O le a le mea pe a fai o le fale mautotogi ua faateleina le susu

Anonim

A oʻo i totonu o lou fale le susu sili atu nai lo le masani ai, o lenei vave manaʻomia ona faia se mea. O nisi tagata e ola e aunoa ma le gauai atu ai ia te ia, ae o se mea sese tele, talu ai ova le faanoanoa i le fale, e ono faaosoina mai le faaali mai o faʻamaʻi eseese. O le susu o le auala e sili ona lelei mo le toe gaosia o fungus ma isi pathogenic siama.

I se faʻaopopoga, o se manogi le lelei e ono aliali mai i totonu o le fale, lea i le taimi malolo i taimi uma na faʻaaogaina meaafale, ofuvae ma lavalava. E mafai ona e aloese mai ia faʻafitauli, iloa auala e faʻaitiitia ai le susu i totonu o le potu.

Mosture posms i nofoaga nofomau

O le a le mea pe a fai o le fale mautotogi ua faateleina le susu

A o le i taumafai e aveese le susu i totonu o le fale, e alagatatau ai le fuaina. Suafafaʻamasinoga i totonu o le potu nofomau tatau ona i totonu o le 40-60%. Ia fuaina le faʻaaogaina o se masini e taʻu ai le hygrometer.

E tele ituaiga o hygrometers, ae mo le fale mautotogi e sili ona talafeagai e faʻaaoga ai le faʻaeletise lomiga. Faʻaaogaina se masini, e te le tau faia se mea, naʻo le matauina o faʻailoga.

O le a le mea e manatu sese e masani ai i le fale mautotogi

Faʻafefea ona faʻaititia le ea maualalo o le ea

O le a le mea pe a fai o le fale mautotogi ua faateleina le susu

O le pulou i le umukuka na faʻaitiitia ai le susu i le fale atoa.

Ina ia aumaia le le fiafia le suamalie i le masani ai, fai mea nei:

  • I aso matamuli, tatala ie pupuni ina ia alu lelei le moli i totonu o le potu. Aua le tuʻu i luga o le cumememe fugalaʻau i luga o le faʻamalama.
  • I le vevela vevela ma le malulu malulu i luga o le auala matutu. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga le potu i le tele o taimi e mafai ai, ma o le faʻanoanoa e faʻaititia. O se filifiliga lelei o le a vaʻavaʻaia 3 taimi i le aso mo le 30 minute. Ma i le po, tuu le avetaavale ia sili atu i le umukuka.
  • Siaki le ventipelation. Afai e sese, e tatau ona faʻasaʻo, pei ona lelei o se fesoasoani lelei i le taua i le le fiafia.
  • A iai sau ea malulu, e mafai ona e faʻaititia le susu i totonu ia i latou, e iai se galuega faʻapitoa mo le faʻamamaina ma le faʻamamaina o le ea.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona nonoa se swan crochet. Polokalame

O le a le mea pe a fai o le fale mautotogi ua faateleina le susu

o le a fesoasoani ea malulu ma faamagoina galuega tauave po o masini faapitoa desiccant i le tetee sūsū maualuga.

  • Fesoasoani e manumalo i le le mautonu ma le vevela o le aiga. E vave ona latou misia le ea, ae na mago foi.
  • Faaitiitia le suamalie fesoasoani i nisi mea fale. O le laau lenei ma le nofoaga sima. O loʻo ia i matou puipui ma i latou, e te fetuʻunaʻi le Hygrometer faʻailoga. Ma faʻaaoga foi le faʻapipiʻi o le suavai. E matua suo susuga ma totstands vai omiga ma le loloto o le 5 mita.
  • Atiaʻe le talimalo ma le maeʻa o le puipui i fafo. Maimau pe a na o le mafuaʻaga o lenei mea mataga e le o se nofoaga o lo o faavaivai.
  • I totonu o le umukuka, aveese le televave o le a fesoasoani ile umukuka. E tatau ona faʻaaoga i taimi uma i le taimi kuka. Afai e leai ni pulou, ufiufi le pusi ma ufiufi.
  • O se faʻaititia o le ea e mafai ona 'ai i le ea e mafai ona' ai ma se lauulu lauulu, moligaʻo ma totonu o laʻau.
  • O le faamemelo i le kapoti e mafai ona manumalo, taia lavalava i se vai vevela.

Faʻafefea ona aveese le manogi le lelei i le fale mautotogi

FOILL FOLAFOLAGA

O le a le mea pe a fai o le fale mautotogi ua faateleina le susu

Masima, suka e maualuga le hygroscosiction.

E faʻaopopo atu i metotia o loʻo lisiina atu, o loʻo i ai foʻi foʻi o folk fua o le a fesoasoani e faʻaumatia ai le totini i lou fale:

O le a le mea pe a fai o le fale mautotogi ua faateleina le susu

Faʻaaogaina o se Inetica Gul e faʻaititia ai le faʻamamaina o le a faaeteete pe a iai ni fanau laiti i le fale.

Faʻafefea ona aveese le teuteuina mai o puipui o le fale mautotogi ma le faapaologa

Faʻafefea ona aveʻesea le susu i le fale mautotogi ma se masini faʻapitoa

Afai o le faʻailoga o lau Hygrometer e matua fiafia ai, ma e te mafaufau pe faʻafefea ona aveese le susā i totonu o le fale, o metotia faʻapitoa e mafai ona fesoasoani. I faleoloa e mafai ona e mauaina se masini e igoa o le ea ma le susu o le susu.

O le a le mea pe a fai o le fale mautotogi ua faateleina le susu

Ua ova le vevela o le ea e ala i se tagata faapitoa evaporator. O le vevela i totonu e maualalo atu nai lo totonu o totonu. Ona o lenei susu na mou atu ai ma le faʻamalosi ma tafe i totonu o le koneteina na fuafuaina mo lenei. Ma ua uma ona mago le ea ulufale i totonu o le potu.

Faʻafefea ona aveʻesea le ata i luga o le puipui e aunoa ma swaying pepa puipui

Mataupu i luga o le autu: Manatu mo sikafu

O na masini e mafai ona tutuli pe o tali atu. O galuega faʻatusaʻoa o loʻo i ai le faʻatinoina sili atu, o loʻo tuʻuina atu i latou i le pa. REWSEST tau togi, faʻateleina le tele o laʻititi, ae faʻapea foʻi ma le malosi e itiiti. Filifilia o masini faʻamago, vaʻai i le paoa nai lo le maualuga, o le sili atu.

Aoga aoga mo le puipuia

O le a le mea pe a fai o le fale mautotogi ua faateleina le susu

O le maualuga o le ea o le ea i le fale o loʻo i ai i le aoga o lona soifua maloloina i lou soifua maloloina. Le iloa le auala e faʻaititia ai le manaia i totonu o le fale mautotogi i totonu o le fale mautotogi, ma lagolagoina nei faʻailoga i totonu o le masani masani, e te mautinoa oe lava ma e pele ia te oe lava.

Faitau atili