Faʻafefea ona uʻuina pupuni mai le okeni e aunoa ma le faʻaleagaina?

Anonim

Manifinifi, manino ma okena ofoofogia okeni e masani ona faʻaaogaina pe a aveʻese pupuni ma ie puipui. E masani lava, o le tali a le au mea e maua ai ni mea e mafai ai ona faʻaosofia, ae le o tagata uma e iloa le auala e feosofi ai tagata uma mai i le okeni. E saʻo le faʻagaioiga, o le faʻamamaina o le faʻamamaina ma le faʻaaogaina o le maualuga o le vevela e mafai ona faʻaalia o le faia o le sili atu o mea teuteu o le fale. E ui lava i le lautele o le manatu e faigofie atu le faʻatau o puipui fou nai lo le stroniki okeni, poto masani, e mafai ona iloa e vaʻa le fiafia i le tulaga atoatoa.

Faʻafefea ona uʻuina pupuni mai le okeni e aunoa ma le faʻaleagaina?

Faavae taiala mo pupuni pe a uma ona fufuluina

E i ai tulafono lautele e aoga i ituaiga uma o Tisue Tisus. O lo latou tausia o le faʻaaogaina, a leai o le mataupu e vave ona leiloa le uluaʻi foliga, o le pupuni na leiloa le pepa ma foliga, o loʻo i ai i luga o latou mea.

  • E sili le amata amata ona faʻagaioia le ie a o e matua paʻu lava. O lea ua lelei le ie pupuni nai lo le tasi ma se avanoa ma avanoa e maua ai ni avanoa e sā stipfeth.
  • E mafaia ia Iron okeni ma isi mataupu e ala i le ie, ma e tatau ona faataatia ma lalo ifo. Mai le mafiafia, gatete, lanu ie lino ma nusipepa e sili atu le teʻena e teʻena. O le a le lava lona aoga, ma o le ata e mafai ona iu i luga o pupuni.
  • O le vevela i luga o le uʻamea o loʻo faʻapipiʻi saʻo e le ituaiga o aano autu, ae le o taʻoto. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻomia e faʻataʻitaʻi se veli poʻo se okeni, ma e manaʻomia cotton o se vaega, e mafai ai le vevela o le tulaga mafanafana pe samasama.
  • O le sui o le amoina le pito o le uʻamea i le galugalu i le pito i luma o le itu. Afai e te faia se isi mea, i fafo o le ie puipui e faia ai le leai o ni galuega.
  • I le faʻamalologa o ie tisu, e taua le onosaʻi. E le aoga mo se taimi umi e tausia ai le uʻamea i le nofoaga e tasi, o le a faʻaosoina ai le foliga o Yellowness poʻo se faʻaaliga vaaia i le lanu o le oloa.
  • E le mafai ona faʻateʻia le ava, o le a alu pupuni i laʻasaga, ae maise mea vaivai ma malamalama. O sea galuega e faʻaaogaina naʻo le taimi mulimuli, pe a e manaʻomia le aveesea o le malosi tele.
  • Vai i luga o mataupu, aemaise le tasi-photon, e le aoga tele. HYDERS, E ui lava o le vai mamago lea o loʻo faʻaauauina le faʻavaeina o nofoaga.

Mataupu i luga o le autu: 50 Manatu o Meaalofa I Mati 8 Faia Oe (36 Ata)

Tele o nofoaga e le fiafia i ai le uʻamea ie puipui ona o lo latou tele ma le mafai ona tuʻuina atu le oloa e tutusa lelei le faʻagaioiga. A o feagai ma le pito o le tapoleni, o se vaega sa faʻaalia muamua, taimi e faʻatosina ai. O le mea moni lava, o le faafitauli ua fofo na faigofie. O le faʻamalosiʻau o le laupapa o loʻo ofuina i luma o le sofa (e mafai ona e tuu se nofoa i luma o le laupapa lava ia, o le a le togafitia mataupu) o le a iai. Pupuni e tatau ona stroke seia oo ina latou amata alu i le fola. Ona fetufaai lea o le SFA, ma e faaafasili le faia. A e manaʻomia, e mafai ona faʻamalieina le laupapa, neʻi faʻatagaina le faʻavaeina o le fafie.

Fono

E tele taimi e mafai ona e faia e aunoa ma le ironing. Ua totini ie mumu, ma o le afu o ia o loʻo nofo ai i lalo o lona mamafa. O le pito i lalo, o le mea lea e mafai ona faʻamalamalamaina, o loʻo tuʻuina i luga o le laupapa ma teisi stroke i le tulaga manaʻomia.

Faʻafefea ona uʻuina pupuni mai le okeni e aunoa ma le faʻaleagaina?

Faʻafefea ona sologa lelei le pupuni mai le okeni ma uʻamea?

E mafai lava ona sasaina le pupuni mai le okeni ma le maualuga uiga ma leai ni faʻafitauli pe a uma le fufulu lelei. E le tatau ona vevela le vai, e faʻasaina le viliina i soʻo se ituaiga, e tatau ona faʻavasega le auala e pei lava o le malaia e mafai. E mafai le tafi o le okeni i le lima, ae o le faʻagasologa atoa o le a faʻaititia ai le fufuluina ma fufulu. E le mafai ona nutimomoia (e mafai ona na o le tagi), a leai o le ie o le a avea ma se matuiving, ma e leai se mea o le a toe fetaui ai.

Pe a afifi pupuni, e mafai ona amata ona e galue i tua.

  1. E tatau ona susu laititi le ie. E mafai lava le uʻamea i lea tulaga e ala i le kesi. Afai o loʻo ia te oe se uʻamea i luga o mea ua susu le le aoga (tusa lava pe na o le vai e na o ni nai mataua), o le a matua faigata galu
  2. O nisi hostesces e sili atu le uʻamea o le okeni o le okeni e faʻamamaina ma e aunoa ma se moli ausilali, ae o se filifiliga e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavae o nofoaga taʻitasi.
  3. E taua le matauina e na o e le tasi le uʻamea na o ia, e ui lava i le vaega, ma e matua lamolemole ma mama. Soo se faigata o le a luluina le lelei o le galuega ma le iʻuga mulimuli.
  4. E mafai ona e sasaina le ie puipui o le okeni e ala i le sili ona lelei siliki pe sikaleti pepa.

Mau i luga o le autu: o le a le mea e faagasolo ai le fale laupapa i fafo?

Afai o le mea uma o loʻo vaʻaia, mafua ai le le malamalama poʻo ni popolega mo le tulaga o le frangileile ie, e sili atu le talitonuina o polofesa ma tulaʻi mai le oloa i le mama mama.

Faʻafefea ona uʻu ie puipui mai le felelei o le tisu e aunoa ma se uʻamea faʻaaogaina?

E le manaʻomia le faʻaaogaina o le uʻamea pe a e manaʻomia e faʻaosofia le pupuni mai le okeni. E tele auala e fai ai le tele o taimi ma le malosi, ae o le saogalemu o le mea ua mautinoa ma lelei le taunuuga.

  • O le faigofie auala e avatu ai ie i le "sifi" pe a uma ona fufulu. O loʻo tuu i luga o le cornice i se isi ituaiga susu, o le foloa ua ufiufi i solo (a le o le mea e mafai ona faataapeapeina ai le koluse). E manaʻomia e le fale teu meaʻai lapoʻa, e mafai ona e sologa lelei i nisi taimi le tisu ma lima mama (aunoa le vevesi). O le lavelave e mafai ona tulaʻi mai i le mea moni o le a faʻalavelave i solo i le solo i le tapoleni. I lea tulaga, e mafai ona e puʻeina le pupuni i luga o le saito, pe a fai o le fuafuaga e mafai ai.
  • E mafai ona fesoasoani se afi afi. O le ie puipui o loʻo tautau i luga o le cornice i le matutu tulaga ma ua faʻagaioia i se tulaga saʻo. O le faʻagasologa e matua faʻaaloalogia ma umi. E sili le tele o sini, ona le faʻaata lea o le ie puipui ma ua oona mai le ausa.

Faʻafefea ona uʻuina pupuni mai le okeni e aunoa ma le faʻaleagaina?

Gaosiga

O ata e mafai ona faia e faʻaaoga ai le ie puipui o le okeni e matua matagofie, ma o le a le amanaʻiaina latou tosina na o latou ona o le hasle e fesoʻotaʻi ma le tausiga o le mataupu. O le ie e matua aoga lava, e le mou atu, e le aoina le efuefu ma e le manaʻomia le faʻamamaina mo se taimi umi. Ma le maualuga-lelei vaiaso faʻamamafa, o le okeni o le a le sili atu le tele atu nai lo le 2-4 taimi i le tausaga.

Sese ie ulaula tausia vave e oʻo atu i o latou lavalava, ma le apili a talosia e le toe faʻafoʻiina. Ina ia mafai ona faia e ie pupuni mo le tele o tausaga ma faʻatumauina a latou manatu, e manaʻomia le totogiina o le faʻamamaina i latou ma le fesoasoani a polofesa.

Mataupu i luga o le autu: Lalolagi Fuafuaga Polokalama

Faitau atili