le tulaga lea ua aoga le mafaufau e faʻatautaia le mana o le mana e faʻafesoʻotaʻi ai le ki o le a manaʻomia e susulu ai o moli i le alavai. I le tulaga o fuafuaga e faʻaaoga ai le filifiliga ma le skeleton faʻapipiʻiina o le malifa, o le uaea o le a sili atu ona lelei pe a faʻapipiʻi.

I le avea ai ma fono, e aoga le faʻapea o le faʻamatalaga e fautuaina e faʻaali mai le otootoluga o le lumanaʻi futu i luga o le fola. O lona uiga, e faigofie atu ai ona faia ni faailoga na faia e faailoga.

Faʻatinoina o le faʻagasologa o le faʻapipiʻi o le malifa

Faʻafefea ona tapuni le faitotoʻa faitotoʻa

Faatasi ai ma se faʻavaʻa fausaga, e sili le faigofie ia lava le taumafaiga e tusa ai ma tulaga ma matau uma tulaga.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le taualuga o le papala?

O le ae manaʻomia le faʻatuina o se beacon desigles on the dripst ma saunia lelei. O le a latou mafai ona aveese le mafolafola luga ma se tali o apalai. E mafai ona faʻaaogaina le Beacons i se fofo. I lea tulaga, o le taʻaloga o le Gyssium o le a talafeagai, aua e vave ona tuufaatasia, o le mea lea, o le a itiiti lava faʻatali a o le isi taimi.

E manaʻomia le tuʻu i lua pe tolu nofoaga i luga o le umi o pito taʻitasi o le vaega o le faʻaputuputu o tamai lapoa, pe a uma ona fai ni suka. Faatasi ai ma le fesoasoani a le palu, e tatau ona e fetuunai le tulaga o moli i le vaalele tutusa.

Ina ua maeʻa le sima i lalo o le tatamusa ia tatagi, o le a mafai ona amata faʻatumuina linumi i le sima-oneone fofo. O le sima ma le oneone e tatau ona fefiloi i le fua faatatau o le 1: 4, pe a maeʻa ona fefiloi ma se fefiloi-paluʻai, o loʻo faʻaoʻo atu i se savaliga laiti. O le fofo o le a tatau ona galue e avea o se chettage sisi. A manaʻomia, e tatau ona e faʻaopopo nisi manoa.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se spalasu ma sela, e tatau ona e faʻaaogaina se tali i luga o le faitotoʻa o le faitotoʻa ma faʻamau i suka. O le fofo o le a mago le i le itiiti ifo i le aso. A mavae sina taimi, o le a mafai ona amata faʻatonutonu le amataga o le amataga ma le faʻauma. O le faaiuga mago o le a manaʻomia e faʻatusatusaina ma le fesoasoani a se girive grid. Le isi, o le a manaʻomia le faʻatapulaʻaina o le soloia o le vali.

Faʻatulagaina o malifa ma le maeʻa mea mo le fofo

Mea o loʻo i luga o le ituaiga o maunu, MDTF, maligi folasaga ma isi faʻamaumauga e faʻamalosia ai le siʻosiʻomaga-oneone fofo poʻo le faʻapipiʻiina. A uma, ua sauni le la, e afu le laufanua: lamolemole ma logo.

Faʻafefea ona tapuni le faitotoʻa faitotoʻa

O tekonolosi o le apalai o le faʻapipiʻiina o faʻapipiʻi i luga o se laupepa o le laupapa.

E sili ona lelei e faʻailoa ai le maualuga o le lumanaʻi ma faʻamautinoaina se mea lelei mo le mea o le tipiina. O le faia lea o lenei mea, o le a e manaʻomia e tosoina le fao i totonu o le pa ina ia mafai e o latou pulou tasi. Ole taimi lava lea, e manaʻomia ai le faʻailoaina o le tino itiiti o le mau, aua o le a faalagolago i luga o pulou o le fao. Le isi, e mafai ona faʻatumuina le avanoa atoa o le malifa i se vaifofo solo i le tino.

Ina ia mafai ona sefe ma mo le faʻatuatuaina, o se sima-oneone fofo mafai ona faʻaaogaina o se muamua vaega, o le mea e mafai ai ona fausia se vaega laiti o le lagolago. Sosoona, o le a manaʻomia le filifilia o se kusi e talafeagai mo mea filifilia o le tipiina. O upu faʻapipiʻi o le a manaʻomia le faʻaaogaina o se mea lamolemole i luga o luga o lio ma luga o le fasi mea mai le isi itu.

Sosoo ai, e manaʻomia le faʻaaogaina faʻalelei laupepa o laupepa i le pa puipui, pe a uma ona ono tuu i ai seʻi oʻo i latou ona o pulou o le fao. Faapipiiina faʻapipiʻi mafai ona siaki le faʻaaogaina o se tulaga. Afai e tatau, e mafai ona e fetuʻunaʻi le tulaga pe a fai o le fofo e leʻi faʻamalosia.

I le tulaga o le va o le va o le i le va o laupepa o le metath ma le puipui, o le a manaʻomia e faʻamau ai. Le isi, e mafai ona e teuteu i le platbands.

O le faʻagasologa o le mauga o le ki luga o le faʻavaʻa

Tusa lava pe o le mea moni o le fofo o le a le faʻaaogaina, o le luga atoa o le puipui i lalo o le slope e tatau lava ona valoia. O le a le avatua ia te ia e pupuni i le taimi. Ina ua maeʻa, o le ae manaʻomia le teuina o aitema e manaʻomia e faʻapipiʻi ai le faʻavaʻa.

Mataupu i luga o le autu: O le a le kapeteni taavale

Faʻafefea ona tapuni le faitotoʻa faitotoʻa

MDF o le sili ona manaʻomia ni mea mo faʻafitauli. E faʻatuina mai le tele o le tele o le aʻoaʻoga faʻatonuga, ma faʻapipiʻiina o ia faʻaletonu o taimi e masani lava ona faigofie tele.

O le mea e mo le faʻavaʻa, e mafai ona ave ni pa poʻo le uʻamea laupapa, o se uʻamea faʻapitoa, e masani ona faʻaaogaina e fausia ai puipui poʻo le faʻamalama. E tatau ona e mafaufau i le mafiafia o nei mea taʻitasi. E manaʻomia le faʻatusatusaina ma le faʻaeteete i luga o le puipui o loʻo fuafua o loʻo tuʻuina atu, ina ia o le vaega taʻitasi e fetaui lelei ma le puipui.

Faʻamau le faʻavaʻa e mafai ona faʻaaogaina ma ni solo palasitika ma le faʻaliliuina o le fao o le umi. Le isi, o le a manaʻomia ona e faʻalelei ni ata se lua i le alatele o le faitotoʻa o le faitotoʻa, tutusa ia i latou mai uma pito o le malifa. E tatau ona leva ona aʻoaʻoina, ina ia mafai ai ona faʻaaoga le vaega autu o elemene autu, ae mafai ona faʻaaoga Jumper. E taua tele le mafai ona i ai i tulimanu i le va o itu itu o le faitotoa ma le pito i luga.

A o le i faia se faʻavaʻa o se faʻavaʻa, e tatau ona e agaʻi i le uaea i le uaea i le mea e fuafuaina ai le ki.

E taua le maitauina o le faʻagaioiga o le faʻamalamalamaina o le paʻu e iai lona lava uiga mo ituaiga uma o mea.

Faʻaogaina Miswall o se mea mo le faʻailoga

O le king o le mamago e tupu ma le fesoasoani o oe lava-tago i luga fao faataamilo i le lautele o le malifa. E mafai le gasa i le va o le puipui ma le pepa o le digwall o le a faʻatumuina i se vaifofo poʻo le faʻaaogaina o le sying o le lava lautele lautele. O pito o faʻavavega mai Mrwoll o loʻo faʻamalosia i ni vaega faʻapitoa o tagata. Faatasi ai ma le fesoasoani a se fusi faʻu, o soʻoga i le va o fasi mūmū o le a manaʻomia ona pipii.

I le faaiuga, o le atoa pito e manaʻomia le faʻamaʻaʻa ma faʻamau ai le saoasaoa ma le laʻititi laiti. Uafu le a sauni e vali pe o le pepa puipui.

Faaaoga MDF o se mea

Na mafai ona tuʻufaʻatasia le CDF i fao laiti, fao pe tale. E manaʻomia le vaʻaia o le faʻapipiʻi taʻitasi e le faalavelave i le faʻapipiʻiina o elemene nei o le malifa. O nofoaga o faʻapipiʻi ma tulimanu ua tapunia e faʻaaoga ai platbands ma tulimanu e manaʻomia ona faʻapipiʻi i le fuafuaga atoa e faʻaaoga ai fao.

I se tulaga lautele, e aoga le iloa o le MDF o le sili ona sailia-i ai mea mo maligi malu. E le gata i lea, e gaosia le tele o le tele o taimi faʻatulagaina tapenaina. O le mea lea, o le faapipiiina o ia malifa atu e masani ona lava.

Faʻaogaina laminate o ni mea faʻapitoa

Laminate fusi e mafai ona faʻatulagaina pe oʻo atu i pito o le faitotoʻa. Ma transverse gau, e manaʻomia le malupuipuia le lamella i le faʻavaʻa mai le pito i lalo. Le isi, o aitema uma ua faʻapipiʻiina ma le lokaina o le loka. E taua le iloa o loʻo avea o ni faʻailoga o le laumua o le laumua e tatau ona faʻasaʻoina ia le itiiti ifo i le tolu nofoaga: i le ogatotonu ma autafa o pito.

Faitau atili