Faʻafefea ona fai se laʻau o le lamepa e fai ai oe lava

Anonim

O le moli i totonu o le fale o se vaega taua tele pe a faia le mafanafana ma le matagofie. E le gata i lea, o le soifua maloloina o tagata e faʻalagolago lava i le moli. O le vaʻaiga ma le soifua maloloina o le mata e fesoʻotaʻi ma le mea o loʻo faatupuina ai le moli ia i tatou ile galuega ma le fale. E ui e le faʻalogo le toʻatele o tagata, ae o le mafaufau o le mafaufau o le tagata faʻalagolago i le lelei o le moli. O se filifiliga lelei tele o le a faia ai se vai taualuga ma ou lima.

Faʻafefea ona fai se laʻau o le lamepa e fai ai oe lava

Ata 1. Plapon ma moli i totonu e sefe ai le taualuga mama.

Ituaiga o masini moli

Ina ua toe faʻaleleia le fale, o le vaega o le mea fou o le vaega o le moli masini. O nei maketi o ia oloa e eseese lava. O le tele o masini uila e faʻailoaina i le mamanu, foliga, mataupu faavae o galuega ma foliga lelei. O le a le mea e taofi ai lau filifiliga? O a ni tapulaʻa e filifili ai se chandelier?

E taua tele ma talafeagai i le aso o le taimi lea e maua ai se masini lea e mafai ai ona faʻapipiʻiina se malosi-sefeina le malosi moli. O le tau tupe e faalagolago i ai i luga o lenei. E sili le taofi lau filifiliga i luga o le ata, o lamepa lea o loʻo maua ai i totonu o le faʻapapa, ae le o fafo. Faafetai i lenei, o le ogatotonu o le a tumau pea mama ma matagofie (Ata 1).

Faʻafefea ona fai se laʻau o le lamepa e fai ai oe lava

Atafaapuna 2. Taualuga o le moli ma lamepa e faʻatonutonu ai lalo, talafeagai mo potu laiti.

Afai ou te fiafia tele i le ata o le moli moli ma moli matala, ona mautinoa ai lea o le tafe o le malamalama o le a faatonu lalo. E taua tele le manatuaina o le faigofie o le mamanu o le faigofie o le faʻapipiʻiina o moli moli o moli (Ata 2).

Filifili o se moli moli i luga o le totonugalemu, e taua le mafaufau i foliga o le potu lea o le faatinoga. O le fale faavalevale ma se taualuga maualuga e aofia ai le taofi o le volumarc chandeliers. Ma i totonu o se tamai fale mautotogi, e sili le maua o se vaega mafolafola o le tumutumu moli.

Tusitusiga i luga o le autu: O le pepa puipui o tamaiti 2019: Faʻafefea ona feiloaʻi ma aga masani

O le sili atu o le lauiloa o masini e vaevaeina i le faʻamaloloina faʻaleaganuʻu ma mafolafola, o ai le faʻapipiʻi e aofia ai le mauga e latalata i le laualuga (Fig 3). O masini mafolafola, i le isi itu, vaevaeina i totonu ma luga o le ulu.

O luga o le sili atu o le lelei o le atoatoa fofo mo le faletaele, umukuka, cardidoor po o auala vave. E tele ina lamuina i le aofaʻi o se faʻapitoa o le teteʻa, o lea latou te saogalemu tele.

Faʻafefea ona fai se laʻau o le lamepa e fai ai oe lava

Ata 3. O le moli mafolafola faʻapipiʻi i le taualuga e latalata i le auala e mafai ai.

Faʻapipiʻi poʻo ni moli tusi e tele naua faʻapipiʻi i meafale na taofia, ma faʻamaloloina ai fausaga ma matala tatala.

I le taimi nei, o loʻo iai moli moli masini o ituaiga uma o ituaiga meaola, fatufua, lanu ma tulaga faʻapitoa.

E faʻaopopo atu i ituaiga o ata mataga, malamalama malamalama o loʻo iloga:

  1. Incrandintlicent lamepa o le masani masani, faigofie ma taugofie malamalama malamalama. O ia nofoaga e faigofie lelei le faʻaleagaina, e i ai le latou mamanu vaivai ma masani ona mumu.
  2. O lamee moli o le tutusa le malosi o le somemed-sefe lamepa i se mamanu sili atu fetaui. O latou avanoa i le tamaoaiga, umi auaunaga olaga. I atunuu uma o atiaʻe, o le sili lea ona malamalama o le malamalama.
  3. E tele mea e taugata i le malamalama ma le maualalo. Peitai, e aoga le vaai i ai, ia maualuga maualuga (sili atu nai lo le 90%), ia tele lona tuufaatasia ma le lotofuatiaila maualuga ma le mautinoa.

Mea mo le Mauga

Faʻapopoleina o moli auala e aofia ai le auai mai o mea ia ma mea faigaluega:

Faʻafefea ona fai se laʻau o le lamepa e fai ai oe lava

Faapipiiina le ata o le ata o le ata i le sima.

  • moli masini;
  • pusa o mea totino;
  • sikulukalaiva;
  • dumers pe suia;
  • uaea;
  • fusi fepineina pope pe polmer pulou;
  • probe faailoilo poʻo le faʻavae talimalo;
  • Sgatia;
  • Faʻavasegaina le faʻasolo i luga (fesoʻotaʻi poloka).

Sili o mea uma, pe a faʻapipiʻi moli o moli e oʻo i le tutoʻatasi o totogi uaea e faʻaaoga ai le fesoʻotaʻiga pad. Peitaʻi, pe a fai mo se mea e te leʻi i ai se oloa, e mafai ona na o ma tetea o ni taulaiga a le Atua e ala i le faʻapipiʻiina, poʻo le faʻapipiʻi i totonu o polymer pulou. Taua pe a mimilo, ia mautinoa ua pipii le uaea.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona sili ona lelei le galuega o le sawn timber mai le lapotopoto vaomatua

E tatau ona amanaia pe a faʻapipiʻi ma uaea uaea. Sili atu ona tutusa ma le: Aluminim - Aluminim; Copper - 'apamemea. Afai e te mimilo uaea mai mea eseese, o le a le umi o le a latou susunuina i latou ma le fesootaiga o le a faalavelaveina.

Algorithm o galuega

Faʻafefea ona fai se laʻau o le lamepa e fai ai oe lava

Vaega o le gaosiga o se moli taualuga mai se fagu fagu ma sipuni.

Muamua, e manaʻomia le fuafua o vaega o uaea i le taualuga e faʻapipiʻi ai moli puʻe o la lima. Ia faia lenei, faaaoga le diptick. A fesoʻotaʻi ma le vaega o alatoto, o le a malamalama i luga, ma a le o le zero o loʻo fesoʻotaʻi i le leai o le fua, o le a le tupu.

O le vaega lona lua o le faʻauiga o vaega i luga o le masini moli. Ina ia faia lenei mea, liliu i le lua uaea i le outlet, ae aua le tago i le lona tolu. Afai o le kandelier e tele ni moli moli, ona o le afa o latou e tatau ona liliu i tua. Ona e manaʻomia lea o le tasi uaea e alu i le faleoloa, ma o le afa lona lua o le lapoʻa e tatau ona faliu i le afa lona lua o le 'eleʻele. E taua le faʻataunuʻuina o se faʻamoemoe lea e lua uaea mo le isi o loʻo oso i luga o lamepa, ma le lona tolu, i le pito i fafo i taimi uma, o le a leai.

Ona taofi lea o le laupapa i le taualuga. Faʻapipiʻiina o le tele o mea tau ona tamaoaiga o loʻo faia e le faʻaaogaina ai se matau i fafo atu o le taualuga, ae o le fesoasoani a se auala faʻafefeteina. Afai o totoe se matau mai le galuega tuai, o le a tatau ona ave ese.

Faʻafesoʻotaʻi moli

Faʻafefea ona fai se laʻau o le lamepa e fai ai oe lava

Vasega o le moli mama.

Afai e te manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi se fola poʻo se moli i se uila e lua ma le chandelier o le lua aveʻesea e lua, o loʻo e mauaina le faigofie o le uila. Ua lava lea e faʻafesoʻotaʻi e le tasi le aveeseina ma le tasi nofomau, ma le lua tasi i le isi. Pe a iai ni vaega o lamepa, e taua le mimilo i latou i vaega e lua ma fesoʻotaʻi vaega taʻitasi i se sili atu uaea atoa.

Mataupu i luga o le autu: liliuina o se mafanafana mafanafana: sitepu-e-sitepu faatonuga

A o le uaea e tolu alatoto nei, o lona uiga e lua veni o le a ave, ma le lona tolu i le taimi - zero. E taua le saʻo o le faʻailoga o le Stabe faʻailoga, o le a leai se vin e leai se voltage, ma naʻo le tapeina o le mana ma faʻapipiʻi le moli.

Mafaufau i lapisi na feoti mai i le tulaga maualuga o ia. Faaiu i le lanu moana lanumoana milo faatasi. Le isi, matou te fesoʻotaʻi paga o tip ma lanu enaena. O vaega uma e enaena e tatau ona fesoʻotaʻi i le lua alatoto, o loʻo siaki ai le volusela pe a siaki, ae o uaea lanumoana o loʻo fesoʻotaʻi i le fale, lea e leai se volu.

O nisi taimi o le uaea i le taualuga o loʻo iai se isi 4 dumping malae. Tele taimi e masani ai samasama-lanumeamata. E tatau ona tosoina i le moli moli ma le sikulu. Uma le fefiloi nai tatau ona vavaeeseina. Faapipiiina ua sauni.

Fatufatu i luga o le taualuga

O nisi taimi o le e ona le fale po o le fale mautotogi manaʻo e faʻatulaga le le masani ai malamalama i lona potu. I lea tulaga, e tatau ona faia le masini moli ma ou lava lima.

Laina o loʻo nofo ai poʻo le atunuʻu fale e mafai ona manatu i le auai o lamepa mai le natura poʻo ni mea sese.

O mea sa sili ona le masani ai ona o le gaosiga o chandelings e mafai ona faʻaaogaina: mafiafia lala o laʻau, o laulaʻau e leʻi leva, ma le sili atu o laʻau, mafiafia o soʻo se lanu ma le vine. O Chandeliers fai ma o latou lava lima o le a tau toetoe a leai se mea. Na o elemene o le eletise o le a faatauina. E taua le tausisia o le saogalemu ma malamalama o mea filifilia o le a faʻafesoʻotaʻi i le tasi tikeri poʻo le isi ma se moli moli vevela.

Faitau atili