Faʻafefea ona foʻia le pisia mai le afu i lalo o le isumu i ofu lanu

Anonim

Faʻafefea ona foʻia le pisia mai le afu i lalo o le isumu i ofu lanu

Masalo, o tagata uma na o atu i nofoaga ita i ofu e mafua mai ona o le afu. E masani lava ona aveesea latou, ae le o tagata uma na te silafia le ala e faia ai saʻo. E na o le na o le togiina o se mea ma faʻatau se mea fou. Ma o se tau tele lea i o tatou taimi.

Faʻafefea ona faʻamamaina ofu lanu?

Ma le faʻafitauli o foliga o le foliga o le samasama o loʻo taʻua ai o le isumu, e iai lava ma tagata uma. Na latou aliali mai ona o le sese o le afu o le tino o le tagata. Ioe, e mafai ona puipuia oe mai lenei faʻafitauli o loʻo i le fesoasoani a tagata fai o fomaʻi faʻaponei, naʻo le 100% le pasene o faʻamaʻi pisia. O le faʻaaogaina o le le lelei-lelei deodorant mafai ona mafua ai lenei faʻafitauli faʻafitauli.

E toatele tagata e fiafia e faʻamamaina o lavalava o loʻo i ai - na o le togi eseina. Afai o loʻo iai ni au faʻafitauli i le faʻatupeina ma le faʻatauina o se mea fou i le leai se auala e tuʻuina atu lau paketi, e mafai ona e alu faʻapena. Ae afai o au tupe e faʻatapulaʻaina, ona e le tatau ona faavaveina. E mafai, o lea faʻatauva e mafai ona faʻaosooso e tape ai le fale, ma mo lenei mea e te le manaʻomia tele tele taumafaiga.

O le taimi nei ona aveese mai le fanua laugatasi i ni auala e lua. O le uluaʻi manatu o le faʻaaogaina o le faʻapitoa vailaʻau o meaʻai. O se tulafono, o le toʻatele o tagata e fiafia i ai i lenei auala. E aunoa ma se masalosalo, o le toʻatele o nei mau e mafai ona fesoasoani e faʻamaeaina foʻi se faʻafitauli mataʻutia, ae le o taimi uma o faʻafitauli a le tagata ma le tulaga o mea.

O le metotia lua e aofia ai le faʻaaogaina o Fofo o fale. I totonu o le sili ona lauiloa o le tufatufaina:

  • Lemon ma Oxalic acid;
  • ava malosi-aofia ai mea leaga;
  • acictic acid;
  • Aspirisn ma sili atu.

Faʻafefea ona foʻia le pisia mai le afu i lalo o le isumu i ofu lanu

Aspirin

Acetyssillicylic Acad e le gata o se matagofie uiga o le tiga. O vaega o loʻo iai o le vaega o le Aspirin o le a fesoasoani e faʻateʻaina le 'aiga lanu samasama o loʻo tupu ona o le afu.

Ina ia faʻateʻaina se nofoaga tuai, e manaʻomia e tuʻimomomoina i totonu o le efuefu 2 aspirin papa. E manaʻomia le manaʻomia o le mea e leai lava le vailaau, a leai e ono le aoga atoatoa.

Le isi, e tatau ona e ave le afa-pack (50 ml) o le vai mafanafana ma oso i le power syment ma fefiloi atoatoa ina ia solomuli lelei le power.

Tusitusiga i luga o le autu: gaosiga o BAMBoo lamepa ma o latou lava lima

TAUA! Aua le fefiloi vave le aspirin ma le vai malulu. E le faaleaga, ma o lea ua le aoga ai.

Ina ua uma ona soloia le Aspirin, ave le solo nifo, susu ia te ia, ma fufulu lemu le pisia i lalo o le lima. Ma o le mea e aoga e alu ai mo le tele o itula. Ia, mulimuli ane, e manaʻomia le tuʻuina atu i se tusi lesona.

TAUA! Afai o le tulaga mai le afu ua tuai, o le taimi lea o le a faia le gaioiga i le tele o taimi mo lo latou suiina mulimuli.

Faʻafefea ona foʻia le pisia mai le afu i lalo o le isumu i ofu lanu

Lemon ma oxalic acid

A o e iloa, o le siʻosiʻomaga e mafai atoatoa ona mafai ona faʻatuina ma taʻavale. Peitai, o lenei metotia e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete tele. E oʻo lava i le laititi o le tele o le mafaufau loloto e mafai ona faʻaititia ai le mea.

I totonu o le sili ona lauiloa metotia o le faʻamamaina o le tuʻufua o le oxal ma carric acid. E mafai ona vave sefe mai le ie mai le tele o auala o le afu.

Ina ia mafai ona saunia le fofo, e manaʻomia le faʻateʻaina i le 50 ml o le le malulu vai o le afa-sipuni o povi poʻo le choiriri amo. A o le faʻaaogaina le lemoni fou, o le manatu o le a lelei tele. I le tulaga lea, o le vai e fefiloi ma le sua o le tipolo e tutusa vaega.

Le isi, o le ie napori e solo lemu le filogia i le tele o taimi. E le mafai ona totoina, a leai e mafai ona faaleagaina e le moliga le fibric o le ie. A uma ona faʻaaoga, o le ie ua tuu mo le tusa o le lua itula i se nofoaga pogisa ma malu, pe a maeʻa ona tafe mai i vai malulu.

TAUA! A faʻaaogaina le faʻamatala o le uiga o le aveeseina o le saborer pisia, aua le faʻaalia le mea i le susulu o le la i le la, a leai e mafai ona faʻasaʻoina le auala.

E i ai foi le isi auala - solo le vaega o le vaega ma se paluga faʻavae e faʻavae i luga o le tamaoaiga. E aoga le tuu i luga o le mea ma fufulu ese i lalo o le crane pe a ma le 10 minute.

Faʻapea foʻi, o se fofo sauniuni mai le lemon poʻo le oxalic acid e mafai ona tuʻufaʻatasia ma meaʻai. O le faʻavae o faʻagaioiga o le a tumau tutusa. Muamua faʻaaoga le meaai o le SODA, ona solo ai lea ma fufulu i le 30-40 minute.

Faʻafefea ona foʻia le pisia mai le afu i lalo o le isumu i ofu lanu

Loto vaivai

O le agaga paʻepaʻe e manatu o se uiga lelei. Ae faapito tonu lava, O lona faʻaaogaina o le a fesoasoani aloese mai faʻafitauli i le faʻapopoleina o ie, pei o le silika poʻo fulufulu.

Ina ia mafai ona sefe le ofu lanu, fefiloi lima paʻepaʻe ma le Amolia. O le faʻalauiloaina o le faʻalauiloaina e tatau ona tuʻuina atu togi. O le vaifoliga e tatau ona aofia ai le 4 vaega o le toaitiiti o le lima ma le 2 vaega o le Amona. Afai e te faʻaopopoina nisi mea sili ona ofoofogia 'ava, e mafai ona e faʻamalosia le pisia. E le gata i lea, o le faʻateleina o le mafaufau e mafai ona oʻo i le leiloa o le lanu mai le mea ma le tisu faʻaleagaina.

A uma ona saunia le mea faigaluega, e tatau ona faʻatino ma le faʻaeteete e filogia ai o ia lava. Aua neʻi e faʻatamaʻia le paluga, a leai e na o le faʻasaʻo. A uma ona talosaga, tuu le ie i le 1-1.5 itula ina ia mitiia le paluga. Ona e tatau ona e fufulu i le tele o taimi i vai malulu.

Tusitusiga i luga o le autu: Iapani ie pupuni i le umukuka: foliga o fausaga

Faʻafefea ona foʻia le pisia mai le afu i lalo o le isumu i ofu lanu

O le taumafanafana ava ma le telē

E le mafai ona taʻu taʻua se tasi o le sili ona masani ai auala. O loo matou talanoa e uiga i le ato. Faatasi ai ma ia, o le a aveeseina le maalili o le afu, o le a faigofie tele. Peitaʻi, e manaʻomia le iloa o le fua, ma manino lava le faʻatapulaaina o le tapulaʻa, a aunoa ma le lavalava e mafai ona faʻaleagaina.

Ina ia aveese le faʻailoga afu, e manaʻomia le aveina Amona ma le fiafia i le tutusa tutusa o sui, ina ua uma ona fefiloi uma. Le isi, e tatau ona e faʻaaogaina le faʻafitauli o le fefiloi i luga o le ie ma tuʻu i se matutu ma le pogisa nofoaga mo le 30-40 minute. Ile faaiuga o lenei taimi, tuu le lima ofu.

Faapea foi ma le le ava malosi e mafai ona tuʻufaʻatasia ma fuamoa fuamoa. O fanua e tatau foi ona tutusa tutusa. Pau lava le le mautonu o le tuua o se mea e le mafai ona sili atu nai lo le 20 minute. A maeʻa, e tatau ona toe fufuluina i vai malulu, ona e oʻo lava i le faʻamafanafanaga.

O le ava a Ammialia e mafai ona tutusa ma le agaga paʻepaʻe (faʻatasi, i le vaega o le masima (1 h. I le 100 o le vai).

Faʻafefea ona foʻia le pisia mai le afu i lalo o le isumu i ofu lanu

Ava malosi pe vodka

Ava malosi-aofia ai mea lelei e lelei foi. O le enzymes o loʻo i ai ia latou faʻatagaina oe e ulufale i le ie faʻatauga ma vavae ese le palapala mai ia i latou.

E taua le matauina ae nai lo le fealuaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina se mama a le 'ava. O le mea lena, talafeagai poʻo le vodka, poʻo le 96% o le 'ava. Isi ava malosi (riagus, gens, wesky) e sili atu le le faʻaaogaina, a leai e na o le pisia o le a sili atu ona lelei.

Ina ia aveese ni tulaga mai le afu o le afu, e tatau ona e puipuia le ava malosi poo le vai ma le vai. Ile tulaga o le 96% o 'ava malosi, tusa o le 1: 2 e tatau. Ae o le vodka e mafai ona puipuia ma le vai i vaega tutusa.

A maeʻa lena mea, e manaʻomia le faʻaaogaina o le iʻuga o le sui usufono i le nofoaga ma solo solo i luga o le luga atoa. O le mea galue e tatau ona faʻaputu, o lea e manaʻomia ai le tuʻua o se mea na o mo ni nai itula, ina ua tu e fufulu.

O le ava malosi e mafai foi ona faʻaaogaina ni fofo ma isi vaega, Aemaise lava o le sua o le malmon, o le kuka masima ma se fofo o le tamaoaiga o le tamaoaiga.

Faʻafefea ona foʻia le pisia mai le afu i lalo o le isumu i ofu lanu

Masima, soda ma vineta

E mafai ona avea ma Soday Soda o se sui lelei. O le faia lea o lenei mea, e aoga le fefiloi ma ni vaega laiti o vai mafanafana. I le avea ai o se tulafono, 4 sipuni o lenei meaʻai o meaʻai o loʻo fefiloi ma le kuata o le ipu vai. I le ulufafo, o le paste-pei o vailaʻau ua mauaina, e tatau ona faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai se pulumu. Mo nisi aʻafiaga, o le mea e totoe mo ni nai itula seʻia oʻo ina mago atoa le pa. A e manaʻo e teli ma le vai malulu, sosolo i le faʻaaogaina o le fufuluina o le paʻu i le mafanafana.

Mataupu i luga o le autu: Fautuaga mo le faʻamaeʻaina 6 m Logginia ma le Fanua

Acetic acid mafai foi ona avea o se fesoasoani taua. E aoga le matauina lena Faaaoga 6 - pasene fofo. E sili atu le mafaufau o le a le fetaui , ma sili atu foi, latou te mafaia ona faaleagaina ie. Acetic Acid Manaʻomia e mafai ona fefiloi faʻatasi ma le vai ma palu. O lenei faʻafefiloi e tatau ona faʻaaoga i totonu o le ie o loʻo i ai le lanu samasama o loʻo faaleulu. Ina ua maeʻa le taua o le faʻatali mo le 15-20 minute ma fufulu le mea.

O se masima faigofie kuka e le gata i le tele o vaitau i ipu taʻitasi, ae o se auala sili ona lelei o le faʻamamaina o mea mai le afu. E sili ona lelei o le fesoʻotaʻiga ma le silika, flax ma cotton ie. Ina ia aveʻese le pisia, e manaʻomia le pipii o le masima 1 sipuni i se ipu vai mafanafana seia maeʻa le faʻateʻa. Latalata a faʻasao le ie i nofoaga saʻo ma faʻatali nai minute e faʻamago ai le fofo. Ia toe fai ni taimi. Ae e le moomia le amanaia, ua lava lea e toe faia ai le taualumaga 2-3 taimi. Ina ua uma lena, e foia ai le ie o le vai malulu, ma fufulu i le fufuluina o powder.

Masima, vivir ma sora. O nei tupe e avanoa i umukuka uma. O le a leai se tupe faʻaalu mo le faʻamamaina o se tagata o le a mafatia. E aoga le maitauina o le i ai o tulaga tuai, e mafai ona faʻateleina faʻateleina le faʻamalosi o le masima masima o le masima i fofo. Ae o le fua o le acetic acid e sili atu le tuua e le atoa, aua e fetaui lelei ma se uiga talafeagai mo le penefiti mea ma leiloa o lona foliga vaaia.

Faʻafefea ona foʻia le pisia mai le afu i lalo o le isumu i ofu lanu

O le a le tulaga e le mafai ona faʻaaoga?

Tele ni mea tatou te faʻaaogaina i aso uma o loʻo tatou faʻaaogaina e mafai ai ona faʻafetaui le faʻafitauli o le faamatalaina. Ae, ae le o latou uma e mafai ona aoga ma lelei tele. O nisi o latou e le mafai ona faʻaaogaina e le mafai ona faʻaaogaina o se vaega o le taua i le afu.
  1. Vai vevela. E fautuaina le fufuluina o lavalava i se vai vevela e le sili atu nai lo le 30 tikeri i le isi, o le filogia e mafai ona maua.
  2. Chlorine. O fale uma o loʻo iai ni ablorine-o loʻo i ai ni mea e le talafeagai mo le galue ma le lanu lanu. O le chlorine e naʻo faʻaaogaina ma le paʻepaʻe atoatoa mea. Ae i le lanu, na mafai ona ia faigata mea uma. O le a aumaia i fafo le nofoaga o le kapoti, ae na te faʻafesuiaʻi le lanu lanu, o le iʻuga lea o le mea o loʻo vaivai e faʻamaualuga, lea o le a faʻaleagaina ai le mea.
  3. E faʻasauaina foi le faʻaoga o o Amo Coicgen ma masima) ma Alkali.
  4. Acetone. O lenei vailaʻau e mafua ai le lanu lanu. O lea, e le mafai ona faʻaaoga.
  5. Le mafai ona faʻaogaina penisini ma benzene faʻafou. Ua mafai ona latou faʻaleagaina le tino o le ie ma avea o se mafuaʻaga mo le maliu o le suʻega o loʻo i ai nei.

Faʻafefea ona foʻia le pisia mai le afu i lalo o le isumu i ofu lanu

Ata

Faitau atili