Faʻafefea ona faia se moli limmines o ia te oe lava?

Anonim

Fai se moli limminescent ma ou lava lima i taimi paganoa o le a mafai ona toetoe lava o soʻo se matua o loʻo i ai se manatu o faʻavae o inisinia. O lamepa e gaosia ma eseese matamata, e mafai ai ona e setiina le malamalama o le sili ona manaia ituaiga.

Faʻafefea ona faia se moli limmines o ia te oe lava?

I le mea e tupu ai le fale gaosi e le talafeagai mo lau misalium, ona e le tatau lava ona faʻatolu atu e oe mai le Matai, e mafai ona aoina ma ou lava lima.

Lamepa mo se aquarium faia oe lava

Ia mautinoa le amataga ma le tele o galuega mo lumusicent lamepa, o se povi, ae faigofie le eletise eletise e manaʻomia. E mafai ona faʻaoga i le galuega ma o se polokalame le lelei, e manaʻomia le tele o le avanoa, ae tusa ma iloiloga e uiga i le faʻatuatuaina foi.

O le iʻuga o le moli masini e tatau ona i ai le maualuga o le mea e tapunia ai le pito i luga o le Aquarium. O le a saofaga i sina tamaʻi faatofoaʻi o ia, faʻapea foi i totonu o le ufiufi ufiufi o le a paʻu tele lava lapisi. Alu i luga o le fola o le a faigata.

O se ata o le fesoʻotaʻi o se moli limminescent.

O le malamalama o sea mea e le o se mea e le lelei e taia ai le mata, ae o le i ai i le lotoifale i luga o le aquarium. Mo le tutusa faʻamoemoe, e mafai ona e faʻaaogaina se moli masani, na fasia i totonu o le mafaufau, ae o se mamanu na faʻaleagaina ai. Mo le gaosiga o le moli faʻapitoa faʻapitoa i lalo o le Aquarium, o le ae manaʻomia:

  • moli moli;
  • Talosaga;
  • otaota;
  • kelu;
  • uaea ma le timer ma vailaau;
  • faapiopiope mea faapipii;
  • Palasitika mo faʻavaʻa.

Palasitika, faʻatusatusa i uʻamea poʻo fafie, e tele le aoga o penefiti. E le noatia i le 'malulu ma o le a le suamalie mai le susu, e le pala foi i le taimi, ma lona saogalemu saogalemu e le masalosalo. O le faiga, ona faʻamamaina lea ona faʻamamaina lea mea.

Fautuaga mo le gaosiga

O le ata o le moli moli e mafai ona mafaufau tutoʻatasi, ma mafai ona e puʻeina le faʻataʻitaʻiga muamua faia mea. E le talafeagai mo le faʻaaogaina o se monolithic mamanu, aveese atoa. E sili atu le talafeagai le faia o se faʻavaʻa ma le pito i luga o luga tapuni.

Mataupu i luga o le autu: eseesega o chramic ma sonicote piliki

O le faʻavaʻa e sili ona faʻatuatuaina e sili atu le faʻatuatuaina e faia se lua-vaega, faia se vaega i totonu ma le feaveaʻi elemene ma faʻapipiʻi le isi, pito i luga, teuteu i luga. O le vaega pito i fafo e tatau ona lautele i totonu, o le pito i luga o le a faʻaofi i totonu, ma o le a ufiufi le ivi asoaso, e oʻo i le vai.

O le eletise e tatau ona puipuia malupuipuia mai le vai ma faʻaputuputu faʻaititia. O le a faʻaolaina e tagata e le gata i le taimi e le gata i le taimi nei, ae faʻapea foʻi mai le faʻamasinoga o le System. O pito o lamepa taʻitasi e tatau ona tuu i luga o le faʻamaufaʻailogaina o fautuaga, sefe o latou luga mai le fesoʻotaʻiga ma le susu. Na faia mai i le fofo, pei o manoa poʻo osofaʻiga mai le taʻavale tuai. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia ina ia faʻamautinoaina e le paʻu paʻu ana meatotino, ma le suia i taimi uma.

O le faʻavaʻa i le pito i lalo o loʻo tuʻuina atu i luga o le kulimi o le tutusa o le faʻataʻamilomilo mai le masaniga mai le plecauges mai le palasitika e faʻapipiʻi i luga. O lenei faavaa e tatau ona faigofie ona aʻe ai mo le toe faaleleia ma le tausiga o le moli.

Afai o le palasitika i luga o le faavaa e uliuli, e ufiufi i se paʻepaʻe pe atagia mai ai ata tifaga mai totonu, ma paʻepaʻe, e leai ni taʻitaʻi.

O le pito o le mataupu, e oʻo lava i se faʻaeteete faʻaeteete, e foliga mai o le a sili atu i le pito o le arquarium i le 1-2 mm. O nei nofoaga e manaʻomia ona faʻamaufaʻailogaina, ona o le a faʻaleagaina tele iina, o le a manaʻomia ona soloiesea. I luga o pito o le arquarium mo lenei, ua lava lea e faʻaaoga ai se faaputuga vaega o siligācone omalant, muamua-deminite ua tioata.

Faitau atili