Faʻapipiʻi le faitotoʻa i le faletaele e faia oe lava

Anonim

Ae le i faʻapipiʻi le faitotoʻa i le faletaele, o nisi mea moni e tatau ona maua. O le potu e taofi pea i le vevela ma le susu. O lea la, e manaʻomia i le faʻagauai i le poto o le potu mo lenei potu. E tatau ona tetee i le vai ma le taimi tutusa e faʻatumauina ai lona lanu, matagofie ma le fausaga i le umi e mafai ai.

Faitotoʻa faitotoʻa o le faitotoʻa aʻo leʻi faʻapipiʻiina.

E faʻapipiʻi faitotoʻa, tulaga masani o le a manaʻomia. E le manaʻomia le faʻagaioiga faʻapitoa. Ae i tua atu o la alofifi, taʻaloga ma le togapalo e tatau ona ave fua.

O le tekonolosi o le faapipiiina o faitotoa i totonu o le faletaele e tatau ona amanaia le susu o lenei ituaiga o nofoaga. Se faitotoʻa faapena mai totonu e iloga ona faʻaalia ai se osofaʻiga i le va o ma le fola. E manaʻomia lenei mea e faʻapipiʻi ai le tele o le ventipelation mo taimi e masani ai le potu. E iloga foʻi i le faʻamamaina o le siʻosiʻomaga i lalo o le faitotoʻa.

Manaomia Meafaigaluega

Faʻapipiʻi le faitotoʻa, o le faʻapipiʻiina o le a manaʻomia se faʻasologa o mea:

Faʻapipiʻi le faitotoʻa i le faletaele e faia oe lava

Meafaigaluega mo le faʻapipiʻi faitotoa i le faletaele.

  • moa;
  • vili;
  • fao malai;
  • maualuga;
  • hacksaw;
  • rofautte;
  • penitala;
  • sikulukalaiva.

Mea o le a manaʻomia se pusa, nofoaga, taʻi 'au taula, laupapa laupapa, maata solo fama.

I le taimi o le toe faaleleia o galuega, o le tatalaina na i ai i le faletaele e tatau ona vili manava. E manaʻomia lenei mea ona o le mea moni o le faitotoʻa o faitotoʻa e masani ona gaosia mai fafie masani, veneer poʻo le MDF. O i latou uma na aafia ai i le susu. Ma e tatau ona puipui le faitotoa. O le faia o lenei mea, faʻaaoga le faʻapopoleina o le suavai na tapafi atu i le faʻavae o ia lava. O loʻo tuʻuina i luga o le tino atoa o le tatalaina atoa, faʻapea foi ma le pusa. O le mea moni, o le laualuga e tatau ona sili atu-o loʻo faʻamamaina mai i le palapala ma pefu. Ma muamua alualu i luma.

Faapipiiina o le pusa: foliga

O le fale o faletaele e masani ona motusia mai le tulaga tasi-i-lautele o le 10 cm.

O le mea lea, i le faʻatau le faitotoʻa, e tatau ona faia ma faʻavasega tupe mataala ma tuu i totonu o le api.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea e togi pupuni ma tamai pauna o loʻo faia ia lava: mamanu ma tipi

Lelei pe a fai o le pusa ma le tapoleni na faʻatau i totonu o le faleoloa e talafeagai ma sauni mo le faʻapipiʻiina. Ua lava lea e faʻapipiʻi ai le fao. I lenei tulaga, e le o le mea e talafeagai ai le fetaui. E faigofie ona faapipiiina le faitotoʻa i lona tulaga.

Faʻapipiʻi le faitotoʻa i le faletaele e faia oe lava

Faitotoa pusa faapipiiina matagaluega.

Ina ia faʻafaigofie la ona e galue, e tatau ona e aoina le mamanu o le atigipusa ma le faitotoʻa eseʻese. O vaega uma, e aofia ai suʻesuʻega, faʻapepetope i le fola. Ma le isi, o le pusa e seleseleina faataamilo i le faitotoa lava ia. I lalo o tamai pu, ua tuu mea uma, ua tipiina, i se tulaga lautele, o le pusa ua matua saunia lelei mo le faʻapipiʻiina.

I lenei tulaga, o le a tatau ona e faʻaputuputu le lutka - O le faitotoʻa o le faitotoʻa, ma le faitotoʻa, lava ia lava oe. Ia faia lenei mea, e tatau ona e faia ni gaioiga sosoo.

  1. O le brop le pusa fata i le umi i le 2005 mm. E i ai le mafuaaga mo ia. O le masani masani o le faletaele faitotoa o le 2000 mm. Mo avanoa o loʻo i luga ma le pito i luga i le va o le 'upega tafaʻilagi lava ma le pusa, e manaʻomia le faʻaaogaina o le isi 5 mm.
  2. O le isi laasaga o le a tipiina le pito i lalo ma luga o le ogalaau. O lo latou tele e aofia ai 600 mm, 5 mm ua faʻaalia i avanoa, ma le mafiafia mafiafia o le faʻamatalaga o le pusa o le pusa lava. O le masani masani i le faitotoʻa i se faletaele faʻavae o le 600 mm, ae afai e sili atu, faʻalagolago i le tulaga, tatou te faʻaaogaina mai le 700 i le 100 i le 100 i le 100 i le 100 i le 100 i le 100 i le 100 i le 1000 mM.
  3. O le pusa o loʻo avea ma vaega tafailagi. I le taimi lava lea, o se fasi o le faʻamatalaga o le faʻamatalaga ua aveʻese mai ia pito uma e lua. E le pei o lena. Aveese i se mea tele. Mo lenei, ua uma ona fai se ese. A uma lena, o le vaega e le o le toe togi. Mo lenei, o le ata e onana mai i le pito.

Faleoloa le pusa

Faʻapipiʻi le faitotoʻa i le faletaele e faia oe lava

Faitotoʻa faitotoʻa ata i le faletaele.

Muamua o mea uma, mumu (faitotoʻa faitotoʻa) ua lavea. E faʻapipiʻi i le itu taumatau poʻo le agavale o le agavale e faʻatatau i le auala e tatalaina ai le faitotoʻa. Ua tipi i luga ma lalo mai le pito i le mamao o le 200-250 MM. Ina ia faia lea mea, e leai se paopany, o le penitala o le a susunuina ma faagasolo e le ata. O le Grove mo Capoies e faigofie ona fai i le Milling Cent masini pe a avanoa.

Mataupu i luga o le autu: Suia ma fesoʻotaʻi le moli

Le isi, o le numera moni o le pusa ua faia. I luga o le fola, o le tasi uila uumi e fesoʻotaʻi i se puʻupuʻu puʻupuʻu. Le isi, o le itu o le fata o loo 'aua ai le 2 pu. Latou te tosoina le fao. Latou te fesoʻotaʻi 2 fasi fasi pusa. O mai foi ma mea totoe i le 3 itu.

Ua sauni Lutka. O le faletaele e sili atu le faigofie ona faʻapipiʻi le faitotoʻa e aunoa ma le faʻapipiʻiina o le pito maualalo maualalo.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le faitotoʻa faitotoʻa?

Sauniuniga o le faitotoʻa o le faitotoʻa lava ia o le faʻamamaina o le matasele, lat ma faʻapipiʻi lima. E leʻi maeʻa ona faʻapipiʻiina mata o le aumata i luga o le latou faʻapipiʻi i luga o le pusa pusa.

O le Mauga o le Lak, o le a manaʻomia ona e faʻaitaina se pu loloto i le 25 mm stameter mai le pito i lalo i le maualuga o le 850-900 mm. Mo lenei, o le avetaavale ma ua masani ona faʻaaoga.

Faʻapipiʻi le faitotoʻa i le faletaele e faia oe lava

O le faataatiaga o le faitotoʻa o le faitotoʻa o le faitotoʻa o le toʻalua.

Ina ua uma lena, o fale ua fuafuaina mo le 'au. Ua latou faʻataʻavaleina e ala i le tapoleni faʻafeagai le tatalaina i le iʻuga. E faʻatino e faʻaaoga ai se fulu le mautonu ma le 20 mm spameter. O le mea taua e le o le faʻaleagaina o le faitotoʻa i le taimi o le paʻu paʻu. O le filifiliga sili o le tosoina le faitotoʻa i itu uma e lua.

Le isi, ua faʻapipiʻi le loka. I luma o lenei mea o loʻo faʻaaogaina i lalo o le faʻavae o le faʻapipiʻi. O le tele o le penitala e fuafua i le nofoaga. Faamau le lak mai le pito. Mo lenei faʻamoemoe, 2 tamaʻi fasi shrewd e se sikulukalaiva e talafeagai.

Faapipii lima, o le a e manaʻomia e faʻatu le sikuea ma faʻasaʻoina ma se sikulu. E le gata i lea, o le pu manaʻomia o le Lē o loʻo aʻoaʻoina i ai, ma e faʻapipiʻi le 'au i le tapoleni. Ina ua uma ona suʻesuʻe lana galuega, o loʻo faia lava i le lua o le vasega.

Faapipiiina o le faitotoa i le faletaele: fautuaga aoga

I le amataga, e taʻitaʻi i le potu, maina le pusa. Mo lenei, rake poʻo se faʻamatalaga ua faʻapipiʻi. O loʻo tuu i le pito i luga ma lalo o le pusa lava, ina ia latou o atu i talaatu o le lttikata i le 10-15 cm ua faʻamutaina ma le lumanaʻi luga. O le talaaga o le a faia le tulaga o taofi.

Mau i luga o le Autu: E fia se mea sili e fai ai fola mai le Osb papatusi?

Le isi, o le pusa ua lafoina i le amataga. I lea tulaga, ua amata ona faʻamautuina e le jumpers i le vaalele e faʻatatau i le paʻu. Faʻaaogaina o le tulaga, o le tafailagi e faʻaleaogaina.

E mafai ona e faaofi se pusa muamua i le amataga ma le uaina i totonu o tina po o le palasitika. I le iʻuga o le puleaina o siʻomaga ma le faʻamalosi ma le fesoasoani a se paluga ma le maualuga, o le pusa lava e faʻatumauina ma lilfs (bolts), amata le fufulu i mea o ia lava.

O le Puppnked Box ua faia e taula i nofoaga o le tuʻufaʻatasia ma le viliina. O pu i totonu o le faitotoʻa o loʻo faia i lenei auala: na tuʻuina atu i totonu o se atigipusa ua aveʻesea, ma faʻafefeteina le taʻavale. Faaofi faletalimalo. Faapipii le pusa ma faamau ai, tipiina le maualalo ma tautau le faitotoa.

O le pusa faitotoʻa o loʻo tau, faʻatumuina le avanoa i le va ma le amataga. Ua faia lea e tusa ma faʻatonuga ma le fesoasoani a se fafie fale.

O nisi taimi o le afu e taofi ai le pusa ma faʻalavelave i le faʻapipiʻiina o le tapoleni. E aloese ai mai lenei, seti 3 ma sili atu spacers. Latou tele e sili atu nai lo le tele o le tapoleni e le 5 mm.

O le foma dries 6-24 itula. A maeʻa, le faitotoʻa e faʻapipiʻi le faʻaaogaina o paposa. E tatau ona e gauai atu i avanoa i lalo ma luga o le upega tafailagi. E pei ona manino, faʻapipiʻi faitotoʻa i le faletaele e le faigata tele, pei ona foliga mai, pe a e amio lelei ma le faʻaʻoleʻole.

Faitau atili