Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Anonim

Tosina manulele i le nofoaga ma e aoga ma lelei. E aoga aua latou te faʻaumatia fualaʻau pauna, manaia - faʻalogo ia latou pesega ma matamata le amio a manu felelei. Ole mea lea, o le manatu e sau i le tele - ia fausia se manulele ma o latou lava lima. Tagata i le 40 ona tausaga, i le taimi e tasi e mafai ona latou manatua tausaga aoga: O tama na faia fale mo tamaiti faigaluega i le tagata faigaluega. Ae le gata i le tagata e ona o le paneta e fai ai manulele. E masani lava, o fale mautotogi o fale fale mautotogi i latou i luga o laau latalata i le fale, luga o palnoes ma loggas.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

O le pepese manu, ou te manaʻo e tuʻuina atu i loʻu mitamita

O le a le mea e fai

O le tali e le talafeagai - mai le fafie, ma hardwood: abouth tele laiti. O le toe faʻafou e paʻu ese mai ai se paʻu, o le a oʻo atu i le maliu o le manu. Aua le faʻaaogaina uma vaega, chipport poʻo le osb. Ile areto, o se tasi e seasea nofo: kulu ma fusifusi faʻafefeteina. Mo le mafuaaga lava lea e tasi, tatou te aoina ma faapipiiina o avanoa na o ni fao ma fao, tatou te le faaaogaina le kelue.

E masani lava, o manu e fai mai laupapa. Aloaʻia le mafiafia - ae leʻo le 20 mm. Ua le mafiafia lenei le mafiafia e faʻasaa le vevela mautu i totonu, lea e taua pe a fai ni moa. E le gata i lea, o laupapa e manaʻomia e le feʻaʻaga o fua, i soʻo se tulaga e tatau ona sosoʻo ai totonu. O le pito i luma o le saoasaoa o loʻo iai foʻi ma le faʻapalapalaina: O i luga o nei salu o moa ma manulele oso i luga o le pailate.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

O le pa i lalo o le pailate o le laina o le laina

Ia o iina e faʻafetaui ai le laupapa, latou te leʻi māvae, ona faʻataʻalo lea o pu i lalo o le fao. Lapoa - sina laititi nai lo le lapoa o le sikulu.

Fua o le manu felelei mo ituaiga eseese o manulele

E tosina ese ituaiga o manulele, o le telē o le fale e tatau ona suia. Tele o le vaega o le "tino" ma le pailate. O le galuega o le faʻatuina lea o le sili atu ona lelei mo lenei ituaiga o faʻamoega.

Matamata o manuleleDNA o le DNASusunuina maualugaTelefoni o le tusiTusi
SKVORTSSYSY10 * 10 cm30-40 cmE tusa o le 5 cmO le pailate e sili ona maualuga
Syninik - tits, mukholovka, gorikvovostka, suprows, sparrow aitalafu10-12 cm25-30 cm30-35 mmO le pailate o le pailate
Tamai lanumoana pe muffin (Floserers, Sivala)10 * 8 cm25-30 cm30 mm
Afa.10 * 8 cm20 cmMaualuga 33-50 mm i le atoa lautele o le puipuiTusi - Valivali Vaitaimi i le lautele lautele o le puipui pito i luma

E pei ona mafai ona e vaʻai i luga o le laulau, naʻo le maualuga e suia le mea moni. O le lautele o loʻo tumau atili pe le mafai ona mautu. E leai ni meainu manulele. O le a latou faʻamalosia le tolopoina o isi fuamoa, ma o le a le tele o moa manu o le a le faʻatumu atoa, o le iʻuga, o le a tupu ai le fanau.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

O a manulele o le a taofia ai i ituaiga

Afai e te manaʻo e tosina mai le Wagtail, fai se mea e alu aʻe ai, o le maualuluga o le a 10-12 cm, ma le lautele e 35-40 cm, ma le tutusa tamai faʻaputuga latalata i le ogatotonu. O le Wizsaw ona vae vaivai, ma e le mafai ona latou feʻaʻei i le pa maualuga i le pailate. O lea, o se filifiliga faapena o le faamoega. I le maʻaleʻale, e sili atu foʻi i le taimi e ulufale ai i se vaitaimi o le 10 cm lautele - ina ia mafai ona latou o i vae.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Bunner mo le lulu

O nisi faʻamatalaga e manaʻomia ai le afa le fiafia. O nisi manulele e masani ona faamuta i latou e aua le fusi i totonu o le va o lala. I le tele na la tapunia ai le faamoega, o le a latou le mafai ona pau. Afai e te manaʻo e tosina, mo se faʻataʻitaʻiga, o le paʻepaʻe e ula ia te ia, ma fai ia te ia se pusa se tamaʻi atigipusa, e alu lava le pailate i le pailate atoa o le puipui i luma.

Tala faatatauga o mea ma o latou lava lima

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Hedepeire mo efuefu lago

Na o le mafaufau e i ai foi nisi ituaiga porotini i na fale.

E tasi le faamoega, e masani ona pei o manulele o manulele - o le Doupel. O le manulele lea, valea mai se fasi ogalaau. Masani ona tipiina i luga o le scarbble lelei tele mago mutia vao, liliu i totonu o fale mautotogi mo manulele. O le maualuga ma le lapoa ua filifilia e faʻavae i luga o le tele o faʻailoga na faʻaalia mo se faigofie faigofie. O le pito i lalo ma le taualuga i le dosupel e faia mai se fasi laupapa.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Doupelkca - potumoe mai le ogalaau

Afai i le faaputuga o le pepa faʻapipiʻi e laititi, o le tapuni e sili atu le faigofie. O lenei mea e tatau ai ina ia mafai ona faʻatautaia le aufaʻatasiga mai siama. O nisi taimi o le mea lea e tupu: O manulele ola i le laina mo le tele o tausaga mo ni nai tausaga mo ni nai tausaga mo le tele o tausaga, ona taofi lea o le faʻasoa. I totonu o siama salalau. Ina ua uma ona aveese le tapuni ma togi mai le faamoega tuai, o le faaiu o le tusi e ufitia i le vaipuna. E tupu lenei mea. E mafai foi ona e faʻatautaia i totonu ma se vaivaiga vaivai o Manganese (laititi le piniki).

Saogalemu

O se maasiasi ma faʻanoanoa pe a faʻafafa o manu felelei o manulele. E tele ina auai i pusi, ma e tusa lava - dyatli. O le mea lea, peʻa e faia se manulele ma ou lava lima, siʻitia pou o le taualuga. Toetoe o ata uma, ua tusia ma le umi o le 5 cm. Ina ia mafai ona puipuia le manulele mai le pusi, e manaʻomia le faia o le lele. Mo faʻapea, o le taualuga lava e tatau ona faʻatino le itiiti ifo 7 cm i lo le 7 cm, ma e sili le faʻaopopoina o isi ulugaliʻi - mo taimi tetele. O lenei manatu o le a puipuia o le a puipuia i le o le timu timu: o le ono o le a suia moa.

O le isi filifiliga o le faʻatumuina o fao i luga o le tapuni. O le pusi e le masani ona fanau, ae e le fua i lalo e nofo i lalo - latou te le avatua fao.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Faia le vevesi o le taualuga o le mea lea e mafai e le pusi ona aapa atu i le tau

Ina ia puipuia moa mai Dyatlov e tele auala:

  • Filifili TNIN TINA:
  • Inu i le tele o fao i le pailate;
  • Ina ia fafaga fafie lapisi mai le fafie, o le fula o lea na alu i luga.

O mea uma o le a puipuia ai Dyatlu e faʻalautele le pepa ma alu i fuamoa poʻo moa. O le togafiti mulimuli o se laina - e faigata foi i le maile a le pusi: e sili atu le faigata e oʻo atu ai i le moa.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Fua faatatau e faasaga i fili: 1 - Mai le Dyatlov, 2.3 - mai pusi

Mai pusi ma le mafai ona teuina o loʻo teuina pea le faʻaaogaina o le puipuiga. Fai i latou pe mai i luga o ni fasi pepa pe mai le "shooms". O le a e malamalama i mea uma, vaavaai i le ata. Manatua o mea mamao e manaʻomia e toe foʻi mai i le 3-4 cm. Ona le mafai lea ona oso mai manu i luga o le puipuiga puipuia. O le a le leai se anosai, fafagaina ma isi fesoasoani i le va o latou ma le faamoega.

Lea e tautau ai

Le mea e tautau ai se manulele - o saienisi foi. Afai e te aʻe i luga o le laʻau, o le a le maualuga o le sili atu 2.5-3 mita. Latalata i le laau filifilia e le tatau ona ala savali pe olaola meta - lelei, nofoa, nofoa, ma isi.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Filifili se nofoaga e manaʻomia saʻo

Filifilia o se nofoaga i luga o le laʻau, mafaufau lelei e le tatau ona i ai laʻau tetele i luma o le Vecamis: E tatau ona saʻoloto le ala. Ole taimi lava lea, e manaʻomia ai le faʻailoainaina o i lea ma laʻu vaʻavaʻai o le "faʻamalama" i saute. O nei mea uma e faʻateleina ai le avanoa o le mea moni o le a nonofo tagata nofoia i lau tausi.

O le isi taimi: Ina ia nonoa pe mamai, ina ia mafai ona faʻasolosolo le "fale". Lea o le a faigofie ona alu ese a moa, ma e itiiti ifo le timu o le a sikoa.

Faʻafefea ona fai se manulele e te faia oe lava: Vitio lipoti

O le a matou faia le faigofie filifiliga - ma le fale mafolafola. E pei ona taua, matou te le toe faia ni laupapa i totonu o le mafiafia o le 20 mm. E aloese ai mai le ulutala, galue sili i totigilima. E tusa ai ma le ata, tipi le galuega. Taumafai ina ia lamolemole le ofuvae ma i le itu taumatau: E le tatau ona i ai ni pa. O le taimi lava na ia fofoa ai moa e aunoa ma le paʻu, ma sina tamaʻi ata e mafai ai ona faʻaleagaina i latou. O lea, o itu uma e tatau ona faia.

Tusitusiga i luga o le autu: O le a le palasitika Windows o le maualuga maualuga: gaosi filifiliga

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Ata o le bunny

Ave ni fao manifinifi - lapoa 1.5-2 mm, umi 4-5 cm ma samala. Tatou amata le fono. I le pito i luma i le itu taumatau e te fafagaina ai le isi. Mo taitasi - tolu pe fa fao.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Ua amata ona matou fausia se tusi faafano

Liliu i luga o le galuega galue i le felelei i lalo, ave le pito i lalo, faapipii i ai, ogatasi. Fao i autafa. LUGA o le ufiufi puipui i tua, faonoa foi. Aua neʻi galo e uiga i le faʻafesoʻotaʻi o le puipui i tua ma autafa.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Faaofi le pito i lalo ma fao le puipui pito i tua

Liliu agai i luga i luga o le itu, fao i le pito i lalo ma mai lea itu. E tumau lava le aoina o le taualuga. Matou te ave le sikuea o totoe - o le duple o le pito i lalo, e te faʻaoʻo atu ia o lea o le faʻailoga o le pu o loʻo pipii i luma o le 5 sm (sili atu nai lo le 7-10 cm, pei ona latou faia muamua). Afai o le fao i fafo, punou.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Matou te aoina ma faʻapipiʻi le taualuga

O le taualuga e tatau ona faasee malosi. Afai o se mea e faʻalavelave ai, tatou te faʻatinoina le ata. Pau a le mea, e vave ona sauni le manulele ma saunia lelei.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

O manu o le a fetaui ma leai se tagata ese

Masani i lalo o le pou seti se aran. Manaomia pe leai? Afai e lava lala i itu uma - e sili le le faia. Afai e leai ni lala, e te manaʻomia pe fai se paʻu poʻo se tamai fata, e ui lava e mafai ona e faia e aunoa ma latou. Aisea? Aua o pusi e faʻavae foʻi ia i latou ma aʻapa i moa ma le lagolago a latou faigofie.

Faʻafefea ona fai se Sinanik Matagi Vitio

Faia o le DUPLINA - manulele mai le ogalaau

Afai o le pennate tagata o le ai ai se filifiliga - e nofo i totonu o le dupelka poʻo se manulele mai laupapa - o le a filifilia se dosupel. E pei o le masani ai "fale" - o le tala a le faʻauma, e leai ni taufetuli mai itu ma, aua - toilalo. E le mafai ona vaaia i luga o le laau, o lona uiga o isi avanoa e ola ai ana. Nei aoga ia mai le manatu o manu felelei. Ia e uiga i le lelei mai le manatu o "tagata gaosi oloa": O le laʻau pa o le a aoga, ma e saʻoloto. Afai e maua talafeagai - ua lava mo le tele o le tele o manulele. E uiga i miskes - faia le dupel umi ma sili atu faigata: e tatau ona e togiina le autu, tuua le puipui i le tino.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Mai le dupelini

Ia i le taimi nei pe faapefea ona maua se malosi talafeagai. O le Aspen e sili ona fetaui: O iunite e masani ona masani ai mai totonu, ma e tumau pea i le pito i fafo. O lea la, matou te suʻe ai e saili i Osinik, ma o loʻo iai ni laau leaga o loʻo matou sailia ni mea talafeagai: matou te tipiina le tele o pili. E taua le mauaina o le pito atoa ma le palapala atoa - galuega o le a alu vave.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

E fautuaina e maua ni pei o lea e faʻatatau i ai - faʻatasi ai ma le tauvaga autu, ae malosi pito

E masani lava ona faʻatau mai e ia laʻau se faʻatauga pala, mai poʻo ai e faʻaalia muamua ai o latou. E talitonu Corara, Log i le fale poo le fale. O iina na matou tipiina ai le talafeagai lelei i luga o le sikafu. O le tino e fuafua e le lautele. Mo le faamoega, o le lautele lautele o lē porper e tatau ona 22-30 cm, e saʻo, o le fafo - 27-36 cm, o loʻo faalatalata atu i totonu o le verterex. 19-26 Cm.

O le maualuga o le lalolagi e faʻalagolago foi i le ituaiga o fale - o le lanumoana-faʻataʻitaʻiga cinemifleer ma le maualuga o le 20-40 cm (ae o le mea e mafai ona taumafai e faia ai le maualalo) , o le a pito i lalo, lamolemole, ma i le pito i luga - i lalo o le laititi o le mafaufau - sedips mai le taualuga pusa. Mo le gaosia o taualuga ma pito i lalo, o le ai ai ni laupapa teuteu, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻapotopotoga ma le faapaologa.

Tusitusiga i luga o le autu: O le a le vali ata vali tioata (o le a le a le lanu moana

Matou te ave le scliced ​​chorbachka ma amata ona piki le autu autu. O le galuega o le pueina o le pu. Ina ua mavae lena, e oo lava i le laupapa malo e faigofie atu ia papa. Ina ia mafai ona alu vave, e mafai ona e viliina sing drill, ona talepe le jumper e le ata.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Galuega - Faʻasolo i le pu

I le avea ai o se tulafono, o le pala ua pala e sili atu le fiafia, ona e tatau ai lea ona eliina fasi laupapa ma le fesoasoani a se chisliel ma samala po o le masima. Ae o le pu i totonu o le ogatotonu e sili atu le faigofie - o le auvae uumi o loʻo laʻei, e sau galuega i le saoasaoa masani.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Matou te galulue ia chisel ma samala

O puipui e tatau ona tumau i le 1.5-3 cm. O le ogatotonu o loʻo taumafai e galue sili atu pe faʻaititia lamolemole, e aunoa ma lapoʻa. O afea e filifilia ai pa, tatou te faia le pepa taamo. Afai e i ai le mea e mafai ona e soloi ai. Pe ave le koork ma le tosoina, vili i se nofoaga talafeagai. Afai e leʻo ni masani masani, tatou te ave le masani ai, auauai i se lio o le pu, lea ma le fesoasoani a le laʻau lava lea e tasi, ma oti o loʻo iai ogalaau o totoe.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Buncher ma o latou lava lima mai le ala e toetoe lava sauni

I le pito i lalo o loʻo i ai se fasi laupapa ma le mafiafia o le 2-25 cm. O loʻo fao i fao pe faʻamau i le fao. O vaega o loʻo tipiina o loʻo tipi latalata i puipui.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Pepelo pito i lalo

E tumau lava le fao o le taualuga. Tutusa laupapa po o le nifo. A o le i faʻaseʻe le fao, vili pu, a leai e mafai ona vaeluaina le komiti.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Pepelo se taualuga

O le mea moni, ua uma ona e faia se meaola ma oʻu lima ma o lona totoe e puipuia o ia mai le taumafai Dylov. Afai o iai ni sikuea i luga o puipui, e manaʻomia tele le fufulu ma pipi o loʻo iai (masani, tamaititi). E mafai foi ona latou tapunia avanoa e nofo ai i le va o le pito i lalo ma le taualuga ma puipui: e seasea mauaina e fetaui uma. Afai e te le manaʻo e graar le palasitika, e mafai ona e sopoia le maea o le peni. E apalai i le vanu, ma alu i totonu, o le mafolafola sikulukalaiva (lautele, e iai ni mata faʻapitoa mo le pisi, ae e faʻaaoga i latou, ma mo " Afai o le "alu" leaga, e mafai ona tuʻituʻi i luga o le 'au ma le samala.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

KonOPka "Swiss" e ala i se ofu taele

Faʻafefea ona teuteu le fale o loʻo i ai

A o fou le manulele e fou, e foliga manaia tele, ae a mavae ni nai masina na ia faapogisaina. Mo manulele, o lenei mea lelei - o le a iloga le maitauina ma na o le manumalo. Ae le o tagata uma o aiga e fiafia e vaʻai i se mea le lelei "faʻalelei." Ina ia faʻaleleia atili le foliga, e mafai ona vali le laʻau manulele, naʻo lanu o le filifilia o le "natura" - lanu enaena, efuefu, lanu efuefu o le lanumeamata. E te manaʻo i meaʻai e ola ai? O mea la e tatau ona latou faamoega e mapuea, ae aua le vali i lanu uma o le nuanua, tosina uma ai mea taua.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

O lea o le fafie foliga pei o ni nai masina

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Manaia decorated doupelka

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

E mafai foi ona saogalemu le fatufatu mo manulele))

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Filifiliga mo Drerict DUPpels

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Afai o le fale o loʻo tautau i luga o le birch, o le a le mafai ona vaʻaia

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Le masani ai foliga

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Ma o lenei tasi o le sili - leai ni tau i le fola))

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Syniki peplen

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Matagofie teuteuga ma le lafoa

Matou te faʻamoemoe o le taimi nei e le mafai ona e faia se manulele ma ou lava lima, ae e agavaʻa foi (mai le manatu o manulele) e teuteu.

Ata i ata

O ni ata mataga i tusitusiga, ou te lafoina nisi i lenei vaega. Ina ia faasaʻo le lapoʻa i lalo o le mea fuafuaina "e le o se faʻafitauli. Ia maitauina foi o le laupepa ua tuuina atu mo le 2 cm mafiafia laupapa. Ma se faʻaopoopoga i pe faʻaititia mafiafia, fetuunaiga e manaʻomia.

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Bigner ma le matagofie taualuga: ata ata, tele

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Buncher ma Triangular taualuga: Oti auiliiliga

Faʻafefea ona fai se manulele: mai laupapa ma ogalaau mo manu feʻai

Manulele ma le tele o le taualuga (luma puipui luga)

Faitau atili