O le a le umi e tatau ona i ai le ie puipui: o le saʻo fuafuaina

Anonim

O le mamanu o le faʻamalama matala i ai se taua taua i le foliga o totonu ma le manatu lautele o le potu. Faʻaopopo i le filifiliga saʻo o ie, o le sitaili ma isi mea lelei, e manaʻomia le malamalama i mea o loʻo umi e tatau ona puipuia i totonu o se potu faʻapitoa. I le faʻaaogaina o le tele o le tapoleni, e mafai ona e pulea le microclite i totonu o le potu, faʻamafanafana le faʻamafanafanaga, vaivai, matagofie ma le pole. O le naunautaiga uma o le ie puipui e iai le atoatoaga ma le faaletonu. Iloilo sili atu le faigofie gaioiga e matua faigofie lava, e te manaʻo e filifili i le iʻuga iuga.

O le a le umi e tatau ona i ai le ie puipui: o le saʻo fuafuaina

O le a le umi e mafai ai e pupuni?

I totonu o faʻa-aga masani o le umi o le ie, e mafai ona iloga i le fa o vaʻa i le fa vaega.

  1. Uumi pupuni ma le sili atu 5-6 cm mai le fola. O le sili filifiliga filifiliga e tafao faamasani. O le lelei o le aoga o le faaiuga o le aoga. O le pito i lalo o le pupuni e le eleelea e tusa lava pe o le fufuluina o le potu. Le faaitiitia o - vaaia le faaitiitia i le maualuga o le taualuga. O lenei umi e le fautuaina pe a le maualuga le maualuga o le maualuga 2.5 m.
  2. Pupuni i le fola (1 cm mai le tafailagi luga). Faʻavasegaina ata, o loʻo faʻaalia e ala i le matagofie ma e talafeagai i taimi uma. O sea tali e matua faateleina ai le maualuga o le taualuga, ae e mafai ona fausia nisi faigata pe a aveʻesea ai ni ie pupuni (pe a fai o le taualuga e le atoatoa lamolemole).
  3. O le pone o lona pito i lalo o le vaega o taoto i luga o le fola. Ile iuga, o le umi o le umi o loʻo faʻaopopo mai le 10 i le 20 cm. Lelei i le filifiliga a le auvae mo le potumoe poʻo le potu malolo. Faatasi ai ma le tutusa filifiliga o ie, o le siosiomaga o le cozeness po o le royal hyxury na faia. Ofoofogia fua o le mataupu o loʻo fuafua i le faʻaputuga o le pefu, palapala ma le fulufulu manu. O le ata e faʻaosofia ai nisi faigata i taimi o faʻamamaina.
  4. Pupuni i le faamalama. O le penefiti i le tele o le sene centimeters i luga pe lalo mai le ogatotonu o le tafailagi luga o le luga e faatagaina. O ia oloa e masani ona faʻaaogaina i le umukuka poʻo le faletaele. Ua latou faʻailoa ni meatotino aoga, ae faʻatau atu i le umi o faʻataʻitaʻiga i le palasitika fuafuaga.

Fono

Filifilia o se tasi poʻo seisi ituaiga o pupuni pupuni, e taua le amanaia o le manaʻoga e faʻaaoga ni mea faigaluega. A o le ie puipui o loʻo taoto i luga o le fola e manaʻomia le faʻaititia o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina

O le a le umi e tatau ona i ai le ie puipui: o le saʻo fuafuaina

Pupuu pupuu: penefiti ma foliga o le faʻaaogaina

Croquetituc pupuʻu puʻupuʻu e mafai ona masani ona feiloaʻi i le umukuka, i ai le tele o lelei o le faʻatagaina o latou o se fatu o aiga:

  1. E fai ai ni mea i lalo e manaʻomia le maualalo o le mataupu.
  2. O loʻo faʻateleina le panels i luga o galuega, aua le nofoia le tele o avanoa.
  3. Short Shor Shortins e faigofie ona aveese le faamamaina.
  4. E faapena foi ie puipui e le palapala i le taimi o kuka ma fufulu.
  5. O umukuka o ni potu laiti, ina ia lava le umi o le la e matua taua lava. Ofutaʻiga ma e masani ona faʻatupuina le pupuni o ie puipui atoa na maua ai le malamalama atoatoa, tafe ma le ea fou.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻamalosia le faʻapotopotoina i le umukuka ma ou lava lima?

O pulumu puʻupuʻu e mafai ona faʻaaogaina i totonu o le potumoe ma le potu malolo, ae e tatau ona tuʻuina atu i vaega talafeagai o le a faia i le pito o le isi tulaga.

E taua le mafaufauina o le averesi o le umi o le ututa le mafai ona "tipi" o le maualuga o le potu i le afa, e le tatau ona i ai ie pupuʻu o le potu.

O le a le umi e tatau ona i ai le ie puipui: o le saʻo fuafuaina

Ituaiga ma foliga o uumi uumi

O pupuni umi ua manatu o se fomaʻi, e le leiloa lona lauiloa. O le fetaui lelei o loʻo masani ai ona masani ai ma le magafagafa, e vaʻai, e vaʻai i le maualuga o le taualuga, ma le saʻo filifiliga ma le mataupu e faʻalauteleina ai foi le avanoa.

  • Ua faʻatagaina e pupuni i le fola i le fola e te faʻapipiʻi i vaivaiga i totonu o le fola o le faʻamalama, faʻapuna e le le mautonu i luga o puipui ma isi mea leaga. Afai o le foloa i totonu o le potu e lamolemole ma e le mafai ona vaʻaia mataua i le maualuga, o le a le o le fofo o le fofo o le a lelei o le a fetaui ma le tele o totonu. E oʻo lava i le Depace Decorator poʻo le tagata e le mafai ona mafai ona mafai ona fuafua lelei le umi o le ie puipui i le fola pe a le masani ai i luga o le fola. E le ogatasi o le a taufetuli atu i le mata, o lo o feagai atoa ai le ata. I le tulaga o le discreversicy o loʻo mauaina, ua uma ona faʻatagaina le Poloaʻia e faapuupuuina ai le panels, pe a fai o le faʻatatauina o le maualuga, pe faʻaaoga le faʻamalosiʻau o le potu.
  • Ie puipui e uiga i feusuaiga e maua ai le foliga mai o le solo faʻafilemu, ma o loʻo iai le alofa tunoa. E tutusa lava le tali a le fofo filifilia i se potu manaia o le fale ma se potu malolo. E taua le manatua o sea faigata faigata o le a manaʻomia ai taua faʻapitoa le taumafaina. I le isi itu, o mea e mafai ona manaʻomia e isi elemene ma mea faigata i lenei tulaga. E tuʻuina atu le auala o le fealofani ma le atoatoa o le atoatoa o mea e mafai ona maua mai i le mataupu tutusa e pei o pupuni i latou lava. E aoga le mafaufau i le tele o taimi ae e te leʻi faʻaogaina se teuteuga i totonu o se fale o loʻo iai manu. O leisi le lava o le umi o le porter o le manaʻoga mo soʻo se taimi o le faʻamamaina ma le tele o le fufuluina o le ie. Ina ua maeʻa tapenaga uma, e tatau ona toe maua le ie, toe faʻaleleia le ea.
  • O ie puipui e sili ona taʻutaʻua, o ai le umi e le i oʻofai i le tele o sefulu tikeri i le fola. E matua le aoga, pe a faʻaaogaina, o le le mautonu o le pito i luga o le pito i luga e le mafai ona maitauina, o le tele o le fasi ua faʻatagaina ai le paʻu ma susu susu. Moni, fuafua le umi, fausia ma faʻafaigofie ai ona faia ia puipuia. O fuaga e tatau ona faia i ni nofoaga, e le tatau ona galo ai ia te oe e uiga i ie: E manaʻomia faʻaputuga pane i le le fiafia ma le leai.

Mataupu i luga o le autu: Brushes mo eletise eletise o fufulu masini

Ae le i taofia le filifiliga i luga o se filifiliga talafeagai, e tatau ona e faʻatusatusaina le umi o le pupuni ma le ituaiga ma le lanu o mea na faʻaaoga. O le tolopoina o le ie, o le puʻupuʻu lea e mafai ona pupuupu.

O le a le umi e tatau ona i ai le ie puipui: o le saʻo fuafuaina

Faavae faavae aʻo leʻi suʻisuʻi

Faʻafefea ona fuafua le umi o le ie?

Ina ia fuafua le umi o le uafu ma saili le aofai o mea e manaʻomia, e alagatatau ai ona faʻaalia uma lava gaioiga.

  1. O le mamao mai le fola i le cornices e fuaina.
  2. Fuafua i luga o le ituaiga o faʻamau (o loʻo i luga o le tele, mama, mama), e manaʻomia le faʻaopopo pe ave ese mai le 2 i le 10 cm ie.
  3. Faʻalagolago i le faʻavaeina o mataupu, ua faʻaopopo mai le 2 i le 4 cm i luga o alauni i le pito i luga ma lalo o le upega tafailagi.
  4. Afai o ie pupuni o loʻo i totonu o le fola, ave le 1 cm, pe a fai o le mamao mai le foloa, tatou te ave 5-6 cm, pe a fai o le fola - faʻaopopo 10-20 10-20 cm.

I le tulaga o le ata o pupuni puʻupuʻu, o le tutusa lagona o loʻo faia, ae ua uma ona i luga o le sauniga i luga o le faamalama.

Aua le faʻalagolago i luga o le faʻavalea o le faʻailo, o le faʻamalama matala ma fola - o loʻo faia i lalo le lima manatu. Maua le ie e tatau ai ma sina laina. E 'Aua le' alofia ai mea e le tagolima ai, ma afai e tatau ai, o le a mafai ona suia le sitaili. A faʻaaoga le tapuni e tatau ona mafaufau i ai, o sina mea e toso mai ai le ie autu, faʻateleina le siʻitia aʻe i luga aʻe o le otootoina o ni faailoga.

O le a le umi e tatau ona i ai le ie puipui: o le saʻo fuafuaina

Gaosiga

I luga o le uumi uumi e masani ona faʻaaogaina muamua faʻauma. Afai o loʻo iai lenei mea, e tatau ona vaʻaia. O pupuni e fesoʻotaʻi ma le fola e tatau ona maua ai se lelei ma sili ona lelei foliga ma foliga sili ona foliga, a le o le a tutusa lava ma se faʻalavelave sese pe a fuafuaina le mea. O le ituaiga faʻatusa o le fomu e tatau ona faʻaalia ma se ofu matagofie ma lelei.

A o le i fuafuaina le umi o le tapoleni, e manaʻomia le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o elesilia o ausilali. Afai e tumau pupuni i piki, e aafia foi le faaiu faaiu.

Mataupu i luga o le autu: Gymelocoes i lalo o le vali: Tautala ma vali ma ou lava lima

Faitau atili