Faʻafefea ona fai se counterttop o le pa faʻapitoa ma ou lima lima

Anonim

Faʻafefea ona fai se counterttop o le pa faʻapitoa ma ou lima lima

O le matagofie o le natura maa e le mafai ona malamalama. Talu mai taimi o aso anamua, na faʻaaogaina ai lenei fale pe a maeʻa le fale ma meaafale. E mafai ona e pepese i ai mo se taimi umi. Ae e tasi le taua tele mai le maʻa masani - o lenei fiafiaga e taugata tele. O se galuega i le galuega, feʻaveaʻiga, uati, totoina ma fatutino e matua taugata lava, lea na faʻateleina ai le tau o oloa. E mafai ona suia aʻo leʻi mafai ae le laʻau, ae e le gata i na uiga lelei o le a faʻateleina ai le ola olaga.

Faʻafefea ona fai se counterttop o le pa faʻapitoa ma ou lima lima

Ae o le faʻateienisi ma le tekinolosi alualu i luma na faʻaalia i tagata le avanoa e iai se taugofie maa faʻaiʻu i o latou aiga. Lenei le poto masani, o loʻo tutusa lava uiga tutusa ma mea e tutusa uiga masani, naʻo lona tau tele ile tele o taimi. O le a matou fiafia foi i lenei tusitusiga - o le gaosiga o maʻa faʻapitoa o maʻa ma o latou lava lima.

O le a le mea e iai le maa

Sei o tatou amata i le mea moni o le maa faaleagana o se fofo mai mea eseese, e iai se mea noa i ai le fusifusi. E maeʻa ona faʻaʻaisa o le tuʻufaʻatasia (ma i se isi fofo e le mafai ona vaʻaia) e ono vaʻaia o se maʻa. O lea la, o le faʻavasegaga o le fofo faʻataʻotoʻo mai le nofoaga o maa e tusa ma le fusia elemene faʻaaogaina. I le taimi nei, o loʻo faʻaaogaina foʻi poʻo le sima, poʻo ituaiga eseese o toe foʻi.

Lautele faavae mo le pamu o le maa e faaaoga mo se taimi umi. Afai na e tumau lelei ma le tele o vaega o vaega uma, o le a tumau le oloa. I le avea ma faila, maa vaega (granules) faaaoga mo lenei. A maeʻa ona liligi le fofo i le fogaga ma mautu, o loʻo olo ai le maʻa i totonu o le faʻata.

E tatau lava ona taʻua o le lotoa taualoa, e tele lava le mamafa, peitaʻi, o le senituri Mulimuli. O le aso, o seti laulau e aofia ai ua le toe fausia. E mamafa tele i latou, ua leva ona taoto mai le oloa, ma i luga o le uta a moliaga e le pasi ai le suega.

O le vaega lona lua o oloa mai acrylic. O le a se tala e uiga i lenei filifiliga? Tatou amata i le lelei.

  • Lata maualalo, mafai ona fai atu foʻi, laititi faʻatusatusa i le faʻatusa.
  • Malosi le malosi, ae le maulalo i totonu o counds.
  • Susu le susu ile 100%.
  • O le olaga e faagaoioia e le ogatasi pe a fai o le oloa o le lelei faagaoioia.
  • O le lautele lautele o lanu, lea ua saunia e pigments.
  • E le mafai ona fai mai e uiga i mea le talitonuina e uiga i le poto masani o le matatagata, e le o se mea le talitonuina. I soo se maa, e iai lava sina tamaʻi faʻafiafiaga o le suʻititi o le suega.
  • I le talanoa ai e uiga i le toe faʻaleleia o le maʻa i ou lima ma ou lima, e tatau ona maitauina tonu o lenei faiga e matua faigofie lava. Iloa tulafono ma metotia o le toe faʻaleleia galuega, o le countertp e mafai ona tuʻuina atu i le fale i le fale e aunoa ma le faʻaaluina o tupe tele.

E lelei tele i tagata uma le maa lautele, ae e iai foi au mea pepelo.

  • O le acrylic chartertup e le o le vevela tele, o lea e le fautuaina e tuu ipu vevela i luga. Maualuga e mafai ona tatalia le vevela i luga + 180s. I le ala, mea ma Polyester Restin e faʻapipiʻiina le vevela i le + 600c.
  • Faʻalagolago i le toe faʻaleleia oloa, ina ua maeʻa ni nai tausaga o taotoga, e tatau ona faʻataʻapeʻapeina tagata faʻatau pe mafai foi ona fausia.

Mataupu i luga o le autu: umia mo pupuni - Faʻafefea ona faʻalelei nei masini

A o le faʻatumuina o le maa faʻavae, o le faʻamafanafana o soʻo se maa maa e mafai ona faʻaaogaina iinei.

Faia o le Fonotaga

E tele tekinolosi mo fale gaosi mai le maa faaletagata. Ae i soʻo se tulaga, e mafai uma loa le tapenaga ma le faʻamatalaina o foliga o le oloa, lea e tatau ona ofi i totonu o le umukuka totonu. O le mea lea, e tatau ona e ave le pepa ma le aui ma le ata o le fale mo se maa fatu. O le pepa e fuafuaina e le tofo o le fiafia o le 'au o le fale, ma o le itu o loʻo fuafua ese mai i luga o le umukuka avanoa. Uma lenei mea ma e tatau ona momoli atu i le pepa.

Faʻafefea ona fai se counterttop o le pa faʻapitoa ma ou lima lima

Ioe, o le mea sili lea ona faigofie o le maa o le maʻa lea e faʻafeiloaʻi ai pe a leai foi ni nai lopo ma faataamilo. E oʻo lava i le Bisvice Homemadad Master o le a feagai ma ia. Sili atu le faigata, pe a fai o le ituaiga o oloa o ese ma eseese ituaiga. E le faigofie foi ona fai se laulau o se faʻapipiʻi fausaga, lea e manaʻomia tele e fai ai pu mo le magoto ma le kuka o le kuka.

O lea la, e manaʻomia le amata ona fai se laulau mai se maʻa faʻapitoa i o latou lava lima. O le lautele lautele o le 60 cm, o le umi e faʻalagolago i le meaafale o le a faʻapipiʻi ai le laulau.

Faia o le prorylic maa

Sei o tatou amata i le mea moni o loʻo iai ni isi faʻailoga o le ituaiga o le maʻa o le faʻatauga. O nei o loʻo sauni nei i luga o laupepa ma fua o le 3.66x0.76 m, 3-12 mm mafiafia, ma le tamaʻitusi maa, lea e mafai ona faʻavae na o ia.

Faʻafefea ona fai se counterttop o le pa faʻapitoa ma ou lima lima

Mafaufau i le filifiliga muamua. O lea, i ou luma, le laupepa e manaʻomia ona fetuʻutuʻunaʻi i lalo o le ata ata o loʻo muamua na faʻaaogaina e oe i luga o pepa. E taua tele le alu i le maʻa ma le lapoʻa o le laulau pito i luga. O lea la o le ata tipi o loʻo tatau ona faia i luga o laina o faʻamaʻi, tuʻuina atu le sauniaina o le semi-faʻaumaina oloa, ae toetoe lava o le lanu saʻo. Afai e te manaʻo e vili pu i le galuega, ona manaʻomia lea ona faia nei.

O lenei ma le tipiina (lelei uiga), e manaʻomia le sailiga o pito o le mauaina o le billet. E aofia ai foi pito o pu tipi. Ioe, o le le mafiafia o le laupepa i lenei mataupu o se mea taua tele. Ae e oʻo foʻi i le 12 mm e le o se mautinoa malosi, aua o le faʻapipiʻi i meaafale o le a maua, o le a mafua ai se malologa. O le mea lea, i lalo o le laulau i luga e talafeagai le faamautuina o le faavae. Mo lenei, o le tupe susu-aist e masani ona faʻaaogaina, ona o le umukuka ua susu. E le manaʻomia i lenei tulaga i le faʻaaogaina o mea e pei o le chipport poʻo le vaʻalele.

O lea la mai le laupepa palu o le plywood e manaʻomia e tipi e tutusa uma oloa ma pu ma lapoʻa. A maeʻa lena mea, o mea uma e lua o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi ma se lua-vaega o le aofia ai ma faʻamalosi e ala i alalaupapa. O se setete, e tatau ona latou o pe tusa ma le 7 itula.

Gauai atu! Afai o le mafiafia o le pepa o le au faigaluega e faʻaaoga mo le gaosiga o coupopoposa, o lona uiga e mafai ona le mautu le faʻavae. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e tipiina fasi pepa ma le lapusaga o le 7-8 cm, na maeʻa ona tagofia ma faʻapipiʻi i le itu i tua o le acrylic maa.

Faʻamolemole ia matau mai le pito o le pito i luma ma mai itu o le a vaʻaia i le Plywood, lea e tatau ona tapunia i fasi maʻa i le maʻa. Mea ua latou tipi mai le ie lava tasi. O le lautele o loʻo fuafuaina ma tofo o mea e fiafia i ai, ae o loʻo iai le tele o le tele o tulaga - 3-4 cm. O le pito i tua o le a manaʻomia e tapunia le faʻamatalaga O nei elemene uma o loʻo faʻapipiʻiina i o latou nofoaga i le tutusa faʻapipiʻi. Faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete. Na te magoto lava, ma o lea iinei e tatau ona e moe, ae i le tausiga tatau.

Mataupu i luga o le autu: homemade gaugau naifi ma o latou lava lima (taiala, sitepu i le laasaga, ata)

Ma le taimi e tasi. Afai o le M -xped chartertup o loʻo faia i ou lava lima, ona e tatau ai lea ona faʻapipiʻiina se fasi fasi plywood i luga o le laina o le lua o vaega e lua. O le a taina seisi malosi i le pito i lalo, lea o le a faʻateleina ai le malosi o le oloa.

Ma o le vaega mulimuli o loʻo oloo mai se laʻau tele o le faʻailoga maʻa ma o latou lava lima. Fai e mafai ona oloina.

Suavai fatu gaosi

O a mea e manaʻomia e saunia ai se fualaʻau faʻamaʻi i le fale. Sei o tatou lisi.
  • Acetone o se fofo.
  • Malo, o le resin.
  • Capnite o Calcium Soda poʻo Calisium Faʻauaʻua, e faʻateʻa lelei i le vai. I le manatu, o lenei fetilaisa.
  • Epoxy gelcoat o se manaia lanu ata. O loo faia i luga o le faavae o resin.
  • Laau maa.

I mataupu faʻavae, o le faʻavae o le vai maa o Gelkoa, o tufuga, malosi. O ni vaega o: Gelkkoutou e tusa ma le 60%, malosi e oʻo i le 40%, o le vaega o totoe o le pepa faʻapipiʻi. A palu e tatau ona tape se suavai o pasy pasy. I le taimi nei i le fesili, faʻafefea ona fai se faʻailoga o le maʻa faʻavae? E lua tekinolosi.

Muamua o le mea lea e te manaʻomia e saunia ai se auivi ma foliga ma lapoʻa. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le paneur, OPS, Chipport poʻo le DPV. O le vai o loʻo faʻaaogaina ma se vaega o le 2-4 mm. Ina ua uma ona mago, o loo olo i le pito i luma.

O le lua tekonolosi gaosiga o laulau pito i luga e igoa i tua. E faʻaaogaina ala eseese e leʻo le lisi muamua, ae e manaʻomia pe a uma.

  • E tatau ona e faia se mamanu o le plywood card, e mafai ona e faʻaogaina le chippord. O le mea autu o le pepa filifilia e le manifinifi, aua o le malosi o le mea e tatau ai iinei e tetee atu ai i le mamafa o le vaipuna fofo. O le tele o faʻataʻitaʻiga e tatau ona sili atu nai lo le muamua e 5 mm i itu uma.
  • Oti ese mai le fasipepa o fasipepa o le 5 cm, ma faapipii i latou i se ata o loo i le tino na faaaoga e le au faitele. Tuu i latou i le pito.
  • Afai e i ai ni pu i le galuega, ona manaʻomia lea o le tipi ma faʻapipiʻi uma fasi fasi i le pito.
  • Mo le fufusi o le mamanu o foliga o le itu o le itu ma le auivi, e mafai ona e faaseseina ma le tino.
  • O le taunuʻuga o le faʻaaliga mai totonu e tatau ona faʻamaaao faʻafefeteina ma le vai poʻo seisi lava vavaeʻese vaega.
  • Ua sauni mea uma, e mafai ona sasaa ai se maa manava.
  • A aunoa ma le afa itula le itu, ona e supermetimenged ieadlass. O le a latou faʻatino galuega a le faʻamalosia faʻamalosi e siʻitia ai le malosiaga o le oloa.
  • O lenei ua tatau nei e sasaa le eleele i luga. O le paluga lea o le campte (80%), malosi (1%), resin (8%) ma pi pigges.
  • Mai luga, o le Aai Muamua E tatau ona tuu se isi ata, ma o lea lava e tufatufa atu i lalo. O lona uiga, o le a tatau ona tipi muamua mai le Plywood pepa. Ole mea moni, pe a iai se tamai uta i luga o le pito i luga o le pito i luga, o le a oso i luga o le mamafa tele, lea e tatau ona aveese vave.
  • I se setete, ua tatau ona tuli e le mamanu se tasi ma le afa itula.
  • Ina ua maeʻa, o oloa ma ua aveʻeseina ai le auivi, ma o le pito i luga o lo o faʻapipiʻiina i le faʻata e pupula.

Mataupu i luga o le autu: faletaele toe fuataina. O le a le mea e mafai ona sefe ai?

O nisi o mata e fautuaina le eleele e faʻatumu ai le lua vaega. Lenei o le a faʻateleina ai le malosi e uiga i luga na faia mai le paʻu o le maʻa ma o latou lava lima. I le taimi lava lea, o le muamua vaega o loʻo liliuina i le fua faatatau o le 5 kg i le 1 'o le laualuga, o le lona lua - 3 kiloka. Mafaufau o le vai maa lava o le a tuua le 3-4 kg / m².

Faia i lenei auala o le laulau e sili atu le malosi nai lo le muamua tekonolosi. Ma e tusa ai, latou i ai le toe tautua olaga. O le mea moni, o lenei taotoga e mafai ona tele le taimi, ae e aoga.

Toe faaleleia le au tala tusiata mai le maa fatu

I le faʻavae, toe faʻaleleia coutterterps mai Aprylic ua faia i luga o le tekonolosi faigofie. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le taʻe poʻo le scratch na faʻaalia i luga. O lenei mea e manaʻomia uma le kuli tutusa o le plth ma vaalele o loʻo faʻapipiʻiina i le oloa.

Faʻafefea ona fai se counterttop o le pa faʻapitoa ma ou lima lima

Muamua lava, e manaʻomia le faʻatulagaina o le tamoʻe, o lona uiga, e faʻateleina ai lona agaga. Ia sasaaina le pepa lauʻeleʻele i totonu, lea ua faʻasusuina ina ua maeʻa faʻamago. Uma, toe faʻaleleia ua maeʻa.

Afai o loʻo aliali mai poʻo se mea na faʻaalia i luga, ona tatau lea ona tipiina lenei nofoaga i le loloto o le 1-2 mm. E faia lea ma se ata tipi i luga o le Bulgarian. Ma, mai le fasi o le mea lava e tasi o le suavai o le fatu, o se tamaʻi fasi, o loʻo tipi ese, i foliga ma lapoʻa ma lapoʻa. O lenei la o lenei fasi e tatau ona faʻapipiʻi i le nofoaga pito i fafo. Ina ua uma ona mimita, o le tuaoi o le patch e tatau ona oʻotia, faʻatumu i le kulu o le fatu, ma ina ua maeʻa faʻamago.

Faaiuga i luga o le autu

E tatau ona maitauina o le gaosia o tekonolosi o le pepa mai lenei mea e le o le sili lea ona faigata i le faigofie o le oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaosofia ai le paʻu o se tapu mafiafia ma lou maʻi tele. A uma mea uma, o lenei ua avea ma pule sili e manaʻomia le faʻaaogaina o se sili atu faʻafitauli o le faigata. I le lapotopoto o le fufuluina o fatufatu o ni faigata i latou foliga. O lea, mo mafuaaga manino, e na ona faia mai le suavai maa.

Faitau atili