Faʻafefea ona fai ni faitotoʻa mai laupapa: Mea, Meafaigaluega

Anonim

I totonu o le tele o meaola o totonu o totonu, o se ata laupapa e faia se nofoaga mamalu. E ui lava i le mea moni o faitotoa fafie e taugata tele, pe a uma ona faʻapipiʻiina e te le popole i faʻafitauli e ono tulaʻi mai i la latou faʻagaioiga.

Faʻafefea ona fai ni faitotoʻa mai laupapa: Mea, Meafaigaluega

O faitotoʻa na faia o 'au e tetee atu i le' ai o le tau o le tau ma le tele o le super super.

I se taimi e faʻaopopo, o se suʻesuʻega e i ai se foliga moni, o le a talafeagai ai mo le tele o tausaga. Ina ia mafai ona sefe le tupe i luga o le faʻatau ma faʻapipiʻi o se faitotoʻa faitotoʻa, o mea uma e mafai ona faia tutoʻatasi. Afai e mafai ona faia le faapipiiina e aunoa ma ni faʻafitauli, fesili pe faʻafefea ona fai le faitotoʻa o le faitotoa o ia lava, ma faʻaosofia ai le tele o masalosalo.

Faʻaali le faitotoʻa faitotoʻa faitotoʻa

O le sili ona taua ma sili ona lelei o le mea e tosina ai le tagata faʻatau o le faʻaleagaina o le siosiomaga faauo o le mea. O le laau e fausia ai le aoga microclic ma matua afaina ai le soifua maloloina o tagata. O faʻapitoa e mafai foi ona faʻaesea:

  • aresthetics;
  • maualuga le maualuga o le vevela ma le malosi;
  • Tetee atu i le inisinia avega.

I aso nei, faatasi ai ma le fesoasoani a taimi faifai pea o nei faasolosolo, e aofia ai faitotoa o loo aofia ai ma lana ato papa, ae e fevaevaeaʻiga mai faitotoa masani na faia mai se fua masani.

Faʻafefea ona fai ni faitotoʻa mai laupapa: Mea, Meafaigaluega

Ituaiga o fafie ituaiga mo le gaosiga o faitotoa.

Pei o soʻo se oloa, o faitotoʻa na faia i laupapa o loʻo i ai ni vaivaiga, ae, e ala i le matauina o faʻamaumauga o tekonolosi ma faʻagaioiga uma e mafai ona faʻaititia. E taua tele le gauai atu i se mea totino o le fafie e pei o le mitiia. Faʻaaogaina moli uila, e mafai e le faitotoʻa ona suia le ata I le aluga o le taimi, e tupu lea i le faʻamago le faʻagasologa. Ina ia puipuia lenei faiga, e te manaʻomia se faitotoʻa tapoleni e ufiufi ma varnish.

E aoga le matauina o uiga lelei o le a faalagolago saʻo i le faiga o le gaosiga o tapoleni. E tatau lava ona mago, faʻamamaina faʻatasi ma le suauʻu suauʻu ma faʻafoeina le vevela vevela i lalo o le maualuga o le mamafa.

Mea e mafai ona faʻaaogaina e fausia ai se faitotoʻa

Mo le gaosiga o faitotoʻa e mafai ona e faʻaogaina ni laʻau faigata, o le laʻau o loʻo taʻua e le maualuga maualuga, matagofie lanu ma se mea manaia. I totonu o le sili ona sailia-pe a maeʻa ituaiga aso e mafai ai ona e faʻasoaina:

  • ʻa;
  • Ash;
  • beech;
  • kerry;
  • nati.

Tusitusiga i luga o le autu: paolo faia oe lava

Faʻafefea ona fai ni faitotoʻa mai laupapa: Mea, Meafaigaluega

Fafie faitotoʻa faia polokalame.

O le sili atu o le paketi o se faʻasologa o se faʻasologa o kene poʻo le faʻaaogaina filifiliga. E ui i le tau maualalo, Paine faitotoa o le a le toe faia se tasi o le tele o sefulu tausaga, o le mea autu o le tausisi i le fausiaina tekinolosi ma le tausiga lelei mo latou. Ina ia mafai ona avea ma sea faitotoʻa sili atu ona manaia, e mafai ona ufiufi i le veneer veneer. O le tau o le veneer e le maualuga, ae o sea faitotoa o le a toeitiiti lava i lalo o le amataga mai le amataga.

O le faia o faitotoʻa a latou lava, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻaputuga fua. O lenei mea i aso nei e matua lauiloa. Ina ia faia se mea faapena, ae o le nonoa o famaʻele o fago, faʻapipiʻi faʻatasi ma isi faʻapitoa le tasi vaega faapitoa. O vaega taitasi o Lamellae o loʻo faʻapipiʻiina pe o le taimi muamua, o lenei nofoaga e faia ai le faitotoʻa e mulimulitaʻia ma faʻatuatuaina.

Ina ia tutoʻatasi o se faitotoʻa faitotoʻa o potu potu, e manaʻomia le i ai o le manatu autu o le galuega. O le oloa na faʻatino tutoatasi atonu e le lelei tele o le gaosiga gaosi, ae o lenei filifiliga o le a sili atu le taugofie.

Sauniuni tulaga o galuega

Faʻafefea ona fai ni faitotoʻa mai laupapa: Mea, Meafaigaluega

Tusia faitotoa.

Muamua e tatau ona e saunia mea faigaluega ma le mea o le a faia galuega. Ole seti lea ole fale kalapu lea, e aofia ai:

  • Wood Hascksaw;
  • vaalele;
  • o le ata, e mafai ona e mafaia nisi ituaiga eseese;
  • kolama;
  • auivi;
  • penitala peni;
  • laina ma roulette;
  • Tulimanu fausia.

O le i ai o mea e tatau ai meafaigaluega uma o le a sili ona saoasaoa le galuega.

A maeʻa mea ma mea faigaluega ua saunia, e aoga le iloiloina o luma o le galuega o loʻo lumanaʻi. O le mea muamua e aoga ai le amataga o le faʻamatala lea o le tele o le upega tafailagi, o le a faʻalagolago i le pusa ua faʻapipiʻiina i le tatalaina poʻo le a faia. Afai o loʻo i ai se faʻavae i totonu o le pusa, ona o le va i le va ma le faitotoʻa e mafai ona mai itu uma o le 2 mm. Afai e leai se pito i totonu o le pusa, ona tatau lea i le tapoleni nai lo le 2 mm mai itu e tolu, ma e tatau ona tuua le lumeme 8-10 mm i lalo. E manaʻomia lenei mea, pe a tatalaina le faitotoʻa e le paʻu, ua matala le fola ma le avanoa e aunoa ma ni faafitauli ma latalata.

Tusitusiga i luga o le autu: o le a le lanu e filifili ai le pepa puipui mo le umukuka

Fausiaina o le Fale 'Upega Tafaʻilagi

Faʻafefea ona fai ni faitotoʻa mai laupapa: Mea, Meafaigaluega

Meafaigaluega mo le gaosiga o se faitotoʻa faitotoʻa.

  1. Ina ia faia faitotoʻa, e mafai ona e faʻaogaina le fagota. E manaʻomia le oti lua i le lua o le a tali atu i le tele o ituaiga o le faitotoʻa o lumanaʻi. A tipiina laupepa tipi, e taua tele le tatalia uma o itu o le 90 °, e leai se isi itu e le faʻaaogaina le faitotoʻa i totonu o le atigipusa, ae o le a pei o lenei oloa. Ina ia fausia le faitotoʻa o le alatupu, e manaʻomia le filifilia o le sili ona mafiafia, aunoa ma ni fua faatatau eseese - o nifo.
  2. Mo le gaosiga o le faʻavaʻa o le a faʻapipiʻi ai laupepa, e tatau ona faʻapipiʻiina oe se inisi le faʻamalosi. O le fua o laau iinei e le o se vaega tele. E tatau ona latou alaala ai i le mamafa, e le tatau ona mamafa tele le faitotoa. Mo le faʻavaʻa e manaʻomia e vavae ese ai lua fasi uumi, lea o le a fetaui ma le umi o le oloa, ma le tolu fasi i le lautele o le faitotoʻa atoa atoa. O pito o laina uma e manaʻomia e faʻapipiʻi lelei.
  3. O le Fono Aoao o le Fuafuaga Atoa o loʻo faia i luga o le laualuga. O lenei mafai ona faia i luga o le fola, ae na te ufiufi le fola ma pepa po o nusipepa. O le muamua i luga o le fola e tuleia i se laupepa o le fiberboard sologa lelei i lalo. O avanoa uumi e faavaveina mai le laupapa, ua folasia luga o le pepa, sosoo ai ma se fasi fasifoa, o se faatafafa e tatau ona fausia. O le faʻavaʻa e tatau ona tuʻufaʻatasia atoa ma pito o le alalava.
  4. Fuafua poʻo le a le pito i luga ma lalo o le ai, e mafai ona e amataina se faʻailoga. E le gata i lea, e manaʻomia le faʻatulagaina pe o le afu o le a o iai i le faitotoʻa, pe a fai o lea, o lea la, o lea la ua tatau ona faʻatautaia uma faʻailoga. O le nofoaga saʻo o le faʻavae o apoapoaiga foi ua faʻailogaina foi mo moli e faʻafesoʻotaʻi, o lenei faʻailoga o loʻo faatino mai i le nofoaga o se faʻafefe o le galuega umi ma puʻupuʻu. Ina ia aloese mai tulaga le fuafuaina, o galuega uma o le au faigaluega e aoga pe sainia. O lenei mea e faʻafaigofie le faʻapotopotoga o le mamanu.
  5. A maeʻa lena, e manaʻomia le faia o ni fesoʻotaʻiga elemene - spikes. Pe a faʻapipiʻiina spimes, e tatau ona e faʻaeteete tele. Faʻaaogaina le piniki, e sili lava le le maeʻa, e aloese ai mai le atoa atoa. I le faaiuga, e mafai ona faʻapipiʻi le vaega o loʻo faʻaaogaina le ata.

A maeʻa ona sauni le sphake, e tatau ona toe faʻamamaina le mamanu i luga o le fola ma siaki uma fesoʻotaʻiga.

Le saʻo o le faʻamalosiʻau o soʻo se tele.

Tusitusiga i luga o le autu: O le pepa puipui i totonu o le potu o tamaiti - 110 ata o le sili ona lelei o manatu o mamanu. SAUNIUNIGA MA LE FAAAʻOAʻOGA FILIFILIGA

E taua tele le faia o galuega uma i luga o le tulaga lelei i luga, aua a uma le lautele o le faufau o le deforgiations foliga toetoe a le mafai.

Faaumaina o le vaega o le faapipiiina

O le fiboard o loʻo faʻapipiʻi i se laupapa laupapa ma se faʻapitoa faʻapipiʻi. O le faia o lenei, nofoaga, e tatau ona faatasia le faʻailoga o Klue. Ina ua maeʻa le faʻapipiʻiina mo le sili atu le faʻatuatuaina i luga o vaega pito i luga o le laupapa laupapa, o loʻo faʻaaoga le fao. E taua tele ona e le alu i luga o pulou o fao i luga aʻe o le faberboard. O le pepa lona lua o le fiberboard o loʻo faʻapipiʻi i le auala e tasi i le faʻavaʻa ma le fesoasoani o le kulimi. I le faʻagasologa o le galue e manaʻomia e pulea ai ina ia o itu uma ma tumutumu o itu. A uma se mamanu o loʻo faapupulaia, e tatau ona tuu i lalo avega. Mo le mafuaʻaga lea, o le faitotoʻa e ufiufi i luga o le alalafilau, naʻo le mea na faʻasolo ese ai le avega.

Isi taimi: Trim Cress Veneer

E tuʻuina atu se faitotoʻa i le vaʻai lelei, e mafai ona e faʻaaogaina le vaʻa. O se mea sili lea a le sili atu o mea e faʻatatau i se ituaiga o fafie. Ina ia tuʻuʻesea le faitotoʻa ma ai, e manaʻomia le saunia o le laufanua. O le mata e tatau ona lamolemole lelei, e leai se tali, bugshss, chips. I se faʻaopopoga, o le atoa alagā e tatau ona togafitia i le oloʻi o pepa. Mo le pipii o le vene, o loʻo faʻaaogaina o le vaʻa, o loʻo faʻaaogaina lava i le galu o le faitotoʻa ma luga o le veneer lava ia. A maeʻa ona faia le kulimi e tatau ona mago ai le tele o le 10-15 minute.

I le maeʻa ai o le taimi o le taimi, o le veneer ua sili atu le faaluaina i le faitotoʻa ma manatua mai le ogatotonu i pito. O lea na sili atu le faʻapipiʻi o le vene, i luga o lona luga e mafai ona e savali ma le uʻamea vevela. E tatau ona faia ma le faʻaeteete e le o le faʻasusuina o le laualuga. Afai, i le tulaga o le pipii, e leʻi aveeseina le ea, e mafai ona e susuina sina laualuga ma fai sina faʻaseʻe poʻo le pupu.

Faitau atili