Faʻafefea ona fai se moli moli mai le ki e taʻitaʻi ai

Anonim

Faʻafefea ona fai se masini malamalama mai se diode lipine ma ou lava lima? O le a lea? E aoga le talanoa e uiga i ai i nisi auiliiliga. O le moli moli o le maua o lauiloa i aso uma. E aofia ai ni meaola fou o lona talosaga.

Faʻafefea ona fai se moli moli mai le ki e taʻitaʻi ai

Faaputu a le moli moli.

Peitaʻi, o faʻavave e le gata mo le moli autu o le potu (lamepa, ae mo nisi ituaiga o faʻailoga (faʻataʻitaʻiga, i le umukuka, i le laʻei potu ma isi mea i luga). O le mea moni, e le mafai ona taugofie, afai e te manaʻo e faʻaaoga le ki faʻamamai le fale, ona e maua ai lea e le fiafia.

Filifiliga o lamepa mai le ki ki e fai ai oe lava

O lea, mo le muamua lomiga o le moli o le a manaʻomia:

Faʻafefea ona fai se moli moli mai le ki e taʻitaʻi ai

Ata o le faʻafesoʻotaʻiina o libbons mai le tasi mana sapalai sapalai.

  • Taʻitaʻia le lipine o ia lava (8 mm lautele);
  • Alminim tulimanu (10x10 mm fuaina, 1.5 m umi) poʻo le palasitika eletise paʻepaʻe (e filifili);
  • fao;
  • Auala laiti.

O lipine e aoga e aoga. E pei o latou o se "laupapa", e o latou na i ai ma toe faʻaola mautotogi. Mai le Taliaina Tape E faigofie tele le tipi ese le tele o le tele o le tele o le tele e te manaʻomia. Metotia o le Fausiaina o moli mai le moli moli ma o latou lava lima. Latou te faʻalagolago i le auala o le mulimuli mulimuli o le lamepa e te manaʻo ai e maua: tuʻutuʻuga lamepa, sipela poʻo vae. Mafaufau i ni nai tala.

Faia se moli moli

Faʻafefea ona fai se moli moli mai le ki e taʻitaʻi ai

Fesoʻotaʻiga faʻataʻitaʻiga o le taʻitaʻiina o le kiina ma sapalai e lua o sapalai.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fuaina le umi o le tulimanu e te manaʻomia. Sosoo ai, vili se pu i totonu ina ia mafai ona e faapipii i luga i luga. I le faia o lea mea, o le a manaʻomia ona e tipiina le fale e faʻasaʻo ai le masini microssop. I le faʻamaeʻaina o faʻatonuga uma, faʻapipiʻi le tulimanu i le nofoaga filifilia ma le fesoasoani o fao. Ina ia lelei le kisu e pipii e pipii i le tulimanu, e tatau ona e soloiesea ma le ACEtone, mo Tigen. Aua neʻi galo e faʻapipiʻi se ki i le Grove ma fitafita uaea. Faʻafesoʻotaʻi i latou i le apoapoaʻi poʻo le eletise eletise ma le malosi o le 12v. Sauni mea lelei. Ua fuafuaina mo se mea faalava. O se mea e mafai ona faʻaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le umukuka (lalo o le kapeneta). Afai o se moli o se moli o le maualuga o le 70-80 cm i luga aʻe o le laufanua, o le a lelei i le moli o le 60 cm o le a le matagofie le mea.

Mataupu i luga o le autu: pepa tapunia i luga o velcro i le IKA ma Lega Melen

Ia manatu i le vaega lona lua o le moli. O le a sili atu ona faigata i galuega, ae o le mea muamua. Tatou taumafai e gaosia. O le faia o lenei mea, e tatau ona e faʻatau ia mea:

  • RGB Taid lipine (3 m umi);
  • 3 futu mo meaafale;
  • nickel-ipu paipa (ma le lapoa o le 25 mm, 1.5 m umi);
  • 2 tusilima mo le paipa;
  • 9 m rouls (platbabs);
  • plywood (10 mm);
  • Ogāumu ma lanu uliuli;
  • RGB Controller (faamafanafana);
  • fasi moalau;
  • Eletise Siki;
  • Manifinifi fao.

Muamua e tatau ona e tipiina le eletise eletise o Plywood 6 Rings ma isi ata (2 tele, 2 alavai, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laititi, 2 laiti Faʻapea foi ma le tasi lio o le laupapa (o le a avea ma faʻavae o la matou moli) ma le liʻo o le plywood lea latou te inu ai e ono pu (o le pito i luga o lau moli - o le pulou). O mama uma mama ma uila e valivali i uliuli, tuu le mago. E sili le maua o le atavali i luga o le auala, pei o le vali ei ai le manogi. Faʻamolemole ia maitau aʻo leʻi valiina le alatoto, e tatau ona e viliina pu ia i latou i mea mamao mo le faʻapipiʻiina o le fusi.

I luga o le liʻo o le laupapa laupapa ma le liʻo o le Plywood e tatau ona faʻasaʻoina mea faʻapipiʻi mo le tamai paipa. O le a auai i le atoa o le moli o le lamepa na faia ma o latou lima. I le ogatotonu o mama, liliu le ki na mafua ai, lea na muamua tipiina i vaega tutusa i totonu o le lautele o mama. I mea taʻitasi e tatau ona e manaʻomia le au faʻatau.

Ina ua maeʻa lena mea, amata ona fesoʻotaʻi ma le fesoasoani o fao laiti mama ma pa. O le a latou i le ogatotonu o lau moli matagi. Le isi, i itu uma e lua o mama lima, o le averesi mama o le a faapipiiina ma i le pito i lalo o le pito i lalo ma luga o le moli. Uaea nana i le uaea i luga o le maualuga atoa. Aua nei galo e vali ma uaea i totonu o se lanu uliuli ina ia aua neʻi eseʻesega mai le vavale ma mama.

Le vaega mulimuli o galuega

Faʻafefea ona fai se moli moli mai le ki e taʻitaʻi ai

Le ata o le fesoʻotaʻi ai ala i le Talia Tuʻuina atu.

Tusitusiga i luga o le autu: faʻafefea ona faʻapipiʻi lelei tulimanu

O lea la, matou te faia le tumutumuga: i le mama tele mai Plywood, o le lio na tipi ese mai le tutusa tutusa ma le ono pu. Mauaina se pupula pulou, o le a uʻu i le taʻitaʻiina o lipine i lalo i le moli masini. Ona matou faia lea o le pito i lalo o le moli. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻapipiʻi vae o meafale i le DSP Lima (o le moli o le a taofimau i latou), ma faʻapipiʻi le ogalaau tele mai Plywood mai luga.

Le isi, e tatau ona e faʻaofi se paipa o loʻo faʻapipiʻi i luga o le mauga e faʻafesoʻotaʻi ai le mamanu atoa. Faʻapea foi mai le pito i lalo o le BRAppy RGB Controller, o le a 'ai ai lea o le moli, fai oe lava. Mauaina lona pito i lalo, e pipii i le atoa mamanu. O meaʻai o le a maua ai lau moli o loʻo maua mai i le komepiuta o le eletise pe a fai e te le ofi, e mafai ona e sau ma se mea na e maua ai ni mea faʻaeletise ma isi mea.

Mo le taliaina lelei o le faʻaititia o ni nofoaga mai le mamao, e tatau ona e tuu le disc i le fola ma le isi itu.

Ia, o le moli moli mai le ki o le kibbon ua sauni. I se aotelega semanu, o le latou mau tetele, matagofie, muamua, tamaoaiga ma le toe lalagaina mo lou potu. Ae o nei filifiliga mo le gaosiga o lamepa e le o le tapulaʻa, e naʻo le faʻavae. O isi e mafai ona e faia oe lava. Aua le taofia i luma o faafitauli! Teuteu le fale ma ou lava lima!

Faitau atili