O faʻafefea ona fufulu faʻamalama matala, e aunoa ma le aveeseina o le faiga?

Anonim

O le fale e manaʻomia e maua pea le mama ma faʻatonu, e aofia ai elemene faʻaaogaina o ni faila sunscreen. E toʻatele tagata e aofia ai le fesili: Faʻafefea ona fufulu ni tauaso ma aua le faʻaleagaina le lamellas poʻo upega tafailagi o le ata? E i ai metotia e faʻatagaina ai oe i vave faʻamamaina ma le agavaʻa o tauaso faʻaaogaina le faigofie ma le talafeagai mea faigaluega. O le faʻamamaina o gaioiga e ono eseese faʻaalia i luga o le ituaiga mea ma e tele o foliga.

O faʻafefea ona fufulu faʻamalama matala, e aunoa ma le aveeseina o le faiga?

Faʻamamaina o laʻau o loʻo tumu i se pulumu faʻapitoa

Faʻafefea ona faʻamamaina palasitika ma le omonini tauaso?

O nei ituaiga o tauaso e sili ona faigofie e aofia ai mama. Mea o loʻo togafitia ma ni faʻafitauli faʻapitoa e toe faʻaitiitia ai palapala palapala ma le pefu, o lea, o lea aua le manaʻomia ma le totoʻa faʻamamaina.

O lelei lava, palasitika ma uʻamea tuufaatasia e manaʻomia ona faʻagasolo i vaiaso taʻitasi. E i ai auala e faʻafaigofie ai ona fai galuega faʻaletonu, ma o le alu ese o le a taofia le uluaʻi vaʻaiga o lukonu.

E tele metotia mo le fufuluina o le tauaso ma le vai ma le faʻaopopoina o ni vailaʻau poʻo se laititi o le vineta.

  1. Faʻatulagaina o le faʻamamaina o Lamellas ma se ie susu mai i itu e lua - o se avanoa o loʻo maua ai le fufuluina o tagata e aunoa ma le aveeseina o faiga. Ina ia faʻafaigofie le gaioiga, e mafai ona e faʻaaogaina se uroumu faʻafeusuaiga, i le va o papatusi ia o loʻo puʻeina ai le pa ma faigofie.
  2. O le saoasaoa ma faigofie o tauaso ua ausia i le faʻaliliuina o le lamellas ma faia se ie malosi, o loʻo soloi mai i le pito i lalo ma le paʻu vaivai. A maeʻa le uluaʻi tulaga, e tatau ona faia le pa i le 180 ° ma toe fai taualumaga, o le a fesoasoani e tafea ese nofoaga e taofia i le lakapi faʻafesoʻotaʻi nofoaga.
  3. Ina ia fufuluina le mamanu i le tele e mafai ai, latou te fautuaina e aveese ma tuu i totonu o le taele. Muamua, e manaʻomia le tapenaina o se tiga faʻafeusuaʻi. Faatasi ai ma le fesoasoani a le malu o le aano ma le fofo o le a aveese ai le gaʻo ma le teteʻe i le palapala. A uma lena, e mafai ona e savali faatasi ma se ie i luga o lapisi uma. Ina ua maeʻa faʻamamaina le mamanu e te manaʻomia e fufulu ai. E mafai ona e faʻaogaina vai tafe, ae na o le faʻamalosiʻau vaivai: O le malosi malosi o le a faigofie ona tamoe le lamella.

Tusitusiga i luga o le autu: Mosaic i le faletaele - o le a le mea e tatau ona e iloa

Ia e leai ni faʻailoga i totonu o fausaga, e le manaʻomia ona sosola, e sili atu le faʻamamaina o le mago. Faʻaaoga le ea mafanafana mai le lauulu mago, maa poʻo le faʻamago e faʻasaina! Lenei o le a taitai atu ai i le saoasaoa o faʻavae, faʻaitiitia ai le malosi o mea, foliga foliga o faʻaputuputu.

O faʻafefea ona fufulu faʻamalama matala, e aunoa ma le aveeseina o le faiga?

Aveese mo le faamamaina o mea o ie ie

Foliga o le faʻamamaina o laupapa ma tissue faiga

Ae le i filifili laupapa laupapa, e manaʻomia le auai i le faʻafefea ona foia a latou tauaso mai i mea taugata ona o le tausia lelei mo mea masani. O mea ole siosiomaga e faauo ma le siosiomaga tu i luga o le pefu, ae e manaʻomia ona puipuia mai le palapala ma gaʻo e le tauto ai.

  • I le taimi o le faʻamamaina masani i luga o pou laupapa, e mafai ona e savali i le paʻu gaogao ma se vaivai bristle arzzle, o le a faʻaumatia ai le efuefu ma vave toe maua se ituaiga o mamanu.
  • A e manaʻomia sili atu togafitiga, e fautuaina le faʻaaogaina o mea faʻapitoa ma polyters o le a le faʻaleagaina ai le tele o le afu.
  • A o le i fufuluina tauaso i vai po o le tiga fofo, e tatau ona e mafaufau i le mea moni o le mea moni o le ata vali mai le moliuila ma vave maua ai se foliga vaaia. O lea la, o le susu susu o tauaso o lo o feaveaʻi i totonu o le lotoifale ma ua faʻamoemoe i le aveeseina o se soʻotaga faʻapitoa. O le vai e faʻaititia, o le oloa pe a uma ona faʻamago.
  • E i ai mea pe a faʻafaigofie le pa puipui pe a oʻo le mama. O lenei mea e sefe ai le malosi ma puipuia le faʻaleagaina o tuaoi tuaoi i le faʻagasologa o le faʻamalosi faʻamama.

E fufulu ma faʻamamaina le paʻu tauaso, e mafai ona e tuʻuina atu i se tasi o auala nei:

  1. O le taimi e i ai ni nai masina i luga o tapoleni poʻo ni mea e tatau ona e pasi le tui gaogao ma se telefoni mo le faʻamamaina o meafaitino i se laʻititi. O le ie na togafitia ma se fofo faʻapitoa na tuʻia ai le pefu ma palapala, o lea, o lea ua masani ona fai.
  2. Afai o loʻo matou talanoa e uiga i le ogaoga o le palapala poʻo le gaʻo tino, ona mafai ai lea ona faʻatagaina le tapoleni i le faʻamamaina. E mafai ona e faia se taualumaga i le fale naʻo le faʻamamaina o mea e faʻamamaina ai. E le masani ona avea ma se fasimomo faigofie ma ia faafitauli.
  3. Ma ogaoga filogia, e leai lava se isi mea, vagana e fufulu tauaso. E masani ona faʻaaoga o lenei metotia pe a faʻamamaina le mea i le itu i ituaiga o laʻau. Ia mafai ona e faʻaogaina i ai e sili atu ma le tasi tausaga pe a foʻiaʻiina le magagana o le a vave o ese mai mai le lamellae.

Tusitusiga i luga o le autu: Fasiga o le pamu e puipuia ai lou fale mai timuga ma malulu ma teuteu mamanu

O le faʻamamaina o le faʻamalosiʻau tauaso e aofia ai le tele o tulaga o tulaga.

  • A o le i fufuluina ni ie, e tatau ona motusia le au a le au ala mai le faiga, ia aveese uma vaega ma uamea.
  • O le paʻu o loʻo faia i le faiga sili ona faʻaeteete i le faiga, ae taua le saunia mo le mea moni o loʻo le toe faʻafoi atu mea i le mea ma manatu.
  • O fasiga uma o mea e tatau ona iai uma se tusi. Latou faʻaeteete, ae aua le fufusu, a taʻoto i laupapa ma faʻaputuputu i totonu o le ato mo fufulu.
  • Afai o le faʻataʻitaʻiga o loʻo faia i totonu o le tusi lesona, o le pologa o le pologa ua na o le faatofuina i vai mafanafana ma le fufuluina o le efuefu. Ua faasaina le ie! O le palapala e tatau ona gaoioi lava ia.
  • Ina ua maeʻa ona fufulu, e tatau ona e faʻaseʻe le LAMELA, fufulu (pe o solo uma vaega o le auala, faʻapupula ai le tauaso i le fomu susu.

E le mafai ona fufuluina na o ni mea leaga. O le a latou faʻatusatusaina le paolo ma fausaga ma vaega o totoe o le fausaga.

O faʻafefea ona fufulu faʻamalama matala, e aunoa ma le aveeseina o le faiga?

Faamamaina o fusi pito i luga

Faʻafefea ona fufulu le faiga e aunoa ma le aveeseina o latou?

I le aʻafia o uiga o nisi o le Sponcreen Tausiga Masani, e mafai ona faʻaaogaina naʻo le mamafa. Ioe, peʻafai o fuafuaga e le aveeseina mo le faʻamamaina, o le iʻuga o le a le maualuga lona maualuga, peitaʻi i soʻo se tulaga o le a faʻaolaina mai se tele o le pefu ma le palapala. O le potu ina ua maeʻa le faʻamamaina ma le mama.

  • E manaʻomia le tuʻuina atu o le avanoa atoa i le mamanu (tulei laulau, nofoa, mea uma).
  • I le vai mafanafana, o sina mea itiiti o le filogia e aunoa ma le fiva e tetea.
  • O pato taʻitasi o tauaso o loʻo olo i itu uma e lua ma se ie malu o faʻanoanoa i le faʻaiuga o le fofo. Na faia i fafo le pulepolation i le pito i lalo, muamua le pito i luga o le laupapa, ona gaosia lea o le pito i lalo.
  • A faʻamamaina mea uma, ua faʻamamaina mea uma, e manaʻomia le faia o le gaioiga faʻaoga vai mama ma fou ie.
  • O le vaega mulimuli o le paʻu o mea matutu leaga e puipuia ai le tetea.

O le faʻagasologa o le faʻamamaina o tagata tauaso, tusa lava poʻo le a le tele o mea ma fausaga, e taunuʻu taimi, ae tele le taua. O loʻo faʻatagaina le tausiga faifai pea o le mafai ona tausia le fou i totonu o le potu, o le a faʻaititia ai le numera o le agavaʻa i totonu, aua o le a umi se taimi o le a taofia ai le matagofie o le Suscreean System.

Tusitusiga i luga o le autu: faʻafefea ona faʻafou tagata tuai o potu: toe faʻaleleia e te faia oe lava

Faitau atili